RSS Feed

Cum continuă acordul Ponta-Băsescu: atacă împreună DNA. Şi-şi mai dă şi DNA cu stîngu-n dreptul

vezi toate articolele de
11 Mar 2015 la 10:58 65 comentarii 1184 vizualizari.

Continuă un soi de acord între Ponta şi Băsescu. Amîndoi sînt jenaţi, enervaţi de cercetări DNA. Şi fiecare atacă cum ştie. PSD lucrează interesant în dosarul referendumului. Ponta vine ca martor în faţa judecătorilor, chemat de Dragnea. E un mod al liderilor PSD de a ataca o fisură gravă în corabia DNA – conceperea acestui dosar este una profund imprecisă şi care nu va fi acceptată nici de cei mai antipesedişti europeni: demantelarea aparatului de partid.

E amestecat furtul mărunt cu coordonarea în teritoriu a aparatului de partid care a are loc în cazul tuturor formaţiunilor politice mari. Ponta ştie asta şi va apăsa pedala la maximum pentru ridiculizarea DNA, acel DNA care defila iar cu autobuze “de referendum” şi în 2014 înainte de alegeri. I se întorc în cap DNA-ului activităţi evident şubrede. Ponta şi ai lui au mirosit că dacă pot riposta în vreun fel chiar aici e, pe teritoriul lor, după scenariul PARTIDUL contra DNA. Nu-s proşti.

Deloc prost nu e nici Traian Băsescu, cel care iritat de anticorupţie, atacă de cîteva zile de pe flancuri istorice: revoluţia şi mineriadele. Băsescu pune un filmuleţ în care ţipă dezlănţuit la Kovesi. Ce vreţi filmuleţ mai simbolic. Kovesi încearcă să se scuze ca la şcoala de ce nu şi-a făcut tema cu mineriadele, Băsescu urlă shakesperian de lîngă o vază plină de flori: eu nu sunt ziarist!

Nişte meciuri istorice: tabără pro DNA-servicii pînă la capăt versus politicieni încolţiţi, cîndva adversari.

Cît despre dosarul referendumului, m-am distrat cîndva cu scrierile lui Papici, recunosc. Lucrul serios e că filozofic procurorii par să asimileze sărăcia cu corupţia în mod automat.

“Aşa cum am mai precizat, întreprinderea noastră juridică în prezentul dosar penal nu a putut să cuprindă, în mod obiectiv, analiza eventualelor infracţiuni comise în secţiile de votare de pe întreg teritoriul naţional (tocmai ţinând cont de asigurarea principiului celerităţii soluţionării prezentei cauze) însă, la nivel național, ca urmare a infracțiunilor sesizate pe parcursul referendumului din 29.07.2012, au fost identificate un număr de 2317 cauze penale înregistrate la nivelul unităților de parchet.

Toate aceste date vin să susțină fenomenul infracțional generalizat menit să asigure prezența, în orice condiţii, a alegătorilor la vot, având drept rezultat îndeplinirea cvorumului de participare de 50% + 1 care ar fi condus la validarea rezultatelor referendumului de către Curtea Constituţională şi, pe cale de consecinţă, demiterea Preşedintelui României.”

Aşadar, au fost prezentate cîteva sate unde s-au găsit în mod clar zeci de semnături falsificate, şi ameninţări, bătăi etc. Se practică abuzul de tip “dacă nu aduci oameni la vot, nu te fac gunoier” . Asta mai ţine şi de regionalizări, şi descentralizări anticomuniste (cum le vede Dragnea), ăsta e abuzul economic perpetuu – DNA ar putea deschide dosarul abuzului economic la nivel de ţară. Nu jurămintele pe Biblie sînt argumentul meu că astfel de dosare sînt forţate, ci însăşi filozofia tip Papici, o filozofie care amestecă traiul în sărăcie cu o starea esenţial nedemocratică a sărăciei. (sursa)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

65 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!