RSS Feed

Comisia Europeană şi glumele ei proaste. MCV şi gaze de şist

vezi toate articolele de
22 Jan 2014 la 23:00 9 comentarii 1120 vizualizari.

Comisia Europeană a făcut azi, 22 ianuarie, două glume proaste.

Prima. A fost făcut public documentul MCV. MCV e o chestie pentru curăţarea Rombulgariei de corupţie, devenită oricum o chestie de ţinere în afara Schengenului (în ciuda blabla-ului cu lipsa legăturii între cele două etc. – da, n-au nici o legătură, deci nu intraţi în Schengen). Sigur, avem nişte parlamentari care au încercat tot soiul de chestii imbecile. Dar în MCV nu apare nimic despre ordonanţe servite de guvern pentru companii private – e cazul scandalului Roşia montană care totuşi a scos zeci de mii în stradă.

Agenda de la Bruxelles n-are nici o treabă cu cetăţenii UE. Anticorupţia UE se face în aşa fel încît să nu zgîrii capitalul nici cu o floare. Nici o vorbă despre cum s-a tot amânat din motive de “posibile pierderi ale băncilor” aplicarea unui cod de procedură civilă. Doar veşnicele poezii cu eroii anticorupţie şi măgarii parlamentari – asta e Scufiţa Roşie de la UE – spui povestea şi te culci.

Singura recomandare mai interesantă din acest MCV: dacă tot mai şi descoperiţi corupţi, luaţi-le totuşi din averi.

A doua glumă proastă făcută de Comisia Europeană a fost practic o undă verde dată exploatărilor de gaze de şist. Nişte recomandări generale pentru exploatare, cu nişte condiţii ambigue le-au deschis uşa celor care doresc să ducă businessul mai departe. O listă cu toate pericolele acestei iniţiative CE a fost publicată într-o scrisoare deschisă.

Sînt recomandări, atît. În MCV nu s-a recomandat nimic în cazul în care un sat întreg ia pulane pe spinare în caz că guvernului i se rupe şi de mediu şi de grijile oamenilor. Dar, n-am ce zice, e frumos servit, e european: cu nişte vorbe goale pline de intenţii bune.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

9 comments
 • 1

  Mey, da` multa dreptate mai avea stramosul nostru care se intreba da` ce vrea Ioropa asta? sa-si vaza de trebile ei si sa ne lase in pace :P
  Statul de drept si independenta energetica sint glume proaste ;)

  victor L
  2014-01-22 23:12:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  …spuse postacul de serviciu victor L, si mai lua o gura din bani publici ca s-o arda pe net.

 • 3

  UE e o uniune de state. Nu de cetateni. State. Nu conteaza cetatenii, conteaza statul.

  De cand e criza economica,toate discursurile politicienilor vorbesc despre salvarea statului din criza. Nu a cetatenilor.

  Cetatenii au obligatia, cum am vazut, sa suporte criza prin taieri de salarii, majorari de impozite si taxe si sa le fie aplicate impozite si accize noi. Cumulativ.

  Totul se face pentru salvarea statului. In acest fel statul nu mai trebuie sa faca nimic special pentru iesirea din criza, toata treaba o fac supusii lui. Cei care sucomba intre timp, aruncati de la etaj de creditori, nu erau pregatiti pentru economia de piata. E foarte simplu.

  Criz
  2014-01-22 23:38:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Si de ce nu iesim din UE?
  Adica ei,iexploatatorii ieuropeni, ne spun noua ce e mai bine pentru Romania?
  Bravo tovarase Rogozanu!Felicitari pentru faptul ca ai combatut cu succes UE si institutiile sale nemernice impuse bietei noastre tarisoare:DNA,ANI,ICCJ,etc!
  Si averea Romaniei sa ramana romanilor, sa ne ramana noua!Adica noua, Cic. Monst., M. Razare, V. Doiculescu, F. Renechiu, etc.

  PS: Red Rogo,din motive de politie politica a doctatorului intelegi si tu ca nu ne putem da numele adevarat!

  Mity
  2014-01-22 23:48:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Acum, ori glumele UE sint zlabe si lumea nu ride ori articolul lui Costi este zlab; din dilema asta nu puteti iesi :P

  victor L
  2014-01-23 09:27:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  admiterea Romaniei in UE a fost o gluma .. cum zisesi.

  misHu
  2014-01-23 09:44:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  “Si de ce nu iesim din UE?”

  Nu ne lasa beneficiarii.

  oarba de bohotin
  2014-01-23 10:05:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @oarba de bohotin: exact, nici nu putem sa ne gandim cum ar fi sa se intoarca “cei mai cunoscuti dintre romani” (cum ii numeste pe vox Constantin Dragan)

  misHu
  2014-01-23 10:54:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  mie recomandarea mi se pare ok;tradusa in termeni tehnico- economici,inseamna ‘PA’ exploatarilor de volum mare prin tehnologiile actuale.

  am si eu cateva hectare mostenite,la sud de zona Pungesti: ramas cu nostalgia luptelor din primul razboi pe linia Marasesti-Oituz,bunicul cumparase un pic de vie la Nicoresti, apoi departe mai sus in actualul judet Vaslui.Nu l-au presat cu nationalizarea ori cooperativizarea,le-a cedat abia dupa moartea bunicii, la inceputul anilor ‘70.

  apoi s-au facut foraje de explorare si captari de gaze;
  Ceausescu a decis sa nu le exploateze: intrucat zona fusese puternic industrializata si avea un export semnificativ (rulmenti licenta Koyo-JPN, componente de automatizare pneumatice pentru rafinarii si aeronautica sub licenta Hokushin-JPN,confectii, mobila,tesaturi industriale,industrie alimentara,faimosul tutun ‘Virginia’ romanesc-prelucrat local si cumparat de brandurile cu renume ale lumii, etc,samd) a decis ca se pot asigura gazele naturale necesare zonei din import si
  asigura echilibrul balantei energetice prin exportul de produse performante,cu valoare adaugata mare.

  evident, o gandire de cizmar si taran prost: o gandire normala ,intelectual-macroeconomic-doctoral-progresista, ar fi condus la demolarea industriei,trimiterea locuitorilor in somaj ori zilieri pe unde gaseau de lucru si exportul gazelor naturale din zona (sau?/si?)de sist.

  berbecu mioritei
  2014-01-23 19:31:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!