RSS Feed

Cum a citat Emil Boc din opera inexistentă a unui economist de Nobel

vezi toate articolele de
21 Mar 2011 la 12:42 67 comentarii 2550 vizualizari.

În celebra zi a moţiunii pentru Noul Cod al Muncii, Emil Boc aducea ca argument suprem o declaraţie pe care un economist celebru ar fi făcut-o la Bruxelles despre necesitatea flexibilizării muncii. Declaraţia era citată după Ziarul Fianciar. Criticatac a verificat declaraţia.

Economistul de Nobel a negat că ar fi spus aşa ceva.  Deci am avut o succesiune rapidă de erori avantajoase în favoarea Noului Cod. ZF a citat aiurea, Boc a preluat prompt în Parlament o declaraţie falsă care îi susţinea legea asumată. Acum sînt aşteptate reacţii de la un ziar (în care aveam totuşi multă încredere) şi de la un premier care cita cu nesaţ ceva ce-i convenea de minune.

Victoria Stoiciu afirma încă de pe 16 martie că nu prea înţelege cum ar  fi putut vorbi Christopher Pissarides în favoarea contractelor de muncă temporare. Iar acum Criticatac oferă, în două scrisori deschise către Ziarul Financiar şi către Emil Boc, declaraţia în care Pissarides dezminte ferm că ar fi declarat aşa ceva:

“Vă mulţumesc pentru că aţi observat acest lucru. Cu certitudine, nu am spus niciodată aceste cuvinte care îmi sunt atribuite şi nu cred în ele. De fapt, am vorbit în mod repetat împotriva ideii de utilizare a contractelor pe perioadă determinată ca modalitate de reducere a şomajului. Consider că aceasta este o politică rea în condiţiile actualei recesiuni şi această politică se face responsabilă de dualitatea de pe piaţa forţei de muncă din Spania şi, parţial, de rata ridicată a şomajului. Vă mulţumesc încă  dată. Christopher Pissarides”

Negarea celor citate de ZF e clară şi fără echivoc (de altfel, pentru cunoscătorii economistului – printre care nu mă număr – , declaraţia a fost de la bun început stranie). ZF trebuie să-şi rezolve rapid problema şi să dezmintă.

Cît despre premier, e totuşi aiurea să citezi cu nesaţ fără să verifici cît de cît, mai ales că ai şi armate de specialişti în jur. Şi mai ales că era un discurs conceput dinainte, nu era ceva spontan, după cum precizează scrisoarea criticatac. Asumarea declaraţiilor unui economist reputat mondial nu seamănă cu asumarea legilor în Parlament, totuşi. Noul Cod a trecut, dar nu ne spuneţi acum, domnule premier, că pînă şi Pissarides l-a susţinut. Pentru că e exact invers.

P.S.  Cui îi este frică de stînga românească?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!