RSS Feed

Declin instituţional, mancurţi şi arestaţi. Umilirea lui Iohannis şi autoumilirea lui Ponta. Negocieri de război în “studiourile” dictatorului Lukasenko: actriţa Merkel, figuranţii Hollande şi Porosenko, regizorul Putin

vezi toate articolele de
15 Feb 2015 la 16:04 38 comentarii 5917 vizualizari.

8-14 februarie 2015. Declin institutional, mancurti si arestati. Umilirea lui Iohannis si autoumilirea lui Ponta. Negocieri de razboi in “studiourile” dictatorului Lukasenko: actrita Merkel, figurantii Hollande si Porosenko, regizorul Putin.

Saptamana ce se-ncheie, avand evenimente predictibile ce nu pot revectoriza procesele in desfasurare, lasa loc in schimb unor concluzii de parcurs, ce-ar putea ajuta la intelegerea corecta a ceea ce va urma pe termen mediu. Pe la inceputul lui decembrie anul trecut, comentam impreuna cu Rares Bogdan la “Jocuri de putere”, cauzele si consecintele puternicului “declin institutional” experimentat de statul roman. Arestarile unor fosti demnitari si raportarile conducatorilor statului la realitate, pe care le voi analiza aici, expliciteaza in plus fenomenul evocat in fraza precedenta. Referitor la razboi,  prepotenta Rusiei in regiune, pe care o semnalam saptamana trecuta, a fost confirmata de desfasurarea negocierilor, efectuata conform unui scenariu de film de categorie B. Asadar:

1. Mancurti si arestati

Dupa votul senatorilor in cazul Vosganian am chestionat doi dintre colegii sai (mai asezati si nepenali!), curios fiind asupra motivatiei lor de a-l proteja: “Ne-a impresionat!”, si-am inteles ca asta a fost un ingredient major in decizia multora. Pot porni analiza despre declinul institutional chiar de la asta. Daca motivatia era disciplina de partid, era ingurgitabil. Daca decizia apararii lui Vosganian era generata de convingerea (fie ea si gresita) ca acesta a actionat pentru salvarea unui sector strategic al industriei romanesti, era acceptabil. Daca cei ce l-au aparat pe senatorul-poet-scriitor-seducator-actor (de fapt, cabotin) si-ar fi motivat deschis decizia clamand argumentat despre vreun exces al procurorilor, era chiar de salutat. Altfel, trebuie sa admitem ca avem de-a face cu un Senat format din doua categorii: “mancurtii inferiori” ce accepta neconditionat orice decizie a vreunui superior, lider politic sau ofiter de legatura, respectiv “mancurtii superiori”, carora le-a mai fost permis accesul emotional, in urma unor reprezentatii ce au suficienta recuzita (apa , mir, cruci, lacrimi), ca sa le poata excita reflexele umane primare, ce in cazul lor genereaza si voturi. Bineinteles ca simplific mult, insa e de retinut ca operam cu o camera superioara a Parlamentului, ce se comporta astfel, cu un sef al ei, Tariceanu (celalalt reprezentant al lui Sebi Ghita la varful puterii), ce-l ataca azi pe Iohannis exact pentru ca acesta a condamnat acest vot… condamnabil!

Tot despre declinul institutional putem vorbi si analizand arestarea preventiva a Elenei Udrea, cutremur major la varful puterii romanesti, superior ca magnitudine celui din Argentina spre exemplu, referitor la acuzarea presedintei Kirchner.

Daca peste ocean putem vorbi despre o practica cu care argentinienii sunt relativ acomodati, acuzatiile Elenei Udrea si referatele procurorilor, releva un peisaj de speriat, repet, la varful puterii romanesti, chiar daca doar o parte a lor se va confirma ca fiind adevarata. In plus, operativitatea si superficialitatea cu care a fost “executata” de deputati Elena Udrea, a relevat inca o data culpabilitatea si frica acestora de DNA, votand masiv si cinic pentru arestarea aceleia pe care pana in urma cu cateva zile se-ntreceau sa o complimenteze sau sa ii sarute mana, iar asta, doar  in cazul in care simteau ca li se permite…

In fine, incarcerarea lui Miron Mitrea, completeaza formula “guvernului de dupa gratii”, guvern penal care, analizat, ne arata doar partial, dar clar, cum si prin ce metode a fost condus si devalizat statul roman. Problema devine insa de actualitate comparandu-i pe cei in zeghe cu cei din guvernul Pontaghita, a caror practici sunt evident similare , mai absconse insa, desfasurate azi sub protectia mediatica sau a ofiterilor de legatura.

