RSS Feed

Cine ar putea fi următorul președinte al R. Moldova? Părerea mea: Filat sau Lupu

vezi toate articolele de
27 May 2010 la 15:16 8 comentarii 291 vizualizari.

Întrebarea din titlu frământă multă lume. Nimeni nu mai crede că Marian Lupu se menține ca o candidatură comună a partidelor din cadrul AIE. Astăzi informația a fost confirmată și de către Vlad Filat, care a anunțat că PLDM va avea o candidatură proprie la prezidențiale. Deci, spiritele se agită. Așa că ne putem întreba pe bune: Cine va fi următorul președinte al R. Moldova?

Cred că e cazul să luăm în calcul candidaturile partidelor importante, deoarece partidele mici, chiar dacă își vor înainta propriile candidaturi, o vor face nu atât pentru a câștiga cursa, cât pentru a-și promova liderul.

Deci, să trecem prin curtea partidelor politice importante, cu șanse de trecere în Parlament (potrivit ultimelor sondaje de opinie).

Partidul Comuniștilor
1. Vladimir Voronin – este prima și unica candidatură reală a PCRM (dacă va fi acceptată de Curtea Constituțională). Cu siguranță ar trece în turul doi, unde va pierde în fața candidatului democraților. Altcineva de la comuniști? Nu cred. Nici Dodon și nici Muntean nu au șanse reale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova
1. Vlad Filat – candidatul PLDM la prezidențiale. Are șanse reale de a câștiga cursa, dacă va reuși să treacă în turul doi ca să se dueleze cu Voronin. Vor fi doi oameni de forță, unde Filat îl va zdrobi pe Voronin. Părerea mea. Alexandru Tănase – este a doua persoană cu șanse din PLDM, având în vedere prezența și prestanța publică, inclusiv funcția din partid. Indiscutabil că ar câștiga în turul doi în fața candidaturii comuniste, deoarece va atrage cu ușurință simpatiile alegătorilor celorlalte partide democratice. Are o problemă – nu are vârsta de 40 de ani și nu va putea candida.

Partidul Democrat
1. Marian Lupu – unica candidatură reală a PDM. Dacă până acum era cert că este unul dintre cei doi candidați la funcția supremă în stat, în cadrul prezidențialelor Lupu va avea o misiune deloc simplă – să treacă în turul doi. Dacă trece, câștigă cursa în bătălia cu Voronin.

Partidul Liberal
1. Mihai Ghimpu – nu trece în turul doi, deoarece nu are cum să adune mai multe voturi în primul tur într-o competiție deschisă cu Filat sau Lupu pe segmentul electoratului cu viziuni democratice. Deci, nu are șanse. Dorin Chirtoacă are imagine pentru a putea candida, dar nici el nu are vârsta necesară de 40 de ani.

Deci, dacă partidele își vor înainta liderii în cursa pentru prezidențiale, șanse reale au Filat, Lupu și Voronin. Bătălia reală se va da între Filat și Lupu.

PS: Pentru asta e necesar ca să fie modificat art. 78 din Constituție prin referendum, evident :)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook
manager media, portalul de ştiri UNIMEDIA din R. Moldova
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!