RSS Feed

…creierasul si burtica: Dumnezeu a fost ucis in Occident

vezi toate articolele de
26 Jul 2013 la 04:03 25 comentarii 2633 vizualizari.

… dupa cum am aflat din mass media, Maria-Cristiana Marcus are douazeci de ani. Varsta asta e ca dragostea la Apostolul Pavel: Toate iti sunt ingaduite, dar nu toate iti sunt de folos. La douazeci de ani iti poti ingadui sa te autointitulezi Domnita Daca (libera) si crestina, fara sa sesizezi aci nicio ciocnire, cat de micuta, de Weltanshauunguri. La douazeci de ani, n-ai nici o problema sa studiezi la King’s College, tipand ca din gura de sarpe pe Facebook ca vrei acasa, de parca nu te-ar mai lasa inapoi englezii sau parintii. Care parinti, ca veni vorba de valorile traditionale crestino-dace si autentic romanesti, fac bani din austerele dar sufletistele SPA-uri de lux. Ca “avem si suflet de hranit nu numai burti“. Sau trupuri de bronzat, masat, cremuit si dez-ridat (iarta-ma, limba romana!).

Nu va lasati, insa, inselati de aparente. Conform propriilor declaratii, “Şcoala nu mi-o plătesc ai mei, ci am primit împrumut pentru studii pe care îl voi plăti după ce voi câştiga peste 100 de milioane pe lună, deci cu creieraşul nu stau rău şi nici cu burtica” (sic!). Inclini sa-i dai dreptate Mariei: Dumnezeu a murit in Occident si nici la Portile Orientului nu se simte prea bine.

Creierasul sau burtica?

La douazeci de ani iti este ingaduit sa faci un talmes-balmes din observatii de bun simt si aberatii cat casa, toate luate de-a gata, pe nemestecate, si regurgitate pe Facebook. N-are nimeni pretentii. Nu e nimic aiurea sa ai convingeri de nezdruncinat sau sa crezi ca tot ce zboara se mananca. Daca nu acum, atunci cand? Ai douazeci de ani. Totul iti este ingaduit, chiar daca nu iti este de folos. Nu cu Maria-Cristiana am eu, asadar, o problema.

Problema o cu lumea (romaneasca) care incepe sa o ia in serios. Cand Maria-Cristiana devine – cum altfel? - virala pe retelele (romanesti) de socializare, semn ca talmes-balmesul asta rezoneaza cu massele. Ba mai mult: cand mass media, y compris ziare auto-declarate “quality” intra in hora si fac dintr-un ghiveci penibil, a la Becali, o stire de prima pagina, tratand-o cu toata seriozitatea.

Atunci, da. Atunci avem o problema. Acum avem o problema. Ceea ce-ti este ingaduit la douazeci de ani, nu-ti este ingaduit la … ce varsta are de fapt poporul roman? Ce zice creierasul? Dar burtica? Burtica ce zice?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
VoxPublica este platforma de comentarii, bloguri si opinii sustinuta de REALITATEA.NET dar este, si va ramane, un spatiu public, deschis tuturor celor care au ceva de spus intr-un mod civilizat si inteligent: cititori, bloggeri, profesionisti in orice domeniu, jurnalisti freelanceri sau colaboratori ai oricarui grup media sau institutie independenta.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!