RSS Feed

Curajosul Alexandru Tomescu: La Cluj a luat de la bogați și a dat la săraci

vezi toate articolele de
21 Feb 2011 la 08:54 23 comentarii 1833 vizualizari.

Alexandru Tomescu a avut concert în Cluj. Era Balul Operei. Cu cîteva ore înainte a aflat că sponsorul concertului său este Gold Corporation. A ales să cînte în continuare, dar onorariul său să fie donat Asociatiei Salvati Rosia Montana.

TOTUL A PORNIT DE AICI:
Stimata Doamna Felicia Filip,
Stimate Domn Alexandru Tomescu,
Ne bucuram enorm ca vom avea onoarea sa va primim pe scena Operei Romane din Cluj cu ocazia Balului Operei ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani. Din pacate aceasta bucurie este umbrita de un lucru deplorabil pe care trebuie sa vi-l aducem la cunostinta negresit.
Sponsorul principal al acestui eveniment este RMGC – compania miniera care intentioneaza sa deschida cea mai mare mina de suprafata din Europa avand ca si consecinte distrugerea localitatii Rosia Montana veche de 1880 de ani, distrugerea patrimoniului istoric si arheologic de o valoare inestimabila – case de patrimoniu si galerii romane si pre-romane, defrisarea a peste 200 hectare de padure, iar in urma folosirii tehnologiei pe baza de cianuri va ramane un imens lac cu reziduuri miniere, care va fi o permanentă “bombă ecologică”.
Aceasta strategie a companiei, de a sponsoriza evenimente culturale de amploare face parte din procesul de ”spalare„ a imaginii prin asocierea cu nume valoroase, de prestigiu, ca al dvs. Din pacate acest lucru are ca si consecinta faptul ca numele si imaginea dvs. vor fi asociate cu imaginea acestei companii.
Luminita Dejeu
voluntar
Campania Salvati Rosia Montana

ȘI S-A ÎNTÎMPLAT ASTFEL:
Am venit cu foarte mare bucurie la concertul din seara aceasta. Un eveniment de o asemenea amploare si cu un asemenea istoric presupune foarte multa munca; prin urmare atat eu, cat si Toma Popovici dorim sa multumim si sa felicitam din inima organizatorii pentru efortul depus!

Facem insa o precizare extrem de importanta: dorim sa ne disociem clar de Rosia Montana Gold Corporation si de toate actiunile acestei companii. In semn de solidaritate cu cei care incearca sa salveze aceasta zona, atat eu, cat si Toma Popovici – am decis sa donam in intregime onorariul din seara aceasta Asociatiei Salvati Rosia Montana.

Multumesc.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!