RSS Feed

Cine a luat ajutor social să pună mîna să fie solidar. Publicitatea cartelată

vezi toate articolele de
31 Jul 2014 la 13:22 45 comentarii 1582 vizualizari.

Fiecare viitură aduce reziduurile “elitei” la suprafaţă. De ce stau în cîrciumă şi nu dau apa afară din casă, de ce aşteaptă tot de la stat? şi ştiţi tot restul. De la extraordinara înălţime urbană a inteligenţei judecăm iar şi iar victimele.

Noile inundaţii au adus încă o situaţie nouă. Primarul din Stoeneşti a consultat lista de oameni care primeau ajutor social şi i-a trimis pe aceştia în căutarea unui dispărut. În intervenţia de la Realitatea părea că i s-a spus că a greşit, dar nu prea ştia exact de ce. În fond, de ce le dă ajutor social? Să-i pună să facă treburi dificile cînd e nevoie, nu?

Rudele bărbatului dispărut au declarat că nimeni nu a ridicat un deget (poliţie, pompieri). Şi apoi au spus că i-au văzut pe oamenii care primesc ajutor social că au pornit în căutare şi că au luat ceva porumb… Aici e o parte din material.

Atitudinea faţă de “ajutatul social” e incredibilă, dureroasă. Vestea e că de fapt nu mai există reacţii corecte dinspre autorităţi, nu există nici o reacţie a comunităţii. În fond, sătenii acelui sat se puteau organiza pentru căutări din solidaritate. Primarul a apelat la un soi de şantaj care funcţionează în mai multe împrejurări: vezi că eşti pe lista mea de “privilegiaţi”, hai, la treabă, prin coclauri, după dispărut!

NOTA

În plină campanie electorală, e de altfel reactivată toată prostia deştepţilor: materiale despre analfabeţi, despre idioţii pesedişti care-şi vînd votul. Un exemplu îl oferă gîndul.info azi care găseşte trei proşti la întrunirea PSD şi o dă cu “poporul PSD”. De acord oamenii ăia vorbeau prostii, multe sugerate chiar de liderul lor. Dar, dragi “elite”, dacă fac rapid  un filmuleţ cu fanii voştri sau chiar printre voi (cu camera ascunsă) îmi iese de un colaj de fascism primitiv de toată frumuseţea? Eu ştiu că da, dar aştept răspunsul vostru sincer.

Publicitate cartelată

Tolontan a anunţat că se mişcă treburile în privinţa cartelării unor mari agenţii de publicitate mari din România:

Echipa de investigare a Consiliului și-a terminat treaba și a trimis propriei autorități și celor cercetați concluziile în care recomandă sancționarea! Cum, potrivit unei descrieri din interior, ”Consiliul a aplicat, pentru cazurile de cartel, indiferent de industrie, amenzi care pornesc de la cel puțin4% din cifra de afaceri”, publicitarii se pregătesc pentru ce e mai rău.

Singura lor linie de apărare a rămas încercarea de a determina Consiliul să le aplice sancțiunea la comisioane, nu la cifra de afaceri. Mai clar: baza sancțiunii să fie veniturile lor efective și nu cantitatea de bani care le traversează de la clienți către furnizori.

Agențiile de media au cerut o amînare pentru audierea finală, care ar urma să aibă loc pe 28 august. Pentru companii de talia McCann, Zenith sau Starcom, lista e mai lungă!, dacă sancțiunea pornește de la 4% ea va însemna peste un milion de euro de fiecare agenție!

Cînd mai auziţi de moguli care au distrus media, treceţi-i pe listă şi pe Enoiu et comp. care au găsit soluţii să ia felii mari din plăcinta din care ar fi trebuit sa creasca totuşi ceva conţinut jurnalistic.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

45 comments
 • 1

  “Dar, dragi “elite”, dacă fac rapid un filmuleţ cu fanii voştri sau chiar printre voi (cu camera ascunsă) îmi iese de un colaj de fascism primitiv ”

  Asta presupune sa iesi din birou si sa faci unele eforturi pentru filmuletzul asta. E treaba de ziarist. Deci, nu.

  silicon_v
  2014-07-31 16:10:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  @rogo
  Nu sunt trei prosti, ci sunt mai multi. Si cam toti care se vad si care deschid gura. Musteşte de fascism , recunoaste cu sinceritate.

