RSS Feed

Cele mai tâmpite spoturi de mobilizare electorală. Cu Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și deștepții de la Leo Burnett

vezi toate articolele de
24 Oct 2014 la 23:51 87 comentarii 6983 vizualizari.

Încerc să mi-i imaginez pe deștepții directori de la Leo Burnett cât de veseli chicotesc, mândri de isprava lor cu clipurile publicitare cu Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, al căror scop declarat e să-i mobilizeze pe cetățenii români să meargă la vot.  Și mă minunez de declarațiile făcute de Răzvan Căpănescu, Chief Creative Officer Leo Burnett Group pentru Pagina de Media: „Campania asta s-a născut dintr-o creștere bruscă de tensiune a mea, când din Londra citeam știrile din țară. Pentru că oriunde vom fi plecați în lumea asta, sângele nu se schimbă. Mi s-a părut culmea ca soarta noastră să fie decisă de lipsa participării unei majorități sictirite. Și atunci m-am dus cu gândul la istorie și la cum i-ar fi afectat pe strămoși scuzele penibile de astăzi.”

Mai jos puteți vedea spoturile cu pricina, care sunt o tâmpenie de la un capăt la altul, dublate și de o uriașă doză de ipocrizie. Ăsta nu e umor, e prostie.

Pentru început de ce sunt aberante? Pentru că e o prostie totală să nu-ți dai seama că atunci când jignești pe cineva, atunci cu siguranță efectul pe care îl obții e exact contrar celui la care te aștepți. Nu ai cum să mobilizezi oamenii să voteze cu niște spoturi în care menții și generezi conflicte sociale (iar pe cine vizează faza cu ”pișatul pe el de vot” nu e greu de dedus). Noroc că votez în mod constant, că am susținut mereu participarea la vot, iar cei care votează au motivații mai bune decât aberații publicitare de genul ăsta. Că altfel, pe bune, după niște spoturi de genul ăsta nu-ți vine decât să-ți faci provizii de bere și pop-corn, să închiriezi vreo 10 filme bune, să te închizi în casă cu prietenii în ziua votului, iar a doua zi să-ți faci bagajele și să te cari din țara asta cu oameni așa de ”inteligenți”. Nota bene: dacă ideea măreață nu s-ar fi născut la Londra, ci în România, poate că ilustrul Chief Creative Officer ar fi știut că ”ăia scârbiți” (la care se face trimiterea din spoturi), cu toată scârba lor, nu doar că se mobilizează să meargă la vot, ci se mobilizează și să fie observatori la alegerile care bat la ușă (vezi aici).

Apoi nu știu cum se face că onor creativii nu și-au pus problema că spoturile avantajează unul dintre candidați. Aici nu-i bănuiesc de rea-intenție, ci, pur și simplu, de superficialitate crasă, tipică pentru aroganța unor creativi care se cred deștepții pământului, care nu-și pun problema că mesajul spoturilor se suprapun peste mesajul cu ”mândri că suntem români” și peste premierul care după ce a fost Micul Titulescu se dorește a fi și Micul Mihai Viteazul, cu mesajele lui cu ”Marea Unire” și ”președintele care unește”. Da, în mod special electoratul care se regăsește în mesajele de campanie ale lui Ponta, se va regăsi și în mesajele de mobilizare ale celor două clipuri. Analizarea mesajelor candidaților pentru a evita asemenea asocieri e o chestiune elementară pentru spoturi de mobilizare electorală, dar cum să le ceri unora care ”știu ei mai bine” să facă și munca asta de cercetare și analiză. (am citit și niște opinii, cum că spoturile astea ar mobiliza electoratul Monicăi Macovei; total greșit: într-adevăr, spoturile astea s-ar putea să le placă unora dintre susținătorii Monicăi Macovei, nu tuturor, ci acelora dintre ei care, la fel ca și creativii de la Leo Burnett se consideră ceva mai deștepți decât restul românilor – doar că respectivii oricum merg la vot; deștepții de acest gen chiar nu pot înțelege că sloganul ”mândru că suntem români” o fi unul neacoperit de realitate, dar asta nu înseamnă că nu e eficient; și aceiași deștepți nu înțeleg că sloganul se bazează taman pe figuri ca Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, așa cum sunt ele reprezentate în mentalul colectiv după anii de propagandă și manualele de istorie comuniste; de fapt, ăsta e și paradoxul: și echipa de campanie a lui Ponta, și creativii de la Leo Burnett se bazează exact pe aceleași clișee din imaginarul colectiv).

Cât despre câtă istorie știu creativii de la Leo Burnett, ce să mai vorbim? Mai puneți mâna să citiți, fraților, să aflați că nici pe departe nu a fost așa mare mobilizarea muntenilor în fața invaziei turce pe cât sugerează spotul. Au adunat boierii lui Mihai Viteazul câți oameni au putut, dar nu din cale afară de mulți, că nu-i trăgea ața chiar așa de mult să lupte pentru boierii lor pe pălmașii munteni, pe cât pretinde istoria comunistă că s-a întâmplat. Că un corp important (și esențial în bătălia de la Călugăreni) al armatei lui Mihai era format din secuii de sub comanda lui Albert Kiraly. Ba și Baba Novac, la care face referire clipul, venea din sudul Dunării, fiind haiduc și mercenar sârb de felul lui. Și cu toate că a ieșit bine la Călugăreni, Mihai Viteazul a fost nevoit să se retragă în munți, și a câștigat războiul doar după ce i-a sărit în ajutor Sigismund Bathory, principele Transilvaniei, cu vreo 13.000 de mercenari, 8.000 de secui, 1.500 de germani trimiși de arhiducele Maximilian și vreo 300 de călăreți din Toscana. Adică peste tot ce reușise Mihai Viteazul și boierii lui să strângă din Muntenia. Asta nu-i diminuează meritele de comandant militar ale lui Mihai Viteazul, dar latura de erou capabil să mobilizeze mulțimile n-a avut-o niciodată. Iar când a mai decis și legarea de glie a pălmașilor n-a mai strâns nici pe atât. Io cred că mitul ăsta o fi cool într-un spot publicitar, că e o licență creativă, dar asta nu înseamnă că nu e o mistificare a istoriei.

Iar la final vine și doza de ipocrizie. Șefii de la Leo Burnett ar fi bine să se privească în oglindă și atunci când vorbesc de scârba și lehamitea românilor să nu uite că sunt și ei parte responsabilă. Că Goldul a plătit milioane bune de euroi pentru campaniile publicitare care au avut contribuția lor la formarea scârbei și ”sictirului” generalizat. Cei de la Leo Burnett (și nu doar ei) sunt printre ultimii care au probitatea morală să dea lecții de civism în România.

