RSS Feed

De prin lume şi ţară adunate: Bosnia, primăria, Ucraina, Tăriceanu, PSD şi preşedintele

vezi toate articolele de
27 Feb 2014 la 11:17 17 comentarii 985 vizualizari.

Update. Şi a mai venit ştirea asta:

Europarlamentarii au aprobat propunerea de Regulament a Parlamentului European şi Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 539/2001 de stabilire a listei ţărilor terţe ai căror resortisanţi trebuie să deţină viză pentru trecerea frontierelor externe şi a listei ţărilor terţe ai căror resortisanţi sunt exoneraţi de această obligaţie.

Astfel, Comisia a propus transferarea Republicii Moldova de pe lista negativă pe lista pozitivă a ţărilor ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a călători în Spaţiul Schengen. Comisia şi-a motivat propunerea prin “progresele considerabile realizate de această ţară în ultimii trei ani şi jumătate de dialog privind liberalizarea vizelor”. (sursa)

INIŢIAL. Revista presei cu scurte comentarii. Că n-are rost elaborarea în zile ca astea.

Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal. (sursa)

Tăriceanu nu se arunca aiurea să se facă de un ridicol total. Cineva i-a promis. Şi pare serios. Ieşirea lui Ponta de aseară e  halucinantă. Chiar şi dacă vrei să faci din Tăriceanu un soi de “iepure electoral”, nu se poate să arăţi un PSD cu atît de puţine idei într-o competiţie atît de importantă.

Iar dacă ideea Tăriceanu-preşedinte e pe bune, atunci nu pot decît să repet: PSD e un partid foarte mare care se sperie şi de umbra lui. Nu e doar de la consilieri care visează la partide ca la nişte echipe de fotbal – cumperi de la cine poţi şi apoi faci echipa. Acest gen de prostie vine de la o generaţie de tineri pesedişti care nu ştiu să combată decît la televizor sau cu diverşi consilieri.

Purtătorul de cuvînt al guvernului, Mirel Palada, tot vîntură un grafic cu ce bun e Tăriceanu. Să-l ajutăm să popularizeze tîmpenia asta în timp ce eu voi continua să mă uit cu ochii măriţi la deciziile astea PSD. Următoarea idee poate ar fi să se închidă partidul şi să fugă.

Dar să mai citim:

„Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal”. Premierul a spus că îl vede pe Călin Popescu Tăriceanu ca pe un candidat puternic pentru Președinție și i-a enumerat pe candidaţii care ar putea beneficia de încrederea alegătorilor, care în opinia sa sunt Raed Arafat, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Crin Antonescu, Victor Ponta.
Ponta şi consilierii lui sînt obsedaţi de topuri de popularitate, nu de propriul partid. Sînt atît de pragamatici că sînt gata să-şi dea foc la casă pentru audienţă. Pe bune, mi se pare că asistăm la un caz de sepuku din prea mult calcul. Oamenii ăştia nu mai ştiu să gîndească simplu: am un partid mare şi aş vrea să pun un preşedinte punct.
Mă rog, trecem la altele, din alea grave care nu prea se văd. Noroc cu unii colegi din presă. Primăria Capitalei votează bugetul. Citiţi-i structura şi deja încep problemele:

1,031 miliarde lei se vor duce spre cheltuieli social-culturale, din care – sănătate: 222,2 milioane lei, cultură, recreere și religie – 578,354 milioane lei, asigurări și asistență socială 61,39 milioane lei. (sursa)
G.M.Tamás rezumă şi interpetează evenimentele din Bosnia, mult mai importante decît apare în presa noastră sau vestică. Practic, revolte pline de sens şi de speranţă într-o lume resemnată după nebunia din Ucraina (care, de altfel, continuă deloc încurajator).
Horvat povesteşte că, la demonstraţia de la Sarajavo, muncitoarele le-au strigat trupelor de intervenţie: „Treceţi de partea noastră!” Sînt de acord: asta e propoziţia corectă. Aceste muncitoare cu batic ştiu foarte bine ce vorbesc. Doar vorbesc limba maternă a revoluţiei.