2. Umilirea lui Iohannis si autoumilirea lui Ponta

Klaus Iohannis a fost umilit, prin proceduri, respectiv mediatizare, eveniment ce va avea importanta in economia demararii mandatului sau prezidential. Astfel, in “desenul“ parlamentar descris mai sus, presedintele Romaniei a gasit de cuviinta sa-si respecte fisa postului si sa tina luni un discurs la inceput de sesiune parlamentara, pe care l-am apreciat ca fiind dur, clar, reformist. Desfasurarea pre- si post-discurs a insemnat insa o operatiune subtila de bagatelizare si denigrare chiar a primului mesaj al noului presedinte emis de la tribuna Parlamentului. Desi isi anuntase prezenta pentru data de luni 9 februarie inainte cu zece zile, Iohannis a fost “inghesuit”,  prin “grija” sefilor Parlamentului, intre doua evenimente (audiere Coldea si vot Udrea) cu impact public incomparabil, a caror desfasurare in aceeasi zi nu era reclamata de nicio urgenta. Acest  fapt a inlesnit ignorarea mediatica cvasitotala a mesajelor lui Iohannis, ce loveau exact in cei ce se prefaceau (prost!) ca-i sorb cuvintele, unii precum Ponta, chiar din prima banca… Comentatorii de serviciu ce i-au desfiintat apoi discursul pe site-uri/blog-uri, au reprezentat “piperul din supa umilirii lui Iohannis”, pregatita cu grija in bucataria pontaghita. Daca a inteles asta, Iohannis trebuie sa revina energic, atat cu mesajele cat si cu contrele corespunzatoare, exprimate in limbajul puterii. Daca nu o va face, armata parlamentara de lupi in blanuri de oaie, va trece de la aplauze false , la maraieli fioroase, apoi la muscaturi…

Tot in aceasta saptamana, Victor Ponta s-a umilit singur, printr-o vizita in SUA, fara agenda reala si vreun istoric relevant.

Cei acomodati cu mecanismele politicii externe, pricep lesne de ce vorbesc despre umilinta: prim-ministrul aliatului strategic de la granita cea mai fierbinte a momentului din punct de vedere al SUA, n-a fost primit la varful puterii americane! Pentru ca agenda de intalniri a  lui Ponta in SUA (cu o exceptie, ce i se datoreaza lui … George Maior :-) ), a fost bifata pana si de Vanghelie, primarul de la sectorul 5, acum patru ani. Cu diferenta neta ca Vanghelie a intrat si la Casa Alba, intalnindu-se cu unul dintre consilierii importanti ai lui Obama…

Si-atunci, de ce s-a mai dus Ponta in SUA, umilindu-se nu doar pe sine dar umilind si statul roman, intr-o perioada in care majoritatile se schimba, guvernul lui pare instabil, partidul e dezbinat, baronii maraie amenintator? Raspunsul este evident doar daca stim ca politicienii romani asimileaza Washingtonul ca fiind “Inalta Poarta”, iar calatoriile lor acolo, departe de a fi productive in vreun fel pentru statul roman, sunt destinate reconfirmarii “firmanului” si renegocierii unor termeni de mentinere in functie. Negocieri ce nu se fac la vedere, ci pe coridoarele ce duc catre oficiali, cu lobbysti ce au forta sa influenteze, cu conditia sa fie multumiti de valoarea facturii ce le va fi platita. Conform unei cutume post ‘89, se accepta ca “moneda de plata”, mai ales contracte avantajoase cu statul roman sau participatii in companii, aducatoarea de profituri mari. Sa observam cu atentie saptamanile viitoare sa deducem daca Ponta a reusit sa-si reconfirme firmanul sau rigorile razboiului din regiune vor indemna partenerul strategic sa sprijine eliminarea unui factor perturbator si nepredictibil.

Si punctul doi a fost tot despre declinul institutional in statul roman…

3. Negocieri de razboi

Daca mai era nevoie de un eveniment in plus ce sa certifice slabiciunea liderilor politici actuali, acesta a fost oferit prin negocierile de la Minsk. De la locatie, la gazda-dictator, agenda propusa, simularea greutatii negocierilor, rezultatul incert, nelegimitatea formatului si multe altele, toate aceste elemente compun un tablou ce poate da fiori reci unor observatori atenti si preocupati de soarta zonei. Iar prezenta in grupul de contact al fostului presedinte ucrainean Leonid Kucima, pare chiar cireasa de pe un “tort otravit”, servit cu multa viclenie de Vladimir Putin, unor “meseni” fie naivi, fie cu o agenda ascunsa publicului, dar care agenda ii obliga la un comportament obedient fata de presedintele rus.

