RSS Feed

Citesc eu programele candidaţilor, în caz că nu aveţi chef sau răbdare. ASTĂZI, VICTOR PONTA!

vezi toate articolele de
08 Oct 2014 la 13:09 25 comentarii 1569 vizualizari.

Citesc eu programele candidaţilor, în caz că nu aveţi chef sau răbdare. Primul, Victor Ponta (programul e aici). În discursul de lansare a candidaturii  de la Arena Naţională am avut următoarele cuvinte cheie: din paradigma “România”, 68 de cuvinte, “unire” de 15 ori, “împreună ” de 20 de ori.

Unirea nu e cu Republica Moldova, cum a lăsat de înţeles din motive electorale şi nimic mai mult, e vorba de unirea

dintre cei de stânga şi cei de dreapta, dintre cei implicaţi şi cei neimplicaţi, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului şi cei care se descurcă singuri, dintre cei performanţi şi cei mai puţin performanţi… Rolul Preşedintelui va fi să îi trateze pe toţi în mod egal şi să le garanteze accesul egal la drepturi, respect, siguranţă şi stabilitate. Fiecare cetăţean român trebuie să se simtă Acasă în România şi rostul unui om politic responsabil este să facă acest lucru posibil. În faţa marilor provocări de securitate pe care le trăim, în faţa noilor dezvoltări economice şi a marilor mişcări geopolitice, singura şansă pentru noi este să avem unitate acasă, competitivitate în economie şi luciditate în exterior.

E evident anticipată şi aniversarea celor 100 de ani de la Marea Unire. După cum vedeţi însă, candidatul vrea unire între diverse categorii şi mai ales între ideologii. Cum am mai spus, Ponta a îmbrăţişat de ceva timp un soi de “a treia cale” social-democrată, cumva în trendul european. Deşi amintirea lui Blair e o ruşine pentru mai toată stînga europeană, în Est e încă iubit. Nu e populism naţionalist, cît e populism europenist estic- omul vreao stîngă pe placul lui Merkel.

Să vedem ce e trecut în program:

Discuţia cu societate civilă

Aici discuţia e inutilă. Tocmai am avut mii de sindicalişti în stradă supăraţi că au fost păcăliţi cu dialogul social.

Stimularea participării civice ar trebui să asigure dezvoltarea democraţiei participative care să completeze armonios democraţia reprezentativă şi să creeze condiţiile dezvoltării sociale şi economice echitabile.

Păi, aici îi recomand domnului Ponta să citească declaraţia lui Iulian Iancu care spunea că pe oamenii nemulţumiţi de politica gazelor de şist îi plătesc ruşii. Sau poate e vorba de stimularea civică numai acolo unde ne interesază, cine ştie.

“Dialog şi consultare cu societatea civilă pentru asumarea unui PACT de pace socială “

Pace socială a fost şi pînă acum: elitele le-au dat în cap celor 80 % din bază. Pacea socială nu înseamnă neapărat drepturi.

Sărăcia este cea mai mare nedreptate a ultimilor 10 ani, iar corectarea ei în următorul deceniu este misiunea fundamentală a viitorului Preşedinte.

Vom face acest lucru prin strategii de luptă împotriva sărăciei, prin continuarea proiectelor de regionalizare, prin direcţionarea fondurilor europene (atrase de Guvernul Ponta de 5 ori mai mult decât guvernele Băsescu-PDL) către astfel de politici şi prin construcţia unui autentic stat social.

Stat social cu fonduri europene? Cu regionalizare? Cum mai exact, renegociem puncte întregi cu UE? Nepermis de vag.

