RSS Feed

Cum a ajuns breasla psihologilor sa fie condusa prin teroare si intimidare de un duet toxic cu apucaturi de afaceristi de SRL. Today’s specialty: superpsihologul fast forward cu accente autoritariste, Laurentiu Stefan (Premier partie)

vezi toate articolele de
30 Mar 2015 la 09:42 27 comentarii 5057 vizualizari.

Interesele celor 20.000 de psihologi din Romania sunt gestionate de o institutie cu nume pompos si atotcuprinzator: Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). N-ai cum sa crezi altceva decat ca este o institutie de renume national care grupeaza cei mai buni specialisti si lucreaza in folosul intregii bresle. In realitate CPR este o institutie de drept privat dar de interes public totusi conferit de o lege aprobata de Parlament ajunsa insa pe mana unui duet toxic format dintr-un jurist imberb cu accente autoritariste devenit peste noapte psiholog de frunte, Laurentiu Stefan, si un profesoras de psihologie ce preda pe vremuri studentilor straini, Mihai Anitei, ajuns la varsta a treia in fruntea bucatelor. Unde apesi si orice decizie a CPR indici exista o reactie de respingere din partea breslei dar pe tacute cam cum o faceau parintii nostri cand ascultau Europa Libera pe timpul comunismului. De la infiintarea unei alte asociatii private cu nume pompos – Institutul de Psihologie Judiciara – tot de catre cei doi pana la recentul ordin al ministerului muncii, prin care pur si simplu se desfiinta meseria de psiholog, si asupra caruia culmea s-a revenit, breasla reactioneaza strambandu-se si ridicand din sprancene insa fara sa mai aib, ca in trecut, si o pozitie publica de frica pur si simplu a represiunii din partea celor doi si a acolitilor acestuia. Tinarul sef de facto al psihologilor din Romania este urmarit de o serie de plangeri penale si de anchete ale DLAF si DNA. Cei doi se apara insa, sustinand ca sunt tinta unei campanii denigratoare si ca nici una din acuzatii nu este adevarata.

Breasla psihologilor sta pe un butoi de pulbere, fiind adusa la exasperare de deciziile extrem de controversate ale duetului toxic de la sefia CPR, presedintele Mihai Anitei, si directorul juridic, Laurentiu Stefan, care sunt acuzati de numerosi psihologi ca au instituit un regim de teroare si frica prin intermediul caruia conduc discretionar lumea psihologilor. Nemultumirea o simti numai daca te uiti pe site-ul CPR www.copsi.ro si vezi ca la Registrul Unic al Psihologilor mai mult de jumatate din psihologi sunt “innegriti” si nu au teoretic drept de libera practica deoarece nu si-au platit taxele anuale. Toti cei cu care am stat de vorba au etichetat taxele catre CPR drept “taxe de protectie” si nu si le platesc tocmai din cauza faptului ca sunt extrem de nemultumiti de modul cum CPR si duetul toxic le reprezinta interesele. “Pur si simplu nu am de ce sa imi platesc aceste taxe pentru ca aceasta conducere nu imi reprezinta interesele si au trasformat CPR intr-un SRL in folosul propriilor interese. Toate deciziile lor se iau impunand un regim de teroare si prin folosirea fortei si autoritatii institutiei pe care o controleaza”, spune sub protectia anonimatului un psiholog. Divulgarea identitatii acestuia i-ar aduce, asa cum s-a intamplat in cazul multor altora care au avut curajul sa conteste autoritatea duetului toxic, numeroase controale inopinate, greutati si vorbe grele din partea celor doi si a apropiatilor acestora, intr-un cuvant probleme pe care nimeni nu si le doreste intr-o meserie pandita de spectrul deprofesionalizarii si a imposturii.

