RSS Feed

Culmea învăţământului: Nici un bursier “Guvernul României” nu a fost angajat de stat!

vezi toate articolele de
08 Apr 2010 la 22:46 12 comentarii 476 vizualizari.

Pentru a opri exodul creierelor româneşti, ai noştri guvernanţi s-au gândit în urmă cu ceva ani să-i lege de glie prin oferirea unor burse în ţară şi în străinătate, cu condiţia să semneze nişte contracte prin care se obligau să ofere înapoi ţărişoarei ceva din profesionalismul lor.

Iniţiativa părea bună, vârfurile trebuie, în opinia mea, recompensate pe măsură, nu nivelate printr-o lege care pune pe acelaşi plan salarial chirurgul din Văscăuţi cu cel de la Fundeni, dar ştiţi cum e vorba aia cu teoria, ca teoria, dar practica ne omoară.

Bursele au fost acordate, tinerii au studiat cu entuziam pentru a reforma administraţia autohtonă şi aici suntem nevoiţi să punem punct. Conform statisticilor, publicate de REALITATEA.NET, din cauza dezinteresului instituţiilor implicate, NICIUNUL dintre absolvenţii acestui program (149 de beneficiari) nu a fost repartizat să ocupe un post în sectorul public, condiţie impusă tinerilor chiar de către stat în schimbul bursei.

În plus, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) solicită absolvenţilor să urmeze şi cursuri de manageri publici, ca unică soluţie de repartizare a acestora pe un astfel de post, în condiţiile în care legislaţia aferentă programului nu prevede un astfel de curs. Sună a reciclare, că poate băieţii nu au învăţat prin străinătăţuri cu e cu contractele publice, şpaga şi donaţiile din campaniile electorale. Sau e doar prostie?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!