RSS Feed

De ce a pus Crin întrebarea perfectă? Pentru că Ponta se suceşte iar

vezi toate articolele de
11 Sep 2013 la 12:41 37 comentarii 2143 vizualizari.

Aşadar, luni păreau de acord. Antonescu a zis că nu exploatare. Ponta a continuat aprobîndu-l puţin scîrbit. Marţi deja era altceva. Şi abia marţi mi-a plăcut totuşi poziţia lui Antonescu:

“Mie mi-a devenit foarte clar care e poziţia PSD-ului. Este evident de susţinere a acestui proiect. Am înţeles-o într-un târziu şi indirect. Este treaba PSD-ului, nu e treaba mea, nu îmi permit eu să cer PSD-ului cum să facă aceste lucruri. Treaba mea însă e următoarea: Mari decizii politice nu se iau pe sub masă. A ieşit o majoritate în Parlament, 13 de colo, 7 de acolo, 5 de acolo. Cel puţin PNL asumă o poziţie, nu e nicio supărare că partenerii noştri au o alta, dar vrem ca lucrurile să fie cât se poate de clare”, a spus Antonescu. (realitatea.net)

Miercuri, Ponta pune pe facebook gînduri chevroniene cu independenţa energetică a Poloniei şi strategia României în ce priveşte exploatarea gazelor de şist. Pe facebook:

Trebuie sa invatam ceva din experienta Poloniei! Independenta energetica a Romaniei inseamna asumarea unor decizii curajoase – care vor duce la preturi mai mici, orientare clara spre Vest si la afirmarea tarii in zona (inclusiv in relatia cu vecinii). Vom continua sa sustinem independenta energetica a Romaniei.

Dar nu e terminată cu Roşia. Cît despre preţuri mici la gaz. E acea păcăleală cu preţuri ceva mai mici după ce se vor face foarte mari şi după ce vor vinde gaz extras tradiţional la preţuri nesimţite. A se vedea ce spunea Băsescu. Doar seamănă.

Suceala lui Ponta se simte şi din cum relatează RTV, Antena 3, evz, B1 (aliniaţi de RMGC fără drept de apel). Ziariştii şi blogării cumpăraţi la kil îi trag tare cu protestatarii cumpăraţi de Soros. Alţii, necumpăraţi la bucată, “se sparie” toată ziua de anticapitalism, nu cumva să creadă careva că totuşi, cînd oamenii ies în stradă vin cu cereri grele de adresat şi aceste cereri vin la pachet cu altele, la fel de serioase. Aşa apar noi apologii ale capitalismului pur care nu e ca la Roşia Montană e antreprenorial şi frumos blabla şi pe filieră oengistă, şi pe filieră partinică. Aici intră în scenă şi voci ale pieţei care, cum spuneam, ar vrea să şi facă poze “radicale”, dar să rămînă şi “fără pată”. Apărarea lor aş rezuma-o astfel: sîntem atît de puri că părem extraşi cu cianuri.

Să ieşim din rahaturile astea şi să vedem că chestia cu Parlamentul nu e tranşată. Iar Ponta e în stare să o întoarcă iar. E incredibil ce a putut să facă un tînăr pretins social-democrat cu 70% susţinere populară. Măcar dacă ar fi lucrat cinic şi s-ar fi bazat de la un cap la altul pe poezia cu locurile de muncă. Ar fi avut oricum cîştig de cauză, populismul e prea mare, banii de intoxicat sînt prea mulţi. Nu, îi trebuie probabil 100%.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

37 comments
 • 1

  daca expoateaza petrom(omv) ne fura strainii. daca expoateaza romanii ne fura conducatorii. din aceasta dilema nu putem iesi. am zis.

  zoli
  2013-09-11 12:47:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  @C. Rogozanu

  Am fost si eu in strada duminica. Vreau doar sa mentionez ca nu ma simt in niciun fel reprezentat de Blidaru, Gotiu, Craciun, Cernea, Ernu sau chiar Mircea Toma. Am iesit impotriva unei tzepe de proportii si impotriva clasei politice de toata jena.
  Daca dumneavoastra, Ernu, Cernea si Craciun aveti impresia ca veti putea face jocuri politice cu majoritatea celor care am iesit la protest, va inselati. Doar voi de voi sunteti vreo 500 de oameni, cam cat avea PCR ante-bellum. Nu degeaba Claudiu Carciun se impauneaza ca lider al protestelor si el e in acealsi timp si in comisia Antonescu care cladeste o constitutie oligarhica.

