RSS Feed

Cu cât mai burtoşi cu atât mai fricoşi

vezi toate articolele de
25 Mar 2010 la 17:20 35 comentarii 2360 vizualizari.

Când eşti de formaţie bandit şi te sună procurorii, ai motive să te ia puţin cu călduri. E acceptabil să te taie un pic apele, să ţi se usuce gura moderat, fiindcă trăieşti secvenţa pe care ai trăit-o în ultima sută de coşmaruri. Dacă treci în etapa următoare şi te umflă mascaţii, nu-i exclus să ţi-o ia pulsul la vale şi să faci niţică tensiune. Dar nu mai mult ca după un merlot servit la temperatura camerei cu complicii, fiindcă tu nu eşti un om cinstit şi slab de înger, ca oamenii de rând.

Eşti un ditamai infractorul oţelit în rele, obişnuit cu stresul, un băiat mare şi rău care se bate pe burtă cu situaţiile limită.

Viaţa de zi cu zi a unui răufăcător de elită e de presupus că-i croită din suspans, cinism, agresivitate, nervi întinşi, zbierăte, scene de violenţă imaginară şi multe fraze care încep cu “băga-mi-aş” şi se sfârşesc cu “mă-ta”. Un bandit matur, ajuns la apogeul carierei, e o brută care înghite un borcan de ardei iuţi la micul dejun, trage piper pe nas, rămâne impasibil atunci când unui datornic i se taie urechea, se scobeşte în dinţi când poliţia îi face razie în casă şi râde cu lacrimi la auzul unei condamnări pe viaţă. Un astfel de erou al răului nu-şi poate îngădui, aşa cum am spus, mai mult de o transpiraţie discretă şi un puls mărit atunci când ia contact cu forţele binelui. N-ar trebui să i-o permită mândria de breaslă şi demnitatea naturală a profesiei de hoţ adult. Un cascador al Codului Penal nu se vaită de vezică dacă pică o biată lege peste el.

Ei bine, bandiţii de care avem parte azi se şterg cu onoarea la cur.Cum aud fluierul sticleţilor, cum încep să schelălăie. Mogulii ciorditului, băieţii ăştia graşi şi urâţi, cu look feroce, sunt, în realitate, nişte papă lapte.

Vi-l amintiţi pe Gabriel Bivolaru, escrocul PSD evaluat la 160 de milioane de dolari prejudiciu? Malacul ăla neras şi încruntat pentru care s-a deplasat partidul la parchet cu Năstase în frunte? Mai ţineţi minte cum, la vederea procurorilor, s-a fleşcăit ca o batistă cu muci şi s-a aruncat la picioarele medicinei, doar-doar o găsi un diabet salvator?Dar pe fiorosul Tender, care bătea şi el spre o sută de milioane şi o sută cinzeci de kile, pe Temşan, devalizatorul Bancorexului, pe Marian Iancu bulibaşa-gigant de la RAFO, sau pe Omar Hayssam, teroristul miliardar din suita lui Ion Iliescu vi-i mai amintiţi? Ei şi alţi o mie de arestaţi au feţele înfricoşătoare ale unor demoni capitalişti. Chipuri de naş mafiot, sculptate în economia neagră şi pictate în culorile crimei fiscale, pe care, când le vezi, simţi că ai dat de necazuri.

Ei bine, nu e unul care să nu se fi căcat pe el când i-au zornăit cătuşele. Şi nu e unul care să nu-şi fi dus mâna la inimă, la ficat, la rinichi sau la stomac atunci când au văzut că au dus-o zadarnic la buzunar. În momentul reţinerii, toţi au hipertensiune, hipoglicemie, toţi îşi descoperă leucocitele prea mari sau transaminazele prea mici.

Cătălin Voicu s-a umflat şi el în penele meseriei de infractor cu ştaif.S-a dat cocoş după ritualul de împerechere al bandiţilor şi, când i-a venit ceasul, l-a luat în braţe pe infarct. S-a tânguit, şi-a plâns de milă, şi-a băgat copiii la înaintare şi, îngrozitor la vârsta lui, şi-a băgat şi părinţii. Un circ patetic şi scârbos de la care s-ar fi abţinut şi modelul său intergalactic, Jabba the Hutt.

Ce-ar fi de făcut pentru vitejii ăştia care se scapă în pantaloni? Păi, mai întâi o lege care să nu permită nimănui cu burtă şi cu bani să-şi deschidă firmă dacă n-are analizele în regulă. Să nu poată nimeni să facă politică dacă nu e sănătos tun. Iar din şase în şase luni, mai des decât bilanţul contabil şi mult mai des decât mandatul, să fii obligat să mergi la spital, la control. Aşa, Parchetul o să fie sigur că, la o adică, poţi fi arestat fără doctori şi fără să faci de râs meseria de bandit.

Text preluat de pe catavencu.ro

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
director editorial al trustului Realitatea-Caţavencu
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!