RSS Feed

Crin Antonescu, victorie zdrobitoare la Congresul extraordinar al PNL. Mai schimba ceva ordinarul?

vezi toate articolele de
05 Mar 2010 la 23:00 28 comentarii 1359 vizualizari.

S-a mitraliat și s-a aruncat cu bombe la Congresul extraordinar al PNL. Dacă Viorel Cataramă a vorbit și candidează la președenția partidului mai mult pentru a nu uita lumea că trăiește, Călin Popescu Tăriceanu și Ludovic Orban au scos la înaintare arme grele.

Orban i-a pus în față oglinda, iar Tăriceanu a lovit din plin cu Bogdan Olteanu. ”Nu vreau să devin membru într-un partid în care la poartă stă Bogdan Olteanu cu un castron de ciorbă şi dă câte un polonic lui Motreanu să-l ducă” este citatul lui Antonescu rostit vineri de Tăriceanu, după ce Olteanu a devenit susținător al actualului (încă) președinte al PNL. Și nu a fost singura inconsecvență scoasă de fostul premier în față.

Și, totuși, după o zi și o săptămână în care a primit lovituri din toate direcțiile (de la declarațiile lui Neagu Djuvara, care l-a acuzat că s-a folosit de imaginea lui, până la Meleșcanu care și-a anunțat retragerea din partid pentru a putea candida pe un post de judecător la Curtea Constituțională), Crin Antonescu a obținut o victorie zdrobitoare. 1083 de participanți au aprobat modificarea de statut propusă de el, referitoare la votul pe moțiuni și listă, față de 258 care au votat împotrivă și 13 abțineri.

La prima vedere, la o asemenea diferență, competiția pare închisă. Mă întreb însă, dacă nu cumva și susținătorii lui Ludovic Orban, dincolo de declarațiile acestuia, nu se află printre cei care au optat pentru votul pe moțiuni și listă. Și explicația e destul de simplă. În cazul unei victorii, și Orban, și susținătorii lui se vor bucura de toate avantajele oferite de ”listă”. Și asta fără a-i putea acuza cineva că ei sunt cei care au subminat democrația în PNL.

Acest vot pe moțiuni și listă îmi amintește de celebrul cal troian al lui Homer. Apărătorii Troiei și-au dărâmat singuri zidurile pentru a putea să introducă în cetate simbolul victoriei lor. Atâta doar că în burta uriașului cal de lemn se aflau aheii. Zidurile PNL au căzut la Congresul extraordinar de vineri. Cel puțin aparent, cei care le-au dat jos sunt susținătorii lui Crin Antonescu. Dar nu aș paria, indiferent de cotă, că la dărâmarea acestor ziduri nu au pus umărul și detractorii lui din partid.

Ca simplu exercițiu de imaginație până la Congresul ordinar de sâmbătă al PNL, când vom afla și rezultatul final: vă puteți imagina un PNL în care Ludovic Orban are puteri depline?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!