RSS Feed

Comisia Europeană şi glumele ei proaste. MCV şi gaze de şist

vezi toate articolele de
22 Jan 2014 la 23:00 9 comentarii 1119 vizualizari.

Comisia Europeană a făcut azi, 22 ianuarie, două glume proaste.

Prima. A fost făcut public documentul MCV. MCV e o chestie pentru curăţarea Rombulgariei de corupţie, devenită oricum o chestie de ţinere în afara Schengenului (în ciuda blabla-ului cu lipsa legăturii între cele două etc. – da, n-au nici o legătură, deci nu intraţi în Schengen). Sigur, avem nişte parlamentari care au încercat tot soiul de chestii imbecile. Dar în MCV nu apare nimic despre ordonanţe servite de guvern pentru companii private – e cazul scandalului Roşia montană care totuşi a scos zeci de mii în stradă.

Agenda de la Bruxelles n-are nici o treabă cu cetăţenii UE. Anticorupţia UE se face în aşa fel încît să nu zgîrii capitalul nici cu o floare. Nici o vorbă despre cum s-a tot amânat din motive de “posibile pierderi ale băncilor” aplicarea unui cod de procedură civilă. Doar veşnicele poezii cu eroii anticorupţie şi măgarii parlamentari – asta e Scufiţa Roşie de la UE – spui povestea şi te culci.

Singura recomandare mai interesantă din acest MCV: dacă tot mai şi descoperiţi corupţi, luaţi-le totuşi din averi.

A doua glumă proastă făcută de Comisia Europeană a fost practic o undă verde dată exploatărilor de gaze de şist. Nişte recomandări generale pentru exploatare, cu nişte condiţii ambigue le-au deschis uşa celor care doresc să ducă businessul mai departe. O listă cu toate pericolele acestei iniţiative CE a fost publicată într-o scrisoare deschisă.

Sînt recomandări, atît. În MCV nu s-a recomandat nimic în cazul în care un sat întreg ia pulane pe spinare în caz că guvernului i se rupe şi de mediu şi de grijile oamenilor. Dar, n-am ce zice, e frumos servit, e european: cu nişte vorbe goale pline de intenţii bune.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!