CE S-A FACUT DEJA pentru egalitatea de sanse

 • Am crescut salariul minim pe economie cu 30%, acesta ajungand in prezent la 900 RON, de la 700 RON in 2012.
 • Am reintregit salariile bugetarilor. Veniturile au revenit la nivelul de dinaintea taierilor de 25% executate de guvernarea Basescu-Udrea-Boc in 2010.
 • Am crescut pensia medie lunara. Am crescut pensiile in 2013 si 2014, aducandu-le la acelasi nivel cu rata inflatiei pentru prima data in ultimii patru ani, iar in anul 2014 la un procent peste rata inflatiei. Potrivit INS, pensia medie lunara a fost in trimestrul I 2014 de 844 lei, mai mare cu 6,2% fata de acelasi trimestru al anului precedent.
 • Am scazut TVA la paine cu 15%. TVA pentru produsele de panificatie a scazut de la 24% la 9%, masura care va reduce si evaziunea fiscala. Urmeaza reducerea TVA si la alte categorii de alimente.
 • Mai multe locuri de munca. Am crescut cu peste 190.000 numarul de persoane angajate cu contracte de munca (trimestrul I din 2014 fata de trimestrul I din 2013). Numarul este cu aproape 400.000 mai mare fata de luna martie a anului 2011.
 • Am crescut salariul mediu. In iulie 2014, fata de aceeasi luna a anului trecut, salariul mediu net a consemnat un avans de 5.1% Prin cresterea succesiva a salariului minim (+30% in doar 2 ani), au crescut automat si celelalte venituri, care depasesc salariul minim.
 • Am redus ratele la banci ale celor cu venituri mici la jumatate. Prin schema fiscala pentru restructurarea creditelor, cei cu venituri brute de cel mult 2.200 de lei/luna isi pot reduce ratele la banca pentru doi ani.
 • Rata inflatiei a scazut. Politicile macroeconomice corecte ale Guvernului au facut ca rata inflatiei sa scada, oferind premise pentru cresterea puterii de cumparare.
 • Am eliminat si comasat circa 100 de taxe si tarife. Am redus birocratia fiscala. Am continuat procesul de reducere a numarului de taxe platite de o companie.
 • Am crescut salariile profesorilor. Pe langa reintregirea veniturilor dupa taierile din 2010, am crescut cu 10% salariile profesorilor debutanti din invatamantul preuniversitar, preparatorilor si asistentilor universitari.
 • Continuarea programului „Prima Casa”. Am decis continuarea programului „Prima Casa” si in anul 2014. Beneficiarii au la dispozitie in 2014 circa 2 miliarde de lei.
 • Microbuze pentru elevi. Am achizitionat 1254 de microbuze scolare si am revizuit procedura de decontare a transportului elevilor. Se acorda un tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun si elevilor din invatamantul profesional.
 • Rechizite gratuite. Peste 680.000 de elevi au primit gratuit rechizite in anul scolar 2014 – 2015, in valoare totala de 16.624.201 lei.
 • Sprijin pentru invatamantul profesional. Se mentine bursa de 200 lei lunar pe care o primesc inca din 2012 toti elevii care frecventeaza invatamantul profesional.
 • Am majorat cu 10% ajutoarele pentru caminele si cantinele din campusurile universitare.
 • Am extins programul „A doua sansa” si la nivel liceal, adresat persoanelor care nu au frecventat scoala sau care au abandonat scoala si au depasit limita de varsta pentru incadrarea in invatamantul obligatoriu.
 • Am dezvoltat invatamantului profesional in sistem dual. In 2014 sunt peste 2.550 de firme, la nivel national, care au acord cu unitatile scolare, pentru a construi, impreuna, programe pentru invatamant dual. Au fost 2.350 de firme implicate in 2013 si 1.551 firme in 2012.
 • Am majorat cuantumul ajutoarelor pentru incalzire pentru protejarea persoanelor defavorizate in perioada 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014.
 • Majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Am readus indemnizatia pentru cresterea copilului la un nivel decent – astfel, indemnizatia pentru cresterea copiilor a fost majorata la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, dupa ce fusese taiata de guvernarea lui Basescu la 75%.
 • Cresterea alocatiei de sprijin familial. Am majorat cu 30% alocatia de sprijin familial, incepand cu 1 iulie 2013, in urma unei analize a Guvernului, facuta impreuna cu expertii Bancii Mondiale. Masura ajuta 444.000 de familii.
 • Am reintrodus ajutoarele pentru insotitorii persoanelor cu handicap.
 • Am introdus un sistem de deduceri fiscale pentru cadre didactice, in vederea stimularii ramanerii in sistem a resursei umane de calitate.
 • Am prevazut stimularea angajatorilor pentru incadrarea somerilor in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici, sustinatori ai familiilor monoparentale.
 • Unitatile de invatamant preuniversitar de stat finantate din bugetele locale au primit 46 milioane lei in 2013, pentru plata salariilor si sporurilor si achitarea salariilor restante castigate in instanta.
 • Am lansat Ghidul privind dezvoltarea economiei sociale care inseamna locuri de munca pentru persoanele din grupuri vulnerabile, din categorii dezavantajate. Fondurile alocate acestui program vor putea fi apelate de aproximativ 1000 de intreprinderi sociale si vor duce la crearea a 10.000 de locuri de munca.
 • Asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali se pot pensiona la 65 de ani. Am tinut cont atat de nevoile sistemului de sanatate, cat mai ales de dorinta de a ramane in activitate a celor 4.000 de asistente medicale care puteau fi afectate de scaderea varstei de pensionare.
 • In 2014, am decis suplimentarea cu 9000 a biletelor de tratament balnear pentru pensionari, ajungandu-se astfel la 59.000 de bilete in total.
 • Am semnat in august 2013 planul prin care UNICEF va oferi asistenta tehnica Romaniei pentru mobilizarea resurselor in beneficiul copiilor vulnerabili, indiferent de unde vin resursele respective: din bugetul national sau bugetele locale, din fonduri structurale sau din alte surse.