Și închei prin a spune că, ținând cont de antecedente, n-aveam nicio așteptare legată de capacitățile creative și cu atât mai puțin de etică din partea ”creativilor” de la Leo Burnett. Dar mă așteptam la ceva mai multă responsabilitate și discernământ din partea celor de la Pro Democrația, care le-au acceptat.

***

BONUS: Vezi mai jos opinia unei părți importante a societății civile din România (care în aceste zile se mobilizează și mobilizează oamenii să voteze) despre șefii de la Leo Burnett. Încă din 2009, de când Leo Burnett s-a pupat cu Goldul. Cei care au pus umărul să aducă mizeriile publicitare ale Goldului în casele românilor sunt supărați acum că românii sunt scârbiți și sictiriți? A se scuti.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

87 comments
 • 1

  Well, chestia cu ma … pe el de vot o sa ramana agatata mult timp de unitisalvam ai Claudiu Craciun. Intai lamuriti frumos episodul ala, apoi fiti nervosi pe LB. Atunci erati mandri nevoie mare de tricoul ala.
  Voi faceti cate o gogomanie si apoi va mirato ca rade lumea de voi.

  Haplo
  2014-10-25 00:22:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  @Haplo:

  care ”voi”? recitește tot ce am scris în perioada respectivă, inclusiv despre boicot; arată-mi un singur text în care măcar am sugerat (nu că am scris) ca lumea să nu meargă la vot (n-am făcut-o nici măcar în turul II din 2000, când nu exista nici măcar opțiunea ”răului mai mic”)
  nu sunt absolut deloc nervos pe LB, sunt niște mercenari și atâta tot, sunt la fel de îndeptățiți să dea lecții de civism pe cât sunt Ponta, Băsescu, Iliescu, Udrea și mulți alții asemeni lor;
  dacă sunt dezamăgit de ceva, sunt dezamăgit de cei de la Pro Democrația, care promovează asemenea mesaje conflictuale

 • 3

  Nu face pe inocentul. Clipul face trimitere la boicotul europarlamentarelor. Initiat de unitisalvam. Am facut referire la Craciun, nu la articolele tale. Din acel boicot a ramas cel mai urat slogan care, pe buna dreptate, este “persiflat” in reclame.

  Haplo
  2014-10-25 02:24:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Impactul fiecaror alegeri se evalueaza individual.

  Aceste alegeri ofera ocazia la votare 2XAnti si care sa-i atinga atat pe Ponta-PSD si in acelasi timp si pe Udrea-PMP-Basescu. Fie prin vot pentru Macovei, fie vot pentru Iohannis. Dublu Impact. Impotriva RMGC si Chevron.

  Leo BurnOut
  2014-10-25 07:17:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Foarte funny clipurile. Mesaj corect.
  Nu stiu de ce te enervezi Gotiule. Ponta pierde oricum.

  Alexandru
  2014-10-25 07:38:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Ba clipurile sunt foarte ok, sunt exact replica potrivită, la pişatul nepotrivit !

  Nu e vorba aici de istorie mai mult sa mai putin veridica (cum se fâstâceşte Goţiu să explice), ci de un mesaj pre mintea cam necoaptă ,deci usor manipulabila, a copiilor astora.

  Mircea
  2014-10-25 07:43:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Haplo: @Mircea: @Alexandru:

  dacă nu ați citi selectiv, ați fi văzut că acea poziție de boicot a fost criticată chiar de o parte din cei de la Uniți Salvăm, în timp ce campania Salvați Roșia Montană desfășura o campanie de mobilizare la vot pentru europarlamentare;
  spoturile astea nu-i vor convinge nici pe cei care au boicotat europarlamentarele, nici pe cei care au avut campanii de mobilizare; de fapt îi vor jigni și pe unii, și pe alții;
  aaa… dacă ăsta era scopul spoturilor, ”să le-o tragă” celor cu Uniți Salvăm, atunci și l-au atins, dar în niciun caz NU spoturile astea îi vor convinge să meargă la vot – astea îi vor convinge doar că au avut motive întemeiate să iasă în stradă împotriva mizeriilor promovate de aceeași agenție de publicitate pentru Gold

 • 8

  Mie imi plac spoturile. Asa simt si eu frustrarea fata de cei care se dadeau prea sictiriti ca sa mearga jumatate de ora sa voteze.

  Nu stiu cum le simt acestia, as vrea sa vedem niste pareri si din coltul lor.

  just mac
  2014-10-25 08:37:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @just mac:

  confirmi exact ce am scris în articol: că spoturile astea nu sunt făcute să convingă oamenii să meargă la vot, ci să răspundă ”frustrărilor” unora împotriva altora

 • 10

  @Mihai Goţiu:
  Pai spoturile sunt comandate de Pro Democratia, daca ai ceva, ia-te de ei şi nu de agentia de publicitate (care canta ce-i comanzi, de esti Pro Democratia, de esti Gold sau Soros)

  Si chiar nu au nimic jignitor. Te deranjeaza ca anihileaza eficient mesajul fătucei cu tricou ?
  Neprezenţa la vot distorsionează votul. Fătuca aia, poate şi din naivitate, a transmis un mesaj incorect.
  Pro Democratia ,cu baietii astia de la publicitate, au cautat sa anihileze acest mesaj periculos.

  Mircea
  2014-10-25 09:25:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  iar tu confirmi ca faci campanie unui neutralism foarte convenabil pro-psd.

  Ce e aberatia asta:

  “Nu ai cum să mobilizezi oamenii să voteze cu niște spoturi în care menții și generezi conflicte sociale”

  Tu pe ce planeta traiesti? Hai sa-ti spun ce s-a mai intamplat in Romania:

  PSD a castigat alegerile cu 70% mentinand si generand un conflict impotriva “basishtilor”. Ca e un feeling misto sa te lupti impotriva unei dictaturi imaginare. Si sa te lupti impotriva lui Boc care ti-a taiat pensia. Chiar daca ai in mana cuponul de pensie care arata ca nu ti-a taiat-o.

  A, si asta calcand peste limitele democratice si folosind hate-speech aproape nazist. Unde erai atunci sa protestezi impotriva depasirii limitelor? Si sa strigi ca “Nu ai cum să mobilizezi oamenii să voteze cu niște spoturi în care menții și generezi conflicte sociale”?

