RSS Feed

Cum m-am trezit cu Jandarmeria pe cap dupa lansarea cărţii cu Roşia Montană la Braşov (FOTO & VIDEO)

vezi toate articolele de
26 Nov 2013 la 12:58 41 comentarii 5886 vizualizari.

O sală plină, multe întrebări, autografe. Toate bune (şi foarte frumoase) aseară la lansarea cărţii Afacerea Roşia Montană la Librăria Okian din Braşov. Cel puţin în prima parte. La plecare, în faţa librăriei, am mai stat vreo cinci minute să aştept un grup de prieteni care veneau de pe teren, mai exact de la o colectare de cabluri ale companiei Prospecţiuni, amplasate ilegal în satele de lângă Moşna. La sosire, în semn de salut, aceştia au scandat preţ de câteva secunde „Uniţi, salvăm, Roşia Montană!”. Nu am mai apucat să dau mâna cu ei, pentru că, din asfalt, lângă noi a apărut o patrulă de jandarmi care a început să latre la noi: „Buletinul sau te ducem la secţie!” (!?).

Am încercat să aflu care e motivul legitimării, dar pentru un răspuns ar fi fost nevoie şi de un interlocutor. Cum n-am avut parte de aşa ceva, m-am conformat şi i-am prezentat cartea de identitate, pentru a mă legitima. Un lucru care nu l-a mulţumit pe lătrătorul de serviciu (mă scuzaţi, dar chiar asta făcea respectivul jandarm). Omul vroia să ţină între degetele lui cartea de identitate (habar n-am de ce – să o pipăie, să o miroase – pentru că datele le putea citi liniştit). Aşa că m-a invitat la secţie. Lucru care nu s-a mai întâmplat, pentru că în patrulă se afla şi un jandarm cu mai multă raţiune la purtător, care i-a atras atenţia colegului său că, oricum, are datele mele şi că a fost vorba de o lansare de carte. Lătrătorul tot nu s-a lăsat însă până nu mi-a notat datele, declarându-se jignit (!) de faptul că a trebuit să facă acest lucru în timp ce cartea de identitate se afla la mine în mână. Cum ar veni el avea motive de supărare, nu eu şi cei care veniseră la lansare!

Personal, consider că acţiunea Jandarmeriei a fost una abuzivă şi de intimidare, atât la adresa mea, cât şi la adresa celor interesaţi de cartea Afacerea Roşia Montană. Din ce mi-au povestit prietenii (şi din ce am văzut şi din alte înregistrări postate pe internet), astfel de acţiuni sunt o regulă pentru jandarmii din Braşov. Domnule ministru Radu Stroe, se poate să aveţi o discuţie cu cei de acolo? Să le explicaţi care e scopul Jandarmeriei – acela referitor la apărarea cetăţenilor? Şi despre care ar trebui să fie comportamentul unui jandarm? (cum am mai specificat şi cu alte ocazii, nu generalizez acţiunile unor jandarmi la nivelul întregii instituţii, însă voi continua să semnalez toate intervenţiile abuzive de acest gen – iar dacă o percepţie negativă în rândul opiniei publice se generalizează, responsabili sunt conducătorii Jandarmeriei, în frunte cu minstrul, atâta timp cât nu iau măsuri).

***

VIDEO:

(cu scuze pt. calitatea înregistrării de la minutul 0.30 la 1.50)

Şi mai e ceva, domnule ministru Radu Stroe. Înainte de a pleca la Bucureşti mi-a fost spartă maşina. V-am semnalat acest lucru (aici). A trecut o săptămână şi nu am aflat nimic despre cel care a făcut acest lucru. În cazul spargerii lunetei cetăţeanului Daniel Barbu, mobilizarea a fost exemplară. De ce nu se întâmplă acest lucru şi în cazul cetăşeanului Mihai Goţiu?