  Bill
  2013-09-11 13:06:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @Bill: nu se impauneaza nimeni ca lider acolo.niciun om de la portavoce nu-si aroga acest rol.Cernea nu indrazneste sa treaca pe-acolo pentru ca o sa-si ia rosii in cap.Protestul este pentru Salvarea Rosiei Montane si mesajul anti-establishment se refera la actuala clasa politica.Daca doreai un protest strict politic si antiguvernamental / antiprezidential trebuia sa ramai acasa.

  Rage
  2013-09-11 14:31:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @Bill: Nu vreau sa comentez nimic despre Cernea, ca n-am de ce. Ernu a fost probabil pe la protestele din ianuarie 2012, cred ca a fost si la cele din vara lui 2012 impotriva presiunilor USL asupra Constitutiei fara sa fie implicat in vreo lupta impotriva proiectului RMGC, dar Blidaru, Gotiu sau Craciun au luptat de multa vreme impotriva acestui proiect, iar dumneata nu ai nicio cadere sa vii sa te dai acum revolutionar sadea, cand abia acum ti-a picat fisa cum e treaba cu Rosia Montana pentru ca sustine Ponta proiectul. Ca daca il sustinea in continuare Basescu, toate bune si frumoase, nu?
  Si oamenii pe care-i mentionezi, in afara de Cernea care e un politruc, nu au niciun fel de ambitii de a-i reprezenta pe ceilalti. Asta ai fabricat-o asa, ca sa ai si tu un argument.

  Maxa
  2013-09-11 14:39:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Ce cîrnat ești, boule. :) Ai adormit și n-ai auzit după aia că Antonescu e împotriva proiectului de lege, nu împotriva proiectului Roșia Montană? Cînd o ajunge Antonescu președinte o să te prefaci că nici usturoi n-ai mîncat și nici gura nu-ți pute. N-așa?

  fem!
  2013-09-11 15:00:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  A dat si raspunsul perfect:*Eu cred ca proiectul RM ar trebui retras, ceea ce nu e cazul* (citat aprox.).
  Cata claritate, principialitate, verticalitate, hotarare!Reprezentativ pt poporul pe care-l reprezinta!

  ioan
  2013-09-11 15:25:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Alde Ponta vor cumpara actiunile RMGC cu valoarea asta scazuta ,apoi vor vota in parlament deschiderea exploatarii,actiunile RMGC vor creste f.mult si apoi vor vinde tot si se vor imbogati peste noapte.Nu-i intereseaza ca ne vom capata cu unlac urias de cianuri ci cu cat se vor imbogati,toata tevatura cu refuzurile e o cacialma

  Silviu B.
  2013-09-11 15:31:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Ponta se suceste dupa orarul ceasului cu cuc(sau Bufnitzoi in functie de unde vin ordinele)

  Tic Tac
  2013-09-11 15:49:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @Maxa: Daca la anul il vad pe Claudiu Craciun sau Nicusor Dan in rol de arbitru in turul 2 pentru Crin Antonescu impotriva lui Viorel Ponta, atunci va fi clar ca am iesit in strada ca un cretin.

  Bill
  2013-09-11 16:29:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Bill: si crezi ca daca nu vezi nu esti ? Scoate-ti capul din fund.

  jill kill
  2013-09-11 16:39:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @Rage: Nu am dorit un protest antiprezidential sau antiguvernamental. Subiectul era Rosia Montana. Si nu-mi spune de Cernea, ca eu la Craciun, omul de la Antena 3 si din comisia Antonescu m-am referit.

  Bill
  2013-09-11 16:44:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @Bill:
  Tentatii de a confisca miscarile sunt si vor fi, de aceea sint justificate anumite masuri de prevedere.
  Totusi, nici protestul de care vorbesti nu poate avea ca adresa inaltul cerului sau galaxiile apropiate. Sa nu ne dăm mândre şi suave garofiţe , când nu e cazul.

