RSS Feed

Cum a pierdut Klaus Iohannis alegerile în PNL

vezi toate articolele de
30 Jun 2014 la 18:29 28 comentarii 4584 vizualizari.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a pierdut sâmbătă, alegerile din PNL. Știu, agențiile de știri, televiziunile, site-urile, v-au spus altceva. Numai că realitatea acelei zile e alta pentru noul președinte al PNL. Lucrurile se mai pot schimba însă pentru domnia sa.

Dincolo de zâmbetul larg al victoriei, de un discurs de învingător slab, parcă nepregătit, Klaus Iohannis a fost foarte aproape de dezastru. A vrut totul și în doar câteva secunde putea să rămână cu nimic. Desemnat cu o mie și ceva de voturi președinte al PNL, domnul Iohannis a forțat desemnarea lui pe post de candidat la Președinție. Greșeală. Ar fi putut să lanseze chiar el ideea competiției interne, ar fi putut să pară generos, nu a făcut-o, deși știa că Crin Antonescu vrea să revină.

Venerabilul domn Quintus a intors-o, cum altfel, ca la Ploiesti, și i-a smuls preșul de sub picioare atunci când a invocat Statutul care prevede că alesul pentru Prezidențiale e desemnat de Delegația Permanentă, nu de Congres. Mișcarea nr. 2 a fost să deschidă competiția în sală. Cine vrea? Antonescu! s-a strigat, Ghise! s-a strigat, probabil si Orban.

Atunci când Antonescu a venit la microfon să răspundă la întrebarea dacă vrea, sala s-a ridicat în picioare și … standing ovations. Mult mai puternice decât cele de la vestea alegerii Iohannis ca președinte. Iar Iohannis a sesizat abia atunci în ce s-a băgat și că dacă se ajunge la vot, în congres, pierde.  Pericolul nu a trecut. Nici în Delegația Permanentă nu va câștiga, pentru că  Antonescu o controlează. A fost atâția ani președintele partidului, vrea, domnul Iohannis a fost adus pe post de Salvator, dar șocul europarlamentarelor, i-a făcut pe mulți să ezite.  Așa că singura șansă a Iohannis este ca numele prezidențiabilului PNL să fie dat de sondaje și VALIDAT doar de Delegația Permanentă.

La cum arata sala sâmbătă, Klaus Iohannis a ajuns președintele PNL doar în pentru că Antonescu nu a candidat. Sigur, dacă ar fi candidat Antonescu, atunci Iohannis nu concura etc…

Mai e ceva de spus. Două întrebări retorice.

1. Dacă nu va fi “bun de Cotroceni”, domnul Iohannis mai poate fi bun pentru șefia PNL?

2. Un om care a decis că nu mai este bun de șefia PNL, poate fi bun pentru președinția României? Mi-e greu, dar nu imposibil, să-mi imaginez prea multe variante de răspuns.

Continuând pe această logică, scriam mai sus că domnul Iohannis a fost foarte aproape de a pierde totul. Valul nu a trecut, pericolul există. Pentru că ceva s-a schimbat față de acum câteva luni când se purta tandemul. În varianta în care Dreapta îl va alege pe Crin Antonescu prezidențiabil, domnului Iohannis nu mai poate reveni în rolul de candidat la funcția de premier, pentru că e greu, chiar imposibil de imaginat, că PDL nu va emite pretenții la ea.

Cât despre prietenii…. să fim serioși! Acum un an și ceva, Crin Antonescu și Victor Ponta se gratulau reciproc cu acest apelativ: prietenul meu. Știm bine ce s-a întâmplat cu prietenia asta.

Adevăratele alegeri în PNL abia acum încep.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

28 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Dan Duca, jurnalist realitatea.net
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!