P.S. Pe 1 Decembrie voi lansa cartea Afacerea Roşia Montană la Alba Iulia, iar pe 4-6 decembrie la Timişoara (voi reveni cu amănunte legate de oră şi loc). Mâine (miercuri), Viorel Nistor m-a invitat să mă întâlnesc cu studenţii la un seminar de jurnalism de investigaţie. Intrarea la seminar este liberă (şi pentru alţi studenţi sau alte persoane interesate, cu menţiunea că prioritate la întrebări vor avea studenţii). Seminarul se desfăşoară în Sala 2/II a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (str. Traian Moşoiu, nr. 71, Cluj-Napoca).

***

FOTO: Lansare Afacerea Roşia Montană la Braşov

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

41 comments
 • 1

  Comportare de Gestapo a Jandarmeriei la Brasov! Dar oare numai acolo? Sau ceea ce poate parea drept un exces accidental va devein curind regula “Statului de drepti”?

  horia
  2013-11-26 13:25:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  O sala plina ???? esti penibil Mihai, eu ma mir ca nu au venit si de la deratizare. Daca mai primesti si bani cand minti in scris, nu esti chiar prost cum spun cei care te cunosc.

  Facaldo
  2013-11-26 13:38:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Semn ca Dottore Plagiattore e disperat!

  plagi
  2013-11-26 13:38:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  [...] Mihai Goțiu : Cum m-am trezit cu Jandarmeria pe cap dupa lansarea cărţii cu Roşia Montană la B… [...]

 • 5

  @Facaldo: tovarase, sa ma scuze lumea cu bun simt de aici dar esti un bou. Du-te de aici, poate mai ai de sapat prin vreo galerie si te retinem.

  Krax
  2013-11-26 13:46:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @Facaldo, ai fost prezent in sala ca sa poti face o asemenea afirmatie?

  Eu chiar am fost prezent si ce am vazut eu cu ochii mei nu difera cu nimic fata de ce scrie in articol Mihai…

  Mendelescu
  2013-11-26 14:14:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Krax: Iar tu esti un handicapat mental care pupi popouri PSDiste

  Nicolae Pop
  2013-11-26 14:44:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Sa intelegem ca nu PSD sustine exploatarea cu cianuri, handybellule? Sau o sustine tot FSN-ul, adica PDL si PSD?

  @Nicolae Pop
  2013-11-26 17:58:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Vreau de la inceput sa precizez ca sunt pentru neexploatareaa resurselor de-a moaca, pentru un mediu ecologic, etc. Cred ca toti cei care sacrifica timp, bani si sanatate ca sa protesteze deci sa apere niste valoari oarecum castigate fac bine spre foarte bine. Pe de alta parte nu pot sa nu-i pun niste intrebari domnului Gotiu.

  Domnule Gotiu, va place sa fiti puternic? Va place sa va simtiti in siguranta? Va place sa vi se respecte drepturile? Sigur ca da, presupun ca veti raspunde. Dar sa fiti etic va place domnule Gotiu? Puteti sa va abtineti sa nu faceti niste lucruri doar fiindca puteti? V-ati intrebat vreodata cum s-au simtit cei carora ani la randul le-ati sters comentariile si i-ati bannat? De ce ati facut-o? Fiindca era etic? Nu! Doar fiindca puteati s-o faceti fara sa va ceara nimeni socoteala. Asa ca nu va mai plangeti ca o muiere ca sunteti nedreptatit. Pre multi ati nedreptatit si dumneavoastra fara ca acestia sa se poata plange cuiva. Si va simteati bine, puternic si in siguranta.

  Ma uitam ieri la un clip cu cpanzurarea lui Sadam Hussein. Roata se invarte domnule Gotiu! Ar trebui sa nu uitati ca sunteti doar un biet om. Si sa va straduiti macar de acum inainte sa fiti om ca pana acum n-ati prea fost.