  Mircea
  2013-09-11 17:38:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @Maxa: ba ar trebui sa comentezi despre cernea.el este exemplul perfect al motivului care-i mana-n lupta pe toti.cernea a fost impotriva rosia montana pana a ajuns in politica.dupa aia a disparut din peisaj.
  la fel incearca si gotiu et co.
  sa faca indeajuns de multa galagie pana cineva decide sa-i inkida gura cu o functie politica.sau una administrativa exact la rosia rmgc.

  gura bate kuru
  2013-09-11 17:55:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @Bill: Nu stiu ce sa zic. Daca Claudiu Craciun ar fi candidatul unui partid din cele actuale, iti dau dreptate. Daca Craciun ar candida din partea unui partid nou, creat de el, ar fi de discutat in ce conditii a putut ajunge atat de sus. Dar mi se pare improbabil sa se intample asa, chiar daca Craciun are avea (si are) ceva ambitii politice.
  Iti spun asta ca om cu simpatii mai degraba anarhiste, pentru care lupta dintre partide politice nu prea prezinta interes si nici nu am cai pe care sa pariez, deci sunt destul de detasat.
  Pana una-alta, in locul tau m-ar ingrijora faptul ca in Romania, ca sa iti faci un partid, iti trebuie 25.000 de membri din 18 judete. Curat democratic.
  Cat despre Nicusor Dan e un tip onest si bine intentionat, dar nu e un om politic sau cu potential politic (cum e Craciun), deci nu are rost discutia.

  Maxa
  2013-09-11 18:00:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @gura bate kuru: asta ramane de vazut, ceea ce spui tu e doar o speculatie. Cu ce sa o contrazic sau sa o apar, cu amintiri din viitor?
  Daca in schimb unii dintre cei mentionati de tine, altii decat Cernea, s-ar apuca sa candideze, ar fi de discutat de la caz la caz: in ce partid? la locale? la generale? impreuna cu cine?
  Problema cea mai mare mi se pare acum cat de greu e sa iti faci un partid politic. Dupa care tot cei care au facut in asa fel incat sa fie greu sa iti faci unul (alte Nastase sau Ilici) ii acuza pe protestatari ca sunt anti-sistem, anti-partide etc.

  Maxa
  2013-09-11 18:12:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  bai costica,deci care era intrebarea perfecta a lu kakarau?
  caci din ce scrii tu acolo,nu reiese nici o intrebare,nici macar imperfecta.
  e doar o parere a lu kakarau intre o pauza de somn si una de kiul de la servici

  mos ene
  2013-09-11 18:48:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Maxa:
  adica vrei tu sa spui ca abia azi ai auzit de cernea si de activitatea lui ante si post intrarea in politica?
  ia zi-mi tu daca poti sa-mi dai un ezemplu din ceea ce a executat cernea de cand e politician?
  in afara de sustinerea drepturilor poponarilor.

  gura bate kuru
  2013-09-11 18:50:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  “Cît despre preţuri mici la gaz. E acea păcăleală cu preţuri ceva mai mici după ce se vor face foarte mari şi după ce vor vinde gaz extras tradiţional la preţuri nesimţite.”
  Mai rar destept ca tine,bobocule?Poate te mai destepti putin si afli in sfarsit cum de a reusit industria Americii sa redevina competitiva in asa hal,incat delocalizarfile din trecut au facut loc unui impresionant proces de relocalizare!!!
  Pagupa’n ciuperci! ar putea spune ‘distinsul’ jurnalist,mai bine saraci de curati(oare?,cat de curati?)decat sa ii tinem zdravan de darlogi pe smecherii care sunt la guvernare si sa-i determinam sa faca ce spun si sa spuna(!!!)ce fac!
  Dilentatismul de sorginte super stangista al d=voastra impresioneaza pana la lacrimi!!

  ines
  2013-09-11 18:59:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @gura bate kuru: Daca imi apare comentariul de doua ori, scuze.
  1. Nu am spus nicaieri ceea ce zici si nici nu am lasat sa se inteleaga asta.
  2. Nu ma intereseaza Cernea, adica nu ma intereseza sa comentez ceea ce face Cernea. Asta nu inseamna ca nu am cunostinta de ceea ce face. Nu ma intereseaza discutii despre Cernea.
  3. Cand am zis ca faci speculatii, ma refeream la ceea ce spuneai despre Gotiu et co. Daca tu stii ceea ce o sa faca Gotiu et co. in viitor, te priveste. Eu nu am asemenea puteri. Daca e insa vorba sa faci analogii cu Cernea, stiu de ex. ca Claudiu Craciun a plecat din Partidul Verde tocmai pentru ca Cernea s-a aliat cu USL. Dar acest amanunt nu ar trebui sa iti tulbure convingerea ca toti sunt ca Cernea si vor face ca Cernea.

