RSS Feed

De ce l-ar ucide Andreea Esca pe Adrian Sarbu

vezi toate articolele de
22 Feb 2010 la 02:59 un comentariu 4956 vizualizari.

V-ați gândit vreodată cât de fragil e echilibrul lumii în care trăim? Că pornind de la vanitatea unei vedete de televiziune se poate declanșa un război civil? Ei bine, la începutul acestui an, Cipru a fost la un pas de un deznodământ tragic din cauza unei astfel de vedete.

Asasinarea, pe 11 ianuarie, a directorului general al celei mai mari corporații media din Cipru, Andis Hadjicostis, fiul patronului grupului Dias Group, i-a șocat pe cetățenii acestei țări. Cum Hadjicostis era cunoscut pentru opoziția lui față de planul ONU de reunificare a Ciprului, crima l-a transformat într-un erou național.

Teoria conspirației a fost întreținută de zvonul conform căruia cartușele găsite la locul atentatului indicau faptul că arma provenea din Ciprul de Nord (locuită de ciprioți turci și a cărei independență este recunoscută doar de Turcia). De aici și până în momentul în care Hadjicostis a devenit un martir în mentalul colectiv nu a mai fost decât un pas. Iar tensiunea dintre ciprioții greci și cei turci a atins, din nou, un nivel exploziv.

Ancheta a scos însă la iveală un mobil al crimei mult mai ”uman”: răzbunarea personală. Adevărul este la fel de șocant: crima fusese comandată și plătită de cea mai populară vedetă cipriotă a jurnalelor de știri, Elena Skordelli. Un fel de Andreea Esca a ciprioților (dar popularitatea ca ”știristă” e singura asemănare). Motivul crimei? Elena Skordelli fusese disponibilizată la sfârșitul anului trecut. După înlăturarea lui Hadjicostis, Skordelli a încercat să cumpere pachetul majoritar de la Dias Group, pentru a reuși astfel să se întoarcă ”pe sticlă”. Doi dintre cei trei asasini surprinși de camerele de luat vederi aflate la locul crimei au fost arestați și au mărturisit că Skordelli le-a plătit 49.000 de euro pentru fapta lor și că, mai mult, le-a promis și să-i angajeze la televiziunea care o făcuse celebră și pe ea.

Săptămâna trecută a început procesul Elenei Skordelli. La care s-a prezentat ca o vedetă care se respectă: cu o poșetă Louis Vuitton. Iar în drum spre sala tribunalului Skordelli a oprit-o în loc pe gardiana care o conducea, pentru a-și aranja părul. Le mai țineți minte pe celebrele criminale Roxie și Velma din ”Chicago”? Ei bine, din nou filmul a luat-o înaintea vieții.

La final, rămâne totuși o întrebare. Ce s-ar fi întâmplat dacă poliția nu ar fi încheiat ancheta într-un timp rezonabil? Un posibil răspuns: cu ajutorul informațiilor ”pe surse” apărute în mass-media și a speculațiilor conspiraționiste, pe fondul tensiunilor dintre comunitățile greacă și turcă din Cipru s-ar fi putut ajunge la reglări de conturi și chiar la război civil (în fond, tot de la un asasinat s-a pornit un război mondial). Teribilă e lumea în care trăim.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!