Sa-l cunoastem pe psihologul minune: Laurentiu Stefan, superpsihologul pe repede inainte

Paradoxal breasla psihologilor – pe sitelul www.copsi.ro fiind 29.000 de atestate pentru un numar de circa 20.000 de psihologi in toata Romania – a ajuns pe mana unui jurist ajuns peste noapte psiholog cu facultate, masterat si doctorat, cabinet privat si specializare de psiholog clinician autonom, reprezentant al Romaniei in forurile europene de profil proprietar si director al unei asociatii private care preda cursuri de psihologie judiciara etc intr-o perioada de timp de invidiat pentru orice psiholog. Numele lui este Laurentiu Stefan Iulian, un galatean de 37 de ani sub semnatura si autoritatea caruia a ajuns destinul oricarui psiholog din Romania. Practic din momentul in care a terminat Facultatea de Psihologie in 2009 facuta in paralel cu doctoratul, adica de la varsta de 32 de ani acesta conduce cu mana de fier breasla psihologilor sub obladuirea catorva psihologi in jurul carora graviteaza, printre care se numara si actualul sef al CPR, Mihai Anitei, si in detrimental marii majoritati a psihologilor de renume incepand cu Mircea Miclea si alte nume sonore de la principalele universitati de prestigiu din tara. De altfel, Laurentiu Stefan activa ca sef al departamentului juridic al CPR inca din 2005 de cand avea 28 de ani.

Laurentiu Stefan nu considera insa ca a avut o ascensiune educationala si profesionala iesita din comun: ”Toate cursurile universitare le-am finalizat in termenul legal (3 ani pentru studiile universitare de licenta, 4 ani studiile universitare de doctorat). Nu consider ca am avut parte de o ascensiune educationala sau profesionala deosebita de colegii mei si nici nu pot compara nivelul acesteia. Mi-au trebuit aproape 3 ani dupa absolvirea facultatii de psihologie, oricum mult mai tarziu decat prevedea termenul legal, perioada de stagiatura minima inainte de 2010 fiind de 1 an (experienta profesionala)”, spune acesta intr-un raspuns la o serie de intrebari pe care i le-am adresat.

Autoritarismul conducatorului de facto al breslei psihologilor transpira inclusiv din tonul imperativ al acestuia care imi solicita dupa ce mi-a oferit o serie de raspusuri din care multe ocolesc intrebarile sa-i prezint continului articolului inainte de a-l publica:“in cazul in care intentionati sa prezentati aceste informatii sa imi prezentati in prealabil continutul articolului sau prezentarii pentru a putea sa fac precizarile suplimentare necesare, pentru o corecta informare”. Mai mult acelasi oficial al CPR imi cere sa-i prezint inclusiv “sursele de informare”. I-am explicat totusi ca traim intr-o tara unde libertatea de exprimare e garantata de Constitutie iar articolele de presa nu trebuie sa fie filtrate inainte de publicare de cenzura tocmai a celui despre care se scrie.

Cum sa-ti faci o asociatie cat un Institut cu nume pompos ca sa monopolizezi o piata

Pe langa ca tine sub control CPR, institutia care gestioneaza interesele breslei psihologilor din Romania, Laurentiu Stefan a infiintat o asociatie de drept privat careia i-a gasit un nume la fel de pompos si de atotcuprinzator: Institutul de Psihologie Judiciara (IPJ) unde pentru o taxa de 2000 de Euro pe cei doi ani de studii se pregatesc “psihologi judiciari”. IPJ nu este acreditat cum v-ati astepta de vreun minister al Guvernului Romaniei ci chiar de catre CPR, adica exact de institutia unde activeaza Laurentiu Stefan. Acesta este acuzat intr-o plangere penala aflata pe rolul Parchetului ca interzice unor psihologi sa profeseze si ca ii promoveaza pe cei pe care ii scoleste la asociatia lui privata:” Aflandu-se din nou in conflict de interese, Stefan Iulian Laurentiu, in dubla sa calitate de director juridic al CPR si de presedinte al IPJ, a transmis instantelor, in repetate randuri, lista de psihologi membri ai IPJ. (…)Stefan Iulian Laurentiu profitand de functia de director juridic al CPR, pentru promovarea intereselor proprii si ale asociatilor, care au facut cursurile IPJ (…) a inceput sa trimita o serie de adrese care au afectat activitatea unor institutii ale statului sau ale autoritatilor publice locale – instante, politie, parchet, directii generale de asistenta sociala si protectia copilului”. Practic Laurentiu Stefan a vrut sa-i scoata pe psihologii din directiile de asistenta sociala de pe piata si sa le faca loc cursantilor care-i dadeau asociatiei sale private 2000 de euro fiecare pentru niste cursuri care nu pot fi echivalate cu pregatirea din facultatile de psihologie.