  Maxa
  2013-09-11 19:03:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  un cunoscut stangist autist,ne descrie minunatiile stangiste ,fix de pe platforma unui veros capitalist de dreapta.
  man,unii cred ca au probleme cu perceptia realitatii inconjuratoare!

  capitalistu de stanga
  2013-09-11 19:10:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @Bill: stii cine a fost la Antena 3 la o emisiunea aranjata pentru RMGC?Cernea.Nu Craciun.Pe Cernea l-a facut praf PR-ul RMGC-ului.S-a dus ca boul nepregatit pentru ca e in foame de voturi dupa ce l-au dat afara PSD-ul si dupa ce verzii europeni i-au retras suportul.Craciun fusese invitat dar i-a refuzat.

  Rage
  2013-09-11 19:25:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @Maxa:
  tu le numesti speculatii.eu le numesc pareri personale,bazate pe realitatea politicii romanesti.
  eu vad aici un trend.daca vrei iti pot da izampluri nenumarate de labagii din toate mediile care acum sunt mari politicieni.
  un exemplu rapid este ponnta care anul trecut iti zbiera in ureke ca este impotriva exploatrilor de la rosia,iar azi semneaza pentru.pardon.ca prim ministru semneaza pentru iar ca deputat e impotriva.
  poate tu vezi ceva normal in toate astea.
  eu nu.consider-o o speculatie

  gura bate kuru
  2013-09-11 19:28:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @Maxa:copy/paste din ultimul interviu:
  Intentionezi sa te implici in politica? Daca da, cum?

  “Sunt in strada. Pentru mine este un gest politic suprem. Nu ma voi inscrie in niciun partid existent. Sunt esuate in foarte multe feluri. Politica nu presupune numai afilierea la un partid sau mers la vot. Politica inseamna pentru mine sa te implici in bunul mers al cetatii. Instrumentele de pana acum, cele civice, desi limitate, trebuie in continuare cultivate si intarite.”

  Rage
  2013-09-11 19:34:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @Rage: am citit, dar declaratii poate da oricine. Stiu, Craciun e un om mai de calitate decat Cernea sau Ponta. De asta il si apar pe aici. Dar nu garantez pentru el.

  Maxa
  2013-09-11 19:41:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @gura bate kuru #22 : bine, am inteles.

  Maxa
  2013-09-11 19:43:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Ciudat cum jumatatea “de dreapta” a puterii sustine cauza ecologista iar cea “de stanga” se plaseaza de partea capitalului poluant, dar aducator de cifre mai mari la PIB. Cat de confuza e totusi scena noastra politica.

 • 27

  Să vedem dacă am înțeles eu bine: Parlamentul a respins proiectul Roșia Montană în forma în care a negociat-o Emil Boc, care spune că Ponta este agent RMGC. Ceea ce nu prea se spune e că guvernul Ponta a negociat și el un proiect cu RMGC care va fi supus atenției Parlamentului săptămâna viitoare parcă. Din momentul acesta, afacerea Roșia Montana pare să fie un tun de 4 miliarde de dolari, dublul sumei pe care Ponta s-a grăbit s-o anunțe. De ce a fost el primul care a adus în discuție despăgubirea ? Ca publicul să nu sufere un șoc, să se obișnuiască cu ideea de a plăti din buzunarul fiecăruia și pentru că, în conformitate cu unele surse, ar primi și el de acolo 300.000.000 euro. Pentru RMGC este mult mai profitabil să încaseze 4 miliarde pentru care să nu facă nimic, mai ales că i-a expirat (conform Monicăi Macovei) licența de exploatare, fără de care n-ar fi putut scoate un gram de aur din RM, așa că iau despăgubirile și pleacă, la fel cum a făcut Bechtel. Ce au cele două tunuri în comun ? Pe Adrian Năstase.”

  gura bate kuru
  2013-09-11 21:04:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @Rage: Craciun a fost la Antena de mai multe ori decat Cernea. A participat la ore in sir la multe puneri in scena acolo, alaturi de corifei ca Marga, Antonescu et al. Cernea a fost doar zilele astea prezent pe la Antena 3. Si repet din nou: Craciun va fi unul din parintii denaturati ai unei constitutii profund oligarhice. Eu nu zic ca-i mai rau ca Antonescu sau Basescu sau Ponta, dar sunt circumspect la asresa lui. Cred ca un om de stanga ar trebui sa fie cu atat mai circumspect cand vine vorba de oligarhie.