Am dat un citat mai mare cu realizările ca să vedem ce tip de cocktail foloseşte Victor Ponta. Foarte bine că aţi mărit salariul minim, dar el este deja o reparaţie mică faţă de ravagiile făcute de codul muncii. Dacă nu vrei să schimbi acest cod, trebuie s-o spui clar. Apoi, un acord cu UNICEF trebuie să ne încălzească? Sau faptul că s-a mărit vîrsta de pensionare? Foarte bine că aţi mărit sprijinul pentru categorii defavorizate. Dar nu le puneţi la pachet cu “ajutorul” în relaţia cu băncile care e aproape inexistent. Sau cu “prima casă” care e o idee tip Boc din seria să ajutăm investitorii care au rămas cu casele nevîndute, soluţie aleasă doar ca să nu supărăm băncile care nu mai dau credite.

Dreptate în relaţia dintre stat şi mediul economic (statul – partener de încredere, care îşi plăteşte datoriile la timp; statul – apărător al intereselor românilor în relaţia cu marile companii; statul – renegociere corectă a redevenţelor privind resursele naturale).

Renegociere “corectă”? Toate semnalele date pînă acum ne arată că e o renegociere corectă pentru ei, nu pentru noi. În mod normal, resursele expoatate convenţional ar trebui să fie taxate la sînge după un deceniu de profituri uriaşe pentru privaţi.

Clauzele abuzive ale bancilor pot fi denuntate! Guvernul a actionat in acord cu interesul legitim al populatiei. Abuzul unor banci era evident si el nu putea continua.

Nu totul se rezolvă la tribunal. Chiar acum se dezbat nişte legi în parlament care-l îngrijorează pe Isărescu. Ce faci ca preşedinte? Le promulgi? Sau faci jocul lor ca şi pînă acum? Este un subiect evitat de toţi candidaţii la preşedinţie.

Creşterea independenţei şi securităţii energetice ale ţării; în a doua jumătate a anului 2019, ţara noastră are perspectiva strategică de a deveni a doua ţară din Uniunea Europeană, după Danemarca, care este independentă energetic, adică produce mai multe resurse energetice decât consumă. Schimbarea va fi generată de descoperirile din Marea Neagră.

Foarte bine, avem resurse, le-am avut şi pînă acum. Independenţa energetică e un subiect fals din moment ce aproape o avem şi, aşa cum spuneţi, avem şi perspective. Problema e cum vom face să şi avem acces la aceste resurse? Avem preţul la benzină, fără accize, mai mare decît în unele ţări care n-au văzut strop de petrol.

Reindustrializarea Romaniei. In ultimii ani productia industriala a crescut cu rate de 9-10%, industria aducand astfel trei sferturi din cresterea economica anuala.

