RSS Feed

“Coaliția pentru familie” preia și susține propaganda regimului sângeros al lui Bashar al-Assad

vezi toate articolele de
12 Mar 2017 la 15:16 106 comentarii 2163 vizualizari.

Despre mentalitățile antidemocratice ale celor de la Coaliția pentru familie, o structură fundamentalistă care grupează organizații ce promovează homofobia și atitudini cu caracter discriminatoriu în spațiul public românesc, s-a mai vorbit. De aceea, pentru cine i-a urmărit agenda, acțiunile și evoluția nu surprinde preluarea pe pagina ei de facebook a unui material de propagandă pentru regimul dictatorial sirian, responsabil pentru uciderea a sute de mii de civili și generarea a milioane de refugiați. Acesta este un moment al adevărului care atestă limpede, inclusiv pentru un observator poate încă nelămurit, modul de gândire al celor grupați în Coaliția pentru familie ce se arată, nonșalant, solidari cu forțele militare prin care este impusă și menținută tirania sângeroasă din Siria.

Pagina de propagandă a lui Bashar al-Assad – “Sirianul” – de pe care a preluat Coaliția pentru familie o postare

Secretarul General al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat, în septembrie 2013, că președintele Bashar al-Assad a comis crime împotriva umanității[1]. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, într-un Raport cu privire la uciderea civililor în această țară în perioada martie 2011 – noiembrie 2016, arată că dintre cele peste 200.000 de victime inocente ale conflictului, peste 92% cad în responsabilitatea forțelor loiale lui Bashar al-Assad. Aproximativ 55.000 de copii și-au pierdut viața, iar mulți alții, alături de numeroși adulți au suferit mutilări și alte traume grave fizice și psihice. Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite a arătat că regimul sirian exercită „o masivă și sistematică violență” față de persoanele deținute și că a comis crime împotriva umanității, realizând acțiuni de exterminare și utilizând inclusiv tortura, violul și alte violențe sexuale ori degradante asupra acestora[2]. De asemenea, au fost documentate cazuri de cetățeni ai Siriei capturați de către regim și care apoi au dispărut. Un fotograf judiciar care a lucrat o perioadă pentru autoritățile siriene, a fugit cu 53.275 de fotografii care înfățișează chipurile unor oameni uciși, aceștia fiind, în marea lor majoritate, persoane aflate în custodia statului[3]. Ca urmare a violențelor începute de către armata lui al-Assad, aproape 13 milioane dintre cei 20 de milioane de cetățeni ai acestui stat și-au părăsit locuințele, refugiindu-se în interiorul țării ori în afara granițelor Siriei.

Fotografia de pe pagina Sirianul preluată pe pagina Coaliției pentru familie

Drama cumplită și de o amploare cutremurătoare a acestor oameni ar trebui să atragă solidaritatea, compasiunea și ajutorul nostru, concomitent cu condamnarea fermă a atrocităților comise de către regimul sirian. În conformitate cu puterea ei de înțelegere a realității și cu concepțiile nedemocratice pe care le susține, Coaliția pentru familie alege însă să promoveze materiale de pe o pagină de propagandă a dictatorului sângeros! Incidentul atrage o nouă culpă morală extrem de gravă asupra acestei structuri periculoase pentru țara noastră, dar se circumscrie perfect în cadrele așteptărilor pe care un om lucid le poate avea din partea ei.

Familia de vederi închistate a fundamentaliștilor și extremiștilor, lipsa de empatie față de semeni și ostilitatea lor față de drepturile omului și de valorile democratice ale societății deschise sunt, în esență, aceleași pretutindeni în lume, indiferent de dogma ori ideologia de la care se revendică fiecare dintre ei. De aici și ușurința cu care se leagă simpatiile și, uneori, sprijinul manifest între inamicii libertății. Deloc întâmplător, regimul lui al-Assad este susținut de Rusia, Iran, China, de luptători Hezbollah (care înseamnă “Partidul lui Allah”, ori „Partidul lui Dumnezeu”) dar și de Venezuela în vremea lui Hugo Chavez (2012), Belarus ori Coreea de Nord.