  Numai cand dreapta face niste miscari in limitele decentei te gasesti sa tipi?

  just mac
  2014-10-25 09:44:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @just mac:

  dacă aș fi în locul postacilor lui Ponta, aș lua spoturile astea, în special cel cu Mihai Viteazul și aș adăuga la final o secvență scurtă, cu: ”Ponta, președintele care unește”;

  spoturile astea nu fac decât să gâdile orgoliul unor simpatizanți ai dreptei neoliberale, dar îl favorizează direct pe Ponta – cum, de altfel, tot discursul dreptei neoliberale e responsabil de victoriile lui Ponta; nu mă aștept să înțelegi de ce atacând categorii sociale importante – că-s needucați, proști, asistați social etc. – efectul final pe care îl obții e tocmai mobilizarea celor atacați nu să voteze cu tine, ci cu inamicul celui/celor care îi atacă;
  e o reacție elementară și un efect previzibil – iar dacă ”civilizații” de dreapta ar fi atât de educați și inteligenți precum se pretind l-ar fi înțeles de ceva vreme

 • 13

  @just mac: psd n-a avut 70% la nicio alegere :) )).
  @gotiu: nu stiu cine a fost pro, cine contra. Unitisalvam a organizat um boicot si s-a nascut acest mesaj. Istoria interna o lamuriti voi. Din nou: intelege ca nu este vorba despre tine.unitisalvam a facut asta, fiti uniti.
  Nu este vina nimanui ca asta este mesajul vostru. Asa este perceput, asta a ramas in urma voastra.

  Haplo
  2014-10-25 10:06:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  1 BRAVO
  aberatii ca 90% din reclamele romanesti
  2 terminati cu timpenia asta cu mersul la vot si cu iresponsabilitatea celor care nu merg
  NU AI CU CINE SA VOTEZI DACA AI CEVA MINTE IN CAP

  A vota cu cine crezi ca e raul mai mic, cum se face de 25 de ani, nu inseamna ca esti responsabil sau ca vai de mine ai simt civic
  A VOTA NU ESTE O DATORIE ESTE UN PRIVILEGIU
  Mobilizare ar fi daca cei care se lupta vitejeste pe internet (cum ar fi cei care scriu scrisori deschise ucigatoare si care primesc mii de laude de la vitejii din spatele ecranului)ar face ceva cum ar fi un nou partid fara corupti
  Daca asa zisa dreapta roamaneasca ar fi vrut sa scoata lumea la vot ar fi propus un candidat cu adevarat valoros si cinstit nu curvele (si nu marefer neaparat la EU) astea
  sint sigur ca cei 70% care se abtin acum ar fi iesit sa voteze
  oricum un sfat pt cei care gindesc
  votati PONTA
  el este garantia ca si dobitocii din tara asta se vor trezi la realitate asa cum a fost si cu ceasca
  cind nu vor mai avea ce sa manince vor iesi in strada insfirsit

 • 15

  @Haplo:

  ignoranța nu e un argument; faptul că ai citit doar o parte a mesajelor Uniți Salvăm ți-a creat ție percepția asta, dar faptul că tu ai o asemenea percepție nu înseamnă că asta e percepția tuturor;
  încetează să mai crezi că ești buricul pământului și că ceea ce percepi tu, percepe toată lumea

 • 16

  Cred ca tu te crezi buric ;) . Ti-am explicat civilizat: este vorba de unitisalvam pentru ca ei au facut paranghelia cu p..satul pe vot.
  Tu imi explici ce articole ai acris tu…
  Vad ca nu esti in stare sa discuti civilizat. Petul de asfalt si gata.
  intelege ca unitisalvam are si tinicheaua asta de coada. Nu mai fa pe revoltatul vesnic de orice.

  Haplo
  2014-10-25 10:29:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Haplo:

  nu e vorba doar de ce am scris eu, ci de campanii de mobilizare la vot, la europarlamentare, făcute tot de oameni din Uniti Salvam – problema e la tine, că ai văzut doar cele care indeamnă la boicot, iar dacă a fost mai vizibilă doar partea care a îndemnat la boicot e o problemă și a celor care care au promovat/mediatizat doar partea asta

 • 18

  Aaaaaa, deci este si problema promovarii.Anyway,daca numai o parte v-ati … pe el de vot, nu te mai enerva tu in numele lor. Eu nu i-am vazut sa-si fi cerut scuze. Fatuca cu tricoul tot cu cistita?
  Vezi ca marea promovare a fost facuta si pe vox. Repet: problema este la voi. Voi transmiteti mesajul.

  Haplo
  2014-10-25 10:47:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  “Ma pis pe el de vot” era scris pe tricoul unei tipe de la unitisalvam. Sa fie viral. :) Acuma ni se pare, nu e o impresie generala, numai tu ai vazut…

  @raz

  sa fii dublu-destept inseamna sa cazi in cealalta extrema.

  “oricum un sfat pt cei care gindesc
  votati HITLER

  el este garantia ca si dobitocii din tara asta se vor trezi la realitate asa cum a fost si cu wilhelm II
  cind nu vor mai avea ce sa manince vor iesi in strada insfirsit”

  Democratia nu functioneaza cu dublu-destepti. Ea nu e facuta sa inregistreze fite. Ci voturi cu optiune binara. Simplu-destepte. Daca Ponta e votat inseamna ca e cel mai iubit si i se vor da puteri si sanse mai mari.

  Toate fitele cad pe lateral, de aia sunt incurajate in halul asta de PSD.

  just mac
  2014-10-25 10:53:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Dar, admit ca daca unitisalvam este o organizatie civica (miscare, etc) poate sa aibe nuante. Si are. Clipurile trateaza o nuanta.

  Haplo
  2014-10-25 10:59:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @Haplo:

  uiți lucrul esențial – clipurile alea ar fi trebuit să convingă lumea să meargă la vot, nu să se războiască cu Uniți Salvăm; Uniți Salvăm e o comunitate activă în spațiul public – unora le place, altora nu;

  pasivitatea majoră e, însă, în cu totul alte sectoare sociale, ălora trebuiau spoturile astea să le comunice ceva; n-o să-i scoți pe oamenii ăia din pasivitate războindu-te cu cei activi

 • 22

  @Mihai Goţiu:
  Acuma nu are rost sa te legi de astia din publicitate, sunt profesionisti, oportunisti, lucreaza pe bani.
  Au prins momentul cu fatuca aia care nu gasea toaleta si l-au speculat la fix.

  Uniti… a indemnat cetatenii (care nu au cuplat) la boicotarea parlamentarelor. Nu e adevarat? S-a facut si miting la Universitate.

  Nu faptul ca tu ai scris pro-votare conteaza, ci cum a putut sa apara in miscare o asemenea …deviatie de comportament?
  Ca daca ar fi doar atitudinile unor fatuci naive, treaca-mearga, dar sunt prezenti cu indemnul la boicot “ideologi” de calibru ai miscarii , gen Claudiu Craciun ! Aici cum explici?

  Mircea
  2014-10-25 11:05:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @Mihai Goţiu:

  pasivitatea majoră e, însă, în cu totul alte sectoare sociale, ălora trebuiau spoturile astea să le comunice ceva

  Cand uniti…spuneau ca fac aia pe vot, de fapt nu se indemnau doar pe ei, ci indemnau si alte categorii sa faca la fel.
  Prin clipurile de mai sus si aceste sau, mai ales, aceste categorii sunt in vizate. Este evident. Un fel de ” nu faceti ca ei”.

