RSS Feed

Culmea tupeului bancar: dau vina pe guvern pentru comisioanele nesimţite

vezi toate articolele de
20 Sep 2010 la 13:27 9 comentarii 1600 vizualizari.

La presiunea Uniunii Europene, guvernul a adoptat o măsură legislativă care obligă băncile la o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte costurile ascunse ale unui credit. În mare, a fost eliminat comisionul de risc, iar rambursarea anticipată ar trebui să nu mai fie taxată pantagruelic de către bănci.

Deoarece prosperă pe timp de criză din vechile credite acordate populaţiei, băncile au intrat în tranşee, şi-au chemat avocaţii şi nu vor să renunţe sub nici o formă la comisioanele nesimţite. Şi-au asumat valul de procese, şi-au calculat amenzile de la Protecţia Consumatorului şi au găsit şi ţapi ispăşitori pentru a le explica oamenilor de ce nu le scade rata şi le creşte, în schimb, dobânda. Consumatorii de credite s-au aliat şi ei în ghilde pe net, dar procesele vor fi cu siguranţă individuale şi, oricum, le oferă un răgaz suficient băncilor pentru a-şi permite, eventual, să achite ulterior despăgubiri.

Culmea tupeului bancar mi-a fost dat să o trăiesc sâmbătă, într-o sucursală a unei bănci din Bucureşti. Funcţionarii chemaţi să dea explicaţii celor care îşi semnau rate şi dobânzi mai mari la vechile credite dădeau vina pe Guvernul Boc. “Ce vină aveam noi? Trebuie să ne aliniem la Ordonanţa 50, nu avem ce face, unde-i lege, nu-i tocmeală”, spuneau aceştia şi, culmea, chiar erau crezuţi. “Nenorociţii, au dat repede o ordonanţă, nici măcar o lege nu au fost în stare să facă!”. Mai contează că ordonanţa ar fi trebuit să le scadă rata?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!