  Si-apoi , nu vorbim de niste pesedei oarecare, ci de reprezentanti de vază, făcuţi de mamelor lor să fie aleşi direct in Consiliul National PSD lărgit.

  Mircea+
  2014-07-31 16:11:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  La origini fascistii au fost national-socialisti. Ponta prin ultimul sau discurs duce usor PSD-ul(un fel de comunisto-socialisti) in zona Fascismului. Personal nu pot sa impartatasesc, vederile dvs Socialiste intr-un stat care inca nu stie sa fie nici macar Capitalist. 50 (+25) de ani de reducere a notiunii de munca cinstita la ideea de furat….asta nu au facut-o Capitalistii, ci National – Socialistii.

 • 4

  Draga Costi, nu prea te-ai prins care e sursa curentului fascist si nazist, asa-i? Nationalist-socialismul iti spune ceva?
  Dupa ce termini de pupat poala asistatilor sociali care ies din crasme doar sa-si ridice alocatiile si ai chiriasilor care nu platesc nici o chirie si se pisa pe proprietatile luate cu japca de la altii, te asteptam in mediul real. Adica adevarata Realitate. Hai ca poti, esti baiat mare. Plimba-te putin pe Buzesti / Matache si vezi ce oameni gospodari aperi in fiecare zi: au primit gratis locuinta altuia aruncat in puscarie, ar trebui sa plateasca o chirie modica (nu o platesc sau stau ilegal) si n-au dat un strat de var sau de vopsea de 50 de ani. Paturi in geam si cartoane pe jos caci parchetul a fost vandut / ars demult. Probabil din vina elitelor fasciste, de…
  Cum vezi tu civilizatia asta / poporul asta evoluand cand lovesti in fiecare zi, ca formator de opinie, in principii precum: proprietate, performanta, respect, responsabilitate, liberate?

  adrian
  2014-07-31 16:53:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Eu sunt din Craiova si la congres nu au fost doar “trei prosti pesedisti”, ci majoritatea Olteniei este plina de prosti pesedisti. Acesti prosti pesedisti sunt o rusine pentru religia ortodoxa in primul rand, religie care iti cere sa iti iubesti aproapele care o fi el, indiferent de etnie sau religie si mai ales sa nu judeci.Insa cu Satana pe post de sef la BOR ce asteptari sa avem?!
  Si va compatimesc domnule Rogozanu ca nu s-a prins nimic de dumneavoastra pana acum. Pana a ajunge la batalia dintre dreapta si stanga, concepte pe care nu numai 90% din populatie nu le intelege ci si 90% dintre politicieni, in Romania trebuie castigata batalia dintre bine si rau, dintre neghina si secara.

  maria
  2014-07-31 17:25:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Acuma mai e o posibilitate, pe care autorul nu o exploreaza pentru ca doreste sa atace de pe o pozitie confortabila: acele ajutoare sociale sunt acordate de primarie, iar primarul are un cuvant de spus in alocarea acelor ajutoare sociale. Stie cam care-s cazurile care merita sa primeasca, care nu. In practica se intampla ca primarul sa mai dea ajutoare sociale sau sa conditioneze acordarea lor de votul celor care le primesc. Cei care le primesc intra si ei in acest joc. Exista in multe cazuri si o cardasie intre cei care le primesc si cei care le acorda. De unde, poate, larghetea cu care primarul (isi) distribuie oamenii la munci mai nasoale. Serviciu contra serviciu. Nu stiu daca lucrurile-s chiar asa alb-negre.

