RSS Feed

De ce continuă protestele pentru Roşia Montană. BONUS: Primul stoc din cartea „Afacerea Roşia Montană”, epuizat la lansarea de la Cluj (FOTO)

vezi toate articolele de
17 Nov 2013 la 22:32 39 comentarii 2758 vizualizari.

„De ce continuă protestele pentru Roşia Montană după ce Comisia specială a dat aviz negativ proiectului de lege a Guvernului?”, este întrebarea pe care am auzit-o de mai multe ori în această săptămână şi care are mai multe răspunsuri.

Pentru că avizul negativ al Comisiei speciale este unul consultativ şi, în ciuda semnificaţiei lui, nu este, totuşi, echivalent cu respingerea definitivă a proiectului de lege specială pentru Roşia Montană. Acest lucru va fi consfinţit doar prin votul celor două camere.

Pentru că şi dacă legea specială este respinsă, proiectul minier al RMGC poate fi, în continuare, avizat de Ministerul Mediului şi de Guvern. Victor Ponta a declarat că dacă legea specială pentru Roşia Montană va fi respinsă, Guvernul nu va da aviz pozitiv acordului de mediu solicitat de companie, dar pe vorbele lui Victor Ponta se ştie cât se pot baza cetăţenii. Doar un aviz negativ pentru acordul de mediu semnifică sfârşitul proiectului minier propus de RMGC.

Pentru că, în ciuda solicitărilor publice şi a studiilor şi opiniilor cvasi-majorităţii specialiştilor în patrimoniu din România şi din lume, ministrul Culturii refuză să semneze documentaţia care îi poate oferi Roşiei Montane şansa de a fi listată în patrimoniul UNESCO.

Pentru că este uşor de prezumat că reprezentanţii companiei pun o puternică presiune pe politicienii care s-au dedulcit din „beneficiile” Afacerii Roşia Montană, şantajându-i cu eventuale scurgeri de informaţii către mass-media legate de implicarea lor în acest caz. Iar o astfel de presiune poate fi contrabalansată doar printr-o contra-presiune din partea cetăţenilor.

Pentru în 2007 ş 2008, proiectul minier de la Roşia Montană a mai fost pe punctul de a-şi da obştescul sfârşit. Evaluarea acordului de mediu fusese suspendată după anularea definitivă a certificatului de urbanism; tot în instanţă fuseseră anulate certificatul de descărcare arheologică pentru Masivul Cârnic şi Planul Urbanistic General al Roşiei Montane, esenţiale pentru proiectului minier. Mai mult, proiectul de lege anticianură, iniţiat de Eckstein-Kovacs Peter (UDMR) şi Gheorghe Funar (PRM), avea, cel puţin la nivel declarativ, susţinerea PNL şi PSD. Cele patru partide (UDMR, PRM, PNL şi PSD) aveau o majoritate mai mult decât suficientă pentru a trece legea anticianură. Trădările (în special din PSD) au blocat legea, iar autorităţile publice (Consiliul Local Roşia Montană, Consiliul Judeţean Alba şi Ministerul Culturi) au eliberat acte care să le înlocuiască pe cele anulate de instanţele judecătoreşti (!) şi, astfel, proiectul minier al RMGC a fost resuscitat. Acest lucru nu mai trebuie să se repete şi de aceea e necesar ca presiunea publică să continue până când ameninţarea asupra Roşiei Montane va fi înlăturată definitiv.

P.S.: Pe Facebook au fost semnalate mai multe abuzuri ale Jandarmeriei în timpul protestelor de la Bucureşti. Voi reveni după ce aflu mai multe amănunte.

***

PROMO:  Lansarea cărţii „Afacerea Roşia Montană”, de la Cluj, pe scurt: sala Casinoului din Parcul Central a fost arhiplină, roşienii au fost aplaudaţi minute bune, sesiunea de autografe a durat peste o oră şi jumătate, până mi s-a terminat cerneala din stilou şi până la epuizarea stocului de exemplare din carte pregătit pentru lansare. Pe 22 noiembrie (vineri), de la ora 18.00, pe 23 noiembrie (sâmbătă), de la ora 10.00, ne vedem la Bucureşti, la Târgul de Carte „Gaudeamus”, şi tot pe 23 noiembrie, de la ora 19.00, ne întâlnim la Dianei Patru. Tot cu cartea „Afacerea Roşia Montană”.