  Istan Bulboi
  2013-11-26 18:21:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Istan Bulboi:

  nu am sters vreun comentariu; am indepartat insa gunoiul (injuraturi, mesaje publicitare/propagandistice sau texte fara vreo legatura cu continutul articolelor publicate) – din pacate nu am timp sa indepartez intotdeauna, toate mizeriile – asta nu inseamna ca as fi “puternic”, ci doar ca nu-mi place mizeria; in plus, e si o problema juridica: eu raspund pentru continutul articolelor pe care le public (civil si penal) – recent, CEDO a obligat un ziar online la plata de despagubiri pentru “comentariile” publicate la diferite articole; cat timp cei care posteaza tot felul de ineptii nu-si asuma o responsabilitate asemanatoare e o obligatie pentru mine (nu un drept) sa le indepartez

 • 11

  Domnule Gotiu cel putin e laudabil ca nu ati sters comentariul anterior. Ca nu a fost chiar asa cum raspundeti dumneavoastra o stiu si eu, o stiti si dumneavoastra. Si Dumnezeu daca chiar exista si mai are si atributiile pe care i le atribum noi, adica pe alea de a mentine activ dreptatea si adevarul. Deci daca El exista, atunci sa va ajute in tot ce faceti cu inima curata.

  Istan Bulboi
  2013-11-26 18:47:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  “am mai stat vreo cinci minute să aştept un grup de prieteni care veneau de pe teren, mai exact de la o colectare de cabluri ale companiei Prospecţiuni, amplasate ilegal”, -asta face lucruri la limita legii sau poate chiar o incalca si apoi se mira de ce il legitimeaza jandarmeria, era de bun simt sa respecte legea si sa-i inmaneze actul de identitate jandarmului.
  jandarmul nu l-a injurat sau imbrancit, doar i-a spus ca-l duce la sectie pt ca nu vrea sa se legitimeze. la final jandarmul a dat mana cu ei

  alexciu
  2013-11-26 18:57:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @alexciu:

  ???

  1. pai eu m-am legitimat, unde vezi in inregistrari ca as refuza prezentarea actului de identitate ori ca refuz legitimarea?

  2. daca cineva isi lasa mizeriile pe terenul meu fara acordul meu am tot dreptul sa le adun si sa le arunc – de unde pana unde e ilegal sa faci curatenie pe terenul tau sau sa ajuti un prieten sa-si curete terenul?

 • 14

  @Mihai Goţiu: Suntem (demult!) în situația paradoxală în care ilegalitatea se comite de către „apărătorii legii”, prin abuz de putere. Este o realitate binecunoscută cam de toți cetățenii României, motiv pentru care protestele pentru Roșia Montană au și fost în asentimentul majorității populației.
  Care sunt cauzele acestor abuzuri al Janarmilor?
  - Pe de o parte, Jandarmeria acționează „liber” la ordine relativ vagi ale autorităților (prefecturi, primării, politicieni etc.); adică, la niște ordine excesive ale conducerii, Jandarmeria comite ilegalități mai mici sau mai mari atâta vreme cât aceste ilegalități nu sunt sancționate de presă sau de un număr mare al protestatarilor. Așa se întâmplă la Brașov, sau s-a întâmplat și la Cluj (unde și-au revizuit comportamentul DUPĂ sancționarea acestor abuzuri de către protestatari). Dar câtă vreme protestatarii sunt ușor de intimidat, poate nu-și cunosc nici drepturile, Jandarmeria înseamnă fărădelege înarmată cu putere de la stat.
  - Pe de altă parte, există, ca peste tot în legislația românească, mici „portițe” legale care permit comiterea de abuzuri.
  Legile spun:
  Legea 218/2002, art. 31
  „(1) In realizarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul este investit cu exercitiul autoritatii publice si are urmatoarele drepturi si obligatii principale:
  a) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;”
  respectiv Legea 550 2004 Legea Jandarmeriei Romane, art. 27
  „(2) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, personalul prevăzut la alin. (1) are următoarele drepturi şi obligaţii:
  b) să legitimeze orice persoană când există indicii temeinice că a săvârşit, săvârşeşte sau se pregăteşte să săvârşească o faptă ce constituie infracţiune ori contravenţie, precum şi persoanele care solicită intrarea într-un perimetru legal restricţionat”

