RSS Feed

De ce se mai crede nevinovat Sorin Oprescu

vezi toate articolele de
06 Sep 2015 la 19:44 116 comentarii 2237 vizualizari.

Cînd a fost arestat consilierul personal al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, am zis la o televiziune, cred că la Digi 24, că primarul Capitalei nu va mai dormi liniștit de atunci încolo. Nu m-am gîndit atunci că un chirurg, chiar dacă nu mai operează, are nervii tari. Așa că e posibil ca Sorin Oprescu să fi dormit noaptea fără grija că ar putea fi dat în gît de fostul lui consilier.

Nu știu cine l-a dat de gol la DNA pe primarul Capitalei, dar aproape că nu-mi vine să cred că Oprescu a mușcat din chifla unei mite, la fel ca orice funcționar flămînd din Primărie. De unde i se trage asta? Presupun că încă din copilărie, cînd orice ar fi făcut, Oprescu se știa apărat de tatăl său, general de securitate. În tinerețe, Sorin Oprescu, era la facultate, unul dintre cei care, pe criterii politice, își tutuiau profesorii. Și asta nu din cauza geniului său medical, ci tot din cauza tatălui. Cînd a devenit medicul preferat al lui Ion Iliescu și s-a ales cu o mulțime de funcții de conducere din cauza asta, Sorin Oprescu s-a dus probabil tot la generalul lui tată să-i mulțumească.

Dacă-l întrebai pe Sorin Oprescu despre cariera lui medicală fulminantă de după 1989, deși nici cea dinainte nu era de lepădat, și despre faptul că era senator în partidul condus de Ion Iliescu, te privea cu milă de parcă l-ai fi întrebat pe Paracelsus cum a ajuns ce-a ajuns. După care, ba cu poporul PSD, ba ulterior cu poporul pur și simplu, și folosind retorica golănească a lui Traian Băsescu, doctorul a ajuns primarul Capitalei. Ca să poată candida au fost falsificate liste de semnături. Dar pe atunci Parchetele noastre aveau preocupări mai înalte. Vînau infractori din autobuze, la fel cum mai tîrziu procurorii de la DNA alergau cu Biblia în mînă după bătrînii pe care-i credeau infractori la Referendum.

Toată lumea se întreabă acum de ce Sorin Oprescu nu s-a astîmpărat, după ce a văzut ce pătimesc oamenii lui din primărie și după ce colegi de-ai lui de politică au ajuns unii în arest preventiv, alții la pușcărie. N-am un răspuns sigur. Presupun doar că lui Sorin Oprescu nu i-a venit să creadă că procurorii care erau la mîna tătuțașului său pe vremea lui Ceaușescu, și ulterior pe mîna sereiștilor, foști securiști sau învățăcei ai foștilor securiști, vor îndrăzni să se apropie de el.

Ceea ce s-a întîmplat azi e mai mult decît arestarea unui pește mare, cum am auzit că se spune. Asta ar putea fi dovada că procurorii mai tineri n-au degetele prinse în ușa serviciilor, chestie care ar putea să-l sperie și pe unul dintre foștii primari ai Capitalei de cînd nu mai e președintele României.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

116 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!