  Ai carti slabe, Mihai ! :)

  Mircea
  2014-10-25 11:13:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Unul dintre rezultatele grevei cetatenesti de la europarlamentare este acesta. A revenit pe agenda societatii civile si probabil politicienilor un subiect absent: reforma legislatiei electorale si a partidelor.

  https://www.facebook.com/PoliticafaraBariere

  Reprezentati sau ne-reprezentati cred ca putem agreea asupra nevoii reforma politica.

  In loc sa facem apel la Mihai Viteazul poate modificam legea partidelor.

  Claudiu Craciun
  2014-10-25 11:21:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @Mircea:

  cum remarcam și mai sus: ești victima acelorași mesaje selective: din tot ce a făcut Uniți Salvăm (inclusiv numeroasele acțiuni de mobilizare la vot, inclusiv, la europarlamentare), ai văzut doar partea care îndemna la vot (și nici măcar n-ai remarcat că cei care au venit la protest în ziua votului au venit de la secțiile de votare) – da, într-un grup pot exista opinii și acțiuni divergente, e cât se poate de normal, dar dacă judeci grupul doar după o acțiune, nu per ansamblu e grav – întrebă-i pe cei care au promovat/mediatizat demersul de boicot de ce nu au mediatizat și acțiunile de mobilizare la vot și o să ai o parte din răspunsul la problemă;

  oricum, dacă la fel ca și cei de la Leo Burnett, identifici problema pasivității societății românești cu Uniți Salvăm, dacă Uniți Salvăm e cauza ”sictirului” din societatea românească, atunci ai o problemă mare; întâmplarea face ca Uniți Salvăm să fie una dintre cele mai active segmente ale societății românești, pasivitatea e în altă parte

 • 26

  “Uniți Salvăm să fie una dintre cele mai active segmente ale societății românești, pasivitatea e în altă parte”

  hai mai ca nu se poate sa vii cu din astea. :)

  e nivel de clasa I.

  voi jucati rolul pe care il jucau comunistii din Franta in al II-lea razboi mondial. “Sa nu luptam contra lui Hitler, e un razboi capitalist”.

  Si ei erau “una dintre cele mai active segmente ale societății” :)

  Pana Hitler nu a atacat Rusia, tot cantecul asta l-au repetat. Fiindca sforile se trageau de la PSD, pardon, Moscova.

  just mac
  2014-10-25 11:47:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  gata, o zi buna ca-i prea fain afara.

  just mac
  2014-10-25 12:04:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Se zice ca Mihai Viteazul isi conducea trupele prin puterea exemplului personal. Pentru a incuraja alegatorii in 2014, cu metodele lui Dragnea, el chiar va vota intr-o circumscriptie din Teleorman. Cu Ponta bineinteles. :)

  Tudor
  2014-10-25 12:38:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  Băi jegule, clipurile sunt absolut ok.

  marian
  2014-10-25 12:42:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Clipurile sunt geniale. Realitatea.net e pro copyponta.

 • 31

  @Claudiu Craciun: nu va asumati chiar totul,nu da bine. Boicotul ala a fost o prostie. In urma lui a ramas un tricou si un slogan. Atat.
  Si nu mai cereti altora sa faca si sa dreaga ca nu pot:se dilueaza mesajul ;) .
  Chiar: cine este candidatul care are pe agenda reforma in domeniul alegerilor si al partidelor? Cel acuzat de tine de frauda la strangerea semnaturilor?
  @Gotiu: in continuare problema este la unitisalvam.Dovada ca va si simtiti cu musca pe caciula. Dar, mesajul este pentru o nisa, nu ii atinge pe toti. Totusi, este un mesaj. Faceti si voi unul mai targetat si vorbim dupa. Daca deja sunt inseamna ca sunt slabe. Mesajul trebuie sa ajunga la oameni, nu invers.

  Haplo
  2014-10-25 13:14:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  La aceste alegeri se poate vota in orice localitate, la orice sectie de votare. Din acest motiv, ma astept ca Gotiu sa mearga la vot la Rosia Montana, iar Craciun la Pungesti. Chiar si daca merg acolo doar ca sa “umezeasca” buletinul de vot.

 • 33

  Ok! Clipuri aberante sau nu… Dar cine mai inchiriaza filme?!?

  Sergiu
  2014-10-25 17:21:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  Domne, deci eu ma prezint la vot cu doua conditii.
  Prima conditie: urnele de vot sa aiba forma de capete umane cu gurile deschise. Capetele sa fie ale lui Sorinel Ovidiu Vantu, George Constantin Paunescu, Cornel Nistorescu, Gabriel Liiceanu, Adrian Sarbu, Cristian Burci, Dan Andronic, Dan Voiculescu, Nicu Niro, sper ca n-am uitat nici un patron mass-media de calibru, daca da, adaugati-l.
  A doua conditie: sa se legalizeze votul multiplu ptr ca vreau sa ma pis in toate urnele.

  Sorin T
  2014-10-25 17:51:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  In primul rand, viralitatea mesajului de la boicotul de la europarlamentare este expresia in sine nu neaparat convingerea oamenilor in adevarul lui. Cei de la LB s-au flosit de asta pentru ca au admis si ei ca e o exprimare care devine viral, e arhicunoscut si astfel s-au folosit de el pentru a atinge scopul clientului, Pro Democratia.
  Sincer cred ca au reusit in ce si-au propus.

  @Gotiu
  Daca crezi ca, a nu merge la vot la aceste alegeri prezidentiale, este mesajul pe care uniti salvam trebuie s-o aiba, atunci bravo ca ai comentat si te-ai luat in gura cu ei. Mie personal nu mi se pare momentan o solutie boicotul alegerilor prezidentiale.
  Dar daca esti de acord cu mesajul, si ai scris toata pledoaria pentru a salva orgoliul unora din uniti salvam mi se pare trist. Atunci cand imaginea sau orgoliul unor membrii devine mai important decat scopul real al grupului devii exact ca toate formatiunile politice impotriva caruia lupti.

  Konrad
  2014-10-25 18:10:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  Foarte slab articol, parca are caracter PSD-ist. Bine ca spotul asta nu mobilieaza lumea sa iasa la vot, ci o galeata si un kg de ulei ii mobilieaza. Hai trezirea!

  Vlad
  2014-10-25 19:48:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  Deci: ideea clipurilor denotă o imaginaţie de doi lei. le-o fi trebuit mult ca să le vină?!

  Însă punerea în scenă e mişto. De exemplu foarte bine aleasă vocea şi aspectul de moldovean ale lui Mihai Viteazu!
  Oare cât de proşti trebuie să fie “creative” ăştia?!

  În altă ordine de idei, să participi la vot – la orice alegeri – trebuie să fii cam poet dacă nu de-a dreptu băsist transformat în macovist, udrist, pontist.

