RSS Feed

Ce poate face România împotriva Sindromului Crimeea de care vrea să ne îmbolnăvească Laszlo Tokes

vezi toate articolele de
12 Mar 2014 la 17:50 21 comentarii 1112 vizualizari.

În loc să ne văicărim că extremiști din Ungaria vin să facă tărăboi la Tîrgu-Mureș, ar trebui să procedăm calm și cu legea în mînă. Adică să facem o listă cu extremiștii unguri care trec granița, să-și facă în Ardeal campanie electorală și să nu le dăm voie să mai intre în țară, ca personae non gratae, pe românește, ca persoane indezirabile.

În loc ca pepeiștii din România să tacă, în complicitate cu fostul pastor și informator, vocalul Laszlo Tokes, care minte fără rușine și prostește în dauna României, în Parlamentul European, ar trebui să-l denunțe pe tovarășul lor de drum care suferă de Sindromul Crimeea.

În loc ca președintele Băsescu să se pitească după legi în privința luării Stelei României de pe pieptul pastorului, ar trebui ca acesta să se antepronunțe , fără echivoc – n-ar fi prima oară – că acest extremist periculos a trădat și trădează decorația primită, calitatea de cetățean român și nu în ultimul rînd funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

În loc ca europarlamentarii români să se certe ca chiorii la Bruxelles, ar trebui ca măcar acum să acționeze împreună împotriva Sindromului Crimeea, cu aplicare la autonomiile cerute în țară, adică să someze Parlamentului European să adopte o poziție clară față de provocările unora ca Tokes și ale celor care îl susțin.

Cînd am cerut, e drept că nu oficial, ci la o emisiune tv ca jobbikcii să nu mai fie primiți în România, un politician m-a luat cu îngrădirea libertății de circulație. I-am răspuns că atîta timp cît în România sînt interzise prin Constituție, xenofobia, incitarea la ură națională și la separatism național, nu fac altceva decît să cer respectarea Constituției României. Observ că acum argumentele mele au început să fie luate în brațe și de politicieni.

Toate astea nu înseamnă însă ca oficialitățile să intre în relații încinse cu de-alde Jobbik , ci să le taie macaroana, cu legea în mînă și cu explicații argumentate în Parlamentul European și în cancelariile din lume.

Sîntem într-un moment în care politica externă a României nu poate fi făcută pe mai multe voci și nici cu oscilații care țin de aranjamente convenabile, în funcție de partidul european din care politicienii români fac parte. Dacă nu înțelegem pericolul răspîndirii Sindromului Crimeea de care suferă extremiști ca Tokes, s-ar putea ca și în România să apară puncte și chiar centre de instabilitate care să ducă la conflicte interetnice mult mai grave decît cele din 1990, la Tîrgu-Mureș

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

21 comments
 • 1

  Pentru asta, domnule Teo, ar trebui sa existe politicieni cu cojones, curajosi, nu papagalii astia. Iar Basescu, sincer, e singurul care are cat de cat curaj. Restul… vai de mama lor!

 • 2

  ce va deranjeaza in text?
  vreti corectitudine de la altii, dar sinteti total incorect.
  Postez iarasi textul chiar daca il veti sterge:
  ” si in loc sa va dati cu parerea, zau, nu strica sa cititi legislatia.
  Sigur ca aveti dreptate cu indezirabilii, dar to(n)tusi, exista si legi care e bine sa fie respesctate:
  “Stăinii care prezintă un pericol pentru ordinea publică din România pot fi opriţi de autorităţile de frontieră să intre pe teritoriul ţării, se arată în OUG 194/2002″.
  Dar pentru asta trebuie sa le pui stampila ca indezirabili si apoi sa-i opresti la granita; altfel te lovesti de legislatia europeana a liberei circulatii.
  Si cum toate trebuiau sa poarte un nume, Basescu e cap de lista al relelor.
  Pai, a explicat de citeva ori dictatoru` ca si in cazul ridicarii decoratiei lui Tokes exista o procedura legala de urmat; altfel pateste ca in cazul lui Vadim, parca, si pierde la tribunal.”

