RSS Feed

Ce poate face România împotriva Sindromului Crimeea de care vrea să ne îmbolnăvească Laszlo Tokes

vezi toate articolele de
12 Mar 2014 la 17:50 136 comentarii 1112 vizualizari.

În loc să ne văicărim că extremiști din Ungaria vin să facă tărăboi la Tîrgu-Mureș, ar trebui să procedăm calm și cu legea în mînă. Adică să facem o listă cu extremiștii unguri care trec granița, să-și facă în Ardeal campanie electorală și să nu le dăm voie să mai intre în țară, ca personae non gratae, pe românește, ca persoane indezirabile.

În loc ca pepeiștii din România să tacă, în complicitate cu fostul pastor și informator, vocalul Laszlo Tokes, care minte fără rușine și prostește în dauna României, în Parlamentul European, ar trebui să-l denunțe pe tovarășul lor de drum care suferă de Sindromul Crimeea.

În loc ca președintele Băsescu să se pitească după legi în privința luării Stelei României de pe pieptul pastorului, ar trebui ca acesta să se antepronunțe , fără echivoc – n-ar fi prima oară – că acest extremist periculos a trădat și trădează decorația primită, calitatea de cetățean român și nu în ultimul rînd funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

În loc ca europarlamentarii români să se certe ca chiorii la Bruxelles, ar trebui ca măcar acum să acționeze împreună împotriva Sindromului Crimeea, cu aplicare la autonomiile cerute în țară, adică să someze Parlamentului European să adopte o poziție clară față de provocările unora ca Tokes și ale celor care îl susțin.

Cînd am cerut, e drept că nu oficial, ci la o emisiune tv ca jobbikcii să nu mai fie primiți în România, un politician m-a luat cu îngrădirea libertății de circulație. I-am răspuns că atîta timp cît în România sînt interzise prin Constituție, xenofobia, incitarea la ură națională și la separatism național, nu fac altceva decît să cer respectarea Constituției României. Observ că acum argumentele mele au început să fie luate în brațe și de politicieni.

Toate astea nu înseamnă însă ca oficialitățile să intre în relații încinse cu de-alde Jobbik , ci să le taie macaroana, cu legea în mînă și cu explicații argumentate în Parlamentul European și în cancelariile din lume.

Sîntem într-un moment în care politica externă a României nu poate fi făcută pe mai multe voci și nici cu oscilații care țin de aranjamente convenabile, în funcție de partidul european din care politicienii români fac parte. Dacă nu înțelegem pericolul răspîndirii Sindromului Crimeea de care suferă extremiști ca Tokes, s-ar putea ca și în România să apară puncte și chiar centre de instabilitate care să ducă la conflicte interetnice mult mai grave decît cele din 1990, la Tîrgu-Mureș

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

136 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!