Da, aşa e. Din acest avînt, salariaţii s-au ales cu multe salarii la limita supravieţuirii. Revin astfel la dialogul social. Fără o minimă forţă de negociere, industria va creşte pe spatele unor zombies.

Biserica trebuie încurajată să se deschidă către tineri, într-un parteneriat cu Statul și în folosul concret al cetățenilor, iar accesul tinerei generaţii la cultură şi educaţie trebuie regândit prin proiecte strategice, menite să întărească şi să afirme identitatea europeană a românilor.

Proiecte strategice din ce înţeleg înseamnă cît mai multă externalizare. Biserica e unul dintre beneficiari. Nu mai comentetz.

SMART Diaspora – Un proiect special susţinut de un Preşedinte care face parte din noua generaţie – stimularea tinerilor care studiază în străinătate să revină în ţară, să se reintegreze în societatea care i-a format – preluăm iniţiativele SMART Diaspora, ca obiective ale următorilor ani: accesul diasporei la concursurile din administraţia publică românească; reduceri fiscale la revenirea în ţară pentru o perioadă determinată; diaspora ca punte pentru investiţiile străine; transfer de cunoştinţe şi bune practici prin intermediul unui corp de experţi din diaspora şi programe de fellowship şi internship în instituţiile de stat, deja începute de Guvernul României.

Din nou, lăsăm răspunderea pe seama unora care au idei, cum ar fi Burduja, fiul unui bancher din România, care are o apăsare, că n-are diaspora loc la posturile din ţară. Ba am auzit că unele-s foarte lucrative. Programul politic ar fi deci: după ce băieţii din elita noastră politică şi economică şi-au trimis odraslele la studiu afară, e bine să-i şi repatriem. Trist.

Pensii mai mari pentru militari. Am majorat pensiile militarilor care fusesera recalculate in scadere de catre fosta guvernare.

Se laudă cu asta, dar mie-mi pare una dintre probleme. Sînt pensii uriaşe în sectorul ăsta. În sistemul de pensii trebuie gîndită o nivelare, este inadmisibilă diferenţa dintre un muncitor calificat şi un militar în ce priveşte pensiile. Ca să nu mai zic că după criză, unele pensii depăşesc cu foarte mult salariul mediu.

Romania digitala:

 • Parteneriat cu Google. Ministerul Educatiei si Google Romania au semnat un parteneriat national pentru modernizarea sistemului de invatamant. Elevii si studentii din toate scolile si facultatile din tara vor avea acces gratuit de acum inainte la suita de aplicatii “Google Apps for Education”.

Mai bine ai vedea că în Europa se întîmplă ceva, se încearcă o taxare a Google pentru salvarea producătorilor de conţinut. Parteneriatul cu Google e ca ăla cu Biserică. Profită o singură parte.

Hopa:

Promovarea mândriei de a fi român trebuie să redevină un obiectiv al statului, dar şi al societăţii civile.

Într-o societate profund creştin-ortodoxă, dialogul cu BOR, dar şi cu celelalte Biserici, precum şi cu organizaţiile religioase este important în vederea păstrării valorilor tradiţionale româneşti şi a întăririi solidarităţii sociale.

Promovarea culturii române şi a valorilor româneşti trebuie să devină o prioritate şi în reprezentarea externă a Preşedinţiei României, care trebuie să schimbe complet discursul defetist şi injurios la adresa societăţii româneşti.

În egală măsură, politica noastră externă trebuie să transmită această mândrie de a fi român. Ea nu trebuie să fie în niciun caz timorată sau complexată. România nu este cu nimic mai prejos decât celelalte ţări ale lumii! Avem nevoie de o politică externă în acelaşi timp fermă şi inteligentă, realistă şi vizionară, capabilă să continue procesul de ieşire din izolarea internaţională.

Promovarea mîndriei. Nu poţi promova o senzaţie. E ca şi cum ai spune că promovezi orgasmul, cu cît vorbeşti mai mult despre el cu atît îl obţii mai greu. Din nou lipirea cu biserica e clar contractuală. Cît despre “cultura şi valorile româneşti”, vă asigur, dle Ponta, că v-a ieşit foarte puţin în ultimii doi ani. Ultimul scandal cu Brâncuşi arată că nu ştiţi să trataţi problema sau nu vreţi: nu achiziţionaţi nimic, daţi legi clare, ferme şi gata.