  Maxa
  2014-07-31 17:42:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  ma intreb câţi “asistati sociali” trec pragul casei lui rogo.

  misHu
  2014-07-31 17:57:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  hi, hi! chiar așa? rogozanu minimalizând un discurs xenofob, bigot și naționalist? stânga intelectuală contemporană e mândră de el!

  berenger
  2014-07-31 20:18:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  a, și asta: „Dar, dragi “elite”, dacă fac rapid un filmuleţ cu fanii voştri sau chiar printre voi (cu camera ascunsă) îmi iese de un colaj de fascism primitiv de toată frumuseţea? Eu ştiu că da, dar aştept răspunsul vostru sincer.” e veșnicul și banalul sofism „ignoratio elenchi”, folosit tot timpul de cei mai profunzi dintre români, în varianta atât de neaoșă: „ba pe-a mă-tii”

  berenger
  2014-07-31 20:21:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @berenger:
  asta am remarcat si eu – reactia tip “ba p’a ma-tii”. hai sa ne facem ca nu-i vedem pe cretinii astia pentru si la ceilalti sunt cretini.

  lazy
  2014-07-31 21:08:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  nu se facea sa deranjeze careva beneficiarii de ajutoare sociale taman in ajun de alegeri! respectivii sunt deja confuzati: poi daca e sa munceasca, de ce sa mai voteze cu ‘cine trebe’?

  nu stiu cat de general este fenomenul, dar si la mine la tara e la fel: pe scara valorilor sociale, beneficiarii de ajutoare sociale ocupa locul 3-4 in comunitate, dupa administratie, popa si politie.

  desigur ca o parte chiar merita aceste ajutoare insa ‘marea majoritate’… bine imbracati, imaculati in permanenta, rasi-tunsi frezati si cam afumati (valabil si pentru doamne, nu mai vorbesc de foarte tineri) cumpara pe ‘caiet’ si ma tutuie: ’salut, ce mai faci? bine sanatos, vad ca muncesti gradina ha-ha…e scumpe la Bucuresti?’

  politica, dlor. o fac- in cete; dlor. negociaza cine iese la votul urmator.

  de fapt, nu indrazneste nimeni sa-i supere, de la primar la plugar; baieti destepti.

  berbecu mioritei
  2014-07-31 22:19:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @berbecu mioritei:
  Nu grija alegerilor a cauzat deranj la rogozan, ci ideea in sine. Cum sa deranjezi un asistat social, punandu-l la munca, deci umilindu-l ?! Nu se face.

  Mircea+
  2014-07-31 22:31:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  test

 • 14

  Mircea+: La penultimul articol al lui nea Cristi, am dat peste un text (#6) semnat de tine si care mi-a starnit interesul. Am dat sa te felicitez, dar ghinion, s-a intepenit blogul ;) , asa ca incerc aici.
  voxpublica.real../

  Textul pe care ni l-ai propus nu e nou. O varianta aproape identica a aparut luni, pe forumul Adevarului, la un articol de-al lui A. Plesu, consacrat, culmea, evolutiei limbii romane, postata fiind de catre un forumist traienist care se recomanda “Vanatorul de cretini”(lol).
  adevarul.ro/new../
  As vrea sa stiu cum se explica acest fapt.

 • 15

  @Mircea+: in primul rand cronologic, am observat ca initiativa primarului a deranjat:

  a)pe relativ noua duduie isterica de la Realitatea care tine pe loc timpul de dimineata al canalului respectiv; l-a chinuit pe bietul primar cale de vreun ceas si a revenit cu telefonul la dlui. de doua ori luand-o de la capat.

  primarul mi-a placut, l-am admirat pentru calm si simtul umorului.

  b) pe prefectul judetului; de fapt, pe acesta, ideea primarului l-a oripilat de-a dreptul.

  in plus, pb. absolventa de liceu cu nota 10 la Religie, duduia isterica de serviciu o tinea langa : cu credinta in declaratia Ministrului de Interne, cum ca la Bucuresti asteptau sa intervina 1300 cadre specializate il lua pe bietul primar la exorcizat: DE CE au fost deranjati asistatii si nu s-a cerut interventia celor 1300??

  berbecu mioritei
  2014-08-01 00:11:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @hex:

  Da,ai dreptate textul nu-mi apartine, este al lui Vanatorul/DC. Nu am trecut nimic la autori, nu stiam ce sa trec (vanatorul nu e cunoscut pe vox, din pacate) .
  Mi-a venit ulterior ideea sa precizez ceva de genul “text al unui forumist ” (chiar dupa doamna care ma acuza ca vreau sa castig un banut) , insa dl Teodorescu s-a enervat foarte tare pe mine si m-a blocat.