 • 38

  clipurile or fi ele amuzante dar le simţi ipocrizia. contează de către cine e transmisă informaţia. votul nu e soluţia – nu poţi compensa cu un singur gest lipsa unei atitudini constante(sau a unei schimbări reale).

  vladimir
  2014-10-25 20:38:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  Nu vazusem clipurile astea pana acum. Daca ruleaza pe tv, nici n-aveam cum sa le vad ca nu ma uit la tv.

  Ce sa zic… cred ca-s usor amuzante, am zambit un pic. De mers la vot oricum nu merg, asta nu o poate schimba un clip, cat de amuzant ar fi.
  Nu pot sa dau votul meu asa, oricui il cere.

  Radu II
  2014-10-25 22:39:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  Vreti sa obtineti un venit suplimentar lucrand online cateva ore pe zi? Pentru detalii, trimiteti textul “info” la adresa de email: nicolai.ungureanu@yahoo.com

  nicu
  2014-10-25 22:45:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  Deci in concluzie nimeni altcineva in afara de Gotiu nu se simte insultat de clipuri.

  just mac
  2014-10-25 23:00:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  Laser, frate! Chlipurile, of corse.

  Leo Brunet
  2014-10-26 00:35:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  salutare
  indiferent cat de pro si contra suntem acestei campanii,important este ca cineva s-a mobilizat in acest sens. Este incredibil ca trebuie sa ajungem aici, cand de fapt este nu numai un drept constitutional dar si o obligatie civica, morala, cu atat mai mult cu cat chiar avem de unde alege si multi totusi nu o fac. Culmea, cu cine discut pe acest subiect, oameni activi si educati,nu numai ca ignora complet votul, dar sunt primii sa se arunce la o critica sau dezbatere politica aprinsa impotriva lui X sau Y la putere. Pai cum vine treaba asta?!

  Miruna
  2014-10-26 01:37:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  In afara de “elite” cati au auzit de Gotiu si de boicotul lui, de “deștepții de la Leo Burnett”, de ‘telectualu Craciun, de Uniti Salvam (de ce vor ei, mai ales) ? zeci, sute de mii.

  Pe vot mictioneaza milioane de romani si nu de ieri de cand tot boicoteaza la greu Gotiu & Company ,ci de mult mai mult timp.Boicotul Gotiu si al altora provoaca o furtuna intr-un pahar cu apa.

  Problema exista de dinaintea FB, voxpublica si se numeste clasa politica sau politruca. Hoti, mincinosi care se tot recombina intre ei.
  Bine intre timp lumea s-a mai schimbat multi mai ales tineri se socializeaza pe FB, interesul lor pentru politic e redus si influenta Internetului in zona politica e inca mica. Cine e sa ia spagi electorale in continuare o sa continue sa ia la fel. No mather what.

  La fel si Boicotacii traditionali. Cernea (spre exemplu) in loc sa vina ca unu (care pare) picat, sa se ia la hartza cu religia majoritati, cu obiceiurile habotnice ale unora, mai bine ar desfinta celebra toaleta moderna “din fundul curtii”, ar “aduce” canalizare, apa curenta pe fiecare strada, drumuri asfaltate, retele de gaz etc. Cel putin ar trage sforile din pozitia lor din Parlament pentru alocarea de fonduri. Macar un mic Push incat sa-i bata la cap pe cei responsabili cu alocarea fondurilor de la centru. Asta Da ar fi o schimbare, profunda capabila sa convinga.
  In rest vorbe in vant pentru unii care stau calare pe munti de bani si fonduri UE, au access la parghiile puterii sau in zona lor si asa doar stau sa fure sau sa nu faca nimic.

  Asa votacii poezia cu PSD o stiu de la Antene si pe aia o voteaza ei nu stiu ca mai exita si alternative.Trebuie sa vina alternativele la ei acasa printr-un mod sau altul.
  Uniti Salvam(sau alte organizatii) au ramas la stadiul de teorie. In rest n-au prea dovedit nimic practic, destul de mult cat sa influenteze in bine sa schimbe viata electoratului obisnuit. Nu ca Ponta ar fi adus ceva bun in afara de populisme, care vor fi platite dupa alegeri.
  Pt. “ba sisti”. Daca Drepata e reprezentata de Udrea bagata pe gat ca asa vrea Basescu, tot Boicot se cheama.
  Boicotul prostie politrucilor. Boicotarea falsitatii, a minciunii si ne-adevarului.

  Sau votat Ponta. Dupa ce Basescu a aruncat Dreapta la gunoi. Sictirului si pasivitatea nu pot fi cauzate de Uniti Salvam. De candidati precum Udrea (sau Ponta). DA categoric, mai rau scarba de politica.

  Furtuna
  2014-10-26 01:58:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  Tampenie mai mare decat ”a vota nu este o datorie, este un privilegiu” nu am auzit in viata mea!!! A vota este o datorie de cetatean, pentru ca traiesti intr-o societate, in interiorul unui stat, bun sau rau asa cum e el. Asa cum iti platesti taxele pentru ca este o datorie, tot asa ar trebui si sa mergi la vot. Si din punctul meu de vedere, ar trebui introdus votul obligatoriu, ca in alte state europene. Sa spunem mai bine ca ne e lene sa ne deplasam intr-o zi de duminica, pentru o activitate care nu ne aduce nici un beneficiu.
  Prin votul neexprimat, arati ori ca nu iti pasa cine conduce statul, prin urmare, nu ai dreptul sa te plangi de nimic!(salariu,strazi,alocatii,etc), ori ca nu vrei ca statul sa fie condus de nimeni si deci, nu vrei sa traiesti intr-un stat de drept. Pentru cine nu se simte dator sa voteze, sau mai mult, se simte ofensat ca cineva ar putea sa il indemne sa mearga la vot, il invit sa se duca si sa traiasca in padure,loc in care ”a vota nu este o datorie”, pentru ca nu solicita nici un fel de spirit civic.
  Cat despre clipuri, personal pe mine m-au prins si cred ca prind si vor prinde destul de bine si la altii! Mai ales la persoane ca mine care nu si-au pus problema, pana sa citeasca acest articol, ca ar putea avantaja unii dintre candidati. Just another conspiracy theory…

  Anca
  2014-10-26 02:06:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  Gadea reusea (si inca ii iese) sa conviga milioane ca Basescu e “rau”. Basescu incerca sa convinga ca trebuie stranga cureaua pe slabanogi, sa puna bata pe grasi din spatele alora slabi. Craciun, Gotiu incearca sa explice Teoria relativitatii unor babe cu patru clase primare. Fiecare pe limba lui. Totusi bafta poate le reuseste.