  Bill
  2013-09-11 21:09:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  independenta energetica a lui ponta e doar sub plapuma, acasa…
  actuala legislatie europeana te obliga sa vinzi orice pe piata libera si asta nu se cheama independenta ci legea celui cu bani mai multi si cu putere mai multa – ROU si romanii in general nu se pot lauda cu asa ceva

  trolu
  2013-09-11 23:00:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Voi (criticatacii, norbertpetrovicii si totii claudiucraciunii premiati cu dianeipatru) l-ati adus la putere pe Ponta, o iarna intreaga. Inca nu v-ati cerut iertare, iar acum faceti pe lezatii. Pe bani si pe restul strazii Dianei.

  fise
  2013-09-12 04:15:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @fise: da, criticatacii sunt in spatele USL. Pe ei ii urmareste o tara intreaga, se bat sa le citeasca articolele … ma leshi?

  Maxa
  2013-09-12 09:46:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @Bill: Cernea a facut alianta cu USL, a intrat in Parlament prin voia USL, are papa si casa prin voia USL. Ce comparatie poti face cu Claudiu Craciun? A, ca s-a bagat in comisia de modificare a Constitutiei? E un risc pe care si l-a asumat, reusind insa sa treaca destul de multe amendamente. Parerea mea e ca a gresit facand asta, dar nu cred sa o fi facut din interes propriu, sau doar din interes propriu, asa cum face Cernea.

  Maxa
  2013-09-12 09:49:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Costi, da-ma afara ca de la o vreme scriu prostii tot mai mari.

  Oaniel Danta
  2013-09-12 09:57:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  George Soros Omul de afaceri născut în Ungaria are legături importante cu compania minieră care încearcă să exploateze aurul de la Roşia Montană, însă organizaţiile non-profit pe care le controlează s-au opus proiectului,

  George Soros este implicat în mai multe proiecte miniere şi petroliere din lume, având interese uriaşe în Uganda, unde preşedintele american Barack Obama a trimis, în urmă cu doi ani de zile, mai multe trupe speciale pentru a-l ucide pe Joseph Kony, liderul unei organizaţii paramilitare rebele din zonă.

  Omul de afaceri lucrează cu fostul general american şi comandant NATO Wesley Clark, care a fost implicat atât în proiectul Roşia Montană, cât şi în alte iniţiative, precum BNK Petroleum Ltd, o companie petrolieră cu sediul în Canada, din care Soros deţine 20%.

  De asemenea, Clark şi Soros sunt în consiliul de administraţie al ICG, organizaţie care a fost implicată activ în revoltele populare din Egipt, Tunisia, Algeria şi din alte state din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, susţine wnd.com.

 • 35

  @Bill: daca te uiti la emisiunile in care a fost invitat ai sa constati ca indiferent de de tema emisiunii (care de multe ori era una imbecila si la comanda) Craciun isi pastreaza cu consecventa mesajele :problemele de mediu-rosia si gazele de sist);coruptia din clasa politica-vezi acordul cu FMI,privatizarile cu dedicatie cu mare impact social etc,etc.Orice i-ar fi fluturat antenistii el o tinea pe a lui.Dupa ce i-a refuzat ,antenistii in frunte cu badea au inceput cu atacurile la adresa lui.

  Rage
  2013-09-12 11:27:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @fise:dianei 4 este inchiriata de la un investitor italian si a fost reabilitata pe baza de voluntariat:)nu stii nimic doar arunci cu mizerii.Casa asta urma sa fie daramata si pe teren sa fie construita o cladire de birouri.Contractul este pe trei ani.

  Rage
  2013-09-12 11:35:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  -a
  -b

  guta
  2013-11-27 08:57:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!