  Cum sunt aduse la cunoștința cetățeanului legitimat la un protest pașnic indiciile că ar pregăti o infracțiune? – asta legea nu mai spune.
  Ce infracțiune gravă pregătesc participanții la un protest atâta timp cât posibilitatea cetățenilor de a-și exprima opinia în public prin proteste pașnice este o componentă NECESARĂ A UNEI DEMOCRAȚII?
  Mai grav e că un astfel de cetățean legitimat în baza unor indicii iluzorii poate primi și amendă, pur și simplu pentru că datele sale au ajuns la cei care au puterea de a da amenzi.

  Uniți, salvăm România!
  2013-11-26 19:47:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Abuzurile autorităților prin intermediul Jandarmeriei trebuie să fie incluse între problemele revendicate de protestatari.
  În cazul Clujului, faptul că după reclamații (inclusiv prin articolele dvs, aici pe voxpulbica) Prefectura și Jandarmeria au (re)învățat să respecte drepturile protestatarilor dovedește încă o dată că aceste proteste trebuie să existe și să fie continuate.

  Cât despre continuarea protestelor, repet ce am spus și cu alte ocazii: o dată cu scăderea șanselor ca RMGC-ul să-și facă de cap la Roșia Montană, trebuie reevaluate revendicările protestatarilor, întrucât:
  - marea masă a protestatarilor erau motivați de nemulțumirea față de corupție în general, și exista disponibiltatea extinderii revendicărilor de la cazul Roșia Montană la gazele de șist, dar și la alte afaceri de corupție a autorităților / corporațiilor
  - publicul (zecile de mii de cetățeni care au dat viață „toamnei românești”) trebuie informat despre noile puncte ce pot fi vizate prin proteste TOCMAI PENTRU CĂ ACESTE PROTESTE AU FOST EFICIENTE.
  Or scăderea numărului participanților la proteste a fost interpretată ca un eșec, iar nu ca un câștig împotriva ilegalității legislative cunoscute ca „legea RMGC”.

  Protestele acestei toamne, inedite pentru România ultimelor decenii, au reușit să canalizeze gradul ridicat de nemulțumire a cetățenilor. Cum autoritățile nu au făcut niciun pas radical spre reformare și revenire la poziția legitimă de SLUJIRE A INTERESELOR CETĂȚENILOR, această nemulțumire există în continuare.
  Este, așadar, vital să continuăm protestele nu repetând ce am cerut în toamnă, ci trecând la o nouă etapă.

  Uniți, salvăm România!
  2013-11-26 20:23:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Și în ce privește organizarea efectivă a protestelor consider că trebuie făcute modificări.
  Trebuie, de pildă, avut în vedere faptul că este iarnă, iar un interval de 2 ore în care oamenii să se adune într-un loc pentru a porni în marș este exagerat.
  În plus, trebuie evitat ca discursurile să devină repetitive, întrucât cam toți cei ce ajung la proteste știu exact despre ce e vorba. Rolul protestelor nu e de a informa protestatarii, ci de a face autoritățile, politicienii și restul cetățenilor atenți la revendicări.

  Am câștigat ceva în această toamnă: am reușit să ne mobilizăm și să ne spunem nemulțumirea în stradă. E deja un pas uriaș pentru un popor neobișnuit să crâcnească.
  Dar nu am ajuns la acel nivel de conștiință civică la care să ne organizăm ad-hoc. Iată de ce consider că, pentru a nu deziluziona protestatarii, modul de desfășurare a protestelor trebuie proiectat dinainte. Nu prezența protestatarilor la manifestație trebuie să mulțumească organizatorii, ci cetățenii trebuie încurajați să-și păstreze încrederea în eficiența protestului lor.

  La ultimele proteste din Cluj (pentru care nu s-a mai organizat nici acel event pe facebook), cei câțiva organizatori „tradiționali” s-a plâns vreo două ore că protestatarii erau puțini (deși în timpul acesta numărul protestatarilor a crescut de la câteva zeci la vreo trei sute), iar apoi s-a spus că cine dorește să pornească în marș e liber să o facă. Mulți dintre cei veniți au fost descurajați și au plecat după peste o oră de așteptare a începerii marșului.