Nu decriptez concluziile negocierilor, au fost suficienti analisti competenti care au facut asta in ultimele zile, intr-un efort de laudat spre a demonstra ca exista un proces de reconstructie a pacii, calmului si predictibilitatii. Eu nu cred ca ne indreptam spre asa ceva, ba chiar dimpotriva. Putin reuseste sa castige timp si benevolenta occidentala, ingrediente necesare finalizarii aliniamentului de demarcatie intre eurasiatism si euratlantism. Aliniamentul de demarcatie trebuie sa fie cat mai larg, ideal sub forma unor state-tampon, cu guvernari instabile si statut international incert, gen Moldova si Ucraina, practic un fel de “no man’s land”, usor de observat si manipulat la nevoie. “Uneltele” pe care le are la dispozitie Rusia sunt determinante pentru viata cetatenilor acestui gen de tari, de la cele identitare (limba, cultura, religie comune) pana la cele economice (gaz, petrol, piata de import-export).

De ce nu poate fi impiedicat Putin azi? Tocmai din cauza dependentei asa-zisilor negociatori, Merkel, Hollande, Porosenko. Iar daca dependenta ar functiona doar in cazul ultimilor doi, n-ar fi o mare problema, cazul s-ar rezolva simplu. Cazul Germaniei si al lui Merkel insa, este unul de natura sa-l faca azi pe Putin atat de puternic in negocieri. “Cablarea”  atat de eficientei  economii germane la conductele energetice cu robinet la Moscova, au pus liderul Uniunii Europene in aceasta situatie disperata de dependenta, ce este devoalata prin maratonul suprauman la care a fost supusa Angela Merkel in ultima saptamana, cand a fost obligata practic sa inconjoare planeta, pentru a amana un dezastru. Iar “sacosa goala” cu care s-a intors Merkel dupa discutiile cu Obama este de natura sa incurajeze deocamdata atitudinea de prepotenta a lui Putin. Desigur ca americanii stiu asta si doresc sa profite cat mai mult de situatia dificila a Germaniei. Iar americanii au si vizualizarea exacta a interdependentelor capitalurilor ruso-germane, si mai stiu ca multe dintre acestea au sapat un sant subteran adanc intre Kremlinul lui Putin si fotoliul oricarui cancelar al Germaniei. Ca doar Putin a ajuns sa fie atat de potrivit pentru sarcina sa, tocmai pentru ca a avut in coordonare multi ani agentii acoperiti ai KGB din politica si economia Germaniei comuniste…

Cu guvernul Moldovei am vazut ce s-a intamplat, rusii l-au prabusit conform planului initial, eliminarea pro-romanilor din arcul guvernamental de la Chisinau fiind de natura sa evoce asta, dupa cum am analizat saptamana trecuta.

Despre Romania si rolul nostru in aceasta ecuatie de “razboi instalat” o sa scriu dupa vizita presedintelui Iohannis in Ucraina, cand vom deduce mai clar daca partenerii euratlantici, mai ales SUA, ne acorda importanta pe care o meritam, conform pozitiei, potentialului si , indeosebi, dedicatiei clare pentru euratlantism.

Pana atunci, va invit sa reflectati in ce masura arsenalul postmodernismului, instalat comod in mentalul colectiv, ne impune comportamentele, atitudinile, convingerile, de care ne-ar fi fost poate rusine in urma cu 25 de ani, cand noi consideram ca ne-am recastigat libertatea…

P.S.

Ma autodenunt (folosesc un termen la moda in “lumea buna” :-) ) ca fiind la curent cu presiunile pe care Pontaghita le face asupra clientelei lor guvernamentale sau asupra unor fosti colegi/apropiati/santajati din justitie, pentru a face greutati unor persoane din structura Realitatea Media, ce sunt critice la adresa proiectului Pontaghita sau devoaleaza pentru public afacerile ilegale ale acestui binom ce azi administreaza Romania aproape discretionar. Comunic binomului, pentru inceput, ca eu nu sunt Adrian Sarbu, iar ei , pentru ca actioneaza programatic impotriva intereselor statului roman, devin prea mici pentru ceea ce si-au propus …

Iar acest “autodenunt” sper sa-i inspire si pe alti jurnalisti ce pare ca si-au uitat menirea si cred ca isi spala rusinea incorectitudinii, mimand revolta furibunda impotriva “regimului Basescu”. Regim ce nu mai exista. Ba mai mult, pare azi ca nici n-a existat, a fost doar o eticheta comoda de parcurs, acceptata de titular din prea mult orgoliu, aplicata cu inteligenta de adevaratii beneficiari…

http://voxpublica.realitatea.net/wp-content/uploads/2015/02/toti.jpg

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

38 comments
 • 1

  Iata o parere avizata de la cel ce a stat la masa cu Putin si care s-a adapat din doctrina neosovietica a lui Dughin.