  Deci felicitarile pot si trebuie adresate vanatorului, unul dintre cei mai talentati forumisti de pe net, eticheta pe care i-a pui tu de “traienist” aduce mai mult a …invidie. :)

  Mircea+
  2014-08-01 08:31:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  E cam la fel de talentat ca maur propagandistul cu miliarde de tiraje vandute. Va dau un indiciu: incepe cu “M” si se continua cu “ircea”, uneori are “+” ca la sifilis. Oricine e impotriva genialei de EBA, a taticului ei care e un sfant dar mai ales cinstitei ELENA UDREA care merita sa fie Presedinta si Basescu premier, e un bolsevic nenorocit care doreste raul tarii!

  Mircea+
  2014-08-01 11:04:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @Mircea+: #16, recunosc cinstit ca mi-ai luat o piatra de pe inima – nu puteai sa propui o “traducere” atat de smintita. Totusi te stiam mai atent la detalii: sa nu fi observat faptul ca “traducerea” ocupa de doua ori mai mult spatiu decat originalul? Totusi nu e lb. chineza ;) .
  Probabil ca adeziunea ta pentru ideile enuntate, a indus o suspendare temporara a discernamantului propriu.
  Se intampla si la case mai mari ;) .

 • 19

  @hex:
  ” Traducere smintita ” – chiar esti rău de tot !

  Traducerea – la cata engleza stiu eu, zic ca e corecta.
  Ocupa mai mult, deoarece vanatorul si-a permis adnotari – explicatii poate nu indeajuns de clar delimitate.

  Pai sa vedem :

  Textul in engleza :

  „In July 2012, the Romanian Government and Parliament adopted a series of measures in quick succession, which led to the removal from office of the Advocate of the People, the Presidents of both Houses of Parliament, a limitation of the competences of the Constitutional Court, changes on the conditions for a referendum on the suspension of the President of the Republic and the suspension of the President itself. The Venice Commission is of the opinion that these measures, both individually and taken as a whole are problematic from the viewpoint of constitutionality and the rule of law.”

  Strict partea de traducere, scrisa cu italice :
  <<—

  “In iulie 2012, Guvernul Romaniei si Parlamentul au adoptat o serie de masuri in succesiune rapida, care au condus la indepartarea din functie a Avocatului Poporului, presedintilor ambelor camere ale Parlamentului, o limitare a competentelor Curtii Constitutionale

  (evident un abuz de tip bolsevic, pentru ca asa ceva se face doar prin modificarea Constitutiei in urma unui referendum si nu prin OUG..!),

  schimbari referitoare la conditiile pentru referendumul privind suspendarea Presedintelui Republicii si suspendarea presedintelui in sine

  (atentie la formularea “itself”- in sine.Se refera la persoana Basescu si nu la functia lui. Cu alte cuvinte, complotististii voiau sa scape de omul Basescu, care datorita caracterului si functiei lui, incomoda coruptii),


  Comisia de la Venetia este de parere ca aceste masuri, atat individual (dar) şi luate ca un intreg sunt problematice din punct de vedere al constitutionalitatii şi a statului de drept.”

  In limbajul Dreptului Constitutional, Comisia de la Venetia spune acelasi lucru pe care-l spunem si noi -tentativa de lovitura de stat, prin incalcarea constitutionalitatii statului de drept de catre Parlament si Guvern si limitarea abuziva (prin OUG) a prerogativelor Curtii Constitutionale..

  >>—
  /////////

  Traducerea textului eu spun ca e corecta. De acord?

  Poate era mai bine sa fie facuta intai traducerea si apoi, separat, comentariile.
  Numai ca asta e vanatorul, e mai vulcanic , dar in niciun caz nu cred ca e cazul sa arunci cu “sminteli” cu atata usurinta.

