RSS Feed

Ciudăţeniile democraţiei interne PSD. Nişte declaraţii “de stânga” din noul Guvern

vezi toate articolele de
26 Jan la 17:42 2 comentarii 2 vizualizari.

De data asta a fost cu vot intern, mare democraţie de partid. În CEX s-au discutat propunerile de miniştri şi apoi au votat – rezultatul arată ca o negociere mai extinsă geografic, după unul concentrat sudic, apoi cu extindfere Buzău-Brăila (Tudose).

Se remarcă dorinţa de a inventa noi forme de rentierism şi promovarea unei retorici cât mai antistânga. PSD rămâne partidul cel mai schizoid, pretins cu poporul, dar cu o dorinţă din ce în ce mai evidentă de a încuraja strict o formă de business&rentierism cât mai agresivă cu sărăcimea (după cifre, cam jumătate din populaţie). “Cu poporul” înseamnă mascaradă religioasă şi târguri de weekend, sindrofii etc., împotriva poporului înseamnă măsuri anti-sărăcie sau scutirile de taxare a bogăţiei, compensate de măriri ale taxării muncii.

Să remarcăm înainte de asta că Dăncilă a venit cu un discurs smuls parcă din Iohannis la început, pe când nu spunea nimic altceva decât “parteneriat strategic”.

Lumea se dă de ceasul morţii fie cu revoluţii fiscale, fie cu preţuri la energie şi câte altele, noua şefă a Guvernului a atacat direct: vrem să fim cât mai “parteneri strategici”… Era o justificare pentru înfiinţarea unei funcţii ministeriale cu acest scop, pentru Ana Birchall.

Având în vedere faptul că pentru mine este importantă relansarea dimensiunii europene a guvernării, dar şi implementarea parteneriatelor strategice ale României, am considerat oportun să modificăm structura guvernamentală.

Votul democratic din CEX a produs nişte ciudăţenii. Nu doar Teodorovici, critic pe faţă cu Dragnea în diverse momente (ba chiar acuzat de colegi că l-a turnat în dosarul Teldrum), ci şi Viorel Ştefan, şi el în contradicţie cu aberaţiile Olguţei Vasilescu acum vreo 8 luni sau Bogdan Cojocaru de la Iaşi despre care presa locală spune că ar fi omului lui Chirica, critic pe faţă al lui Dragnea. Şi-au luat şi moldovenii ţara înapoi, măcar olecuţă.  Nu ştim ce înseamnă altceva decât că Dragnea a negociat continuitatea în partid cedând parte din putere.

Însă, tocmai această democraţie în partid s-ar putea să însemne uzura figurii lui Dragnea în lupta dintre diverse grupuri de interese. Guvernul Dăncilă ar fi trebuit să atingă în sfârşit armonia extragerii rentelor de partid fără mari sincope sau antagonizări cu şeful PSD.

Am selectat nişte declaraţii tăricele “de stânga” de la unii miniştri din noul cabinet propus.

Teodorovici nu a făcut doar declaraţia aia simpatică despre taxarea bisericii (care chiar ar fi o veste bună) sau nu doar a recunoscut simpatic că ăia de la SRI i-au dat o diplomă fără să treacă măcar pe la cursuri, ci s-a remarcat printr-o retorică ultraliberală constantă. Era îngrijorat că ar putea apărea o amărâtă de taxă de solidaritate pe salariile mari. Îi tot trăgea cu preţul combustibililor exact în linie corporatistă: cum că preţul e scump de la accize, nu de la nesimţirea aproape monopolistă a principalului jucător, OMV.

Ce e de notat e că şi Teodorovici are, ca orice userist sau penelist care se respectă, aceeaşi obsesie cu “nemunca”, o declaraţie de anul trecut, după ce critica revolutia fiscală a la Tudose:

“Pentru perioada următoare doresc să vin cu propuneri în ceea ce priveşte şomerii, asistaţii social, sunt nişte lucruri care cred că vor deranja, dar nu mi se pare normal să încurajăm nemunca!”.

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, este o adevărată comoară de aroganţă, şi ea orbitând continuu prin diverse sinecuri oferite de partid. O declaraţie:

Tot repetaţi că nu aţi vrut niciodată să părăsiţi ţara. Dumneavoastră aveţi o situaţie materială mai fericită, dar mulţi părăsesc România de nevoie.
Indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie? Puteţi să-i spuneţi asta unui om care nu are unde să se angajeze şi care pleacă peste hotare ca să-şi întreţină familia? Există soluţii. Te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material.
(…)
Chiar dacă există momente dificile, dacă rămânem în ţară şi muncim cu toţii, sunt convinsă că ţara şi viitorul nostru, al tinerilor, se vor schimba. Dar dacă toţi părăsim aceasă ţară şi aşteptăm doar ajutoare din partea statului, cum să se dezvolte România?.
sursa
Cu aşa “social-democraţie” neo-iobăgia e garantată şi în următorii ani.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

2 comments
 • 1

  Don’t you guys give us english page for all of your news?

 • 2

  Ca la vremuri noi, tot noi, nu e o noutate. Dar, ptr mine personal, angajat cu contract de 2 ore/zi, fara alt loc de munca dar cu contributiile calculate la salar intreg, e o noutate. Adica, cum, la 450 de lei salar brut, in care ar trebui sa intre toate taxele ptr statul roman (sau statul paralel?) sa platesc 665 lei contributii? Cam despre asta as vrea sa vorbiti la emisiunile voastre pana isi dau seama de enormitate aia care au mutat og 4/2017 aproape cuvant cu cuvant in oug 97/2017. In care au schimbat angajator cu angajat. Adica, cum, mai statule, eu ma duc si lucrez si tot eu iti dau 190 lei in fiecare luna? In plus fata de, mizilic, tot castigul meu? Da cine sunt eu, mafalda?

  vasilica
  2018-01-29 22:32:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste psd riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!