Laurentiu Stefan sustine ca nu a facut nimic ilegal si ca nu s-ar afla in conflict de interese:” Orice cetatean al Romaniei are dreptul sa se asocieze liber, acest drept nu poate fi limitat. Toti membrii forurilor de conducere ale CPR sunt membri sau detin functii de conducere in asociatii profesionale, nonprofit, acest fapt neconstituind un impediment legal sau statutar pentru exercitarea atributiilor, in conditiile legii. Functia salariala in cadrul CPR are un alt obiect (functie manageriala) decat cea de membru intr-o asociatie profesionala, acolo unde activez in calitatea mea de psiholog. In calitate de salariat al CPR nu pot aproba acte ce vizeaza activitatea IPJ, ca de altfel niciun alt salariat al CPR, acest drept il are doar Comitetul director si comisiile aplicative, din care salariatii nu fac parte.
IPJ are un logo izbitor de asemanator cu CPR de unde-si trage autorizatiile. Nu am putut sa obtinem de la Laurentiu Stefan o explicatie simpla in privinta asemanarii izbitoare intre logo-urile celor doua institutii: una care reprezinta interesele private ale membrilor fondatori alta care, teoretic, reprezinta interesele intregii bresle a psihologilor. “Asociatia nu are un logo identic sau similar cu Colegiul Psihologilor din Romania, ci un logo specific domeniului psihologiei judiciare, continand litera greceasca psi (ψ), simbolul psihologiei si balanta, simbolul sistemului judiciar. Doar OSIM poate face analize vizand marcile inregistrate, insa ma surprinde aceasta constatare, odata ce majoritatea asociatiilor de psihologie au ca logo litera greceasca psi (ψ), fata de care nimeni nu are nicio obiectie”, sustine Laurentiu Stefan.

Curiosii pot face un exercitiu de imaginatie urmarind logo-urile CPR si IPJ pe www.copsi.ro respectiv www.psihologiejudiciara.ro .

Veniturile CPR si IPJ nu sunt publice, insa meseria de psiholog a fost la un pas de desfiintare

Vocile critice din lumea psihologilor aduc in discutie faptul ca veniturile CPR nu sunt publice, cum nu sunt publice nici cele ale IPJ. “Practic noi nu stim cati bani gestioneaza acesti doi oameni prin CPR de ani de zile. Refuza in mod categoric si ostentativ sa prezinte cati bani au incasat si ce au facut cu acestia. Nu mai vorbesc ca nici la IPJ nu stim cati bani incaseaza anual”, afirma un alt psiholog nemultumit de activitatea celor doi. Intr-adevar pe nici una din cele doua pagini de internet ale celor doua asociatii nu sunt facute publice veniturile si cheltuielile acestora, informative confirmata de altfel de catre Laurentiu Stefan. “Toate veniturile si cheltuielile auale ale contribuabililor romani sunt publice pentru ca se raporteaza la ANAF. In ceea ce priveste CPR, care nu este institutie publica ci privata, balanta si bilantul contabil anual sunt transmise catre ANAF, aceste date sunt prezentate forurilor de conducere competente pentru aprobare in fiecare an. O cerere de informatii speciala trebuie formulata catre CPR, singurul for care poate da informatii sau care poate dispune prezentarea de informatii legate de activitatea financiara a CPR, IPJ este o asociatie privata, balanta si bilantul contabil sunt transmise catre ANAF, ca la orice alta entitate privata, asociatie sau fundatie, are o singura sursa de venit, taxele cursantilor, nu deruleaza proiecte de finantare si nu incaseaza alte taxe”, sustine directorul juridic al CPR.

Un ordin al ministrului muncii, Rovana Plumb, 12/123/2015 emis recent prin care se desfiinta profesia de psiholog a produs o nemultumire in randul breslei motiv pentru care s-a si revenit asupra acestuia prin retragerea lui. In ciuda acestui lucru acelasi Laurentiu Stefan sustine ca el a facut parte din comisia care a cerut radierea profesiei de psiholog si ca nu a facut nimic in neregula. “Am facut parte din delegatia CPR care a solicitat Ministerului Muncii, atat in 2008, cat si in anul 2014, radierea ocupatiei de psiholog, aceasta afectand in mod grav exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in Romania”, afirma directorul juridic al CPR.

Laurentiu Stefan nu a dorit sa-si faca publice nici veniturile sale incasate din diversele functii pe care le detine la CPR, IPJ si in alte institutii unde e desemnat pentru ca face parte din conducerea primelor doua, precizand doar ca are venituri lunare de 1500 de euro.

