RSS Feed

Cu BOR pe ogor. Aleluia!

vezi toate articolele de
13 May 2013 la 13:23 7 comentarii 1372 vizualizari.

Mugur Isărescu surprindea în urmă cu ceva timp opinia publică, declarând că doar Dumnezeu de mai scapă de scumpiri. Referirea nu avea o aşa mare doză de religiozitate pentru că guvernatorul BNR făcea referire mai degrabă la anul agricol care depindea, ca de fiecare dată, de prognoza meteo din acel an. Divinitatea este din nou chemată să salveze România. De data aceasta oficial, cu protocol şi tăieri de panglici.

Pentru a nu-şi pierde exericţiul în an de ne-apostolat electoral, preoţii de la sate sunt chemaţi să propovăduiască necesitatea tractoarelor moderne şi a fermelor familiale. Mai mult,  potrivit protocolului, prin intermediul preoţilor, vor fi promovate la sate măsurile de finanţare a agriculturii atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat. Totul, în afara slujbelor de duminică, pentru a nu exista discuţii.

Preot explicând binefacerile agriculturii moderne

Nu se prevede nimic despre “paparude”, slujbele speciale efectuate de preoţi în perioadele de secetă prelungită pentru a ne feri de “scumpirile” invocate de Isărescu pentru că aici preoţii s-ar afla în conflict de interse. Dar, Ministerul Agriculturii ar putea rezolva această problemă şi mai simplu, un protocol cu pompierii. Potrivit ultimelor sondaje, 86% dintre români au încredere în pompieri, 80% în Armată, 74% în Biserică, 66% în şcoală, 52% în mass-media şi 51% în sistemul sanitar. Cu pompierii la irigat, Armata la muncile câmpului şi preoţii care să ţină prelegeri la cârciuma din sat despre binele colectivizării moderne, România este salvată. Cine mai are nevoie de şcoală ca să ştim să accesăm şi ceva fonduri europene?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

7 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!