RSS Feed

Cum îşi împart PSD şi PNL cadavrul PDL. Încrederea în servicii

vezi toate articolele de
11 Mar 2013 la 13:57 25 comentarii 1623 vizualizari.

USL a înglobat cu grijă politicile troicăi, a afişat dezlînat cam aceeaşi politică de austeritate omniprezentă în ultimul deceniu, se arată din nou prins într-un hăţiş de privilegii pentru businessuri private sau de stat. Băsescu e tot ce le-a mai rămas.

Acum Antonescu pare că se ceartă cu Dragnea. PNL aduce în continuare pedelişti în partid. Şi îi şi acuză pe Ponta-Dragnea de prea multă cooperare cu Băsescu. Sînt nişte paradoxuri aici, care arată o politică haotică, dar şi o intenţie totuşi clară – dezmembrarea PDL:

  • Crin Antonescu acuză de colaborare cu Băsescu, dar nu se arată deloc indignat de posibilitatea ca PNL să intre în PPE, adică în partidul care duce, prin nucleul german, cea mai agresivă politică de austeritate şi de pedepsire a Sudului şi Estului UE. Nu contează că tot ce acuză la PDL e de fapt politica PPE.
  • PNL se dă pe de o parte foarte “naţional” în ultima vreme, e enervat de politica Înaltei Porţi, dar visează la un loc pedelist european
  • PSD joacă altfel cartea europeană, guvernamental. Ponta n-a deranjat nici cu o floare politicile grele, dure de privatizare şi de liberalizare. Astea atîrnă mai greu decît orice într-un CV European
  • Pentru acasă păstrăm doar politica anti-steag secuiesc care ar trebui să ne umfle de rîs nervos prin irelevanţă
  • PDL s-a fărîmat în aceeaşi gaşcă de proeuropeni şi “primitivi” din teritoriu. Aripa Băsescu (Macovei) nu crede în vot şi în majorităţi. Aripa Blaga nu crede în existenţă politică fără relaţii bune cu puterea.
  • PSD atacă administrativ, PNL atacă partinic, victoria lor nu e completă pînă nu ocupă şi opoziţia. Din punctul ăsta de vedere sînt coerenţi. Din cadavrul PDL nu mai rămîne decît scheletul “tehnocratic” şi vag justiţie&servicii băsescian.

Trendul antidemocratic

Un sondaj ne arată în continuare o oarecare preferinţă pentru ierarhii clare, acţiune nefiltrată democratic. Scîrba pentru parlamentari nu e nouă, ce e interesant e procentantajul înregistrat de servicii:

67% din romani au incredere in Biserica si 63% in Armata, aprecierea fata de aceste doua institutii fiind mult mai mare decat fata de celelalte, dar in tendinta descrescatoare. Din rezultatele sondajului reiese ca romanii au incredere in institutiile de forta si mai putin in institutia care se afla in centrul democratiei, Parlamentul. Romanii apreciaza SRI in procent de 48%, Politia, in procent de 47%, Serviciul de Informatii Externe 42% si doar 33% au incredere in Parlament. (sursa)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!