  victor L
  2014-03-12 18:17:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  2,
  Înțeleg că dumneata nu trăiești bine dacă nu postezi aici, chiar dacă te-am rugat, somat să n-o mai faci. Dar interpretezi în continuare aiurea ceea ce scriu și-mi faci prostești procese de intenție.Dacă te-aș crede prost, nu ți-aș șterge comentariile, dar cînd văd că procedezi ca avocații care-și apără fără scrupule clientul – în cazul dumitale Traian Băsescu – dă-mi voie să-ți șterg pledoariile mincinoase.

 • 4

  cat timp in Romania se traieste mai prost- si din ce in ce mai prost-in raport cu alti vecini, nu-i mai nimic de facut.

  mai ales ca motivele pentru care se traieste tot mai prost sunt evidente si nu tin deloc de factori obiectivi ori cine stie ce ‘fatalitate’.

  de altfel imi amintesc ce liniste era pana prin ‘85 cand ungurii si sarbii veneau sa-si faca la noi cumparaturile.

  berbecu mioritei
  2014-03-12 19:12:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @Cristian Teodorescu: postarea 2: ce va sa zica partea aia neagra din titlul platformei pe care ne aflam ? Dar subtitlul “platforma de COMENTARII, bloguri si OPINII” ce vrea sa ne spuna ?

  florin
  2014-03-12 19:29:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Nu sunt rasist, nu sunt sovin, nu sunt xenofob, dar am inceput sa ma satur de politica asta parsiva a maghiarilor. Periodic, cand fac o pauza de la taierea padurilor, se trezesc ca sunt discriminate, ca sunt ostracizati, desi au drepturi mai mari si mai multe decta noi, bastinasii.
  Acum maestrului de ceremonii oculte si bezmetice, Tokes, i s-a sculat ca Tinutul Secuiesc e Crimeea. Si asta profitand de faptul ca ungurii se dovedesc a fi pescuitori desavarsiti in ape tulburi, iar daca nu sunt, le tulbura ei. Incep sa cred ca Tokes e stipendiat de Moscova pentru a destabiliza politic Romania. Avand in vedere luptele politice intestine nu ar fi un efort foarte mare. Doar un bobarnac si o putem lua la vale.
  Ar fi timpul ca guvernul Romaniei, Parlamentul sa se trezeasca si sa ia masurile care se impun.

  liberalul cu pumnalul
  2014-03-12 19:54:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Pur si simplu nu inteleg ce gasesc unii gresit. Am citit si recitit postarea #2, de sus in jos, de jos in sus, chiar si printre rinduri. Cu cit citesc mai mult, cu atit imi dau seama de cit e de geniala. Ideatica, structura, continutul, fluxul logic, im-pe-ca-bi-le. Ma iubesc. De doua trei ori pe zi.

  victor L
  2014-03-12 20:06:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @ autorul
  Daca Tokes compara “Tinutul Secuiesc” cu Crimeea, faptul ca la Tg. Mures nu exista flota ca la Sevastopol, nu demonstreaza clar ca Basescu a vandut-o ? Asta explica si de ce sunt atatea steaguri secuiesti in zona, pt. ca au ramas de la multimea de vapoare pe care le-a praduit dictatoru’.

 • 9

  De acord, pana trece furtuna trebuie vorbit pe o singura voce, cu multa grija la declaratii si actiuni.

  Pe termen lung insa e nevoie de altceva. De politici corecte, de descentralizare , de planuri nationale si regionale etc Nu de carioci si piţifelnici, gen Sova.
  Pentru ca-i atmosfera incarcată, ma opresc.

  @liberalul cu pumnalul:
  Nu confunda pe maghiarul de rand cu Verestoi Attila.

