RSS Feed

Comunicat AZIR

vezi toate articolele de
05 Mar 2016 la 15:23 comenteaza acum 616 vizualizari.

Am primit de la AZIR următorul comunicat, și cred că merită reluat și aici pe Vox Publica:

Comunicatul AZIR

Avertizare pentru comunitatea jurnalistica

Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania – AZIR, Sectia romaneasca a Asociatiei Europene a Jurnalistilor-AEJ, aduce la cunostinta comunitatii jurnalistice ca Adunarea Generala si Consiliul Director au decis sa il elimine pe Stelian Negrea din organizatie pentru grave incalcari ale principiilor etice ale AZIR/AEJ, cat si pentru fapte penale aflate in competenta justitiei. Astfel, orice legitimare a lui Stelian Negrea in calitatea de membru al AZIR/AEJ reprezinta uzurpare de calitati. Desi a fost aparat de AZIR-AEJ, atat el cat si sotia sa, in numele libertatii presei, Negrea nu s-a dovedit demn de increderea organizatiei ci, dimpotriva, s-a folosit de relatiile organizationale bazate pe respect si incredere pentru a-si spori veniturile.

In fapt, Stelian Negrea si-a insusit fara drept o mare parte din banii de sponsorizare adusi pentru organizarea Congresului AEJ de la Sibiu din toamna anului trecut, a recurs la manipulari josnice inseland buna-credinta a presedintei asociatiei si a colegilor, pentru a dirija sume catre firma proprie, Gershwin s.r.l., aflandu-se astfel intr-o evidenta situatie de incompatibilitate. De asemenea, a refuzat sa restituie stampila si sa prezinte documente justificative pentru banii cheltuiti din contul asociatiei. Pentru aceste fapte organizatia l-a deferit justitiei.

AZIR/AEJ avertizeaza intrega comunitate media sa se delimiteze de impostura si sa manifeste prudenta in relatia cu astfel de persoane care compromit profesia de jurnalist.

Consiliul Director AZIR/AEJ

Dreptul la replică poate fi citit aici.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!