Foto de la lansarea de la Cluj (foto: Marius Gomboşiu şi Paul Şerban):

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

39 comments
 • 1

  Televiziunile – toate cu excepţia NaşulTv, probabil – şi-au reluat rolul de agent de influenţă al RMGC ridicându-i mingea la fileu lui Dragoş Tănase.

 • 2

  Tot e bine si asa. Pe un anumit site-ul unui post TV numai comentariile RMGC-istilor erau permise la articolele cu dedicatie.

  Intre timp a batut vantu prin actionariat, vremurile s-au mai schimbat.

  @Cosa Nostra
  2013-11-17 23:27:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Am fost pe strada Elie Radu. După alergătură pe străduţe, în încercarea de a ne împiedica să mergem la guvern, ne-au prins pe Elie Radu, lângă clădirea veche a Primăriei Generale, în faţa Cişmigiului. Cordon în faţă, cordon în spate. Am fost ţinuţi acolo mai bine de o oră.
  Nu au fost agresivi, dar nu ne lăsau să plecăm. Nu eram mai mult de 50 (toată alergarea pe străzi şi încercările de a-i evita ne-au împuţinat numărul). La un moment dat, l-am întrebat pe un jandarm cât mai au de gând să ne ţină acolo. A răspuns că pot pleca, dar trebuie să fiu legitimată. Nu putea ieşi nimeni fără să fie legitimat.
  Motivul?
  “Participaţi la o adunare publică neautorizată”.
  Era cineva şi cu un copil, unei persoane i s-a făcut rău.

  Nora
  2013-11-18 00:27:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Felicitari pentru epuizarea primului stoc! Dar unde si cand mai pot gasi cartea? Multumesc.

  Laura
  2013-11-18 08:31:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Sa aveti atata energie, o perioada atat de indelungata pentru un scop care nu tine neaparat de existenta personala zilnica este extraordinar.Alatur si gandurile mele bune pentru munca si pasiunea pe care le aratati constant.
  Pentru lansarea cartii va aplaud si eu din Suedia!

  mr man
  2013-11-18 09:23:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Dacă jandarmii au greşit, să plateasca. Altfel, dacă o mâna de oameni perturbă viaţa unui oraş şi se dau mari cu asta, nu este pe agenda publică, că să zic aşa.

  Haplo
  2013-11-18 09:27:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Si uite asa unii scriu carti, altii castiga capital politic, minciuna continua!
  Daca si tu Gotiule ai ajuns sa scrii carti…ne-am dat dracu’
  In cartea respectiva sunt numai opiniile tale, banuiesc. Dovezile care sa sustina prostiile pe care le debitezi, nu exista, dar ce mai conteaza, acum banii curg in cont!

  kla2005
  2013-11-18 10:18:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @kla2005:

  chiar aşa, să dea Domnul să curgă banii ;) poate aşa vor căpăta încredere şi alţi jurnalişti să scrie despre subiecte ca Roşia Montană şi să câştige din munca lor de jurnalişti, nu din viramentele făcute de diferitele companii interesate;

  altfel, ştiu că tocmai asta doare: faptul că “Afacerea Roşia Montană” prezintă dovezile pe care compania le-ar vrea ascune :)

 • 9

  @Nora: Legitimarea manifestantilor, invocarea lipsei unor asa zise autorizari pentru asta si alte interventii ale fortelor de represiune sunt pure incercari de intimidare a manifestantilor. Conform Constitutiei, manifestatiile sunt libere, singura interdictie fiind aceea de a se desfasura cu arme si cu violenta fizica asupra oamenilor sau bunurilor. Nu scrie nimic de autorizari si de carosabil. E si absurd sa ceri aprobare de la autoritati, cand de multe ori tot impotriva lor manifestezi. E iarasi absurd sa fi obligat sa manifestezi intr-un tarc retras si neincapator, care limiteaza automat numarul manifestantilor ce se pot alatura cauzei respective. E act de intimidare sa legitimezi si sa hartuiesti manifestanti pasnici, in orice fel. Astea sunt gaselnite facuta sa inabuse orice miscare a societatii civile din fasa. A, ca unul sau mai multi incep sa arunce cu bolovani sau molotoave, au asupra lor arme de orice fel, samd, asta e alta poveste, atunci se justifica filmari, legitimari, chiar retineri si folosirea fortei. Dar si atunci, EXCLUSIV asupra indivizilor implicati in asa ceva. Ar fi o urgenta sa se manifesteze si pentru schimbarea legii in acest domeniu, legea 60/1991 fiind una anticonstitutionala. A fost facuta de regimul Iliescu dupa manifestatiile din Piata Universitatii, pentru a face imposibile miscarile societatii civile pe scara larga. Pana nu se schimba asta, majoritatea cetatenilor nu vor avea curajul de a se exprima liber, ceea ce implica o sugrumare pe sest a democratiei.

