RSS Feed

De ce i-a mai asigurat Vîntu un mandat lui Băsescu?

vezi toate articolele de
14 Sep 2010 la 09:13 125 comentarii 5153 vizualizari.

Ca de obicei, dacă lipseşti o săptămână de pe meleagurile noastre, rişti să scapi evenimente majore. De data aceasta, arestarea lui Vîntu. Nu ştiu ce s-a dezbătut la TV, am citit doar editorialele şi, fireşte, stenogramele convorbirilor telefonice – care stenograme par scoase din dialogurile semnate de  Irvine Welsh. Aşa că poate risc să repet întrebări ce au fost puse deja.

De ce i-a servit pe tavă SOV actualul mandat preşedintelui Băsescu, în ultima clipă? Pentru că despre asta vorbim: acel 0,34% avans înregistrat de Băsescu în turul doi al alegerilor prezidenţiale de anul trecut nu s-ar fi întâmplat fără vizita “de taină” a lui Geoană la Vîntu, pozată, întâmplător, desigur, de Academia Caţavencu (din grupul Realitatea- Caţavencu).  Nu s-ar fi întâmplat fără acel “Nici azi-noapte nu v-a plăcut Sorin Ovidiu Vîntu?”, continuat cu profeţia “O să vă popească acest Popa”. Popa, reţinut în mod convenabil cu doar două zile înainte de dezbatere. Nu s-ar fi întâmplat nici fără demascarea minciunii lui Geoană privind relaţia sa cu Vîntu cel “malefic”: o prietenie veche de patru ani, conform actualului învinuit. Am savurat în direct acel moment de înfrângere pentru Geoană, chiar aici, pe Voxpublica, în acest articol.

Mă întrebam, atunci, în alt articol, cu ce îl avea SOV la mână pe Geoană atât de puternic încât să îl determine să îşi strice singur meciul şi să se deplaseze la locuinţa de pe strada Paris, asta în cazul în care nu era vorba de pură prostie politică. Sau poate că de-abia atunci cei doi realizaseră că nu poţi vorbi chiar orice la telefon. Chiar şi aşa, mai existau încă parcările din Tâncăbeşti. Nici acum nu ştim ce pisică a văzut Geoană la SPA-ul din strada Paris (pe lângă câinele Baron). Pisica văzută de Vîntu ne-o indicase Băsescu, în confruntarea sa cu Geoană: “a aflat că a fost arestat dl Popa si v-a chemat de urgenţă. ”

Pentru că despre asta vorbim: de pisici arătate, din Idonezia până la Bucureşti, un lanţ interminabil de pisici, între cei care se ştiu cu musca pe căciulă. La ce i-a folosit lui Vîntu episodul cu distrugerea politică a lui Geoană? Se pare că, momentan, la nimic. A existat un “deal” la mijloc? Sau a fost un pariu pe bunăvoinţa câştigătorului? Nu putem decât să intuim modul în care funcţionează arătatul pisicilor în lumea înaltă politico-financiară-judecătorească, iar astfel de momente de tensiune ridică un mic colţ de cortină. Să fie declaraţia lui Vîntu “‘atunci când Traian Băsescu va pierde o luptă, să îl văd în locul meu” o altă pisică?

Altă întrebare este de ce un om informat ca SOV a folosit mijloace uşor interceptabile pentru a comunica cu Popa. Pentru că era sigur că va câştiga Geoană, spun unii. De ce -ar fi oferit, însă, muniţie gratis lui Geoană şi alor lui, în cazul în care acesta câştiga, oricât de bune ar fi fost relaţiile cu el în acel moment? La urma urmelor, şi cu Băsescu se vedea prin parcări la precedentele alegeri (nu îl invita acasă la el să îl pozeze paparazzi) şi uite unde au ajuns acum…

Nu pot decât să fiu de acord că în această poveste nu există personaje pozitive. Putem doar să sperăm, prosteşte poate, că justiţia îşi va face datoria. Între timp, însă, ni se mai ridică mici colţuri de cortină, pe ici, pe colo, ceea ce poate fi util pentru o mai bună înţelegere a mecanismelor de la vârf, fie că totul  a pornit de la o fumigenă sau de la o pisică răzbunătoare.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!