  Uniți, salvăm România!
  2013-11-26 20:49:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Jandarmii au fost prezenti intr-o duba si la lansarea cartii “Afacerea Rosia Montana” de la Bucuresti la targul de carte Gaudeamus. Acolo insa n-au avut de ce sa se lege. Jigodii ordinare… Nu neaparat jandarmii, cat sefii lor si sefii sefilor lor.

 • 18

  În sfârșit, urmează 1 decembrie și, deci, o pauză pentru protestele „clasice” – va fi deci timp suficient pentru o actualizare a revendicărilor și a modului de organizare a protestelor.

  Până atunci, consider foarte bună propunerea d-lui Vâlcu de a fi prezenți pur și simplu la manifestările de 1 decembrie prin mesajele PRO-ROMÂNIA și PRO-CETĂȚENI care au caracterizat deja manifestațiile pentru Roșia Montană.
  Nu e nimic mai anti-național decât ipocrizia autorităților cu ocazia celebrărilor de 1 decembrie. Ca atare, mesajele care revendică România din afacerile politicienilor și ale corporațiilor, pentru noi, cetățenii sunt mult mai legitime decât falsul patriotism oficial.
  Uniți, salvăm România!

  Uniți, salvăm România!
  2013-11-26 21:03:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  dle Gotiu cate locuri de munca oferiti dumneavoastra daca sunteti atat de pornit impotriva Proiectului de la Rosia Montana?? In conditiile in care este proiect care genereaza locuri de munca intr-o tara in care rata somajului este mare. 78% din beneficiile aduse de proiectul minier vor ramane in Romania. Participatia statului este de 25% iar redeventa de 6% una din cele mai mare redevente din Europa. Ce alternative propuneti??

  carmen alba
  2013-11-26 21:36:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @carmen alba:
  nu propune nici o alternativa caci e mai bine asistat social la mana guvernului uslist.
  dar nu-i problema,cartile au fost facute.in curand kinezii vor exploata rosia montana.
  sa vezi atunci locuri de munca ocupate de sclavi kinezi.

  alternativa zero
  2013-11-26 21:42:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @carmen alba: Citeste-l pe M.Gotiu mai cu atentie si ai sa afli raspunsul la intrebarea ta. Acum ti-as face un rezumat dar nu am timp.

  Si nu uita de ‘reclama’ “Doctorii din Rosia Montana nu vor decat sa lucreze”. RMGC le-ar da de lucru…

  Voicu
  2013-11-26 21:43:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @carmen alba:

  inca de nu te-ai plictisit de minciunile astea cu “locurile de muncă” şi “beneficiile statului român”?

  la ora actuală participaţia statului român e de 19,31% şi, de fapt, e egală cu zero, ţinând cont de paradisurile fiscale în care e înregistrată compania, redevenţa e de 4%, iar cifra de 78% e burtologie în stare pură;

  iar să creezi câteva sute de locuri de muncă pentru câţiva ani, în schimbul dispariţiei în zonă a mii de locuri de muncă şi surse de venit ar fi o tâmpenie în stare pură

 • 23

  @carmen alba: Cu tot respectul pentru dumneavoasta d-na/ra,insa cred ca nu ati inteles nimic.

  Next
  2013-11-26 22:07:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @@carmen alba

  Du-te mai cu cianurile tale de Africa de aici. Pentru 1000 de locuri de munca nenorocesti alte zeci de mii si o zona intreaga pe generatii de acum incolo. Cianurile voastrea au sanse sa ajunga departe cum s-a mai intamplat in 2000.
  Acum multiplicate cantivativa de multe ori.

  Proiectul Vostru TOXIC prin Ungaria ajunge in Sud.
  Ati inecat toate televiziunile cu spagi sa ascundeti cine stie ce manareli de proiectare sa va scoate proiectul cat mai ieftin in dauna Romania care oricum se alege cu praful ramas dupa ce pleaca aurul si argintul din Romania.