  Goth
  2013-11-18 10:36:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Mihai Goţiu: Mihai, carte asta a ta e mai valoroasa decat aurul. Mi-as dori din suflet sa se vanda milioane de exemplare si chiar pe bune sa faci bani mai multi decat au primit spaga restul de 90% al jurnalistilor care au fost cumparati de companie. Sa moara de ciuda tradatorii si trantorii care se imbogatesc numai din primit si nu din munca. Sa iti ajute dumnezeu sa te imbogatesti si sa fii un exemplu caci ai muncit si te-a costat sanatate (nopti nedormite,responsabilitate,curaj, viata personala) sa faci cartea asta minunata. Tot respectul!!!

  Horica
  2013-11-18 10:57:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Niste dosare penale care sa penalizeze toata infractiunile comise din 1995 in legatura cu aurul de la ROsia Montana cate zeci de mii de pagini vor avea ?
  Basca o armata de procurori sa lucreze numai dosarul de dosare ale Rosiei Montane.

  @kla2005
  2013-11-18 10:59:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  In alte orase civilizate prin centru deloc nu circula masini sau nu in weekend. Circula oameni, biciclete fara sa-i intrebe jandarmii de ceva.

  @Haplo
  2013-11-18 11:02:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  [...] Aici se găsesc fotografii de la [...]

 • 14

  Protestele pentru Rosia Montana trebuie sa ia seama de reusitele de pana acum si sa-si reconfigureze demersul si revendicarile.
  RMGC nu trebuie doar impiedicata de la jaful pe care l-a proiectat, ci este necesar sa cerem aducerea in justitie a tuturor artizanilor acestei scheme de coruptie. De la politicieni la sefi de companie, si de la functionari publici corupti la jurnalisti platiti de corporatii interesate.

  In fine, in strada nu s-a iesit doar pentru Rosia Montana. Revolta contra coruptiei generalizate trebuie sa se poata in continuare materializa in proteste suficient de amenintatoare pentru clasa politica. Iar abuzurile contra populatiei Romaniei trebuie vizate punctual de cererile manifestantilor: de la mafia Gold Corporation, care, atentie, s-ar putea “reorienta” spre puncte mai vulnerabile din Apuseni, la chestiunea Chevron-gaze de sist samd.
  S-ar putea lua in calcul o dezvoltare graduala a programului de revendicari.

  Mai e si problema de stat politienesc a sufocarii protestelor de Jandarmerie. Libertatea democratica a cetatenilor de a sanctiona abuzurile puterii prin proteste pasnice este incalcata prin aceste actiuni dictate politic ale Jandarmeriei si primariilor.

  Zecile de mii de participanti la protestele acestei toamne sunt o dovada ca putem incepe sa vorbim, chiar si in Romania, despre o normalizare a vietii publice si politice si poate, chiar, de o sansa la democratie.

  Felicitari d-lui Mihai Gotiu pentru carte si pentru munca depusa in slujba Rosiei Montane si a tuturor cetatenilor Romaniei! Sper sa ajung sa cumpar cartea si s-o citesc cat de curand.

  Uniti, salvam Romania!
  2013-11-18 11:14:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @@Haplo: corect, circulă. Voi împiedicaţi circulaţia.

  Haplo
  2013-11-18 11:15:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Haplo: Deci Sfanta Circulatie Cu Masina Pe O Anumita Strada La Un Moment Dat e mai importanta decat orice alta chestiune ce priveste viata oamenilor, economia, societatea, libertatea, democratia, mediul, sanatatea, etc.
  E un fel de Axis Mundi, ce mai…

  Goth
  2013-11-18 11:30:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Mihai Goţiu: Doamne-ajuta sa vad ca apar si viramentele pe care le-ati primit pentru aceasta crasa dezinformare pe care o practicati de cativa ani!
  Vreau sa vad si eu ca isi fac datoria institutiile statului si va investigheaza un pic, pentru ca vor fi multe surprize pentru cei care si-au aruncat banii pe “fituica” dvs!

  kla2005
  2013-11-18 12:20:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Stimate domnule Gotiu, se poate comanda cartea online? Unde si cum?