  Mircea+
  2014-03-12 21:07:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @0 Mircea+

  nu confund. e vorba de exponentii lor. dar, ca si in cazul nostru, bastinasii, este imposibil sa nu pui semnul egal intre intre bizonii elecorali si politicieni. pana la urmapoliticienii exprima dorintele elctoratului lor. cel putin la nivel declarativ.
  si nu inteleg un lucru: de ce numai noi trebuie sa fim atenti ce facem si declaram. maghiarii nu au nicio raspundere? Pana cand noi o sa fim permanent in defensiva?

  liberalul cu pumnalul
  2014-03-12 21:18:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Presedintele a transmis Sefului guvernului,Victor Viorel Ponta si Parlamentului necesitatea de a fi indeplinita cerinta de a impiedica pe membrii partidului extremist Jobbik si pe conducatorul acestuia de a actiona pe teritorul Romaniei si de a-i considera pe acestia persoane indezirabile,procedand la expulzarea acestora din Romania.
  Problema lui Tokes este conexa extremistilor Jobbik-isti, dar solutionarea ei,retragerea decoratiei Steaua Romanisi, trebuie sa aibe un alt traseu pentru a fi eficienta si inatacabila.

  L.alex
  2014-03-12 21:25:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Puţini îşi mai aduc aminte de ,,binefacerile” tătucului Stalin, când Braşovul era oraşul lui( şi întreaga ţară) când exista Regiunea Regiunea Autonomă Maghiară ( Tg-ul Mureş)iar dacă cineva mişca în front era transferat irevocabil în Siberia.

  Astăzi fiind la putere tot comuniştii, extremiştii radicali şi secesioniştii vor un remember.
  Nu-i aşa domnule Teodorescu?

  nelutiu
  2014-03-12 21:44:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Bravo Jobbik . Pamantul este al cui il stapaneste. Voi ati cedat Romania strainilor , gratis si fara lupta. Ungaria nu doreste asa ceva, si daca isi pot recupera Ardealul de la opincari -bravo lor. Romanii nu merita un teritoriu daca nu-s capabili nici sa-l lucreze nici sa-l apere. UE este o organizatie mafiota , o masonerie evreiasca. Statulnationalar trebui sa-si apere cetatenii si teritoriul strabunilor, nu sa le vanda strainilor pe margele.

  bravo ungurilor
  2014-03-12 22:33:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  personae non gratae
  penibil :)

  PDan
  2014-03-13 06:12:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @ PDan ,
  este corect pluralul “personae non gratae”.
  “In diplomacy, the term persona non grata (Latin, plural: personae non gratae”.
  Treci la colţ, in genunchi pe resturile de incretituri de creier :P
  …………………………………………….
  dle Teodorescu,
  inca odata se vede (nu am rima potrivita) cit de josnic procedati.
  Pe clona (azi la postarea 7) o platiti cu ceva de nu ii raspundeti ori stergeti postarile? va satisface orgoliul ca nu sinteti singur?

  victor L
  2014-03-13 10:42:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @ bravo ungurilor, 13,
  mai pe scurt: ce flori de matraguna mesteci?

  victor L
  2014-03-13 10:45:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Cristian Teodorescu:

 • 18

  Sunt de acord cu domnul Cristian Todorescu referitor la comentariu! din pacate nu avem oameni politici capabili sa ne apere Tara si acest popor. NU prea suntem uniti ca neam de romani . . . pacat! multa sanatate va doresc!

 • 19

  Iata ca doctorul Ponta a lamurit misterul atentatelor din 11.09. La intrarea in SUA, atentatorii nu si-au prezentat carnetele de teroristi.

 • 20

  oricine nu e de acord cu Cinstita Elena Udrea si Cinstitul Videanu va fi declarat personae non băsae

  victor L
  2014-03-13 22:08:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Ce sa faca Romania, sa fie calma si sa spuna La Multi Ani ungurilor, sa-i cheme la guvernare etc. Ungaria este o tara cat 7 judete de la noi dar are mai multi km de autostrada, iar salariul mediu e aproape 1.000 de euro.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!