  Mircea+
  2014-08-01 14:34:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Cel mai cretin dintre comunistoizi acest Rogozan…

  Vlad
  2014-08-01 16:17:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @ Mircea+
  (Ma sperii, pari un anarhist infrinat; nu te jena, dezvolta-te.)
  Asta au dorit si parintii URSS-ului, si satelitii lor de mai tirziu: tot ceea ce a fost inainte sa dispara, totul, in ochii lor, era putred.
  Cred ca daca ai fi avut puterea, in `89, ai fi impuscat orice biped care ajunsese a fi “soimul Patriei”; de la ei in sus totul era infestat :P

  victor L
  2014-08-01 17:14:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @ victor L
  Dece nu se discutä, de mitomanul Basescu, dece nu se discutä de
  regiunile inundate, ? acolo au fost ani baronii PDL:
  TZIPETELE TEMBELULUI , cä vrea sä dea jos regimul P
  care regim? din 10 ani au fost la guvernare 8, intr-un fel.

  dar regiunile inundate, sunt särace, mizere,primitive, färä canalizare
  färä apä,sträzi de africa, oameni puturosi.
  dece ?
  au fost tzinutzi special asa, sä poatä fi manipulatzi.
  UDREA A AVUT MILIARDE PE MANÄ; DAR UNDE I-A ASCUNS???
  DECE NU SE SESIZEAZÄ PROCURATURA????

  theo
  2014-08-01 17:18:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @ theo
  Normal ca Basescu este cel mai reprezentativ ca facind parte din “NOMENCLATURA COMUNISTA”
  Iliescu nici pe departe.
  Doar ca Basescu nu a facut parte din nomenclatura comunista, a fost doar un specialist, un tehnician.
  Iliescu a fost chiar si ministru, prim secretar PCR la judeteana Iasi, adjunct la Timis. Dar Basescu a fost nomenclaturistul :P
  Stiu-stiu, ai dat un exemplu in graba; bun exemplu de la un fost profesor de Istorie. Precis si la tinta.

  victor L
  2014-08-01 17:27:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  victor L :
  dar piratul nu a avut functii in aparatul PCR, de unde sint selectati nomenclaturistii.
  ” În perioada 1984-1987 a fost comandantul petrolierului Biruința. Începând cu 1987 a făcut parte din reprezentanța Navrom la Anvers. În anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu, funcție pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989.”
  Tu chiar nu pricepi?
  Ca a fost numit prin faptul ca era si membru PCR e clar.
  Dar nu a facut parte din aceiasi clasa cu Iliescu; si il puteai da exemplu mai clar decit pe dictatoru`

  nemo
  2014-08-01 17:28:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @nemo:
  Da’ tu chiar nu pricepi o chestie elementara?!
  Membri de partid erau multi – vreo 4,5 milioane.

  Unii membri erau lacatusi.
  Alti membri era directori. La Igiena sau la Navrom.
  Alti membri erau sefi la partid. Ei, pe astia noi ii numim activisti.
  Iliescu a fost activist. Basescu, nu. Comunisti- amandoi.

  Acuma ti-e clar?

  Mircea+
  2014-08-01 17:44:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @theo:
  In mod normal ar trebui CIA-ul sa te ia un pic la smotocit ,la cate tampenii kaghebiste postezi.

  Mircea+
  2014-08-01 18:25:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  mircea

  asa este ilici activist chiorul doar securist.Ambi comunisti dar:
  - care este mai telectual dintre ilici si chiorul interlop?
  sau daca asta ti-e greu
  -care a furat mai mult dintre ei doi?
  hai zi tu ca le stii pe toate

 • 28

  @nae: nu tin cu basescu in ideea in care e impartita tara in doua, dar eu nu am inteles nici pana acum cum a fost basescu securist. Iliescu a fost si si, garantat. Daca e sa aleg intre un bisnitar si un comunist aleg bisnitaru, asa ca idee, nu ca imi place treaba asta. Astia care sunt dupa bani nu sunt la fel de nebuni ca cei bolnavi de putere. Hitler / Stalin nu cautau dupa bani….parerea mea.