  Alex
  2013-11-18 12:35:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Si nu l-a apucat invidia pe poetul Gotiu fata de jurnalistul Gotiu ?

  rautacios
  2013-11-18 12:57:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @kla2005:

  spre deosebire de viramentele facute de companie catre diferite institutii media, agentii de publicitate, firme ale politicienilor, politicieni etc. conturile mele (si nu doar conturile, ci si mesajele, discutiile telefonice etc.) sunt monitorizate si verificate cu insistenta de tovarasii cu ochi albastri din servicii – problema lor si a ta sunt cele cateva sute de euro pe care ii incasez pt. munca mea de jurnalist, nu sutele de milioane de euro pe care le impart, cu generozitate, in stanga si in dreapta, compania…

  pacat ca prostia nu doare, si nici mizeria, ca s-ar auzi urletele tale de durere pana pe Luna…

 • 21

  @Alex:

  editura.imagine../

 • 22

  @rautacios:

  invidia nu, dar un pic de suparare ca poezia a ramas in asteptare tot exista :)

 • 23

  @Goth: protestatarilor nu le pasă de economie sau democraţie. Au dovedit asta prin Clsudiu Crăciun şi prin agenda monotonă. Nici nouă nu ne pasă de protest, altfel MAJORITATEA am fi în stradă. Deci, nu ne mai apăraţi voi de rele, aţi mai făcut astă şi aţi crescut audienta antenelor. Nimic bun.

  Haplo
  2013-11-18 13:21:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Haplo, cut the crap.
  Îți convine proiectul ăsta?
  Ți se pare benefic? Ești de acord cu legislația cu dedicație?
  Dacă da, argumentează.
  Dacă nu, nici 10 000 de claudiu crăciun nu te-ar ține în casă.

  Nora
  2013-11-18 13:28:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  hiperactivismul iti vine de la atee, lezbiana sau roma?

  branconeur
  2013-11-18 13:47:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @Nora: desigur, @25 e pentru tine

  branconeur
  2013-11-18 13:49:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Ah, Branconeur. Unde era voyeurul.
  Toate trei, pisi.
  Lesbiană. Cu z e de porc, cață mică. Ce naiba, doar nu ai nisip sub unghii. Ai văzut și tu o vitrină de sex shop la viața ta.

  Nora
  2013-11-18 14:02:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @Haplo: Eu nu ma refer doar la acest protest si doar la subiectul lui. Nici la Claudiu Craciun, antene, vreo parte politica anume. Nu tin cu nimeni si nu-i plac pe nici unii. Ma refer la faptul ca o asemenea legislatie amuteste in fasa glasul societatii civile autentice pe orice subiect si in orice circumstanta de timp sau politica. E unul din motivele pentru care avem clasa politica care o avem si pentru care situatia tarii pe toate planurile este cea care este. Impiedica orice inoire si conserva puterea in mana unui grup inchis, fie el si transpartinic, si da posibilitatea acelui grup sa faca ce doreste peste capul si pe la spatele electoratului, indiferent de ce a promis la alegeri.
  MAJORITATEA nu e in strada tocmai din cauza aceasta. Fiindca pe langa proiectul asta exista multe motive, chiar mai importante, pentru care majoritatea sa fie in strada acum. IOri, inainte sa devina o majoritate, primii care misca ceva sunt sicanati de fortele de represiune, incat ceilalti sa fie descurajati si sa nu se poata coagula o masa critica. Pe indiferent ce subiect care nu convine guvernantilor, clasei politice, etc.

  Goth
  2013-11-18 14:17:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  Scenariul acestei “Afaceri Rosia Montana” e ca din 2014 exploatarea sa fie demarata iar comunitatea din Rosia Montana si Romania sa beneficieze de pe urma resurselor naturale.
  Sfatul lui Retman pentru cei ce vor fi deprimati cand Proiectul Rosia Montana va fi demarat:simplul fapt ca va doriti sa opriti acest proiect foarte mult nu inseamna ca asa trebuie neaparat.
  Salvarea Rosiei Montane inseamna efectiv rezolvarea problemelor de mediu si crearea de locuri de munca. Daca scrii o carte sau protestezi te salvezi pe tine insuti comunitatea din Rosia Montana tot imbibata in metale grele ramane.