  Guvernul asta toxic a trecut la dat amenzi doar pentru participarea la proiectele de asasinat in masa impotriva protestatarilor de mizerii de sist de la Pungesti.

  ANTICIANURI
  2013-11-26 22:19:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Foarte bine ca sunt sterse mizeriile jegosilor spaguti de RMGC ca mizeriile lor sunt platite gras sa apara pe toate site-urile si televiziunile. Macara aici sa-i dea cineva afara. Dar se vaita ca “n-au locuri de munca” si “somajul e mare”.
  Hai mars de aici in Africa cu mincina la modul cel mai grobian posibil !
  Spamul sponsorizat de RMGC sa ajunga in Trash.

  ANTICIANURI
  2013-11-26 22:23:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Oameni de (sau, doar, … la!) … ordine!

 • 27

  Pentru 2014 se mai scot si alte tiraje ale cartii ?
  Prin posta poate fi comandata ?

  Pt M. Gotiu
  2013-11-27 00:18:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Va trebuie o platforma in afara Facebook-ul pentru personalitate proprie unde sa fie trecute revendicari, program, agenda si alte lucruri spre o evolutie viitoare in partid politic sau ONG.

  Ponta nu se lasa si vine cu alte legi Legea Exproprierilor, Legea Descentralizarii sa nu mai depinde de centru avize si alte acte sa depinde de regiuni sau consilii locale usor de corupt si controlat. Singura solutie de stopare a acestui sir de abuzuri pare sa fie debarcarea acestui guvern.

  Pt Uniți, salvăm România!
  2013-11-27 00:27:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  o acțiune stupidă, de intimidare. încă o dovadă a comportamentului polițienesc a jandarmeriei, încă o dovadă a comenzii politice. e bine că rămân pentru totdeauna pe internet. și, când îi va bate Dumnezeu, să-și adune familia toată, roată, să vizioneze ”filmulețe” cu faptele de vitejie. și să-I mulțumească că le dă șansa plătirii păcatelor. și ”ăla” și șefii lui direct ierarhic sau șefii șefilor lui.

  karma
  2013-11-27 00:48:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Gestapo…

  george
  2013-11-27 08:47:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @Facaldo: Da de ce crezi matale ca numa’ jandarmii ii pot lua la intrebari pe cei care sunt impotriva exploatarii aurului? Dac-or s-apara lunetisti, sa-i ia la ochi pe exploatatori si pe investitori, ce-ai sa mai zici?

  Traian Basescu
  2013-11-27 10:03:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Conform Constitutiei, manifestatiile sunt libere, singura interdictie fiind aceea de a se desfasura cu arme si cu violenta fizica asupra oamenilor sau bunurilor. Nu scrie nimic de autorizari si de carosabil. E si absurd sa ceri aprobare de la autoritati, cand de multe ori tot impotriva lor manifestezi. E iarasi absurd sa fi obligat sa manifestezi intr-un tarc retras si neincapator, care limiteaza automat numarul manifestantilor ce se pot alatura cauzei respective. E act de intimidare sa legitimezi si sa hartuiesti manifestanti pasnici, in orice fel. Astea sunt gaselnite facuta sa inabuse orice miscare a societatii civile din fasa. A, ca unul sau mai multi incep sa arunce cu bolovani sau molotoave, au asupra lor arme de orice fel, samd, asta e alta poveste, atunci se justifica filmari, legitimari, chiar retineri si folosirea fortei. Dar si atunci, EXCLUSIV asupra indivizilor implicati in asa ceva. Ar fi o urgenta sa se manifesteze si pentru schimbarea legii in acest domeniu, legea 60/1991 fiind una anticonstitutionala. A fost facuta de regimul Iliescu dupa manifestatiile din Piata Universitatii, pentru a face imposibile miscarile societatii civile pe scara larga. Pana nu se schimba asta, majoritatea cetatenilor nu vor avea curajul de a se exprima liber, ceea ce implica o sugrumare pe sest a democratiei.