Seful de facto al psihologilor urmarit de plangeri penale pentru amenintari si anchete ale DLAF SI DNA

Laurentiu Stefan s-a ales cu o plangere penala pentru amenintari din partea unor angajati ai unei directii de protectie a copilului pe care i-a amenintat fizic cand acestia au au luat unele decizii contrare intereselor acestuia in procesul de impartire a custodiei propriului copil. Desi aparent pare o problema privata, faptul ca Laurentiu Stefan si-a permis sa profereze amenintari la adresa celor care au intocmit documentele in litigiul, pe care aceste il avea cu fosta sa sotie, il urmareste intr-un mod extrem de neplacut in momentul cand incepe sa ia decizii care afecteaza intreaga breasla a psihologilor. “Avand in vedere faptul ca este vorba despre fetita mea, va adresez rugamintea de a nu aduce in discutie un asemenea subiect, care ii poate afecta imaginea personala si face parte din viata noastra personala”, a afirmat Laurentiu Stefan.

Tot pe numele lui Laurentiu Stefan a mai fost depusa o plangere penala pentru “infractiuni asimilate faptelor de coruptie, de abuz in serviciu, conflict de interese si fals intellectual” pe subiectul infiintarii IPJ si al efectelor acestei institutii asupra institutiilor statului si a breslei psihologilor. “Sunt audiat din anul 2011 pana in prezent pentru tot felul de plangeri, inclusiv pentru trafic de droguri, loviri si alte violente, abandon de familie, rele tratamente aplicate minorului, insa deocamdata nu si pentru abuz in serviciu, doar am vazut plangerile”, afirma Laurentiu Stefan.

Mai mult alte surse din breasla psihologilor sustin ca DNA investigheaza doua proiecte pe fonduri europene derulate de CPR si in care au fost implicati Laurentiu Stefan si Mihai Anitei. “DNA investigheaza colaborarea dintre CPR si Braining Management SRL: parteneriat in cadrul contractului POSDRU/161/2.1/G/142088. De asemenea, DNA investigheaza dosarul provenind de la Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF), cu privire la mai multe fapte de coruptie si nereguli din Programul POSDRU ID4047/SCOP/POSDRU/12/4.2/S/1 Specializarea consilierilor de orientare profesionala”, sustine o alta sursa din breasla psihologilor. “Nu am cunostinta de o asemenea ancheta a DNA. CPR nu este implicat pana in prezent in nicio ancheta a DNA, este o dezinformare”, afirma Laurentiu Stefan.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

27 comments
 • 1

  Cum nu-l putem suspecta pe dl. Negrea ca ar avea vreo legatura cu psihologia (si nici nu-mi amintesc sa mai fi citit vreun articol scris de domnia sa care sa se refere la aceasta stiinta/breasla), mi se pare evident ca avem de-a face cu o rafuiala indirecta, printr-un proxy.
  Ca un umil fost epigon al d-lui Negrea ce ma aflu, as pretexta ca surse care doresc sa-si pastreze anonimatul mi-au spus ca sotia d-lui Negrea (sau fratele, sau nasul, sau fina, sau cel mai bun prieten) este psiholog si e foarte nemultumita de activitatea CPR, IPJ sau cum se mai cheama.
  S-o fi gandit ca un pic de dirty PR n-are ce strica, si i-a dictat d-lui Negrea articolul de mai sus. Din pacate, l-a dictat prea repede, de unde si incoerenta articolului, din care nu se prea intelege nici macar de ce crime sa face vinovat juristul imberb de 37 de ani (???).
  Altfel, articolul e amuzant, ca mai toate articolele d-lui Negrea, si cat se poate de potrivit pentru o zi de luni, sa ne incepem saptamana cu zambet si voie buna.
  De exemplu, printre putinele paragrafe scrise corect, fara nenumaratele greseli gramaticale care de-acum sunt parte din brandul personal al d-lui Negrea, sunt taman cele scrise de juristul imberb :-)
  As indrazni sa speculez ca respectivul, galatean fiind, o fi terminat Liceul Vasile Alecsandri, unde standardele academice sunt mult mai ridicate decat prin alte parti – bunaoara decat aici, pe voxpublica.

  Prostu' satului
  2015-03-30 14:29:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Cum? Doar atat ai reusit @prostu satului intr-o zi atat de frumoasa care te coplesteste cu inspiratie? Ca vreo ruda de-a mea ar fi psiholog si de aceea am scris articolul?