  Dumitrita
  2013-11-18 14:19:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @Dumitrita:

  1. Romania si UE au bani pentru ecologizarea distrugerilor cauzate de fosta exploatare de stat, ale caror costuri, indiferent ca poriectul minier se va face sau nu, tot de catre stat vor fi suportate (cu mentiunea ca daca se vor face DUPA inceperea proiectului minier, costurile asta s-ar putea umfla in hartii de cateva ori, cum s-a intamplat si in cazul privatizarii Petrom)

  2. povestea cu “la anul va incepe exploatarea de la RM” o aud de aproape 10 ani ;)

  3. da, crearea catorva sute de locuri de munca care vor duce la disparitia a peste zece de mii de locuri de munca in Apuseni reprezinta o “solutie” doar pt. o minte bolnava

 • 31

  @rautacios: din cate am auzit va fi si pe elefant.ro

  Horica
  2013-11-18 14:41:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Astia care tot comentati fara sa va documentati,mai bine recunoasteti ca urla ciuda in voi si recunoasteti faptul ca aceasta carte este o capodopera, chiar daca nu ati rasfoit-o inca. De argumentele din reclamele RMGC cu locuri de munca, repetate si de voi la infinit, sincer imi vine raul. Mai tare enervati omul cu argumentul asta unic, altul pur si simplu nu aveti.

  Horica
  2013-11-18 14:48:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Daca UE, statul Roman si societatea Romana ar fi fost cat de cat interesati de Rosia Montana si poluarea istorica existenta s-ar fi luat masuri de multa vreme. Si cu tot respectul ati avut timp berechet sa salvati Rosia Montana. De ce nu ati facut-o?
  Intre timp, domnule Mihai G. ai scris o carte, dar nimic concret pentru Rosia Montana pentru care iti dati toata cerneala si cam atat…
  Vorbele nu scot metalele grele din apele ce curg chiar azi pe langa casa mea.
  Proiectul propus de RMGC este cea mai buna solutie pentru comuna in care locuiesc si traiesc de atata amar de vreme.
  Cu tot respectul dar ca sa poti sa scrii o carte iti trebuie cerneala si hartie.
  Ca sa salvezi Rosia Montana iti trebuie o investitie serioasa asa cu este cea propusa de RMGC ca de vorbe, scrieri si promisiuni ne e plin podul.

  Dumitrita
  2013-11-18 15:35:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @Dumitrita: Sngurele proteste care au adunat zeci de mii de oameni in ultimele decenii (ultimele proteste LIBERE, ne-manipulate, de o asemenea amploare au fost cele din ‘90, din Piata Universitatii) – asta nu-i chiar “nimic”.
  Zi mersi ca oamenii au re-invatat sa participe la bunul mers al cetatii prin exprimarea democratica a dezacordului fata de politicile abuzive, si asta multumita eforturilor unora ca autorul acestei carti.
  Oamenii RMGC-ului ori nu au invatat sa protesteze (sunt prea prinsi in postaceala, care, in plus, mai e si platita), ori sunt mult prea putini :P

  Cristina, Gladiola, Doina, Camelia, Malina si Rodica Suedeza
  2013-11-18 18:32:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Dumitriţă, nu mai sunt la curent cu nişte chestii, poate mă lămureşti şi pe mine: voi, informatorii sau agenţii de influenţă ai miliţiei sunteţi civili cum era pe vremuri sau v-au dat şi vouă grade?!

 • 36

  Buna ziua, as vrea sa stiu daca as putea comanda cartea si online. Daca da, va rog sa puneti linkul aici.
  Va multumesc mult.

  Dorina
  2013-11-19 11:35:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @Dorina:

  editura.imagine../

 • 38

  Cosa ce faci? Te joci de-a Pistruiatul?

  Huooo Sooorooos
  2013-11-19 12:02:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  Proiectul Rosia Montana poate ajuta la relansarea industriei de minerit a Romaniei prin utilizarea unor tehnologii moderne, pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Industria miniera poate deveni un catalizator al economiei nationale pentru zeci de ani de acum inainte, inclusiv prin stimularea serviciilor adiacente – infrastructura, dezvoltarea serviciilor.

  carmen alba
  2013-11-25 22:59:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!