  Goth
  2013-11-27 10:13:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Si, foarte grav: realitatea.net/../. La fel sta situatia si in Timisoara, Buzias, timisoara e literalmente inconjurata de asemenea zone de exploatare pana in suburbii.

  Goth
  2013-11-27 10:15:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @karma:
  karma fuse cruda cu tine bah protestatarule! pai ce fel de comportament ai vrea tu sa aiba jandarmii,daca nu politienesc?
  de fete de pension? sa va dea flori si-o ciorba?!
  pai in cazul asta voi nu va veti mai numi protestatari ci milogi

  jindaru
  2013-11-27 10:27:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Jandarmii uita ca sunt si ei subiecti ai Judecatii Divine. Orice fapta neconforma cu Invatatura lui Iisus Hristos (ibeste-ti aproapele) le aduce condamnarea. Dau dovada de aroganta pt ca se cred puternici; dar sunt cu adevarat? Ifose de smecherasi de carier , care in gasca sunt lei paralei… Alo jandarmeria, vezi ca mai e si un viitor! si nu se stie daca va fi bun pt unii care toata viata ling si se hranesc cu firimituri de la masa calcatorilor de Lege!

  anti FORTA CIVICA, USL, PDL, PNL ARD, PC, PUR, UDMR....
  2013-11-27 11:02:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  [...] Goţiu? În imaginile filmate de mai jos puteţi urmări cele întâmplate la Braşov:  Acest material (cu foto şi video) a fost preluat de pe platforma Voxpublica.  N.R.: Jurnalistul Mihai Goţiu şi-a lansat pe 16 noiembrie cartea Afacerea Roşia Montană, [...]

 • 37

  Aveti mai jos textul legii RMGC care ne-a scos in strada, cu trimiterile la articolele din Legea Minelor modificata. Pentru a vedea textul propriu zis al acestor articole, care e aproape identic cu cel din proiectul initial, mergeti aici: senat.ro/Legis%../, si cautati-le (sunt in ordine crescatoare…).

  Practic, aproape 70% din textul proiectului Guvernului se regaseste in amendamentele admise de la Legea Minelor. Orice alte comentarii sunt de prisos….

  youtu.be/051enr../

  Marius Lazar
  2013-11-27 20:33:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  [...] O sală plină, multe întrebări, autografe. Toate bune (şi foarte frumoase) aseară la lansarea cărţii Afacerea Roşia Montană la Librăria Okian din Braşov. Cel puţin în prima parte. La plecare, în faţa librăriei, am mai stat vreo cinci minute să aştept un grup de prieteni care veneau de pe teren, mai exact de la o colectare de cabluri ale companiei Prospecţiuni, amplasate ilegal în satele de lângă Moşna. La sosire, în semn de salut, aceştia au scandat preţ de câteva secunde „Uniţi, salvăm, Roşia Montană!”. Nu am mai apucat să dau mâna cu ei, pentru că, din asfalt, lângă noi a apărut o patrulă de jandarmi care a început să latre la noi: „Buletinul sau te ducem la secţie!” (!?).”, scrie Mihai Goţiu pe Voxpublica. [...]

 • 39

  jual nike roshe run all blacknike dunk wmns high air jordan aqua 8 paintnike schuhe sneaker damen wmns blazer mid black whitenike kobe ix
  elite chuck bednarik mens jersey philadelphia eagles 60 alternate black nfl americaspsychic../

 • 40

  nike air max goadome boots for kidsblack an white nike air max nomo mens jordans shoes for women black and whiteair jordan 3 cement grey 2011women air jordans 13 14
  54 shaq thompson jersey uk weddingvideogra../

 • 41

  air jordan 6 vi retro white varsity red blacknike air max 1 speckles nike air max 1 essentialnike sb stefan janoski max womens orange blackjordan packages for sale jordan shoes sale
  jordan 1 flight boys fightfearfaster../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!