RSS Feed

Dascăli de şcoală nouă

vezi toate articolele de
11 Sep 2012 la 13:18 2 comentarii 1019 vizualizari.

“Ne-ar trebui un aer condiţionat, nu avem asiprator, nişte pernuţe să stea micuţii, materiale didactice pentru că şcoala nu are fonduri… Sport? Când nu fac găliganii aştia, mergem la sală. Toaletele? Sunt comune, o să îi iau în grup când trebuie şi îi ajut eu pe cei mici să se ridice”. Cam aşa a decurs prima şedinţă pentru clasa pregătitoare la o şcoală din Bucureşti. Probabil la fel sau chiar mai rău este şi prin alte părţi, dar nu asta este cea mai mare problemă.

Unde mai sunt dascălii? În locul domului Trandafir de la catedră avem de-a face cu funcţionari mărunţi, care trebuie să se asigure că laptele şi cornul nu sunt expirate şi că există apă potabilă pentru elevi. Educaţia rămâne deja pe planul doi. Acum, clasa pregătire a mai adus un plus de haos în sistemul de învăţământ şi aşa şubrezit. După modelul dâmboviţean, când avem o problemă, mai înfiinţăm o comisie. Pentru a lua presiunea de pe grădiniţele aglomerate, s-a înfiinţat clasa pregătitoare. Problema a rămas, doar că s-a transferat pe alţi umeri. Nu avem infrastrcutură specifică, nu avem profesori specializaţi (dimineaţa liniuţe cu cei mici, seara ecuaţii cu cei de clasa a patra, aşa se ajunge la orele de muncă prestate dorite de onor şeful statului). Unde sunt dascălii noştri? Aproape că nu există universitate de prestigiu din afara care să nu aibă în organigramă şi cel puţin un român. Există suficienţi dascăli de valoare şi în România, să nu dramatizăm. Dar se diluează între o facultate din Târgovişte şi o postliceală din Piteşti pentru a-şi completa veniturile. Problema e că se adună corigenţele.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

2 comments
  • 1

    Second behind Two Step Salsa in the Affirmed Handicap last month, Tres Borrachos, who paid $24, continued what has been a dream couple of weeks for Baze. The rider captured his first Hollywood Gold Cup with Mast Track on June 28 and married longtime girlfriend Kristina Waugh last Monday.

  • 2

    私ダウン| WPワードプレステーマ、場所を正確にんあなたはを通して|それはからを手に入れる?
    ugg ブーツ 正規品 thomsoncatering../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!