RSS Feed

Cinism la maxim. Monica Iacob Ridzi revine: ”Politica română își cerea, hidos, o victimă”

vezi toate articolele de
14 Apr 2011 la 09:49 un comentariu 1146 vizualizari.

Umbrită de ”ascensiunea” fulminantă a lui Adrian Severin, Monica Iacob Ridzi a trecut în uitare. Motiv pentru care, în ultima zi a fazei de urmărire penală, fostul ministru al Tineretului și Sportului, a ținut să revină în atenția opiniei publice. Printr-o postare pe blogul personal, de un cinism egal doar cu declarațiile făcute în momentul declanșării scandalului, în vara lui 2009, când afirma: ”Nu mă întrebați dacă a fost scump. Vă spun, se putea și mai scump” ori ”Am realizat obiectivul și l-am depășit. Am scos în stradă 100.000 de tineri. Costurile nu sunt problema mea”.

Îmi e greu să reproduc din această postare plină de locuri comune, superioritate și suficiență. Câteva paragrafe sunt, însă, de-a dreptul revoltătoare.

Mai întâi, amenințările pe care le strecoară printre rânduri: ”Nu voi aminti nimic despre modalitatile “democratice” de ancheta, nimic despre plangerile penale sau disciplinare pe care intentionez sa le fac”, scrie Ridzi.

Apoi, victimizarea: ”Nu port pica nimanui. Am inteles ca trebuia sa trec prin toate acestea, politica romana isi cerea, hidos, o victima”.

În fine, cinismul extrem: ”Dumneavoastra, tuturor care veti citi aceasta postare de blog, va spun atat : Monica Iacob-Ridzi nu a gresit cu nimic din punct de vedere penal”.

Să fie clar, vinovăția (sau nevinovăția) din punct de vedere penal o vor stabili judecătorii, pe baza probelor administrate. Nu Monica Iacob Ridzi, nu mass-media, nu adversarii sau colegii politici. Dincolo însă de vinovăția penală, Monica Iacob Ridzi nu este o victimă a politicii autohtone, ci o profitoare. Pe lângă aspectul penal, un ministru, un funcționar, este responsabil direct de gestionarea banilor publici. Rolul unui ministru nu este de a scoate oameni în stradă ”să vadă circ”, indiferent de costurile unei asemenea distracții. ”Să scoți oameni în stradă” nu e un obiectiv, e pur și simplu manipulare. Scumpă și al naibii de scumpă. Cu atât mai mult cu cât, în acea perioadă, oamenii erau scoși în stradă la distracție pentru a uita că România se află pe buza prăpastiei. Alegerile se apropiau cu pași rapizi și oamenii nu trebuiau să ghicească, să previzioneze, nimic din tăierile ulterioare (de la educație, sănătate, pensionari etc.).

În aceste condiții, să vii și să afirmi că ”nu am gresit nimic din punct de vedere penal” (mai exact, în traducere liberă, ”sunt acoperită de hârtii”) e mai mult decât cinic. Și condamnabil. Uman și politic. Indiferent de decizia justiției, Monica Iacob Ridzi reprezintă una (din multele) imagini hidoase ale politicii autohtone.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment
  • 1

    It appears to me that this site doesnt download in a Motorola Droid. Are other folks having the same issue? I enjoy this web site and dont want to have to skip it when Im away from my computer.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!