 • 29

  @ 21, @ 22, @ 23 si @ 24,
  iabifoiumati.
  @ 26,
  sper ca nu esti @ Mircea+ ;)

  victor L
  2014-08-01 19:50:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @nae:
  Ti-am mai spus, sa-l faci pe Base tablagiu securist e o jignire, o ierarhizare nedreapta. El avea in subordine securist care ii supraveghea oamenii pe vas si-i prezenta raport zilnic. De iliescu nu mai spun, el era la judeteana si sef peste securitate, aia ii dadea raport in fiecare dimineata.

  La intrebari, punctual :
  - ca pregatire intelectuala, ce diferenta pot face? Iliescu este absolvent de hidrotehnica (la noi intr-un liceu de varf, doar corijentii dadeau la hidro si mecanica agricola). Base e absolvent la scoala aia maritima din Constanta. Nu stiu, dar tot pe-acolo, in niciun caz nu e sub hidro. E o diferenta totusi, Iliescu are un limbaj de lemn tipic bolsevic, Base are picanterii mai de prin porturi. Deci, egalite !

  Ca hotie, este incomparabil !!! Tot jaful care s-a abatut asupra Romaniei a fost in perioada Iliescu! Sub obladuirea lui , pe timpul lui Vacaroiu si Nastase au ras tot. Au vandut pe 2 lei Petrom (cu tot cu rezervele de titei!!!!!!!!!). Cu Bancorex au jefuit populatia si au umplut buzunarele securistilor care au cumparat fabrici. Taiat, la fier vechi. Cumparat marile mosii… Iliescu a ajutat securistii sa ajunga noii capitalisti ai Romaniei prin marele jaf

  La acest capitol, a-l băga pe Basescu , e o gluma de prost gust. Ca are nu stiu ce apartament in vila din Mihaileanu, da’ ce Iliescu sta la bloc? Ia vezi principalii politicieni unde locuiesc si o sa te calmezi.

  Deci la jaf, Iliescu este campion. Omul care a facut cel mai mult rau Romaniei.
  Nu mai zic de altele ca m-as intinde 2 zile.

  Mircea+
  2014-08-01 19:52:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  bob-ica

  afla de la mine ca eu la revolutie aveam luat majoratul in cimpul muncii, deci eu atunci aveam poate virsta ta de acuma asa ca ce spun eu este adevarul pur.
  Daca nu erai cadru de nadejde, daca nu erai securist, nu aveai nici cea mai mica sansa sa ai pe mina cel mai mare vas comercial al romaniei si sa colinzi toata lumea cind altii nu puteau merge nici macar pina la ruse.Asa ca eu stiu perfect ce vorbesc.Daca nu era securist cu acte in regula sau colaborator al secu dincolo de numarat contanere in portul constanta sau capitan de vas pe vaporasul de herastrau nu ar fi trecut niciodata.
  O sa spui ca nu sint turnatorii deale chiorului.Sint bobica, dar nu stiu sau nu vor sa le caute unde trebuie, adica in jurnalele de bord sau rapoartele de calatorie, care le facea cind se intorcea in tara. Tunatul nu era o activitate colaterala era sarcina de serviciu facea parte din fisa postului.Cind facea raportul de calatorie scria tot ce a auzit si s-a intimplat cit timp a fost plecat.
  Daca nu era secu putea sa curga competenta din el exact la debitul zglobiilor, nu pleca nicaieri.Sau poate stii tu ceasca isi trimetea dusmanii poporului si persoanele de care nu era sigur prin lume ca sa arate cit de democrata era romania.

 • 32

  mirciulica

  esti in eroare grava.

