RSS Feed

D-ale PSD-Codrin. Cum blochezi în pile şi relaţii un consiliu de monitorizare pentru persoane cu dizabilităţi

vezi toate articolele de
09 Mar la 18:02 117 comentarii 2 vizualizari.

Pentru că tot văd caricatura de bătălie pesedistă cu niște goarne precum Codrin Ștefănescu, poate ar fi bine să vedem cât costă instituțional astfel de inși. E cumva și o dovadă că cine se concentrează prea mult pe Dragnea pierde din vedere că o rețea întreagă preia puterea cu sute de grupuri și grupulețe de interese, niciodată un om singur.

Un om care știe sistemul funcționăresc ca-n palmă mi-a povestit un caz simplu despre cum se ocupă cu totul o instituție doar pentru că ”ești cu Codrin”. Asta poate răspunde și întrebării ”de ce i-o fi atât de greu PSD-ului să facă o treabă cât de mică ca lumea”. Pentru că reușește cumva miraculos să umple cu toți nepotriviții și posturi care nu necesită decât funcționari specializați.

Pot să accept că s-a schimbat puterea, că ”ne aducem oamenii noștri”, dar când ”oamenii noștri” sunt varză totul se va deconta. În cazul nostru, o instituție care ar fi trebuit să ajute oameni cu dizabilități, pare veșnic sortită blocajului tocmai pentru că se rulează amici politici.

Acum câțiva ani se pune la cale o instituție numită Consiliul de monitorizare în vederea implementării Convenției privind drpeturile persoanelor cu dizabilități. Consiliul este sub autoritatea Senatului (Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități).

După ce într-un final pare aproape să dea drumul la activitate (un sediu potrivit, pentru că în primă fază reușiseră să ia un sediu unde trebuia să fii Rambo în scaun rulant ca să și poți parcurge rampele de acolo), PSD schimbă tot personalul și instituția intră în hibernare. Omul de care vă vorbeam mi-a scris un text nervos unde rezumă rapid o tipică rețea de partid care ocupă rapid instituția doar pentru că are un sediu și un buget. Îl reproduc integral, nervii lui spun multe:

””În ultima vreme tot aud că se spune despre mine că vorbesc prea mult, când vine vorba despre activitatea DNA și abuzurile procurorilor. Le-am auzit, de-a lungul timpului, spunând asta pe Alina Mungiu Pipidi, pe Ioana Ene Dogioiu, l-am auzit pe Dan Tapalagă, dar eu nu mă așteptam de la camaradul și prietenul meu Liviu Dragnea să spună așa ceva despre mine. Am dus multe lupte politice împreună cu el și chiar nu mă așteptam să aibă același mesaj ca adversarii noștri. Noi am fost votați în 2016, în primul rând , pentru că am promis că nu vom mai accepta abuzuri din partea noii Securități. Aceste lucruri ne impun nouă din PSD să avem o părere despre aceaste abuzuri și eu am avut, dar când am avut Liviu Dragnea a avut celebra replică în care a spus că vorbesc cam mult”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Este curios cum tocmai Codrin Stefanescu  bate campii vorbind „mult si prost” despre lupte politice si adversari, despre cum au fost el si partidul lui votati pentru ca „au promis ca nu vor mai accepta abuzuri” si asa mai departe! Si stiti de ce este curios? Pentru ca insusi Codrin Stefanescu impreuna cu gasca lui este definitia pura a abuzului, a deturnarii de institutii publice de la obiectul lor de activitate si subjugarea lor in favoarea unei camarile de partid vasala intereselor sale.

Ca sa il farafrazez pe insusi Codrin Stefanescu: „Codrine, fa ceva, ca nu se mai poate!” De exemplu cere-ti scuze, pune-ti cenusa in cap si retrageti de urgenta camarila politica pe care ai instalat-o la conducerea unei institutii al carei scop era sa se ocupe de monitorizarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati! Stii ceva de asta, Codrine?! Nu stii? Hai ca iti spun eu! Il stii pe Mario Rafael Ilie, nu? Cum naiba sa nu-l stii ca doar e seful tau de cabinet, mana nevazuta care iti face dirty bussinessul! Dar de Butnaru, fost senator PPDD, acum vicepresedinte PSD sector 4, pe care l-ai uns cu bagheta ta magica seful departamentului pentru problematica dizabilitatii la PSD, il stii? Dar de Iuliana Vizantin, sefa de cabinet a lui Butnaru, pe care l-ai facut in iarna Presedinte cu rang de Secretar de Stat la Consiliul de Monitorizare pentru implementarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, stii mai Codrine?! Daca nu stii, intreaba-l pe Mario ca el a instalat-o acolo. Si poate iti spune Mario cum fac parte amandoi din consiliul director al unei asociatii numita Gedeon care acum cativa anisori, pe cand Iuliana era managera de proiect si Mario asistent de proiect, obisnuia sa rontaie fonduri europene din proiecte POSDRU implementate pe la Agentia pentru Romi. Codrin, dar pe Valentin Paduroiu, fostul tau coleg din PRM deputat in 2000-2004, trecut la PSD il stii? Ah, sa nu uit! Intreaba-l pe vasalul tau Butnaru daca o stie pe Florica Stefan, prietena lui, care a candidat pe listele PPDD dar fara succes iar apoi s-a ocupat de cabinetul senatorial al lui Butnaru de la Valcea si impreuna cu care Butnaru detine un teren, un imobil,o societate comerciala si un ONG„de lupta impotriva abuzurilor”.