  Stelian Negrea
  2015-03-30 16:34:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Pe mine nu ma intereseaza daca aveti vreo ruda psiholog, ci ca articolul este corect. Am verificat unele aspecte cu niste colegi de la Universitatea din Bucuresti. Sint totusi extrem de intersat cum a argumentat imberbul jurist calificat psiholog faptul ca scoaterea profesiei din nomenclator i-ar ajuta pe psihologi! Pe de alta parte, am primit si informatii suplimentare – junele a fost un student submediocru, iar daca nu era impins de Mitrofan – care nici el n-a fost vreo lumina a psihologiei! – nu termina facutatea. Iar batriorul a conditiinat avizul pentru 5 (cinci) masterate la Uni Bucuresti de scrierea de catre decan a unei recomndari catre Acadmemie! Asa ca miine, poimiine ne trezim cu el cacademician. Ramine un alt mister, in conditile de autonomie universitara, de ce ar fi nevoie de un aviz al CPR pentru infiintarea unor sectii de orice nivel?

  Liviu Antonesei
  2015-03-30 18:28:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @Stelian Negrea: Da, doar atat. Probabil vremea frumoasa m-o fi coplestit cam tare.
  Ce sa fac, lucrez si eu cu materialul clientului – ditamai articolul, aproape patru pagini, peste 2000 de cuvinte… si totul bazat pe surse anonime.
  Poate ca aveti perfecta dreptate si oamenii astia sunt niste mari ticalosi – dar de ce v-as crede pe dvs. si nu pe ei? Doar pentru ca aveti gura mare si destul de spurcata? Pentru ca alte atu-uri, nu va fie cu suparare, nu aveti. In opinia mea, credibilitatea dvs. este foarte scazuta, iar stilul de “jurnalism” pe care-l practicati nu e deloc de natura sa va creasca zisa credibilitate.
  Eu, sa fi fost in locul superpsihologului FFW, nici nu va raspundeam la intrebari. La urma urmelor, cine sunteti dvs. ca sa puneti intrebari??? Un blogger oarecare, printre multe alte sute sau mii, care scuipa intrebari in toate partile cu aceeasi indarjire cu care refuza sa raspunda oricarei intrebari despre sine?

  Dar cu siguranta vor exista noi episoade in acest serial (nu ca-n Trilogia Cornu de-asta toamna, trilogie cu episod unic pana acum) si acelea vor fi mult mai bine gandite si scrise, nu-i asa?

  Prostu' satului
  2015-03-30 19:07:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Ca are sau nu Negrea legatura cu psihologia nu stiu. Am observat ca Negrea n-are nimic comun cu bunul simt. Am ajuns pe voxpublica dupa ce am urmarit la tv abjectiile acestui nerusinat la adresa dr.Arafat, dupa nenorocirea cu elicopterul SMURD. La cat si cum a mintit atunci, nu imi ofera niciun prilej sa mai dau macar doua parale pe ce spune. Si nu numai ca a mintit. Simultan mai sustinea si ticalosii. Despre medicina de urgenta si SMURD. Daca despre psihologie ma abtin sa ma pronunt ca s-ar pricepe, la medicina va asigur ca NU. Nici la ce inseamna servicii de urgenta. Imi permit sa afirm asta. Sunt medic si am ajutat ca voluntar la nasterea si dezvoltarea SMURD. Credeti ca avut asta vreo importanta pentru el. Nicidecum. De ce? Ar fi doua motive. Ori nu-l duce capul, ori este ticalos. Acum, chiar daca l-am vazut cu spume pe langa buzele ce se balbaie ca la bolnavii psihici, n-as baga mana in foc ca ar fi chiar in halul asta de cretin.
  NU.
  Exclus.
  Pe cale de consecinta nu-mi ramane decat sa retin ca-i o mare lichea. Si sunt convins ca-i in slujba unora cu interese materiale semnificative.
  Acum, ca a ajuns unul doctor imediat dupa ce a terminat studiile de lunga durata, nu-i decat consecinta ticalosilor care au fost ministrii ai invatamantului dupa 2005, apogeul batjocoririi reusindu-l Funeriu. De ce n-ai racnit atunci Negreo?
  Ca un procent important de psihologii produsi in cacaturile de facultati particulare sunt fosti ingineri, geologi, profesori de limba rusa sau fosti militieni ori ospatari e foarte adevarat. La asa turma, pastori pe masura.