  1. a termina o facultate nu iti da si gradul de intelectual.
  Faptul ca iliescu a scris vreo 10 carti in timp ce chiorul nu a fost in stare sa citeasca o carte face diferenta uriasa dintre ei doi. DINTRE EI DOI iliescu ca vrei tu sa nu vrei, dar asta-i realitatea este telectalul. Asa ca egalitatea nu poate fi decit in capul tau. Iti bati joc de realitate, dau nu ma mira la voi. Pentru voi realitatea nu exista.
  2. mirciulica eu te-am intrebat care este mai HOT DINTRE EI DOI nu cit a furat nastase sau vasile pe timpul lui.EL ILIESCU CE SI CIT A FURAT.Si care a furat mai mult dintre iliescu si chior tinid cont ca ambi toata viata lor au fost bugetari. Si care din ei doi are o avere mai mare SI CUM AU FACUT-O. Asa pot spune si eu de chior ca el nu a furat NIMIC(hihihi) dar udrea ,videanu, pinalty,berceanu etc etc au furat de au rupt.
  Asa ca las-o in singe si raspunde CLAR.
  ilici a furat vreun cap de ata?
  dar chiorul cite capete de ata a furat?
  hihihihiohi

 • 33

  mirciulica

  ilici la frunze o fi invatat cum se face digul cum curge apa, mecanica fluidelor, pe cind chiorul la scoala militara a invatat culcat, sculat, atentie aviatia inamica culcat si pentru onor prezentati arm.Singurele activitati telectuale ale chiorului au fost sa cunoastem armamentul adica in specialitatea lui vaporul. Adica ceva de genul unde-i pupa unde-i tribordul cite motoare are vasul.
  Si aici o mare diferenta. In unele momente ilici facea calcul mate complicat la debit apa pe secunda in timp ce chiorul arunca colacul unui marinar beat cazut in mare.

 • 34

  @Mircea+: #19. “Scrinteala” se refera la textul propus drept traducere amestecata cu opinii personale. Dupa cum ai sesizat si tu, textul venezian nu poate fi atacat, traducerea sa, idem – doar acele interpretari nu-si au locul potrivit.
  E interesant faptul ca voi, forumistii specializati in detectarea manipularilor lui nea Cristi, n-aveti nici-o problema in a inghiti o petarda la fel de ieftina – livrarea unui text oficial ale carui concluzii sunt acoperite de note personale, atunci cand acestea emana aroma favorita. Iar acel viciu formal, pe care l-ai pomenit si tu, este catalizatorul principal folosit la propagarea manipularii respective.

 • 35

  @nae:
  Hai sa nu facem glume proste ,nae !
  Nici Iliescu si nici Basescu nu pot avea eticheta de intelectuali, indiferent cate carti ar scrie. Apropo, in cate limbi au fost traduse cartile lui Iliescu? :)

  Cat priveste hotia, putin imi pasa ca Iliescu din furtul generalizat a bagat personal in buzunar doar o centima. El a organizat furaciunea si a imbogatit securistii si esaloanele 2-3 din partid. De la noi din buzunare. E hotul principal, fara egal in Romania.

  Mircea+
  2014-08-01 20:58:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @hex:
  Eu am mai discutat acum vreo cateva lui cu dl Tudoran pe textul Comisiei de la Venetia – finalul (postat de mine in engleza, curat fara note). Si discutia se purta in jurul formularii problematic from the viewpoint of constitutionality and the rule of law ; pe care dl Tudoran o interpreta …zambind. Ca nu e incalcare, e doar problematic :) Oricum, o discutie foarte interesanta, sa vad poate o gasesc.

  Aia de la vanator, am luat-o mai mult pentru cronologia ispravilor din prima parte, nu pentru textul venetian a carui traducere te-a scandalizat.

  Dar apropo, dupa doi ani, privind in urma, cum ai cataloga evenimentele din vara lui 2012?

  Mircea+
  2014-08-01 21:17:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @nae: La varsta ati gresit, si eu stiu bine aceste lucruri, am avut veri marimari (culmea, nascuti la munte), si oameni ce au plecat la munca in strainatate (canada), plecati prin te miri ce tari africane si care puteau cumpara de la shop. Toti “dadeau cu subsematu”, obligatoriu , dar una era sa scrii “balarii” si alta era sa o faci din convingere/interes. De astia se fereau, ca se rasufla, culmea tot de la securisti, ca le stricau afacerile (bisnitele). Oricine cu functie de conducere era cel putin de la partid (cu stefan-gheorghiul)…….sau faceau FF-ul..ca sa se incadreze pe post… in fine.