Să subliniem şi dezastrul unei comparaţii: sportivii şi muncitorii. Lui Ponta îi place sportul, ştim. Dar munca nu e sport:

Politizarea şi clientelismul trebuie înlocuite cu valoarea şi performanţa. Cei care muncesc şi au rezultate deosebite vor fi susţinuţi, promovaţi şi încurajaţi, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani cu marii noştri sportivi, cu elevii şi studenţii olimpici, cu artiştii de valoare.

 • ·  Preluarea de către Stat a unui rol activ în integrarea pe piaţa muncii a vârfurilor generate de sistemul de educaţie (astfel încât statul să devină prima opţiune de angajare pentru cei mai buni absolvenţi ai sistemului public de educaţie).

Cîteva concluzii  de final:

 • sînt cîteva reverii mai stîngiste dar toate ni se spune că pot fi obţinute în pace deplină cu elita de business şi cu marii deţinători de capital. Ăsta e un miracol imposibil, verificat deja.
 • nimic despre UE, ce poziţie avem în tratatul cu SUA şi de ce e pozitivă (că asta deja intuim cu toţii), nu avem nici o spaimă, nici o revendicare de făcut?

 • Tintele sint frumoase. Nu poti sa le obtii fara sa devii preocupat cu adevarat de social, adica de taxare corecta, de reglarea inegalitatilor din venituri, taxarea proprietatii, redevente mai mari etc.
 • se observă că Ponta vrea să dea de toate pentru toţi, să nu lase vreun sector neacoperit. Stă prost la capitolul soluţii
 • ştim că preşedintele nu are un cuvînt greu de spus pe TVA, taxare, dar are un cuvînt. În cazul lui Ponta căutăm degeaba.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

25 comments
 • 1

  “sînt cîteva reverii mai stîngiste dar toate ni se spune că pot fi obţinute în pace deplină cu elita de business şi cu marii deţinători de capital. Ăsta e un miracol imposibil, verificat deja.”

  Coae, sunt miracole care nu poate fi obtinute decat in democratie. Cum pui partidul-stat, se duc.

  aljazeera.com/i../

  Cei din Hong Kong se plang ca dupa ce a venit partidul comunist peste ei, posturile bune din universitati si firme sunt date celor care au legaturi cu continentul, deci politic.

  Un tip a carui parinti erau vanzatori de legume in piata putea, inainte, sa traga tare si sa devina bancher de investitii.

  Dupa cum zicea Ponta, “America nu ma entuziasmeaza deloc. Prefer China.”

  “Burduja, fiul unui bancher din România, care are o apăsare, că n-are diaspora loc la posturile din ţară. Programul politic ar fi deci: după ce băieţii din elita noastră politică şi economică şi-au trimis odraslele la studiu afară, e bine să-i şi repatriem. Trist.”

  Paida, ca sub USL-ism toate posturile sunt tinute in asteptare pentru cine trebuie. Tu care nu ai pile n-ai nici o sansa cat timp e sistemul sub USL.

  Ei te fac sa te entuziasmezi pentru sanse care nu sunt niciodata ale tale. Ca daca absolvi Oxfordul poti sa devii ministru al finantelor, dar de fapt e o sansa pastrata pentru fetita vecinului de la Cornu al lui Adrian Nastase.

  Tu n-ai nici o sansa cu USL.

  just mac
  2014-10-08 14:16:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  “Intr-o societate profund crestin-ortodoxa, dialogul cu BOR…”
  Care dialog, profundule Ponta?
  Dialogul ala in care tu vizitezi electoral niste manastiri si apoi le trimiti bani de la buget? Sau ala in care preafericitii trimit cereri, ce zic eu, somatii trimit la primarii sa dea bani pentru biserica neamului.

  “Mandria de a fi roman” a devenit obiectiv de partid si de stat. Bai, politrucilor, voi terfeliti cuvintele astea, le contaminati cu ipocriziile pe care le comiteti zi de zi; suna fals si ridicol sa vorbiti voi despre vreo mandrie, infractorilor!

