RSS Feed

Cînd a spus adevărul Mihai Stănişoară şi ce a rămas din vocaţia europeană şi democratică a PDL? De la lovitura de stat, la lovitura de partid

vezi toate articolele de
07 Mar 2013 la 18:52 96 comentarii 1738 vizualizari.

La cîteva zile după alegerile parlamentare m-am nimerit la o emisiune t.v. alături de –  pe atunci pedelistul – Mihai Stănişoară. Combătea aprins, ca tot parlamentarul aflat în opoziţie şi ca vicepreşedinte al PDL-ului ce era. Din cauza precedentelor fugi pedeliste, i-am spus că n-ar fi de mirare dacă din PDL-ul său vor mai pleca oameni. Stănişoară a exclus aprig această ipoteză. L-am asigurat că dacă am face pariu, aş cîştiga sigur, dar că e bine că el agită stindardul unităţii într-un partid care tocmai a intrat în opoziţie.

Tot atunci am observat că Mihai Stănişoară nu prea ştie istoria şi preistoria PDL-ului. Fostul ministru mi-a spus că astea sînt detalii, Important e ataşamentul la ideile partidului. Dar, îl întreb, nu i se pare că ideile astea cam lipsesc? Stănişoară mă contrazice: PDL e singurul partid de dreapta din România, partid cu vocaţie europeană, adică exact ceea ce recitau la unison pînă de curînd şi Blaga şi Elena Udrea şi Monica Macovei.

Acum Stănişoară, fost consilier prezidenţial, funcţie din care a ajuns ministru al Apărării, e proaspăt membru al PNL. În această calitate, Stănişoară spune că nu se recunoaşte în nici una dintre moţiunile celor trei foşti colegi de partid: că Blaga e obosit, că Monica Macovei spune lucruri trăsnite pe la Bruxelles, că Udrea n-ar fi nici ea o soluţie pentru PDL şi că PNL, care pentru el e prezentul şi viitorul, e singurul partid cu adevărat de dreapta din România. O mai fi reflectat omul între timp. Din cîte ştiu, există şi alţi membri ai PDL care reflectează asupra drumului lor în politică în interiorul acestui partid, chiar dacă Mihai Stănişoară face pe niznaiul.

Dacă ne luăm după ultimele declaraţii ale celor trei care se luptă pentru şefia partidului, Blaga pare să ştie că el va fi cîştigătorul şi-i anunţă de pe acum pe udrişti şi pe reformişti că e destul loc în partid şi pentru ei. Asta în vreme ce Elena Udrea, eleva lui Traian Băsescu, susţine că alegerile din partid vor fi fraudate, iar Monica Macovei se plînge că actuala conducere a PDL-ului îi  bagă nişte nedemocratice beţe în roate.

Cum rămâne atunci cu vocaţia europeană a PDL-ului? Se va plînge Elena Udrea popularilor europeni că în partidul care i-a găzduit la Bucureşti se pun la cale hoţii? Va denunţa Monica Macovei la Bruxelles dispariţia democraţiei din partidul care a trimis-o în Parlamentul European şi despre care tot ea susţinea pînă de curînd că e singura forţă politică pe care se pot bizui românii iubitori ai democraţiei?

Apropo, domnule Stănişoară, ex-consilier prezidenţial şi ex-ministru al Apărării, anul trecut a fost lovitură de stat în România, cum mai susţin unii dintre foştii dumneavoastră colegi de partid? Că dacă a fost, asta înseamnă că v-aţi dat, cu prezent şi viitor, de partea puciştilor! Iar dacă n-a fost, nu plăteşte nimeni pentru asta?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!