 • 38

  MIRCICA

  1 dintre ei doi ilici este tata telecualul> chiorul nu cintareste si cu nana in spinare comparativ cu cit a scris ilici. Asa este tata.
  De tredus nu are traduse pentru ca stie pe unul care are carti traduuse in 20 limbi si stau in depozitul de la icr ca nu a reusit sa vinda nici macar jumatate dintr-un titlu de carte scris de ilici pe care le-a dat cadou.
  2. cit despre furt hai sa comparam cit a furat ilici cu cit a furat chiorul Mergi cu trenul asta.Pina una alta ilici nu are nici-un dosar de spalare de bani, nu are teren la nana, nu are vinzari anterioare.Toata viata a stat in aceiasi casa.
  Asa ca nu il spala pe chior ca iti trebuie doua oceane si tot nu va iesi curat.

 • 39

  bob

  si tu de unde stii ce a scris chiorul in dat cu subsemnatul. Esti sigur ca a scris balarii? Eu doar ma uit la mecla lui si iti spun ca a calcat pe cadavre ca sa se mentina in post.nu ti-a fost suficient ce ai vazut astia zece ani la el.Asa sau mai rau a facut si in exercitiul funciunii pe vas. A santajat a mintit a tepuit exact ca acuma. Naravul din fire nu are lecuire spune un proverb. Asa si la el.Secu de la mama si tatal lui nimic altceva.
  si ca tot o dam pe turnatorii ia spune-mi cine este mai turnator dintre chior si varan. Ambi au turnat cetateni straini dar de diferite nationalitati. Si unul este turnator celalalt nu. De ce?

 • 40

  @nae:
  Hai sa-ti mai dau o mostra din marea furaciune organizata de carpa kaghebista.

  Combinatul Chimic Victoria – actualul Viromet. O uzina imensa, intinsa pe 300 de hectare (!) la poalele muntelui. Combinat cu productie speciala (infiintat de nemti in perioada interbelica ), productie de metanol etc. Fabrica care tine practic tot orasul Victoria.

  Ei bine, acest combinat imens a fost facut cadou de catre Iliescu securistului Ioan Niculae ! Cu inca vreo alte 5 combinate chimice / ingrasaminte. Acum Niculae e mare miliardar, si-a tras echipa de fotbal (Astra) si stadion si cate altele.

  Cum a ajuns acest securist sa fie stapan pe 6 combinate gigantice, nae?? Cum? Pai, i le-a facut cadou gasca lui Iliescu! Erau bunurile noastre, bunurile comune – ei bine, marele hot kaghebist le-a furat si le-a dat cadou securistului.

  Asta hotie, nu kkturile aruncate pentru i-dioti de Antena 3 , la care tu pui botu’ ca fr.aierul.

  Mircea+
  2014-08-01 23:41:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  @mircea+
  nu ai intzeles, poate rosu era pe plac,
  si sä existe cärämizi, le-ar da jos.totul destructiv
  dar nu la cei de stanga.

  theo
  2014-08-01 23:55:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @nemo
  Doar o vorba sa-ti mai spun (ca am ceva trebi de rezolvat),
  sper ca aceleasi sentimente te anima si fata de MRU; apoi, nu uita, MM a fost “procuror ceausist” (vad ca doar fata de unii folosesti metodele latriniste).
  Si exemple ar mai fi, dar nu despre ce a fost e vorba, ci despre ceea ce faci.
  Ca daca o tinem langa cu acuzatiile tale, dictatoru a fost securist, etc.

  victor L
  2014-08-02 00:00:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  @theo:
  Hai sa nu mai postam in stare de ebrietate, bine?
  Sper sa nu te superi.

  Mircea+
  2014-08-02 00:09:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  @ 42,
  deci tu esti @ Prl/W? flecitari :P

  victor L
  2014-08-02 10:04:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  @Victor L
  Iar ai luat doza tripla de laxativ mental?

  nemo
  2014-08-04 14:20:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!