  Profundule Ponta, cum poti tu, un plagiator dovedit, un mincinos, sa vorbesti despre mandria cuiva, a oricui, cand tu esti mai toxic pentru Romania decat toti cersetorii din Paris la un loc, nu pricep!

  D.P.
  2014-10-08 14:30:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @D.P.: Daca stai si te gindesti putin, Ponta are totusi dreptate. El este reprezentant pentru poporul roman. In fond, romanul este un individ cu mentalitate de ciorditor si manglitor de ocazie. Pe vremea lui Ceausescu era o vorba: doar prostii nu fura.

  Pentru romani nu exista hoti. Exista doar persoane care sint mai destepte si care se descurca. Pentru ei, Ponta nu primeste in mod nemeritat un plus la salar din cauza ca a obtinut prin plagiat titlul de doctor. Ponta doar s-a descurcat. Ceea ce este, in opinia majoritatii romanilor, un aspect pozitiv. Din aceasta cauza indivizi de genul Nastase, Voiculescu, Becali sint admirati de majoritatea romanilor.

  gjgj9
  2014-10-08 14:55:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Erata: El este reprezentativ pentru poporul roman.

  gjgj9
  2014-10-08 14:56:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  D.P

  1.am inteles te oftici ca mindria de a fi roman nu o poate spune decit ponta ca johannis nu poate spune decit ca este mindru ca este neamt si atunci nu l-ar mai vota decit comunitatea de nemti din romania.Ce sa-i faci daca in 20 mil de romani ati gasit un neamt sa va reprezite este teapa voastra.Ti-e frica ca se va trezi mindria de a fi romani la romani si atunci sinteti terminati.
  2. plagiator dovedit nu este decit in capul vostru.Si ca tot sinteti de dreapta cu statul de drept in brate de dimineata pina seara de ce nu respectati DECIZIILE unor INSTITUTII ABILITATE care au spus negru pe alb ca NU A FOST PLAGIAT.Sau de data asta nu se pune ca nu este cum vreti voi.Eu in locul lui ponta va dadeam pe toti in judecata de strigeam bani de la voi pentru inca o casa.Norocul vostru este ca-i las ca eu in locul lui va lasam si fara casa si fara conturi in banca.

 • 6

  Un efort total inutil. Recomand citirea programului de guvernare, calculat cât la suta s-a făcut (restul nu că nu s-a făcut încă, ci s-a făcut exact pe dos) și rezultă cât % din cele de mai sus e intenție și cât e bullshit. Așadar, inutil sa faci o analiza pe un program 100% bullshit. Asta ca să nu mai vorbesc de faptul că aproape nimic din cele de mai sus nu stau în atribuțiile președintelui, dar asta să zicem că e o altă poveste…

 • 7

  gigica

  ” In fond, romanul este un individ cu mentalitate de ciorditor si manglitor de ocazie. Pe vremea lui Ceausescu era o vorba: doar prostii nu fura”.

  gigica iar imi ridici mingea la fileu.
  pe timpul lui ceasca se fura un metru de cornier, doua scinduri, cinci stiuleti.De unde stiu de la faptul ca nimeni dar nimeni in romania NU AVEA VOIE sa aiba mai mult de o casa si o masina.Deci se ciordea sa inchizi un balcon, sa-ti faci doua rafturi in camara,sa dai mincare la pasari intr-o seara, sau toceai polizorul de la serviciu pentru ati ascutii cinci cutite.In asta consta toata “ciordeala”.Se compara cu ciordeala de acuma a lui videanu sau udrea-cocos.Gigica in 25 ani ai lui ceasca toata populatia romaniei nu a ciordit cit au ciordit udrea-cocos videanu, si primul interlop al tarii intr-o saptamina.Nimeni dar nimeni inainte de 89 din ciordeala nu si-au facut un mauzoleu ca videanu,atitea vinzari anterioare si bani morman carati cu sacul.Atunci unul singur a incercat si a sfirsit-o la jilava pe cind astia de acum ne rid in nas.
  Asa ca mai bine taceai si mingea nu mi-o ridicai ca eu poc un lung de linie si avantaj primire.
  Asa este cind nu vezi parul din ochiul tau dar vezi paiul din ochiul vecinului

 • 8

  @Tovarasul komisar nae-oaie: Komisare… O sa te rog sa ma crezi ca o spun fara nici un fel de rautate: nivelul textelor de pe VP depaseste cu mult nivelul tau intelectual. Crede-ma. Intre ce am spus eu si ce ai inteles tu nu exista absolut nici o legatura.