  sorel jr
  2015-03-30 23:06:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Trist, dar mult prea adevărat. Conducerea de vârf a CPR se comportă ca și cum at fi pe propria moșie. Deciziile se iau fără consultare, după bunul plac și pentru propriile interese.
  Felicitări autorului! Așteptăm cu interes următoarele episoade!

  psiholog
  2015-03-31 07:28:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Negrea încalcă bunul simt, fara rusine, cu articole de atac la persoana…….. psihologii nici nu stiu ce sta in spate, mereu interesul lui Negrea si dezinformarea, asa se șantajează oamenii, asa a facut la Intact, mi-e rusine ca sint coleg cu un individ fara scrupule ca Negrea
  Nici nu il interesează adevarul, victima din acest articol a intuit perfect ca sarlatanul va scrie numai minciuni. Ii recomand sa ii depună plângere penală

  Liviu
  2015-03-31 12:25:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  atac la persoana, e comandat, ghinion pentru director, a deranjat interese mari, nasol

  psiholog
  2015-03-31 12:31:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Psihologul asta, nici nu conteaza cine e……. trebuie sa-l dea in judecată pe Negrea, dar ce sa-i faci cu un Parlament care scoate din penal insulta si calomnia, jurnalistul lu peste nici nu se sinchisește sa-i răspundă si gata, imaginea psihologului e varza

  Leru-i ler
  2015-03-31 12:41:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  cine nu poate fi cumpărat trebuie musai denigrat Il cunosc pe laurentiu, are prea multi dușmani afara si înăuntru

  Psih. Andreea B.
  2015-03-31 13:01:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  esti o mizerie fara constiinta

  Prosti da multi
  2015-03-31 13:07:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Semnatari ai prezentei petitii, solicitam demiterea Directorului Juridic al Colegiului Psihologilor din Romania, dl. Stefan Iulian Laurentiu, datorita gravelor deservicii aduse profesiei de psiholog, lipsei de rezultate reale in activitatea pe care o desfasoara si incalcarilor grave ale codului deontologic si legislatiei in vigoare
  petitieonline.c../

  psiholog judiciarist
  2015-03-31 13:49:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Ministrul Justitiei, la masa cu o persoana prinsa cu droguri in masina!
  reportervirtual../

  psiholog judiciarist
  2015-03-31 13:51:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Verdict: Atac la persoana!
  Ca sa judecam drept cand stam putin strâmb, lucrătură de santaj, adică despre cine vorbim, despre un director no name, de undeva de la o asociatie profesională, care este si psiholog…… care e problema? Nu este fiul nu stiu cui, nici in politica, nici nu lucrează cu statul………si atunci?!!!!!!
  De cate ori unul de asta, care nu e cu băieții destepti ajunge intr-o funcție sar hienele pe el, treaba e full, asta micu a încurcat itele unor smecheri si băieții l-au facut, in rest presa de rahat si jurnaliști compromisi

  Oprea Nicu
  2015-03-31 14:47:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  e cusuta cu ața albă!!!!!!!!!!!! Puslamaua de jurnalistu lu peste, gaozar de Dâmbovița ;) )))) Exact….. tanar neimplicat in politica, cu studii, fara firme, fara vile, fara mașini, fara gagici si case la munte, nu face afaceri cu statul, dar deranjează……”deranjează, dom’le, deranjează ….” Negrea nu mai poate de psihologi, ma lesi!?!!! E blat

  Tudor
  2015-03-31 15:03:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  CINE A VÂNDUT TESTE PSIHOLOGICE LA STAT?????? Școlile sunt pline de teste psihologice vândute pe zeci de milioane de euro, nimeni nu anchetează jaful testelor psihologice cumparate de stat

  Psiho Bibi
  2015-03-31 15:11:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Numărul de înjurături dovedește ca mafia făt-frumosului Ștefan se simte vulnerabilă. Ați atins un punct sensibil, dle. Negrea! Continuați, poate scăpăm branșa psihologilor de impostorul corupt.

