RSS Feed

De ce un independent în Parlament?

vezi toate articolele de
03 Dec 2012 la 15:10 18 comentarii 1630 vizualizari.

Ar fi utopic sa ne imaginam ca un independent in Parlament ar putea sa impuna legi. Totusi, ar fi remarcabil ca un independent autentic, competent si de buna credinta sa acceada in Parlament la aceste alegeri, din trei considerente.

1. Ar exista o voce in Parlament care, fara constrangerea pozitiei partidului, sa exprime interesul public. Perceptia sa subiectiva asupra interesului public, evident, dar i-am presupus deja competenta si buna credinta. Cati oameni din partide, aparent de buna conditie, s-au manifestat impotriva partidului lor in actuala legislatura?

2. Ar fi un om al nostru in interiorul sistemului lor. Am sti cand se dezbate cutare lege importanta in cutare comisie, ce proiect de lege periculos a aparut, etc. Va asigur, din perspectiva unuia care a avut de-a face cu lipsa de transparenta a comisiilor parlamentului, ca e un aspect important.

3. Ar constitui un semnal pentru alti oameni satui de actuala clasa politica si de falsa lupta politica intre diferitele ei gasti, ca se poate si trebuie sa accedem in politica, pentru a constitui o alternativa la actuala clasa politica.

Este motivul pe care il sustin pe Gheorghe Piperea ca deputat independent in colegiul 16 din sectorul 4 Bucuresti (zona Parcul Tineretului – Marasesti). Sunt puncte din programul si din viziunea lui cu care nu sunt de acord.Dar sunt convins ca e un independent autentic, ca e un om integru si ca e competent in ce face.

Pentru cine vrea sa afle mai multe http://voteazapiperea.ro/, pentru cine vrea sa se implice in ultima saptamana sediul de campanie este Bd. Marasesti nr. 34.

PS: Asa cum am anuntat inca din iunie, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare, pentru ca am propus bucurestenilor un proiect si doresc sa ma dedic acestui proiect in urmatorii ani. Cand am lansat in septembrie impreuna cu Romania Curata intrebarea „Pe cine ati vrea sa votati la Parlamentare?” am fost acuzat ca ma razgandesc. Nu, intrebarea era exact textul ei si incerca sa identifice persoane noi pe care oamenii ii doresc in Parlament.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Candidat la funcţia de Primar General al Bucureştiului
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!