RSS Feed

Cum pot fi învinși benzinarii. Trecerea de la protest la război

vezi toate articolele de
17 Jan 2011 la 13:59 2 comentarii 4318 vizualizari.

Ideea nu îmi aparține. Eu doar o promovez, considerând că are mari șanse de reușită. Discutând cu prietenii am înțeles că ar fi fost aplicată cu succes în Anglia. Lucru care are, însă, mai puțină importanță dacă e real sau nu.

Cele trei zile de boicot a benzinăriilor reprezintă o acțiune bună. Din punctul de vedere al conștientizării problemei și al mobilizării consumatorilor. Dar pentru benzinari, din punct de vedere al profitului, reprezintă cel mult o ciupitură. Asta pentru că cea mai mare parte a protestatarilor fie au alimentat suplimentar în avans, fie vor consuma mai mult după încheierea protestului, când vor rămâne cu rezervoarele goale. Și, oricum, am mari dubii că boicotul va fi unul general.

Există însă și o soluție pe termen lung, care poate aduce victoria. La finalul protestului să înceapă un boicot împotriva unei singure companii. Pentru că, fie din cauză că statul nu poate, fie că nu vrea, companiile din domeniul petrolului acționează la ora actuală precum un cartel. Iar acest cartel trebuie spart. Un asemenea boicot are avantajul că poate dura pe termen nelimitat, consumatorii putând să alimenteze de la oricare altă companie, cu excepția celei boicotate. Sunt puține localitățile importante în care activează o singură companie.

Astfel, boicotul poate dura până când respectiva companie fie falimentează, fie scade prețul substanțial (cel puțin 10%). În momentul în care acea companie scade prețul (de preferat e să fie boicotată una dintre cele mai mari companii ori chiar cea mai mare), toți consumatorii să înceapă să alimenteze doar de acolo. Și astfel ar obliga și celelalte companii să scadă prețul. Și, de fiecare dată când o prețurile la benzină și motorină o iau razna, războiul să se reia.

Acum, pentru a nu fi intrepretată greșit ideea, nu pot oferi numele companiei cu care să se înceapă boicotul. Dar pe blogul ieftinitibenzina.blogspot.com puteți alege prin vot respectiva companie. Iar dacă ideea v-a convins, nu vă rămâne decât să o puneți în aplicare și să o popularizați.

***

UPDATE (sugestia unui prieten :) ) : De asemenea, pot fi boicotate magazinele și fast-food-urile din benzinării. Aceleași produse, și la un preț mai bun, le găsiți și în alte magazine. La fel și cafea și mâncare mai bună.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

2 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!