RSS Feed

….dati-o-n branza! 2000 de euro pentru a RENUNTA la cetatenia romana?!? Da’ ce-i? SIDA?

vezi toate articolele de
20 Jun 2010 la 22:06 9 comentarii 5217 vizualizari.

…pare-se ca politicienii nostri, chiar cand ii cheama William Branza, nu fac mare branza nici macar atunci cand se straduie – sau mai ales atunci. [Nota: da, e un joc de cuvinte cam infantil, dar nu m-am putut abtine:)]

Sa recapitulam: Marius Delaepicentru, roman traitor in Japonia, mi-a semnalat o anomalie (dupa ce a semnalat-o Avocatului Poporului si minsitrilor de externe Diaconescu si Baconschi) - obtinerea cetateniei romane se taxeaza cu vreo 60 de euro, dar renuntarea la cetatenie, cu … 600! De ce? Discrepanta e uriasa, nemaintalnita, nemaipomenita in alte tari si total ilogica, daca excluzi posibilitatea ca cetatenia romana e ca SIDA: daca te-ai capacit cu ea, mori cu ea de gat, vrei, nu vrei sau platesti de-ti sar ochii. Am scris despre asta, am semnalat aberatia, am asteptat rezultatele.

Iata rezultatele, prezentate cu mandrie patriotica pe pagina oficiala a deputatului Branza: “William Gabriel Brînză a depus miercuri, 16 iunie 2010 , în Parlamentul României un proiect legislativ prin care solicită micșorarea principalelor taxe consulare.
Este vorba despre înregistrarea certificatului de naștere pentru care deputatul solicită revenirea la taxa anterioară de 70 de euro și nu 155 euro cum este în prezent,  iar termenul de înregistrare să fie de un an și nu 6 luni și doar în cazul în care românii înregistreaza actul după an să achite 200 de euro. Pentru redactarea , autentificarea și revocarea unui înscris taxa solicitată de deputatul de diaspora este de 30 euro și nu 60 cum este în prezent, iar pentru o traducere legalizată taxa să fie de 30 de euro
.”

Pana aici, toate bune si frumoase. Surpriza, insa, abia acum urmeaza: “Deputatul solicită și o majorare. Taxa pentru înregistrarea cererii privind renunțarea la cetățenia română să crească de la 600 la 2 mii de euro!!!!”

Citesti, te crucesti, te freci la ochi si mai citesti inca o data. Degeaba. Asta e. 600 de euro pentru renuntarea la cetatenia romana e, in opinia deputatului Branza, un pret prea mic. 2000!!! Inmultiti asta cu patru – numarul persoanelor unei familii medii – si veti obtine o suma care va va da ameteli. Va rog eu frumos, domnule deputat, nu va mai preocupati intr-atat de soarta romanilor din diaspora! Lasati-ne in amarul nostru, ca ne descurcam mai bine singuri.

2000 de euro! Da cineva mai mult?

PS Inutil sa mai precizez: nu intentionez sa renunt vreodata, de bunavoie, la cetatenia romana. Dar aberatiile, de orice fel, ma scot din sarite. Poate ar fi timpul sa-mi iau saritele cu doar cateva numere mai mici:)

PPS N-am uitat de episodul trei din ciclul “Branza, branza, da’ fratele-i pe bani” (no connection, whatsoever?) Vine si el.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
VoxPublica este platforma de comentarii, bloguri si opinii sustinuta de REALITATEA.NET dar este, si va ramane, un spatiu public, deschis tuturor celor care au ceva de spus intr-un mod civilizat si inteligent: cititori, bloggeri, profesionisti in orice domeniu, jurnalisti freelanceri sau colaboratori ai oricarui grup media sau institutie independenta.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!