RSS Feed

Crin, eşti? Vasile, mai eşti? Unde s-au dus liberalii şi pedeliştii

vezi toate articolele de
23 Jul 2013 la 12:56 13 comentarii 1519 vizualizari.

Acordul de coabitare a ras PNL-ul de pe scena (mă rog, asta dacă scoatem “înscenările” media din televiziunile prietene). Sînt doar două partide pe scenă, Ponta şi Băsescu.

Crin Antonescu e complet dispărut, nu mai poate intra în ritm, nu mai are nici o soluţie, nici măcar tabloidal voiculesciană de rezistenţă în scenă. Pînă şi prietenii tradiţionali precum anteniştii merg cu Ponta în Spania, fac interviuri la cald… Partidul Conservator a anunţat că se adăposteşte de viitoarele alegeri pentru Parlamentul European sub pulpana PSD. Liberalii vor fi singuri.

Unde-s liberalii? La făcut bani. Prin administraţii locale, prin consilii de administraţie, de supraveghere (Ruşanu supravegheaza piaţa financiară cu vreo 150 000 euro pe an). Liberalii au un stil diferit de PSD de lucrat in alegeri. Sume mari de bani investite si apoi recuperare accelerata. PSD-istii lucreaza ceva mai trainic, mai asezat, de la mai multi mai mult. Dupa alegerile de anul trecut pesedistii nevoiti sa imparta posturi si funcii au pierdut mult, recupereaza greu, se impiedica de liberali peste tot. Sint prea multi oameni la putere.

Unde au mai disparut liberalii? In ministeriate sterse sau ridicole sau/şi prea grele pentru a putea produce vreun capital politic.

Unde a disparut Crin Antonescu? În puful propagandistic al cîtorva fideli. Antonescu tace şi se scufundă, Vasile Blaga se mai zabte şi tot se scufundă. Nici unul nu e în stare să mai atace agenda publică în vreun mod eficient. Ponta şi Băsescu ne vînd un soi de meci între elite la vedere şi elitele misterioase justiţiar-sereiste.

Deci strigătele şi vaierele în jurul temei “n-avem opoziţie” se topesc în chestiuni concrete: liberalii profită din plin de o relaţie privilegiată cu statul a unui partid umflat aflat în criză continuă de personal. Blaga e paralizat de un preşedinte care la o bere de weekend îi zburătăceşte cîţiva primari spre fantomatica Mişcare Populară (cu preşedinte Eugen Tomac).

Următorii ani nu vor fi de opoziţie politică. Ce o să facem cu 90% din media, opoziţie politică zero şi un discurs triumfalist despre independenţă energetică şi creştere economică? Asta în timp ce cresc gemetele sub facturi, rate şi celelalte. Ponta are tendinţa să ia forma oponenţilor puternici. Dacă-l întrebi unde e scăderea facturii prin stoparea subvenţionării “verzi” va spune că aşa e, ăia-s nişte hoţi, şi apoi o lasă aşa. Aşa face cu FMI, Comisie Europeană, cu oricine ar avea chestii dure şi serioase de negociat. Cealaltă tendinţă este să-şi înghită opozanţii mai slabi prin cumpărare sau, eventual, anihilare (are nişte trucuri gata verificate de Traian Băsescu).

Antonescu nu mai e. Singura lui şansă ar fi să se rupă de blocul Ponta. Şi să-i lase pe alde Ruşanu fără vaci de muls? Mă îndoiesc. Antonescu e singurul politician care e la putere fără să aibă nici o putere, nici în partid, nici în alianţă.

Crin Antonescu şi Vasile Blaga seamănă mai mult decît şi-ar fi dorit. Unul e lider al alianţei de la putere fiind lider peste nimic, celălalt e lider al opoziţiei fiind lider peste nimic.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

13 comments
 • 1

  Costi tu esti? N-ar trebui, du-te in concediu, te mai odihnesti si tu, ne mai odihnim si noi cititorii. Esti obositor si plictisitor cu analizele tale puerile.

  hi,hi
  2013-07-24 11:42:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  dar ce i-ar impiedica pe cei doi oamni cu putere fara de putere sa-ncerce de exemplu ceva normal? Stiu: obisnuinta cu delirul patentat drept discurs politic in era lu’ nea Base (spun asta ca patentarea a inceput odata cu prima descalecare a lu’ cheptan in 2004) E mai simplu pt toata lumea delirul decat vorbitul normal, logic si cu argumente, nu o dai cu superlative si cu presupuneri iar poporul votant se mira zilnic si uita de facturi, basca constata ca n-anteles niciodata argumentele care sun boring. Ziaristii molfaie si ei o pane buna, aia care au bafta, aialalti molfaie si ei ce cade, repetand ca neste papagali, propozitii pompoase, presupuneri insinuante, dar fara sa se oboseasca sa vada putin ca ce si cum. Copy/paste si bla bla fara sens dupa cine plateste,
  PS cat despre cadrele PNL, stimate domn , alea au fost mai mereu in criza de orice altceva decat ce pika
  Dnii lui Blaga, ei cadre disciplinate, cu o personalitate creata in epoca delirului, actualmente debusolate

  RIka Venturiano
  2013-07-24 16:12:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!