RSS Feed

Cine l-a ucis pe Osama bin Laden

vezi toate articolele de
07 Nov 2014 la 11:55 124 comentarii 3022 vizualizari.

Omul care l-a ucis pe Osama bin LadenAre 38 de ani. Acum ține discursuri motivaționale, după ce a părăsit trupele de elită. Motto-ul lui este: Să nu renunți niciodată.

S-a înrolat la 19 ani, după ce l-a părăsit iubita. Într-un interviu acordat anul trecut revistei Esquire sub protecția anonimatului, omul care l-a ucis pe Osama bin Laden glumea: ,,Al Qaida a fost decimată, pentru că o fată mi-a frânt inima”.

Vreme de 16 ani, Rob O’Neill a fost luptătorul din umbră. A fost trimis de 12 ori în teatre de război, printre care Irak și Afganistan. În total, a avut peste 400 de misiuni, pentru care a primit 52 de decorații.

Viața lui bate cele trei filme, pe care le-a inspirat.

2005. Afganistan. Rob O’Neill a coordonat operaţiunea Red Wings, care viza capturarea unui lider taliban. A fost un dezastru. Trei dintre cei patru membri ai commando-ului SEAL au fost ucişi. Un elicopter trimis în ajutorul lor a fost doborât cu un lansator de grenade. Toţi cei 16 soldaţi aflaţi la bord au murit. O’Neill a făcut parte din echipa care l-a adus înapoi la bază pe unicul supravieţuitor. Operaţiunea a stat la baza filmului ,,The Lone Survivor”, cu Mark Wahlberg.

2009. Largul coastelor Somaliei. Rob O’Neill a condus commando-ul SEAL trimis să-l elibereze pe căpitanul vasului american Maersk Alabama, capturat de piraţi. O’Neill a sărit primul din elicopter, iar evenimentele de atunci au fost dramatizate în pelicula Captain Phillips, cu Tom Hanks.

2011. Pakistan. Un commando de 23 de luptători SEAL a pătruns în complexul în care se ascundea cel mai căutat terorist de pe planetă, Osama bin Laden, considerat creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001. Un coleg a tras primul în direcţia liderului Al Qaida, dar l-a ratat. O’Neill l-a împuşcat pe Osama de trei ori în cap. Operațiunea a fost reconstituită pas cu pas în producţia Zero Dark Thirty.

O’Neill n-a crezut că se va întoarce viu din raidul secret din Pakistan. Spune că după ce l-a ucis pe Osama bin Laden și-a dat seama că acesta a fost scopul lui pe pământ, deşi este căsătorit şi are copii.

De ce şi-a desenat acum o ţintă pe spate şi de ce a încălcat legea tăcerii impusă de foştii lui superiori? Potrivit publicaţiei The Telegraph, O’Neill a părăsit trupele SEAL cu 4 ani înainte să-i expire contractul, aşa că s-a ales cu o pensie mai mică şi cu un pachet redus de servicii acoperite de asigurarea medicală.

Banii vorbesc.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

124 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!