RSS Feed

În care ajung să-l apăr pe Nicușor Dan. Balene albastre și Merkel vs. Putin

vezi toate articolele de
20 Mar 2017 la 15:17 25 comentarii 679 vizualizari.

Dan și Cioloș. Nicușor Dan are tot felul de polițe de plătit. Polița pentru gestionarea fondurilor în stil hipermodern și netrasnparent de către unul dintre managerii săi discreți se judecă. Acum se plătește polița pentru expansiunea formațiunii sale cu rădăcini bucureștene la nivel național prin intermediul guvernului Cioloș. USR s-a dat antisistem și a fost partid guvernamental.

Mulți din USR au fost angajați sau în diverse colaborări cu Guvernul. Sau, dacă n-au fost, au sperat. Evident, la prețuri diferite. Unii au de întreținut autostrăzi, alții mai fac câte un proiecțel artistic ”progresist” de iubire a capitalului și de muiepsd. Alții s-au înfipt bine și comod în administrația locală bucureșteană, locul ăla unde se fac bani mulți și pe unde nu prea dă DNA-ul.

Situația asta proguvern-antisistem iese la iveală acum. Nicușor Dan însuși recunoaște în comunicatul său că se află în minoritate. Așa se întâmplă când te dezvolți de sus în jos. Ce spune Dan e că n-ar vrea totuși să-și vadă partidul vagon pentru toată guvernarea tehnocrată, în toate ipostazele ei de colaborare cu sistemul. Să fie numai ăia ”nepătați de politică”; cam asta declară ND și nu pot zice că nu mă înduioșează într-un fel.

Pentru că deja îl văd făcut pe facebook cu ou și cu oțet de masa oportunistă a partidului care mai vrea rapid încă o dată la guvernare, pentru că e bine, e plăcut și dacă ești un tip model te angajează și ăia în privat după mici servicii imperceptibile făcute din zona publică. E winwin, e mult mai tare ca la ONG-uri unde tot ce poți să faci e ceva bine și multă cheltuială pe cafele și colocvii.

Ajung însă să-l apăr pe Dan pentru că nu înțeleg totuși acest tip de tupeu Cioloș-Ghinea și alți atârnători europeniști. Vino în partid și câștigă șefia, nu-mi cere să ți-l predau. Gândirea democratică însăși e minoritară în USR. Asta uită Nicușor Dan să spună. Pentru că problema nu se pune să primească un membru, ci să primească un alt lider în locul lui Dan. Și voi vreți ca Nicușor Dan să primească asta cu aplauze.


Balene albastre și Merkel vs. Putin

NU reiau discuțiile despre Balena albastră, un hoax de mare succes care a virusat instant tot soiul de medii care se autoprezintă superquality. Foarte interesant e că la Digi24, unul dintre canalele pe care a circulat balena albastră, totul s-a petrecut concomitent cu noi demascări ale planurilor diabolice ale Rusiei. Teoria e că practic Rusia vrea să dea jos guvernele ostile din lumea vestică (și România e la Vest de Rusia, dap) prin metode de intoxicare și livrare de postadevăr.Printre două trei materiale cu tancuri și scuturi, suntem avertizați că ne putem infesta de rusism dacă simțim că ne apucă pandaliile antisistem. Nu e de mirare așadar că au căzut și în capcana cu Balena Albastră. Ba chiar asta e regula, să crezi orice te ajută pe tine și îți ajută liniei politice și editoriale.

Așa cum au difuzat Balena albastră ca fiind generatoarea de asfixiere a unor elevi (și nu un joc stupid printre adolescenți, vechi de când lumea), tot așa pun orice pe seama rușilor. Toți centriștii au luat-o razna, văd hackeri ruși la fiecare colț de net. Și poate că și sunt la fiecare colț de net. Tocmai ecuația Putin-inamicul-unic ne face extrem de vulnerabili. Și netul e plin de tot felul de publicprivați angajați de guverne să traficheze date, povești, propagandă etc. Faptul că armatele digitale ne consumă atâtea fonduri, altele pe lângă armate clasice și servicii clasice, trebuia să se vadă în ceva. Ăsta e Moby Dick modern, balena are o altă culoare, iar Ahab și-a găsit un job de acasă.

