RSS Feed

Ce-a zis noul decor de la Cotroceni în locul lui T.B.: – Dacă voi nu mă vreţi, alţii mă vor!

vezi toate articolele de
14 Sep 2012 la 01:55 51 comentarii 2271 vizualizari.

În primul lui discurs cu faţa către naţie de cînd s-a întors la Cotroceni, T.B. n-a mulţumit nimănui şi n-a cerut nimănui scuze. În noul decor în care şi-a făcut apariţia, B. era vegheat din spate nu numai de două exemplare ale tricolorului, ci şi de steagul UE şi de stindardul NATO, apropo de legitimitatea revenirii sale în funcţie. Din acelaşi motiv a dispărut de pe pupitrul de la care s-a adresat ziariştilor „Administraţia prezidenţială” şi a apărut „Preşedintele României”.

T.B. a vrut să transmită un mesaj politic prin schimbarea încăperii şi a decorului în care şi-a ţinut discursul. În ultima clipă a evitat să-l decripteze, spunînd că schimbările astea sînt opera celor din administraţia prezidenţială, care nu i-au cerut părerea, ci l-au pus în faţa faptului împlinit. Mă îndoiesc. Mesajul decorului era că el, T.B., e adevăratul om de legătură cu NATO şi cu UE şi că el e adevăratul preşedinte al României.

T.B. n-a mai spus nimic despre o lovitură de stat, n-a reluat nici măcar formula cu care s-a adresat ambasadorilor, că o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept. A zis că instituţiile statului au rezistat presiunilor politice. N-a mai vorbit despre fraude masive la referendum. A zis ceva pentru uzul procurorilor „…anchetarea fraudelor, dacă au fost.” Şi a admis chiar că poartă şi el – ca politician –  o parte din vina pentru slăbirea României.

Cu acest discurs T.B. a încercat să-şi dovedească utilitatea personală în faţa celor care au votat pentru demiterea lui. Se duce vineri la Bruxelles, a spus, să descîlcească iţele, să recredibilizeze România şi să-i netezească viitorul, fiindcă UE se schimbă rapid şi din mers, iar România nu-şi poate permite să piardă trenul. Iar la chestiile astea nu se pricepe decît el. Fără semnătura lui, a precizat T.B., scrisoarea de intenţie a guvernului către FMI n-ar putea pleca la destinatar. Drept care o va semna, deşi n-ar fi avut chef, pentru că n-a participat la negocieri.

Unora dintre cei cu care am stat de vorbă despre ieşirea lui T.B. la rampă li se părea că au văzut un alt personaj decît cel cu care erau obişnuiţi. N-aş zice. T.B. s-a abţinut, ca să nu întărîte lumea, aşa că în loc să lovească, s-a mulţumit să înţepe şi în loc să ameninţe, şi-a etalat birlicii nenegociabili – justiţia (a se citi „procurorii”) şi structurile de interes naţional (adică serviciile secrete).

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!