RSS Feed

Comunicat AZIR

vezi toate articolele de
05 Mar 2016 la 15:23 comenteaza acum 613 vizualizari.

Am primit de la AZIR următorul comunicat, și cred că merită reluat și aici pe Vox Publica:

Comunicatul AZIR

Avertizare pentru comunitatea jurnalistica

Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania – AZIR, Sectia romaneasca a Asociatiei Europene a Jurnalistilor-AEJ, aduce la cunostinta comunitatii jurnalistice ca Adunarea Generala si Consiliul Director au decis sa il elimine pe Stelian Negrea din organizatie pentru grave incalcari ale principiilor etice ale AZIR/AEJ, cat si pentru fapte penale aflate in competenta justitiei. Astfel, orice legitimare a lui Stelian Negrea in calitatea de membru al AZIR/AEJ reprezinta uzurpare de calitati. Desi a fost aparat de AZIR-AEJ, atat el cat si sotia sa, in numele libertatii presei, Negrea nu s-a dovedit demn de increderea organizatiei ci, dimpotriva, s-a folosit de relatiile organizationale bazate pe respect si incredere pentru a-si spori veniturile.

In fapt, Stelian Negrea si-a insusit fara drept o mare parte din banii de sponsorizare adusi pentru organizarea Congresului AEJ de la Sibiu din toamna anului trecut, a recurs la manipulari josnice inseland buna-credinta a presedintei asociatiei si a colegilor, pentru a dirija sume catre firma proprie, Gershwin s.r.l., aflandu-se astfel intr-o evidenta situatie de incompatibilitate. De asemenea, a refuzat sa restituie stampila si sa prezinte documente justificative pentru banii cheltuiti din contul asociatiei. Pentru aceste fapte organizatia l-a deferit justitiei.

AZIR/AEJ avertizeaza intrega comunitate media sa se delimiteze de impostura si sa manifeste prudenta in relatia cu astfel de persoane care compromit profesia de jurnalist.

Consiliul Director AZIR/AEJ

Dreptul la replică poate fi citit aici.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!