RSS Feed

Culmea crizei: Isărescu şi-a vândut SUV-ul pentru a-şi plăti anticipat creditele

vezi toate articolele de
02 Jul 2010 la 10:39 6 comentarii 1188 vizualizari.

Elena Udrea are insomnii de la ratele pe care trebuie să le achite la credite, dar măcar este apelată de sinistraţi cu “doamna prim ministră”, băiatul cu muci-n frezăCristian Boureanu şi soţia sa, Valentina Pelinel, sunt executaţi silit pentru un credit neachitat de aproape două milioane de euro, iar, cireaşa de pe tort sau, dacă vreţi, bomboana de pe colivă, Mugur Isărescu şi-a vândutul SUV-ul şi a mai umblat la economii (conform declaraţiei de avere, are mai puţini bani în toate cele şase conturi faţă de ultima actualizare) pentru a scăpa de ratele bancare.

Nu ştiu dacă sunt cu adevărat probleme sau Elena Udrea foloseşte “farduri” pentru a-şi etala insomnia, dar adevărata criză abia acum începe să se simtă cu adevărat în buzunarele românilor, fără să fie nevoie de apocalipsa preconizată la orice oră de televiziuni.

La ultima strigare a BNR, valoarea restanţelor a ajuns în România la 12,6 miliarde de lei, de peste două ori mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut şi mult peste nivelul restanţelor din mai 2008. Oficialii Băncii Naţionale susţin că este cea mai mare creştere lunară a datoriilor neachitate la timp de când România a intrat în recesiune.

Iar la ora când se făceau aceste statistici, veniturile bugetarilor nu erau reduse cu 25%, TVA nu crescuse la 24% cu toare efectele ce decurg de aici, iar, apropo de aglomeraţia de restanţe pe segmentul creditelor în valută, euro nu îşi arătase muşchii în faţa leului inundat de probleme.

Speranţe mai sunt de la tranşele FMI şi rezerva valutară de 34 de miliarde de euro din ciorapul BNR, pentru că dacă ne aşteptăm la ceva măsuri de la omul cu “pendula de 50 de mii de euro” de la Finanţe, slabe speranţe. Numai faptul că are zece conturi deschise, unele cu nici un leu sau cu un sold de doar câţiva euro, pentru care ministrul Sebastian Vlădescu are mai multe costuri decât beneficii, dă fiori cu privire la managerul care este pus să scoată România din criză.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

6 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!