RSS Feed

Cine l-a omorât pe Condrea? G.H.I.N.I.O.N.-UL

vezi toate articolele de
23 May 2016 la 10:44 102 comentarii 1551 vizualizari.

Un răspuns pentru Costi Rogozanu

Nu sunt printre cei care cred că serviciile secrete sunt ele însele sisteme mafiote. Supradimensionate – da, incompetente – clar, abuzive – prea des. Dar nici pe departe nu sunt în stare să orchestreze intern toate schemele diabolice care li se atribuieîn folclor. Ca în orice instituție de stat, există unii (puțini) care își fac treaba și îi duc în spate și pe ceilalți, alții (mulți) care stau degeaba sau fac lucruri absolut irelevante, ilizibile sau caraghioase și câțiva (puțini dar importanți) care folosesc statutul și infrastructura pentru scopuri personale, inclusiv mafiote. Abia dacă se cunosc, nu se coordonează prea bine. Luați catastrofa managerială și profesională de la TVR, unde sunt doar 4.000 de oameni, înmulțiți-o cu trei ca să ajungeți la numărul de angajați și apoi cu orice cifră credeți între unu și n – ca factor de multiplicare a incompetenței într-un sistem care clasifică responsabilitatea “on a need to know basis” (principiul conform căruia nimeni, indiferent de rang!, nu are acces la informații).

(…)

Nici măcar legendarele rivalități dintre servicii nu cred că sunt reale – bine ar fi să fie, că am afla și noi mai multe lucruri. Atunci când interesele o cer, Mafia găsește canalele necesare în oricare dintre ele.

“Mafia” este un barbarism în cazul ăsta, pentru că nu există un cuvânt care să definească grupurile infracționale care au infiltrat statul la toate nivelurile. Puterea lor stă în anonimat: au reușit până acum să-și ducă răfuielile în privat, cu instrumente “legale”: anchete penale și sentințe, decizii administrative, la nevoie legi.

N-au nici măcar nume individuale de mare notorietate. Mai apar prin dosarele celor care au devalizat miliardele din fonduri europene (dar numai ca să le facă loc altora), care au cumpărat cu 10 cenți pe dolar drepturile litigioase la despăgubiri (când prețul corect era doar 5 cenți!), care au cumpărat de la stat gaz, petrol sau apă ieftină (și s-au calicit), care au făcut drumuri cu gropi (și au vrut tot ei contractul de reparații) sau care au omorât zeci de mii de oameni cu dezinfectanți botezați (și n-au avut decența să dispară elegant când li s-a dat șansa nesperată să nu fie arestați, într-o țară în care un judecător de Curte Constituțională fusese băgat la beci pentru că avea struți). În anonimitate stă

Cât timp nu s-au împușcat pe stradă (sau măcar n-a aflat nimeni) le-a mers de minune.

De data asta nu mai merge!

1. Dacă l-au ucis pe Condrea, chiar și când reflectoarele erau ațintite pe caz, înseamnă că sunt disperați să-și scape pieile și nu mai gândesc deloc pe termen lung. Scapă cine poate!
2. Dacă omul a murit accidental tocmai când Dacian Cioloș și Klaus Iohannis lucrau cu spor la “restabilirea încrederii” …ghinion!

Poate că ăsta e un nume bun pentru Mafia românească până la găsirea unuia mai acătări: GHINIONUL

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

102 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!