  Ba sistii, Andronic “o ard smecheri” pe net cu Udrea lor. Intre timp. Fail. Scena politica a provocat o lehamite generalizata. Care o fi cauza pasivitatii majore …
  Doua clipuri ca ale lui Benny Hill puse pe net nu schimba mare lucru.

  Furtuna
  2014-10-26 02:12:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  Mie imi plac spoturile. Intr-adevar, oricum mergeam la vot, am mers mereu (am ratat o data din cauza ca nu puteam ajunge acolo unde aveam buletinul si nu se putea vota decat acolo), deci nu stiu ce gandesc cei care nu vor sa mearga.

  Eu nu m-am gandit la niciun candidat cand le-am vazut.

  Ionut
  2014-10-26 08:21:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  @Ionut, eu m-am gandit ca vine un measaj final asa:
  “nici pe vremea lui Stefan cel Sfant nu mergeau lucrurile bine. Moldova, chiar nu se poate?”
  sau
  “pe razesi nu te poti baza, insa pe autobuzele PSD in Romania votului bine furat, da!”
  mandrii ca nu votam vladmir ponta!

  cetateanu4
  2014-10-26 09:34:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  “Anca” şi “Miruna” (băi macoviştilor, alte id-uri nu vă mai găsiţi?!),

  Ia spuneţi-mi voi mie, dacă e datoria mea să votez, cu cine aş putea vota?!

  Există, prin lege, pe listele de vot, o rubrică cu numele “să vă fut în guri pe toţi” pe care să pun şi eu ştampila?!

  Deci, înainte de a vă căca mintea idei de genul votului obligatoriu, de ce nu vă cacă mintea să o feriţi o opţiune de vot şi pentru cei care nu vor să legitimizeze prin votul lor nişte hoţi trădători de ţară, ai căror adulatori sunteţi voi?!

 • 50

  Cele mai tampite clipuri, cele mai tampite articole…

  @Mihai Gotiu: cu excursiile de la GC ne-ai lamurit. Cum este cu seminariile pe la Moscova? Cate au fost in ultimul timp, cati de la unitisalvam au fost pe acolo, ce au invatat, ce au vizitat? Ceva detalii picante sau ne pisam pe ea de meserie?

  Haplo
  2014-10-26 14:03:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  1)nu e despre voi.
  2)de ce ataci Leo cand Naumovici si 23-ul a fost cu Gabriel (alta agentie, alti oameni).
  3)am vazut foarte multi oameni frumosi care lucrau la LB in piata universitatii cu sticle in mana. m-a dezamagit maxim articolul asta dl mihai pentru ca chiar si tu esti “partas la minciuna”

  ciberiu
  2014-10-26 14:19:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @Mihai Gotiu
  Sa recapitulam: o firma privata, face pe banii ei niste spoturi pro vot.
  Nu iti inteleg doua probleme:
  1. eficienta. La modul sincer nu inteleg de te “alea” grija pe tine daca aduc sau nu oamenii la vot cu clipurile respective. Sunt facute pe banii tai sau pe bani publici?
  2. De ce te enerveaza ca au facut trimitere la un cretinism istoric al ultimilor ani: “ma pis pe el de vot”. Parerea lor este ca nu trebuie sa te pisi pe el de vot. A mea, la fel. Cu ce sunt ei de blamat? Au dreptul la o parere.
  In concluzie: de ce ai scris articolul asta? Eu vazusem deja clipurile si nu mi-au rapit decat 30 de sec si am si uitat de ele. Am ras un pic si gata. Nu m-au convins sa nimic. Tu au vazut altceva in ele?
  PS: in orice articol bagi cate ceva despre uniti salvam. Probabil vrei sa cresti relevanta in google sau ceva. Eu nu stiu ce e aia; sincer! O organizatie, un manifest, nu stiu. Este ca si corabiile lui Columb pentru amerindieni: nu le vad in text. Pentru mine “uniti salvam” apare ca un spatiu gol. Intelegi?

  Alexandru
  2014-10-26 19:34:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  Jenante spoturi de de-mobilizare totala. Argumentul ultim: autorii sunt Leo Burnett / Naumovici = RMGC.

  Daca votul a devenit o ‘alegere’ dublu pierzatoare e tocmai din cauza ca politica romaneasca e efectul intereselor marilor companii internationale si al traficului de influenta (pardon: lobby-ul) pe care acestea il fac in conducerea SUA.
  Fie ca nu se duc la vot, fie ca se duc, romanii vor fi “prosti” si “de vina” petru cine va iesi. Pentru ca sistemul a fost atat de bine ‘uns’ de catre artizanii lui incat sa se reproduca in ciuda aparentei de “democratie”.
  Iar intre candidatii cu sanse nu exista, din pacate, nici unul valid dpdv politic sau moral. Doar marionete.

  spoturi tampite, dar brainwashing eficient
  2014-10-26 23:57:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  @Alexandru: Uniti Salvam ca si fenomen, sper, repetabil reprezinta o varianta mai buna de revendicare a democratiei decat mersul la vot intr-un context no win.

  O firma de PUBLICITATE platita gras de abjectii de la RMGC da lectii de patriotism cetatenilor??? (unii dintre ei victime ale abuzurilor companii-stat si ale legilor date la comanda americana pt RMGC, Chevron etc.)

  spoturi tampite, dar brainwashing eficient
  2014-10-27 00:03:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  Oricat greseli ar fi facut Ștefan cel Mare sau Mihai Viteazul, moral erau cu mult peste orice politruc din ultimii 25 de ani. Increderea inspirata la vremea lor era infinit mai mare. Tradatorii si vandutii la RMGC, Chevron si multe alte coropratii Ponta, Basescu toate partidele fara exceptie ce incredere pot ele sa mai inspire.
  Altceva decat dezgust.
  Dupa ce-or sa intre toti la puscarie Ponta, Basescu toate partidele. Mai vorbim pana atunci ne P. in continuare cu bolta pe votat.

  Votati RMGC
  2014-10-27 02:12:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  @Votati RMGC

  si cum e vremea pe planeta ta?

  just mac
  2014-10-27 07:53:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  Cum e vremea ?
  Mult Soare si DNA cu dinti!

  Votati RMGC
  2014-10-27 11:00:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  Stai stai… dar de unde pana unde mitul ca Mihai Viteazul strangea poporul in spatele lui?? Nu nu, aia doar la Stefan cel mare. Chiar vii cu o parere de-a ta, nu cred ca e in mentalul colectic asa ceva si nici macar in manualele penibile de istorie nu cred ca se preda stramb. DAR, Mihai chiar a stans toata tara in spatele lui, toata boierimea… ceea ce in sine la 1600 era foarte dificil…. Apoi, normal ca Transilvania avea armata mai mare, era angajata de ceva mai mult timp in razboiul ala, nu stiu de ce asta ar lua ceva din meritele lui Mihai Viteazul. Si daca tot aruncam cu cifre, invazia Transilvaniei a facut-o cu peste 20.000 de oameni, iar atacul asupra Moldovei cu vreo 30.000 …. armata de soldati profesionisti. Niste numere remarcabile pt un stat asa de mic ca Tara Romaneasca.