Avem un discurs omniprezent al establishmentului cum că oricine îi contestă supremația e cu Putin. După aceeași logică râioasă (prin forță de contagiune și scărpinături ridicol-apocaliptice), oricine critică politicile europene este și el doritor de barbarie estică, un trădător de ”țară europeană”. Se tot miră cum se ridică LePen, dar uită să-și vadă propria pătură de funcționari, comunicatori, intelectuali thinktankiiști folosind o retorică proeuropeană de gâgă care o ridică pe una ca LePen automat.

Să constatăm așadar că a început marea luptă cu Putin în ceea ce o privește pe Merkel. Sunt reîncălzite panicile din 2016, de la atacurile precedente ale lui Putin împotriva democrației. Nimic din politicile ei nu e hotărâtor pentru cetățenii germani cu drept de vot, doar faptul că a menținut sancțiuile pentru Rusia e grăitor. Așa cum guvernarea slabă a lui Obama și prestația deazstruoasă a dnei Clinton nu au fost de vină, de vină au fost Putin și hackerii. Iată ce ne spuneau experții de la NATO în 2016 și sunt citați și răscitați și acum:

Nato analysts have reportedly identified these attempts to topple the German leader, who has been a leading advocate of economic sanctions against Vladimir Putin’s regime.

Jānis Sārts, director of Nato’s Strategic Communications Centre of Excellence, told the Observer it had gathered evidence of Russia interfering in Germany against Merkel, adding that Russia already had a track record for funding extremist forces in Europe.

Mr Sārts said: “[Russia] is establishing a network that can be controlled. You can use it as they have tried to do in Germany, combined with the legitimate issue of refugees, to undercut political processes in a very serious way. (Independent)

Am ales acest tipar de text-de-expert citat de The Independent pentru că e absolut standard, variațiuni de-ale lui îmi trec pe la urechi de o mie de ori pe zi. Sarts, fost ministru al apărării în Letonia (de unde și stilul alarmist baltic), acum la NATO (deși nu vorbește în numele NATO, amestecă impresii personale cu funcția) s-a specializat în apărarea doamnei Merkel de amenințarea rusească. Acest tip de cadru civil-militar-antihacker abundă la granița estică, de la baltici până la noi. Expertul în război cibernetic are marele avantaj că poate să spună ce vrea cât timp e un clișeu și mai cureți și câte o scamă de pe umerii liderului.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

25 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

  • 1grey sports bra pinterest.compuma by rihanna creeper white leather youtube.combred 11 cheap twitter.comwmns revolution 3 youtube.com nike legend mid twitter.com amgstrategy.com../ ...
  • 2cheap air max 95 mens tumblr.comhow much money does a nike shoe designer makered and black balenciaga tumblr.comjordan 5 retro gs pinterest.com nike megatron pinterest.com evincecreation.../ ...
  • 3lebron zoom soldier shoes pinterest.comnike air max 95 whitenike air max 270 light bone and hot punch twitter.comsize vans old skool on feet old stan smith adidas twitter.com alphabounceemzp../ ...
  • 4jordan retro 10 grade school size 7vans sneakers old skoolboys black shoes size 8 youtube.comnike puffa coat youtube.com football camps in ohio tumblr.com kyrie4rgu.com/d../ ...
  • 5asics 360 quantum knit youtube.comall red adidas grade school tumblr.comvans classics old skool guate sneakersjordan 1 high og red tumblr.com acg boots release dates eqtbaskadvxhk.c../ ...
  • 6hypervenom wolf grey twitter.comnike vapor soccer cleats youtube.comvans sk8 hi over washed skinwitte nike airmax infant 8 shoes twitter.com airmax270zky.co../ ...
afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!