  Iti sugerez sa te limitezi la ceva pe nivelul tau: carti cu poze. O sa dispara si durerile de cap care apar dupa ce citesti 2-3 posturi aici pe VP…

  gjgj9
  2014-10-08 17:06:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  gigi-ca

  “doar prosti nu fura” face parte din gindirea ta “creatoare” si neinteleasa asa cum trebuie.
  hihihi
  lasa poezia si zi cum este cu interlopismul prezidential ca asta-i din proza vietii.Sau cu sacii de bani.Sau si astea sint doar metafore ale vietii.
  bai gigica oricum ai dao oricum ai filozofao problema este doar una chiorul betiv este primul interlop al tarii.Si pentru asta nu iti trebuie gindire creatoare si filozofia batului de chibrit este viata insasi,adica chiorul in unele momente ale vietii a carat banii cu sacul ca el este smecher.Ce atita filozofie.
  Cind te musca proza vietii o dai pe telectualism-filozofico-chioristo-betivo.
  meandrele concretului te face praf.

 • 10

  @nae: mai flegma,vezi ca toata presa vuieste ca un roman a CASTIGAT premiul NOBEL,…..cand in realitate este un NEAMT nascut in ARAD , vita mongoloida ce esti .P.S.-ba,vezi sa nu uiti sa-l votezi pe plagiatorul dottore…..

  neamtul
  2014-10-08 17:39:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  INS confirma intrarea Romaniei in recesiune tehnica Reactia lui VVPonta:Este campania electorala a presei !?
  Foarte bogata in sensuri pozitia venitorelui Presedinte!! Le puteti deslusi,domnule Rogozanu?

  maur
  2014-10-08 17:44:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  gigi-ca

  Exista o foame de spatiu in postarile mele; exista un spatiu neconform cu dorinta clasica figurativa deoarece notiunile de cer si pamant, de stanga si dreapta, sus si jos sunt desfiintate, pentru a realiza o uniformitate spatiala in toate sensurile. Imi place sa-mi inchipui ca locuiesc sufleteste in linga chior linga care inot in dimensiunile bazinelor mele. Port in adancul sufletului meu nostalgia Paradisului Pierdut, a spatiului in care, candva, primii oameni traiau fericiti, necunoscand apasarea timpului pamantean. Cand postez, imi amintesc cele scrise in Evanghelia dupa Ioan in Biblie: ‘La inceput era Cuvantul si Cuvantul era Dumnezeu’. Cer iertare lui Dumnezeu daca gandesc ca umbra cuvantului a fost semnul, inscriptia de inceput si neintelegerea lui gigica de azi.
  O sa-ti apara si durerile de cap care apar dupa ce citesti postarea asta
  hihihihi
  PS.”Iti sugerez sa te limitezi la ceva pe nivelul tau: carti cu poze cu chiorul manga.
  hahahaha

 • 13

  maurica

  si pentru tine:

  +2,4% cit este prognozat anul acesta este > decit -8%de pe timpul piticului bou&chiorul interlop manga.
  asta-i mate nu filozofia inalta a lui gigica.

 • 14

  Zero locuri de munca.
  Zero fonduri europene atrase.
  Zero km de autostrada.
  O puzderie de impozite si accize.
  Totul imbracat intr-o gogoasa uriasa de minciuni.

  Asta e regimul Ponta – marea feblete a lui rogo.

  Mircea
  2014-10-08 18:08:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  mirciulica

  adevarat guvernarea psd este ZERO ABSOLUT la toate capitolele
  si totusi:
  si pentru tine
  +2,4% > -8%
  concluzia:
  desi nu face nimic creste
  hihihihihihi
  stii pentru ce?
  ca aveti voi de ce sa muriti de oftica.
  hahahahaha

 • 16

  @nae:
  Nu-i +2,4% , ca e -0,2% (primul trimestru) si -1% (al doilea trimestru). In an electoral, retine ! Cu toate investitiile blocate si fonduri absorbite anul asta ZERO !!!! Dezastru total.