Pagina de propagandă a lui Bashar al-Assad – “Sirianul” – de pe care a preluat Coaliția pentru familie o postare

Așadar, ignorând contextul și implicațiile sinistre ale unei asemenea postări și asumându-le manifest, Coaliția pentru familie a ales să de-a share pe pagina sa de Facebook - https://www.facebook.com/coalitiapentrufamilie/- unei fotografii cu militari loiali dictatorului al-Assad. Imaginea este preluată de la pagina Sirianul - https://www.facebook.com/Sirianul/ – dedicată propagandei regimului criminal al dictatorului sirian. Comentariul adăugat este “Viața merge înainte. Război sau nu, oamenii nu uită ce e important.”, fiind astfel pusă într-o lumină pozitivă ceremonia colectivă la care aceștia participau alături de miresele lor. Pentru Coaliția pentru familie este un lucru neglijabil că aceia sunt militari ai unor forțe care s-a dedat pe scară largă la atrocități față de civili și care apără un dictator responsabil de crime împotriva umanității. Pentru Coaliția pentru familie este irelevant că imaginea are drept sursă un site de propagandă a regimului criminal sirian. Ceea ce este important pentru Coaliția pentru familie este că acei bărbați și femei din imagine se căsătoresc și atât, nimic altceva nu mai contează.      

Comentariu al Coaliției pentru familie pro-armata lui Assad

Mai mult, atunci când cineva a atras atenția la comentarii că este o problemă prin preluarea în ton apreciativ a unei imagini cu militari ai armatei lui Bashar al-Assad de pe o sursă de propagandă a regimului i s-a replicat de către Coaliția pentru familie: “Conform logicii dvs., Armata Română ar fi trebuit să se retragă la vatră când țara era invadată”. Această replică denotă o dată în plus solidaritatea Coaliției pentru familie cu cauza armatei lui Bashar al-Assad.

Postarea și comentariul citat mai sus nu denotă doar de o lipsă de discernământ etic, ci o paradigmă de gândire care ignoră ori chiar justifică suferințele și ororile atâta timp cât victimele sunt „ceilalți, oameni din afara grupului pe care organizațiile fundamentaliste pretind că le reprezintă. A prelua laudativ un material de propagandă tocmai de pe pagina de facebook care îl promovează pe dictatorul Bashar al-Assad este un gest de iresponsabilitate care face necesară izolarea publică a Coaliției pentru familie. Când în joc sunt sute de mii de vieți, milioane de destine grav afectate și o tragedie umanitară de asemenea proporții, lucrurile devin clare: aceasta este adevărata afiliere ideatică și de valori a Coaliției pentru familie - alături de cei care strivesc drepturile omului și ucid sute de mii de civili pentru a-și păstra regimul dictatorial.

Pagina de propagandă a lui Bashar al-Assad – “Sirianul” – de pe care a preluat Coaliția pentru familie o postare

Solicit tuturor partidelor și politicienilor să se distanțeze de o asemenea organizație, inclusiv prin denunțarea protocoalelor ori înțelegerilor perfectate și prin încetarea oricăror forme de susținere, colaborare și dialog. Organizații de acest tip nu trebuie legitimate de către oameni politici responsabili, ori de către autorități.

Adresez, de asemenea, tuturor vocilor publice îndemnul de a se referi pe viitor la Coaliția pentru familie în termeni corecți, catalogând-o deschis drept ceea ce este: o structură fundamentalistă și periculoasă pentru fragila democrație din România.

Remus Cernea

https://www.facebook.com/remus.cernea/


[1] http://www.france24.com/en/20130913-un-ban-says-assad-committed-crimes-against-humanity

[2] http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-assad-regime-kills-so-many-detainees-it-amounts-to-extermination-of-civilian-population-un-a6860876.html

[3] http://www.economist.com/news/middle-east-and-africa/21684204-trove-pictures-atrocious-abuse-pronounced-genuine-bashar-al-assads

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

106 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!