RSS Feed

Cu gazele de șist, la vânătoare de prezidențiabili. Tăriceanu și Udrea, prinși la Sinaia. Vezi cum au reacționat (VIDEO)

vezi toate articolele de
30 Sep 2014 la 07:21 128 comentarii 2487 vizualizari.

Grupul de Intervenție Civică (GIC) Brașov i-a prins la Sinaia pe Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea, motiv să-i intervieveze pe problema gazelor de șist. Reacția lui Tăriceanu: ”Acuma iau la cunoștință… Până nu am părerea unui specialist adevărat, nu mă pronunț… Eu sunt inginer, întotdeauna stau, mă uit, cântăresc argumentele…”. Răspuns diplomatic, dar greșit. Păi cum să intri în campania pentru Cotroceni și să nu te fi informat deja asupra problemelor gazelor de șist și a fracturării hidraulice? A mai fost unul, în 2009, care spunea, la confruntarea finală, că ”specialiștii vor decide” în cazul Roșia Montană. Și au fost câteva mii de specialiști din Academia Română, din universități, din ONG-uri de mediu și pentru drepturile omului care au spus că e un dezastru. Dar, ”specialiștii” de care a ascultat au fost doar cei din PR și comunicare, bonus câțiva tocmiți de RMGC.

Și a mai încercat Tăriceanu să se scoată aducând vorba despre Roșia Montană. ”Când am fost prim-ministru, unul din dosarele cele mai sensibile pe care l-am avut pe masă a fost Roșia Montană și nu m-am grăbit săăă…”. Adevărul e că nu s-a grăbit să…, dar nici să… Pentru că, în 2007 și 2008, când Legea Anticianură se afla în Parlament, majoritatea care susținea Guvernul Tăriceanu (PNL+UDMR+PSD), la care se adăuga și PRM, puteau liniștit să o voteze. Dar nu s-a grăbit să… Las că s-a grăbit în 1997, când era ministru al Industriilor să pună umărul la înființarea RMGC, să se poată lista la bursele din Canada, deși legea pe baza căreia RMGC se putea înființa a fost adoptată… un mai târziu.

Cât despre Elena Udrea mi-au dat lacrimile cât de categoric ecologistă s-a declarat. Mi le-am șters repede când mi-am amintit cât de ecologistă a fost în timpul mandatelor ei la Turism și, apoi, la Dezvoltare și Turism. Că un degețel n-a mișcat să dezvolte turismul în zona Roșiei Montane, și nici de mânecuță nu l-a tras pe părintele ei politic, când făcea propagandă pe față pentru turismul balnear cu cianuri.

Dar mă bucur că prezidențiabilii nu scapă, pe oriunde ar merge, de luptătorii împotriva fracking-ului și/sau cei pentru Roșia Montană. Iar campania electorală e doar la început ;) .

***

***

Călin Popescu Tăriceanu a început să se informeze în privința fracking-ului. Oare termină informarea până la sfârșitul campaniei electorale?

Elena Udrea, o prezidențiabilă ”categoric ecologistă”. Până când?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

128 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!