  Pacat ca cei din secuime nu-si mai amintesc cum au fost asupriti si batjocoriti mare parte din istoria lor de maghiari.

  vlad
  2014-10-27 11:17:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  De ce te folosesti de istoria din filme si de wikipedia ca sa comentezi ceva? De unde pana unde Mihai Viteazul a adunat o armata mica pentu Batalia de la Calugareni? 10.000 de soldati ti se pare o armata mica? Cu totii stim ca cei 13.200 de soldati pe care i-a adus Sigismund Bathory au venit abea la sfarsitul lunii septembrie si au fost de folos in Batalia de la Giurgiu unde armata otomana a fost infranta. Nu mai luati meritele marilor romani pentru ca niciodata nu o sa mai avem oameni de o valoare asa mare.

  Andrei
  2014-10-27 15:52:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 60

  S-a suparat domnul Gotiu ca niste privati, pe bani privati, fac misto de stupizenia cu “ma pis pe el de vot”.

  O intrebare pentru suparaciosi: de ce nu se bate cu petul in asfalt pentru 70.000 hectare de padure?

  O fi suprafata prea mare, nu acopera mintea celor de la “unitisalvam” atatea hectare.

  cuminte
  2014-10-27 19:51:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  @cuminte
  Tot e bine ca bate DNA-ul la turma PSDista.

  10:0
  2014-10-27 22:23:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 62

  Articolul acesta este penibil la fel ca și autorul lui. Iar de tânăra cu tricoul….nici nu-mi irosesc cuvintele s-o caracterizez

  Ioana
  2014-10-28 11:15:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 63

  #https://www.youtube.com/watch?v=yAimx48HND0
  #https://www.youtube.com/watch?v=uOLpsOEF6pQ

  din aceeasi categorie de spoturi:
  2014-10-28 12:44:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 64

  În primul rând, observ domnule redactor că sunteți în afara oricărei cunoașteri a istoriei. La vremea respectivă nunumai că a ieșit toată lumea ca să-și apere țara, dar și oamenii erau mult mai aproape de Dumnezeu ca să zic așa și era mai greu manipulabilă. Acum însă voi spuneți că, comuniștii îi făceau eroi pe degeaba pe Mihai Viteazul și pe Ștefan cel Mare, dar eu vă spun că voi nu ați învățat înseamnă decât istoria convențională, adică cea care se învață în manualele de la școală, care în mod evident nu sunt departe de spoturile publicitare afișate în clipurile pe care tocmai le-ați postat. Nuștiu cum se face, dar mi se pare destul de obraznică abordarea asta că românilor nu le pasă de pământul lor și nu le-a păsat nici în trecut, asta în vreme ce Mass-Media actuală duce o propagandă destul de laborioasă referitor la cât de țigani, hoți șimincinoși și leneși sunt românii, în condițiile în care mulți străini care ne-au vizitat și-au dat seama de multă vreme de acest fals. În mare, ideea faptului că se încearcă o manipulare a maselor populare de a veni la vot și de a vota cu cineva sau cu altul, am înțeles-o, dar vedeți însă că pentru un bun cunoscător al realității actuale, se înțelege exact altceva. Nu faceți aluzie de faptul că mulți oameni, inteligenți sau care speră la o viață mai bună, care au plecat în afară nu pentru că îi durea undeva de țara asta sau că se p***u pe nu știu ce campanii electorale care oricum sunt niște adevărate falsuri amăgitoare pe care omul de rând a cam început să nu le mai înghită. Dacă totuși îi durea undeva de țara asta, vă spun eu că mulți nici nu se mai năștau aici. Încercați să vă informați și pe cale spirituală pe chestia asta. Nu mai dați vina pe Dumnezeu că blestemă oamenii sau face altceva, că Dumnezeu nu are nicio treabă în felul cum ne manageriăm noi viața pe Terra. Faptul că au îndrăznit fără obraz să-l facă pe Ștefan cel Mare un curvar și un criminal, asta în condițiile în care cei din ziua de astăzi nu pot să-și țină chiloții pe ei, reprezintă iarăși o obrăznicie inmăsurabilă a corporațiilor de a mai jefui chiar și ultimul lucru care a mai rămas bun în țara asta, fără să fie cumva interogați de gura omului de rând. Și cei care susțin aceste lucruri, fac parte cam din aceeași oală. Nu poți să compari Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul care au urmărit strict scopul de spiritualizare a spațiului Carpato-Danubiano-Pontic, cu lichelele din ziua de astăzi care nu știu cum să ne șteargă mai repede urmele de pe hartă. Puteți să întrebați orice arheolog de prestigiu din țară și pe cine vreți voi, e o diferență de la cer la pământ. În al doilea rând, am și eu o întrebare pentru politicieni: Dacă tot Ștefan cel Mare era un curvar și un criminal, și Mihai Viteazul nu știu ce mercenar mai era, atunci de ce le mai promovați pe spoturile publicitare? Ce vreți să spuneți prin asta? Vreți să spuneți cumva că românul este un mercenar și un curvar? Sau doriți să inoculați în conștiința colectivă acest lucru ca să ne puteți eradica mai repede în planul corporatist de decimare a oponenților globalizării???

  Bossmann Cozma-Troleu
  2014-10-28 13:53:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 65

  Votul inseamna si asumarea raspunderii. Te informezi cat poti, gandesti, faci un compromis si apoi iti asumi raspunderea girand pe cel mai apropiat de ce iti doresti. Iar daca altii voteaza fara sa stie sau pe un kil de faina asta nu inseamna ca trebuie sa strambi din nas si sa stai acasa. De stat pe margine si dat din gura e mai simplu e adevarat. ‘Toti fura’, ‘Toti sunt la fel’, ‘Nu se va schimba nimic’… daca iti pute totul atunci candideaza tu sau taci draq din gura.

  rough
  2014-10-29 17:44:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 66

  Spoturile sunt foarte ok :)
  Trecand peste titlul de mahala ‘Cele mai tâmpite spoturi de mobilizare electorală.’ , spotul are menirea foarte clara: motivarea omului sa iasa la vot (indiferent cu cine are vota).

  Spoturile au 2 calitati: sa transmita un mesaj, si/sau sa iti ramana intiparit pe retina/in cap.
  Acestea au ambele calitati.

  PS: votez cu Macovei.

  Liviu
  2014-10-29 17:54:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 67

  Nea Gotiu, ce-ar fi sa-ti cauti tu un job adevarat si sa mai lasi scrisul ? e clar ca nu ai suficienti neuroni pentru asta.

