RSS Feed

Cum să te sinucizi în 10 pași simpli. Moartea Mădălinei Manole și presa

vezi toate articolele de
15 Jul 2010 la 10:31 127 comentarii 20450 vizualizari.

”Pesticidul pe care l-a ingerat Mădălina Manole este o substanţă extrem de toxică pe bază de carbofuran, cunoscută sub denumirea comercială de (…) Produsul este destinat tratamentului culturilor de porumb, cartof, floarea soarelui, soia sau sfeclă de zahăr.

(…) este atât de otrăvitor, încât un singur mililitru din aceast produs poate fi fatal unui om matur. Ingerată, substanţa blochează o enzimă vitală – colinesteraza – decesul survenind în câteva minute.”

Mulțumiți, stimați cititori? Ce mai doriți să știți despre sinucidere? Fragmentul de mai sus, mostră de jurnalism ”așa NU” e dintr-un cotidian autohton, altfel cu pretenții de quality. ”Profesionalismul” e dus până la capăt: articolul prezintă cât se poate de explicit denumirea substanței, însoțită, pentru ca totul să fie clar, și de o imagine a produsului. Și articolul nu se oprește aici. Urmează câteva pasaje în care este descrisă eficiența deosebită a acestui produs asupra vulturilor, coioților și ratonilor în America, asupra leilor și hienelor în Kenya ori asupra maidanezilor în România.

Aștept continuarea: ”Cele mai eficiente metode de a te sinucide”, ”Sinuciderea în 10 pași simpli”, ”Cum te poți sinucide ieftin și rapid”…

… oare nu le-a spus nimeni editorilor și șefilor de la ziarul în discuție (și nu doar lor – știri asemănătoare, e drept, nu cu atâtea detalii, am citit și în alte părți ori am văzut pe la televiziuni) că descrierea modalităților de sinucidere trebuie evitată? Că asta le dă idei și altora? Și povestea merge mai departe. Într-o emisiune TV, fostul impresar al artistei, Lucian Avramescu, vorbea (fără ca moderatorul să-l întrerupă) despre ”poezia” sinuciderii, pornind de la faptul că Mădălina Manole a ales să se sinucidă chiar de ziua ei.

Sper că înțelegeți de ce nu o să dau link către articolul în discuție. La polul opus, vă recomand însă, un alt text, din Hotnews: ”De ce moartea Madalinei Manole nu este nici “curajoasa” dar nici “lasa”?”. Mai există, totuși, și rațiune în presă.

Altfel, Dumnezeu s-o odihnească și să-i dea liniște Mădălinei Manole.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

127 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!