RSS Feed

Ce te faci când, la petrecere, îl ai pe Nicuşor Dan la masă ?

vezi toate articolele de
09 May 2017 la 17:59 112 comentarii 1460 vizualizari.

Precum aproape toate filmele româneşti, Sieranevada este o oglindă fidelă a realităţilor şi idiosincrasiilor din societate: la orice masă întinsă, aniversare, nuntă sau parastas, vei găsi oameni care vorbesc ce aud la Antena 3, teorii ale conspiraţiei, dar şi oameni raţionali. Vor fi oamenii veniţi din străinatate şi oamenii care nu se lasă convinşi de valori occidentale. În orice caz, la fiecare sieranevadă vei auzi opinii ferme despre orice, mai ales despre drepturile minorităţilor sexuale. Există însă şi personajul care tace toată seara într-un colţ şi nici nu mănâncă cozonac: Nicuşor Dan, liderul USR, este exact acel personaj.

Aşa şi-a jucat rolul şi azi în Parlament, când cinci deputaţi USR au votat în favoarea iniţiativei troglodite de definire a familiei, iar alţi 15 au votat împotrivă. Nicuşor Dan nu a votat, explicând: “Nu voi fi mediator”

Cine sunt cei cinci deputaţi USR care au votat pentru iniţiativa Coaliţiei pentru Familie?  Câteva citate alese subiectiv (şi tendenţios), pentru un profil psihologic rapid:

Mihai Botez: “Sunt pasionat de alpinism dar și de sportul de anduranță, mă regăsesc și sunt în largul meu în ariile în care e nevoie de muncă, determinare, consecvență și care necesită creativitate. Nu sunt obișnuit cu și nu caut confortul, îmi place să mă bucur de victoriile greu obținute. Cred că mi-ar fi plăcut să fac armata pentru ca imi place disciplina.”

Stelian Ion: “În perioada gimnaziului am practicat baschetul la Clubul Școlar Sportiv nr. 1, obținând locul II la Campionatul Național de Minibaschet, Târgoviște, 1988. Am participat la mai multe olimpiade de limba română.Deși se părea că am înclinație mai mult spre profilul umanist, m-am înscris la Liceul Teoretic Ovidius, la profilul matematică-fizică. În perioada liceului am făcut parte din corul Vox Maris, condus de maestrul Boris Cobasnian, participând la două concursuri internaționale în Italia și Turcia.”

Dan Rădulescu: “Am 35 de ani și sunt istoric de artă”

Matei Dobrovie: “În fiecare marţi seară mă duc la o cateheză ortodoxă unde se strâng tineri pentru a vorbi despre teme duhovniceşti, dar și care ţin de viaţă – despre şcoală, educaţie, rolul televizorului în viaţa copilului. Sunt acolo IT-işti, profesoare, doctori, consilieri juridici, biologi, dentişti, arhitecţi. (…) Aceştia sunt tinerii care ar putea schimba faţa politicii româneşti. Evlavioşi, atenţi la cei din jur, cu frică de Dumnezeu şi cu dorinţa de a-şi ajuta aproapele, ei sunt resursa umană de care are nevoie o nouă mişcare politică.” (Fragment dintr-un comentariu pe care Matei Dobrovie l-a publicat în 2012 pe Contributors.ro)

Vlad Duruş : “….Încă din această perioadă a dovedit pasiune pentru politică și spirit pragmatic în context civic.”

Lipsa ideologiei din USR este un pericol şi ameninţă proiectul politic în care o bună parte din români şi-au pus speranţa. Mai gravă însă este lipsa liderului, sau cel puţin a mediatorului. La petrecerea USR sunt voci liberale, progresiste, care vin în conflict cu convervatori, “oameni frumoşi credincioşi”, sau maniaci anti-vaccinare. Conflictul din USR reia practic conflictul serii de la fiecare masă românească. Nicuşor Dan nu poate însă continua ca lider doar în virtutea faptului că tace toată seara la masă.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

112 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!