  Boc a facut autostrazi si cand avea -8%, e chiar jignitor sa fie comparat cu plagiatorul_care_nu_se_pricepe_la_nimic.

  Mircea
  2014-10-08 19:26:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @nae: mai boulica,sa te uiti in dex sa vezi ce inseamna a prognoza si ce inseamna a realiza …..

  vitelul
  2014-10-08 19:47:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  “SMART Diaspora – Un proiect special susţinut de un Preşedinte care face parte din noua generaţie – stimularea tinerilor care studiază în străinătate să revină în ţară, să se reintegreze în societatea care i-a format – preluăm iniţiativele SMART ”

  Da! Să-l reintegrpm pe Tismăneanu! Să-l reintegrăm pe Aligică! Să vină toți racolații de la ambasada SUA înapoi la prostimea pe care o urăsc, ca să le dăm funcții de conducere! Funeriu, să calculeze personal viteza palmei președintelui! Alina Mungiu să lucreze la guvern! Da! Da!

  Supradotatul
  2014-10-08 21:00:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  nae
  Esti in stare sa mistifici si Biblia,citand eronat din Evanghelia dupa Ioan.Versetul 1.1 are continutul:”La inceput era Cuvantul,si Cuvantul era cu Dumnezeu,si Cuvantul era Dumnezeu”.Ceea ce produci este,a cata oare? blasfemie a dogmelor si obiectelor de cult religios.
  Dar un proverb romanesc graieste “De unde nu-i,nici Dumnezeu nu care!”.

  maur
  2014-10-08 21:02:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Las’ că n-o fi foc – oricum Ioan 1:1 a fost tradus prost deja în varianta latină, care l-a făcut pe “logos” taman “verbum”, ca să sune ca Geneza şi să dea senzaţia de continuitate a religiei, deşi “logos” înseamnă mult mai mult decât “cuvânt”, poate însemna chiar mai degrabă “raţiune” decât “cuvânt”. Cum ar fi sunat Ioan 1:1 dacă începea cu “La început era Raţiunea, şi Raţiunea era cu Dumnezeu, şi Raţiunea era Dumnezeu. [...] Raţiunea era în toate şi fără ea nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.”?

  donjoe
  2014-10-08 23:06:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Nimic nou în programul PSD: este ușor de respectat, deoarece acest program funcționează deja. Deviza cârMuitoare este : Unire între cei productivi și cei neproductivi. statul să-i ajute și pe cei care nu fac nimic=adică cei harnici să fie jefuiți ca și până acum.

 • 22

  @cti: Noi asa am invatat in comunism ca e bine sa iei de la bogati si sa dai la saraci . Ei au inteles ca in relatia stat si mediu privat toata lumea este egala in drepturi numai ca unii sunt mai egali decat altii . Oare cati militanti de partid flamanzi vor intra in administratie dupa alegeri ????

 • 23

  Articolul m a convins sa votez pentru Ponta. Partea cu diaspora nu se adreseaza doar fiilor de politicieni ci si miilor de studenti alfa care pleaca la studii afara. Deja exista programe care sunt poate conectate cu smart si se adreseaza tuturor (reviro un exemplu). cat despre pensii, cele ale muncitorului calificat ar trebui sa fie aliniate la un nivel mai decent cum e cel al militarilor… ca sa nu mai mergem pe logici romanesti stranii.

  Marcel
  2014-10-28 13:49:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Good post. I absolutely love this site. Keep writing!

 • 25

  TV hit list of those techniques Spy replace couples fancy dress buy hockey jerseysahl hockey jerseys for sale buy cheap hockey jerseys touches more married ladies andAmong them, the movie kind of computer overlay keep the number of nearly 160 million, and the drama should be New Cheap Steelers Jerseys Wholesale old nba jerseys for salenba jerseys wholesale close to 190 million numerous players. This month, the particular cheap youth nba jerseys theme of the hit Shows drama had a breakthrough: pr

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!