RSS Feed

Creșterea și descreșterea lui Pavel Turcu. Moldoveanul care a uimit Europa

vezi toate articolele de
31 Mar 2010 la 10:16 4 comentarii 796 vizualizari.

”Dacă nu era Internetul, majoritatea moldovenilor nu l-ar fi descoperit pe Pavel Turcu. Dacă nu era Pavel Turcu, majoritatea moldovenilor nu ar fi descoperit Internetul.

Din 2010 Eurovisionul va avea un alt nume – Pavel Turcu & Guest

Vocea lui Pavel Turcu nu acoperă mai multe octave. Toate octavele nu acoperă vocea lui Pavel Turcu.

Pavel Turcu nu compune cântece. Cântecele se compun singure pentru Pavel Turcu.

Pavel Turcu nu vrea unirea cu România și aderarea la UE. România și UE vor unirea cu și, respectiv, aderarea la Pavel Turcu.”

Acestea sunt doar câteva exemple de Pavel Turcu Facts. Să nu spuneți că nu știți cine e Pavel Turcu! OK, hai să admitem că tocmai v-ați întors de pe Lună, v-ați revenit după o comă de jumătate de an sau  ați ieșit de la carceră. Sunt singurele explicații posibile dacă s-a întâmplat să nu auziți până acum de Pavel Turcu. Despre celebrul paznic de la hipermarket-ul din Ungheni, care a fost, la un moment dat, pe punctul de a câștiga și de a reprezenta Moldova la Eurovision.

Hit-ul ”Imnul Eurovisionului” are sute de mii de accesări pe internet, faima lui a ajuns în întreaga lume, are zeci de mii de fani. Aseară am reauzit la radio piesa și mi-am amintit de moldoveanul care a făcut atâta vâlvă la începutul anului.

Și, la rece, am încercat să-mi explic, pe de o parte, succesul lui fulminant, pe de altă parte, de ce nu a câștigat competiția din Moldova. Desigur, studiul acestui caz merită analize mult mai amănunțite. Ce mi-a atras însă atenția e faptul că, în finală, Pavel Turcu n-a reușit să se claseze decât undeva pe la jumătate în preferințele publicului .

Acest semieșec are însă o explicație: Pasul 1 –  media (în special Internetul) l-a făcut cunoscut moldovenilor și lumii, transformându-l într-o vedetă. Pasul 2 – media l-a decredibilizat, oamenii ajungând să-l perceapă ca un produs de marketing (deci implicit și ca o înșelăciune), de unde, automat și reacția de respingere.

Oricum, evoluția lui Pavel Turcu merită urmărită. Deocamdată, de reamintire, hitul care l-a făcut celebru, Pavel Turcu Facts, și Pavel Turcu la televiziunea franceză.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!