Codrine, fa si tu ceva, ca toti astia de care ti-am spus, Iuliana Vizantin, Valentin Paduroiu si Florica Stefan, au fost angajati la sfatul si cu acordul tau si-al lui Mario pe post de consilieri la cabinetul lui Butnaru! Intelegi? Stii care este expertiza lor in materia drepturilor persoanelor cu dizabilitati? Iti spun tot eu: ZERO!

Dar nu-i nimic Codrine, vorba aceea, „bate telegraful, ce treaba are!”

Hai, acum sa te vad!Codrine, fa ceva, ca nu se mai poate!

De exemplu, pune-ti cenusa in cap si retrage-ti camarila in cazarma!

Hai, ca ti-am facut si schema logica, sa iti fie mai usor.

Si o ultima intrebare: crezi ca Liviu Dragnea, „camaradul si prietenul tau” stie ce faci tu pe acolo, prin maruntaiele partidului, stie cum iti pui tu vasalii si pe unde?

O concluzie amara: atata nesimtire si atata aroganta, sa iti instalezi un vasal, fost condamnat de drept comun, fara niciun fel de experienta in domeniul dizabiliatii si sa il pui secretar de stat la o institutie care trebuie sa vegheze asupra respectarii drepturilor persoanelor cu dizabilitatii din institutii, nu am vazut niciodata, la nimeni pana acum. Zici ca vei candida la congres, Codrine? Si zici ca membrii aia votanti ai PSD, afland cum faci tu pe zeul pe persoana fizica, te vor vota?

P.S. Mai lasa-l si tu pe saracu’ Butnaru sa respire ca alearga ca nebunul pe la ambasadele unor tari arabe sa mijloceasca vanzari de ovine. O avea omul datorii mari, mai stii?!”

Consiliul a fost paralizat, nu a apucat să facă nicio monitorizare și pare să nu apuce prea curând să intre în pâine, dar bugetul curge. Pentru că ocupația e tipică, inficient-nepotistă. Dăm un buget și lăsăm niște inși ”de-ai noștri” să.. nimic.

”Schema logică” de care se vorbește mai sus, un arbore de relații legat de un om de încredere al lui Ștefănescu: Mario Rafael Ilie, director de cabinet al lui Ștefănescu, îl aduce la șefia Consiliului pe Florinel Butnaru, președinte al departamentului pentru persoane cu dizabilități din PSD. E fost PPDD trecut la PSD. Fost șef la Autoritatea Rutieră Vâlcea. Are un ONG cu Florica Ștefan (Florexim) și niște proprietăți în Râmnicu Vâlcea. Se ocupa cu intermedirea contractelor de export ovine pentru asociatia lui Tuti Stefan. Tuti Stefan e furnizor de tăiat de panglici din zona oierit. Vă puteți distra pe pagina de facebook cu Daea, răvășitul de oi și oamenii menționați mai sus, vezi aici. Cauți în istoria acestui Butnaru și găsești toate combinațiile clasice de supt diverse rente, nu intru în amănunte pentru că ideea e simplă:

Ai o instituție necesară, ar trebui să înceapă monitorizarea, cum sunt tratați oamenii cu dizabilități în instituții, media etc. Nu ai asta nici acum, ai doar prieteni ai unuia cu gură mare de la PSD numiți și buni încasatori de consumabile. Noua conducere, am fost informat, a reușit să instaleze o imprimantă care era gata luată, contra modicei sume de 7920 de lei, contract semnat cu o firmă de specialitate.

Astfel de rotițe administrativ mărunte ar trebui să funcționeze ceas, indiferent că-ți mai strecori un om de partid în sistem. Ai puterea, poți lua măsuri legislative ca să le pui rapid în funcțiune. Din păcate ele ajung mici feude pentru un salariu bun și sediu în centru pentru caporali de partid.

Personaje:

Codrin Ștefănescu – secretar general adjunct PSD

Mario Rafael Ilie – director de cabinet Codrin Ștefănescu, fost apropiat al lui Vanghelie, membru în consiliu Asociația Gedeon

Florinel Butnaru – Președinte al Consiliului de Monitorizare, fost senator PPDD trecut la PSD

Iuliana Vizantin – șefă de cabinet la Conciliul de Monitorizare, tot de la Asociația Gedeon, unde era și Rafael Ilie (au avut și un POSDRU împreună)

Valentin Păduroiu – prieten cu Codrin Ștefănescu de pe vremea PRM, fost deputat PRM

Florica Ștefan – administrator SC Florexim din Râmnicu Vâlcea, unde Butnaru a fost director, deține împreună cu el un imobil și un teren, s-a ocupat de cabinetul de senator al acestuia

Codrin Ștefănescu e acum pe făraș. Probabil va fi măturat la congres dimpreună cu micile lui camarile. Probabil se pregătesc alții. Apocaliptică e incapacitatea de a găsi măcar un nucleu dur de funcționari experți care să și facă ceva cu astfel de instituții.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

117 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!