  psiholog sătul de corupție
  2015-03-31 20:30:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Sa nu uitam ca nici pana azi nu s-au lămurit problemele financiare ale CPR, nici pana azi nu s-a publicat vreun raport privind cheltuirea banilor încasați.
  m.adevarul.ro/n../

  remember
  2015-03-31 20:38:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Dupa farsa din 2012 m-am dus la colegiu, de curiozitate, sa-l vad pe traficantul de droguri, am stat de vorba cu el si mi-am dat seama de ce omul acesta este atat de vânat de cei din interior si exterior. Mi-am zis atunci ca omul acesta schimba lucrurile si asta se vede pentru psihologii ca noi, pentru cei tineri, restul sunt doar niste profitori cu conturi pline si interese personale. Articolul este scris de aceleași persoane ca in 2012, tot la comanda si cu aceleași cuvinte. Atunci a fost vorba despre timbre, acum despre eliminarea ocupatiei de psiholog, cred, dar mai cred ca domnul Laurențiu știe despre cine este vorba.

  Badea Alexandra
  2015-03-31 21:38:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Stimati psihologi!

  Daca voi nu reusiti sa puneti singuri ordine in propria asociatie profesionala si autoritate de reglementare a activitatilor dvs., cine asteptati sa o faca? Daca este ceva ilegal, dati fuga repejor la parchet. Este simplu.
  Oare chiar asa neputinciosi sunteti?
  Daca voi asteptati ca o lichea precum Negrea sa fie purtatatorul vostru de interese inseamna ca sunteti in mare rahat. Spalati-va pe fete cu apa rece.

  sorel jr
  2015-03-31 21:46:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  se vede incrancenarea celor ce apara coruptia si pe acest “fara bani” laur. masinaria TEP rezista. atata virulenta …

  dan x
  2015-03-31 22:37:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  unii fac excursii sa vada “eroul”. aveti si moaste de la el ? tanarul si nevinovatul

  dan x
  2015-03-31 22:40:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  petitieonline.c../

  remember 2
  2015-04-01 12:21:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Pentru aparatorii dlui. Stefan si nu numai:
  Sa ne amintim ce acuze i s-au adus in primavara lui 2014, sesizari la care conducerea CPR nu a binevoit sa dea nici un raspuns:
  Dl. STEFAN a savarsit multiple incalcari ale codului deontologic si normelor legale:
  - a profitat de functia sa pentru a urma cursurile Facultatii de Psihologie si cele de doctorat in aceeasi profesie, in timp ce era angajat al CPR si, concomitent, al Colegiului Asistentilor Sociali;
  - fiind concomitent psiholog cu drept de libera practica si angajat al CPR face o concurenta neloiala psihologilor practicieni;
  - a creat o asociatie privata de formare in profesia de psiholog, intr-o specializare inexistenta;
  - isi promoveaza ilegal proprii asociati, inclusiv prin semnarea in numele presedintelui CPR a unor adrese catre diverse institutii ale statului si beneficiari;
  - pentru promovarea propriilor interese a adus grave deservicii psihologilor care lucreaza in institutii ale statului si autoritati publice locale;
  - a denigrat public activitatea psihologilor mentionati anterior;
  - promoveaza lipsa de experiență profesională, atat în cazul său, cat si al colaboratorilor, propunand instantelor psihologi fara experienta;
  - intervine arbitrar si pentru promovarea propriilor interese in elaborarea unor documente specifice profesiei – cod deontologic, competente, standarde de calitate.

  Petitie fara raspuns
  2015-04-01 12:26:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  pupincuristii astia sunt TEP-arii ipj. omul asta a facut mult rau profesiei. multe abuzuri, incompatibilitati, conflicte de interese. si astia il vad sarac si cinstit.un alt iliescu ce mai. primul, prostul satului, dupa stil e chiar laurica.

  gigel bagator de seama
  2015-04-01 13:08:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @Petitie fara raspuns: Repet: daca a comis ilegalitati. REPEDE LA PARCHET, ce Dumnezeu, sunteti analfabeti?
  Cu petitii nu rezolvati nimic.
  Cu Negrea, va fi mai rau. Va compromiteti.

  sorel jr
  2015-04-01 20:59:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @Stelian Negrea: Omul este suparat ca Breasla Psihologilor nu participa la actiunile SRI-ului de arestare a cetatenilor acestei tari ca pe vremea lui Ceasca.Cine nu este cu Coldea-USL,este impotriva noastra!

  gica
  2015-04-03 22:11:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Jurnalist de investigaţie freelancer
» citeste biografia

Cele mai recente

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!