E fantastic că n-au conducători, nu propun nicio soluţie „nemaiauzită”, nu vor niciun alt guvern. Nu doresc niciun fel de guvern. (sursa)

Ucraina, cum spuneam, trimite veşti din ce în ce mai proaste. Acum încep tătarii prin Crimeea sa lupte cu “occupy”-i prorusi. E groasă. Şi nu e decît începutul:

Armed men have seized the government buildings in the capital of the Ukraine’s Crimea region and hoisted a Russian flag over a barricade.

The men occupying the parliament building in the regional capital, Simferopol, early on Thursday did not come out to voice any demands. They wore black and orange ribbons, a Russian symbol of the victory in World War II. The men also put up a sign saying “Crimea is Russia.” (sursa)

Presa internationala dă mai multe detalii ca oricînd despre minoritatea tătară, istoria ei explicînd destul de clar de ce au o atitudine anti-rusească:

Les Tatars, une communauté majoritairement musulmane d’origine turque et mongole, installée en Crimée depuis le XIIIe siècle, ont une histoire mouvementée. Faiblement soutenus par les Ottomans, les Tatars sont vaincus par la Russie de Catherine II qui conquiert la Crimée en 1783. Déportés en Sibérie et en Asie centrale sous Staline, les Tatars sont revenus en Crimée après la chute de l’URSS en 1991. Ils représentent 12 % des 2 millions d’habitants de la péninsule et sont farouchement opposés à l’idée d’un protectorat russe. En 2004, les Tatars étaient des soutiens actifs de la “révolution orange”, mais beaucoup ont été déçus que leurs droits et leur langue ne soient pas mieux reconnus par le pouvoir local à Simferopol et par Kiev. (sursa)

În final, ca să completăm gama fricilor cu mediul financiar, un avertisment simplu al lui Ha-Joon Chang, se pregăteşte explozia a unei noi bule financiare cît casa – bula de recuperare de după bulă. Pe scurt:

We are heading for trouble. (sursa)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

17 comments
 • 1

  Se-ntelege (din formulare) ca tatarii au ocupat Parlamentul, cu strigate de ura! si Crimeea e Rusia!

 • 2

  Draga Rogo,

  Nu te mai mira de faptul ca PSD se preface ca e mic. Este o joaca electorala a lui Ponta si are un dublu rol:

  1 sa motiveze lipsa totala de idei a lui Ponta. Ce zic eu lipsa de idei, bambilicile pe care le executa prim-ministrul poporului in timp ce spune ca munceste.
  Adica nu el e de vina, partidul e mic. Basescu e de vina.
  Omul tocmai a renuntat la o majoritate de 70% in Parlament, tocmai ca sa ascunda ca habar n-are ce sa faca cu ea.
  Da-ti seama ca avand 70% in Parlament, care votau dupa cum au si recunoscut in martea neagra, ca turma de vaci, Ponta continua sa guverneze prin Ordonante de Urgenta :) Si nu a fost in stare sa dea in tot acest interval nici o lege semnificativa :) :)
  Acuma a scapat de cosmarul puterii – o sa motiveze ca Parlamentul nu vrea sa ii treaca legile. Exista oameni care nu se simt bine decat daca pot striga “eu sunt mic, nu pot nimic!” si Ponta e unul din acestia.

  Si al doilea, este un narativ electoral care pana acum a prins de minune la dobitoci numiti generic nae – “ajutati-ma cu votul, ca ma lupt cu un urias”. Basescu, UE, propria incompetenta… Si sarea nae sa-l ajute pe Ponta, ca are omul ceva plan de salvare a Romaniei si trebuie lasat sa-l puna in practica… :) :) :)

  “Următoarea idee poate ar fi să se închidă partidul şi să fugă.”

  ai tras cu urechea, iepuras mic! Caci Ponta a si declarat, in spatele usilor inchise, ca “daca nu castigam prezidentialele scapa cine poate”. Chestia e ca dupa infrangere Ponta o sa scape, caci o sa-i dea in gat pe toti cei de sub el. Si Ponta va ramane imun, in timp ce cei care l-au ajutat si sustinut vor infunda puscaria.

