RSS Feed

Cristian Tudor Popescu, agent KGB. Finalul săptămânii Wikileaks

vezi toate articolele de
03 Apr 2011 la 16:03 40 comentarii 5330 vizualizari.

Au trecut șapte zile de la explozia de documente secrete ale Ambasadei SUA în România. Finalul săptămânii Wikileaks îl semnează amar-ironic Cristian Tudor Popescu cu un editorial pe tema modului în care a cheltuit România banii de la FMI și a modului în care sunt văzuți de către americani băieții deștepți din energia țării (”În domeniul energetic, întreprinderi de stat sunt conduse de oameni lipsiţi de experienţă, apropiaţi de mediul politic, care iau decizii nu în funcţie de ce este mai bine pentru companie, ci în funcţie de interesele proprii”, zice ambasadorul american Mark Gitenstein).
”Dacă subsemnatul aş fi scris sau aş fi spus astfel de grozăvii, fanii turbaţi ai actualei puteri nu pierdeau ocazia să zbiere că sunt agent KGB.”, punctează CTP. Sintetizarea câtorva ani de presă românească într-o frază. Cele mai multe dintre ”dezvăluirile” Wikileaks sunt, de fapt, preluări sau analize realizate de diplomații americani pe marginea unor articole jurnalistice. Împotriva celor care le-au scris, la vremea lor, s-a declanșat încă din acea perioadă stigmatizarea. Iar eticheta preferată a diversioniștilor a fost de ”agenți vânduți rușilor” (direct sau prin intermediul mogulilor).
Stigmatizarea a continuat chiar și în această săptămână. Doamne feri să fii deranjat de servilismul și pupincurismul unor politicieni care și-au făcut o obișnuință să dea cu ciocul la ambasada americană. Doar cineva ”vândut Moscovei” ar putea fi deranjat de așa ceva. Pentru că, de fapt, nici măcar nu ar fi vorba de pupincurism, ci de… loialitate. DEX-ul face o distincție suficient de clară între cei doi termeni, pentru a nu mai insista asupra confuziei.
***
Să nu se înțeleagă că, în această săptămână, nu s-au întâmplat și lucruri bune. Cel puțin eu, am fost aseară la un concert absolut extraordinar cu Marius Mihalache, Irina Sârbu, Nicu Baran și Dragoș Mihu, în clubul clujean ”Origine”. Totul dublat de o degustare de vin. Nu vă mai dau amănunte, că cine știe cu ce acuzații mă trezesc. Că dacă scriu că se mai întâmplă și lucruri faine în țara asta, cu siguranță oi fi vândut actualei puteri. (pentru a nu mai rata asemenea momente, dacă sunteți clujeni, vă ofer, totuși, un link).

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!