  Cel mai stupid articol
  2014-10-29 19:07:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 68

  @gotiu tot ce ai facut pt rosia montana e jos palaria, dar articolul asta nu e deloc ce trebuie. agentia a lucrat cu rmgc. naspa.
  acum sunt alti oameni in leo care pun umarul pt o cauza buna, cu un mesaj antisistem si implicit pro macovei (din cat imi dau eu seama). asa ca e bun ce au facut. de ce sa aruncam cu noroi si in lucrurile ok?

  anton
  2014-10-29 19:29:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 69

  Tu ce rasa ma-tii ai facut pentru a incuraja lumea sa mearga la vot?
  Stii sa critici pe cineva care a incercat sa faca ceva, dupa parerea mea destul de ok.
  Mars in mortii ma-tii din Romania.

 • 70

  Sa iesi sa votezi ce? Daca ati avea de ales intre Hitler, Stalin sau Mao si inca cativa Pol Poti mititei, ce ati vota? Pastrand proportiile, asa se pune problema si la noi. Cata vreme candideaza doar cine are aprobarea unor anumite structuri interne si externe, iar sansele reale au oricum doar vreo doi din toti astia, asa vor si ramane lucrurile.

  @pezdelimea imbecila
  2014-11-01 18:15:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 71

  Bine ca esti tu destept!

  IonCaSiElEOm
  2014-11-01 18:40:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 72

  Prietene Mihai Gotiu, reclama se adreseaza oamenilor inteligenti si cu simtul umorului, iar tu tocmai ai demonstrat ca nu faci parte din niciuna din aceste doua categorii. Rationamente de genul “e o prostie pentru ca zic eu ca e o prostie” demonstreaza ca esti total incapabil sa te bazezi pe elemente obiective cu care sa-ti sustii punctul de vedere… pentru ca nici nu le ai in cazul asta, chiar daca te-ar duce capul sa le cauti, dar oricum nu e cazul. Ai scris un articol interminabil care nu spune nimic sau care ar fi putut fi redus la 3 fraze. Totul ca sa-ti faci tu capital injurandu-i pe unii care au avut curajul sa creeze ceva oarecum la limita lui “politically correct”. Tu nu faci decat sa speculezi pe curajul lor de a se baza pe bunul simt al oamenilor, ceva ce tie iti lipseste in mod evident.

 • 73

  Daca nu aveti cu cine sa votati, ANULATI VOTUL!!!
  Este singura modalitate de a da o “palma” clasei politice.
  De cete ori nu am auzit “am fost ales de popor”?
  Cum ar arata rezultatul votului: 60% voturi ANULATE?

  Cristi
  2014-11-02 07:22:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 74

  Spotul nu vrea convinga cei mai “anti vot” oameni. Nu este pentru Uniti Salvam. Este pentru multi oameni care nu au inca o parere puternica formata despre a merge sau a nu merge la vot.

  In scopul asta functioneaza foarte bine si e un spot genial.

  Nu mai incearca nimeni sa convinga gruparea Uniti Salvam ca a nu vota este o prostie. Am incercat cu totii, logica nu a functionat.

  Si voi trebuie sa invatati sa va asumati ce spuneti si ce faceti. Am fost la aproape toate protestele pentru Rosia Montana si pentru Pungesti si la acel moment.

  Stateam pana la unu noaptea pe strada in timpul saptamanii doar ca sa ma duc acasa, sa dorm cateva ore si sa plec din nou la servici.

  Si voi v-ati batut joc de tot efortul meu si al multora ca mine cu ideea voastra stupida de boicot. Boicotul nu functioneaza. E o tactica plina de lasitate si incompetenta. Tot de gura voastra nu m-am dus nici in comisie si, ghici ce, s-au dus numai retardati care ne-au facut de ras pe toti.

  Cand vrei ceva cu adevarat lupti, nu stai in casa uitandu-te pe pereti si prefacandu-te ca “boicotul” tau intereseaza pe cineva sau are vreun efect real.

  Treziti-va. Daca vrei candidati buni (ca sa ai din cine alege) trebuie intai sa le arati tu ca au de ce sa candideze. Si nu poti face asta din casa, prin boicot.

  Daca vrei sa te ia presa in seama, sa afectezi clasa politica, sa arati ca punctul tau de vedere este cel corect, atunci nu declari ca politicienii nu sunt demni de prea stralucita ta prezenta, si te prezinti dracu in comisie si argumentezi corect, logic si pe intelesul tuturor. Asa se face treaba.

  Acum lasa-te putin pe spate si imagineaza-ti cam cum ar fi fost lumea in care traim daca fiecare mare personalitate care a schimbat istoria in bine ar fi ales boicotul.

  Iti zic eu, inca am fi fost iobagi.

 • 75

  Nu ai un articol mai nou, asa ca iti zic aici:
  Jos palaria pentru Cluj!

  sfinx
  2014-11-15 01:39:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 76

  Spoturile sunt foarte simpatice. Din punct de vedere semiotic, mesajul este foarte pertinent, clar, succint si de efect. Sunt foarte reusite – ca sa parafrazez o reclama paroasta, este un spot-reclama (pentru vot), ASA CUM TOATE SPOTURILE AR TREBUI SA FIE.Probabil ca autorul articolului este suparat ca spoturile folosesc – ce blasfemie ! – personalitatea unor figuri istorice de referinta ale istoriei nationale.

  Maria
  2014-11-26 15:13:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 77

  primul luft al lui gotiu, dpmdv. clipurile sunt super.

  gafa colosala
  2014-12-04 00:21:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 78

  stallsanity.se/../

 • 79

  Internet Advertising Can Benefit Your Small Business Whether Online Or OfflineShould you have a business offline or one that is totally online, you should be aware of the benefits of Internet advertising and marketing.

 • 80

  新作,品質保証 ANON/アノン ゴーグル INSURGENT LEGION/BLUE LAGOON アジアンフィット 本物保証,人気SALE

 • 81

  比爾斯米德,CIO和CEO,寫了這篇文章。
  coach 後背包

 • 82

  例如,您可以包括打字可能與此系統。
  a&f 台灣專櫃 corraldebustos.../

 • 83

  回合嬰兒床雖然這嬰兒床逐漸流行,這是相當昂貴的,大部分的設計都是高端的。
  喬登鞋 itmsecurity.com../

 • 84

  所以,雖然這是令人沮喪,我們將不得不等待,直到鑽機二月中旬。
  coach 皮夾

 • 85

  隨著商業產品,有一個很好的機會,超過一半的東西列在瓶子的標籤上是未知的你。
  lebron james 球鞋 haydarboz.com.t../

 • 86

  [...] – spot facut de aceeasi firma de publicitate care a facut clipurile pentru mobilizarea romanilor la vot [...]

 • 87

  [...] – spot facut de aceeasi firma de publicitate care a facut clipurile pentru mobilizarea romanilor la vot [...]

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!