 • 3

  Sau mai bine zis puscariile :)

 • 4

  @mac gregor: de acord. Pe Ponta il intereseaza un singur lucru pe lumea asta: cat are el si doar el in sondaje. In rest, scapa cine poate.

  Maxa
  2014-02-27 12:16:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Cum ar putea un străin cum e Arafat(si musulman presupun)sa conducă tara? Unde s-a mai pomenit așa ceva? Romanii sunt chiar atât de prosti? Poate ar trebui sa fie si la noi valabilă regula ca un candidat la Presedintie sa fie născut in aceasta tara! Lăsați-o mai moale cu “eroul” Arafat!

  Andrei
  2014-02-27 12:18:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  [...] comment la acest articol al lui Rogozanu [...]

 • 7

  @Andrei: … de prin Ţara lui Andrei şi a lui Gigi Becali culese.

  Maxa
  2014-02-27 12:28:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  nae, in primul rand ti-as spune cate ceva de bine, dar daca mi-as exprima sincer aici parerea mea despre tine probabil ca as fi banat pe viata.

  Asa ca mergi si plimba ursul.

 • 9

  @nae ar cam trebui banat de pe aici. Sau sa-l lase sa scrie doar la Cristian Teodorescu, na. Is niste limite care au fost trecute demult. Daca asta totusi nu se intampla, cel mai bine ar fi sa fie ignorat pe viata. Ar mai fi si alti candidati pe aici (cum e victorel, dar la el nu stii intotdeauna cine scrie, plus ca e si simpatic din cand in cand).

  Maxa
  2014-02-27 12:50:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Mars.

 • 11

  Iata ca Tariceanu a invatat ceva de la “pretenul” sau Plagiatorul. Daca PMP are ca sigla marul, este de presupus ca “oul” lui Calin, cel ce a fost de 5 ori ginere, pe nume PeReLe, va fi para (malaiata). Este de asteptat sa apara un alt partid, mosit de Varan, cu sigla cireasa. Cred ca sigla papadia (sub denumirea populara) i s-ar potrivi partidului lui nae-flegma.

 • 12

  hm, e gresit daca se intelege asa:). mai dau un link doua sa se lamureasca.

  Costi Rogozanu
  2014-02-27 14:07:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  SalomonSalomon UKSalomon running shoessalomonukonline../salomonukonline../[url=salomonukonline../ UK[/url][url title="http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon"=salomonukonline../ running shoes[/url][url=salomonukonline../

 • 14

  まずは|素晴らしいと言う私がしたいと私がしたいブログ!私は簡単な質問を持っていた心|私はあなたがいないをすればそうでない場合は、聞きしたいのですが、その。 あなた自身とクリアを中央にどのように 見つけるために知っている前書き込み私がいた。 私が持っているいた苦労|アイデアを得ることに私のクリア思考の心をそこ。 私は|書き込みしかし、それはでの喜びを取る楽しむちょうど最初の10〜15分のように思えるちょうど開始する方法を把握しよう。どれ提案またはヒント? ありがとうございます!

 • 15

  Relating to answering the query what causes the essential ailment of gout, its far better to dig somewhat deep into some short discussion concerning the nature within the illness which will make the answer less difficult. It is actually typically identified that gout is induced resulting from high level of uric acid during the entire body. Individuals afflicted have complications making enoug . lead to dishes, far too much alcohol in all kinds. There’s gout often in males preceding 48, and additionally, it photographs appears largely a male affliction, on the other hand this has become regarded that girls will get it also. Gout , a form of osteo arthritis which prospects an awesome a . may perhaps foodstuffs, plenty of alcoholic. You may get gout commonly of males undesirable 42, and this stills appears for being generally a male matter, though it absolutely is acknowledged that girls could effortlessly get furthermore, it. Gout the type of osteoarthritis and rheumatoid . They kind when your uric acid level is large. This may induce excruciating soreness while in the joints with the major toe, knees, ankles and fingers.
  christian louboutin uk online sale

 • 16

  How to Obtain a Compact Company Grant in Canada
  cheap gucci belts

 • 17

  Schooling Tuition Help Grants for ladies. From personal funding to government support, . University Tuition Scholarships for African American Girls.
  ted baker australia

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!