 • 2

  Interesant, domnule Cozmin Gusa si felicitari pentru acest “autodenunt”.
  Cei din presa sunt obligati s-o faca, acum….pentru ca, noi, poporul, galeria de pe margini, chiar daca suntem la mii de km departare, deja simtim ceea ce se intampla acolo. Pontaghita, daca nu se iau masuri la timp, nu va fi doar “un vant care adie” ci, o foarte puternica tornada care va face ravagii inclusiv in jurnalistii care inca mai freaca menta vazand pericolul in directia opusa si….apusa!
  Este condamnabila manifestarea jurnalistilor de a nu difuza ceea ce stiu, tot ceea ce se afla, pentru ca in lumea mass-mediei din Romania, s-a aflat si s-a stiut, de 25 de ani, mult mai mult decat i s-a oferit publicului despre cei ce-si exercita puterea in tara.
  Aceasta “modalitate” de exercitare a puterii mass-mediei este extrem de vulnerabila si jurnalistii ar trebui sa constientizeze daca servesc democratia sau nu, pentru ca o tornada se poate intoarce nu numai impotriva unora ci impotriva intregii institutii media.

  AraBrandiana
  2015-02-15 22:31:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  v-ati invatat de la ant3 sa linsati personalitati,cum poti sa acuzi de cabotinism un om de cultura ,crestin practicant si prin tot felul de maimutoi sa-l minimalizati?senatul si-a dat avizul,respectand constitutia,procuroriise substituie vechilor securisti iar gloata vrea sange…voi sunteti mancurti..rusine,articol manipulativ!!

  viola
  2015-02-16 06:59:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  problema strategica e mobilierul de celulă .nu vedeți

  și doi la mână
  2015-02-16 08:21:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Nu o sa uit niciodata cum Gusa aproape s-a rastit la unul din invitati, amintindu-i ca e televiziunea sa si insinunandu-i ca daca nu-i place poate sa plece.

  Un alt patron de TV care-i place mult sa se auda vorbind si altii sa-l asculte fara sa comenteze.

  Mihai
  2015-02-16 09:19:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Din cite am vazut si auzit pina azi se stie foarte bine ca smenarii astia doi Ponta,Ghita sunt cu okii pe voi gata sa va distruga,cea ce vor de fapt sau este deja obiectiv,postul vostru la mazilit pe Ponta,prietenul si apropiatul corupt Ghita sef la sri gata sa va ingroape,ciudat insa!la cite sa spus despre omul asta ca are afaceri cu statul si face una alta nu este anchetat,sta linistit,DNA nu are treaba cu el,voi ce ziceti?Asa tare a ajuns Ghita sa ai aiba pe toti la mina cu diverse inregistrari,nu degeaba a investit in ET,ce credeti d-le Gusa?nu-l simpatizez de loc dar as vrea sa se faca dreptate,cine o va face?Iohanis care tace ca cicatul in iarba,ajung sa cred ca va face mucii-n cravata cu voi cei de la Realitatea,d-voastra ce credeti?

  Ilie de la Scularie
  2015-02-16 09:35:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Un articol demn de atentie si reflectie.
  Mesajul ingrijorator este ca pentru noi jocurile sunt deja facute la Moscova, iar cei care conduc Romania isi vad de interese personale.
  Detaliile care lipsesc din articol ar putea fi alarmante pentru ca situatia reala este catastrofala.
  Totusi este bine ca lipsesc detaliile.
  Sa priceapa doar cei cu mintea limpede!

  Pictor Vonta
  2015-02-16 13:32:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  [...] a adăugat un PS-semnal la sfârșitul editorialului său săptămânal publicat astăzi pe voxpublica.net (sublinierile ne aparțin): Ma autodenunt (folosesc un termen la moda in “lumea buna” ) ca [...]

 • 9

  “la adresa altor entități media care își permit să fie obiective și să critice acțiunile guvernamentale deficitare sau frauduloase.”

  ce inseamna obiectiv pentru dumneavoastra? Atacarea NUMAI a stingii sau pe toata lumea.Stiti ca in zicala aia “tara arde si baba se piaptana” adica va ocupati de PRESUPUSELE hotii ale lui ponta si ale guvernantilor si ignorati sau treceti la si altele hotiile INCRIMINATE ale asa zisei drepte.Adica ceva de genul hai sa o labarim cu rompetrolul si sa ne facem ca nu auzim sau sa nu dam importanta mafiei portocalie.Asta-i obiectivitate? lasati-o dracului ca eu cred ca nu stiti sensul cuvintului.
  Sau poate obiectiv la dumneavoastra este sa ne razbunam sa atacam pe ponta si ai lui indiferent cum
  Si daca ponta si ghita sint doi hoti faceti tata plingeri la dna, ingropatii in plingeri nu doar dati pe clanta .Ce dracu lasati hotii sa zburde sau nu zburda ca nu are cine dar o bagam si noi asa la sto ca poate mai pacalim citiva oameni.
  De asta cei de la digi24 fac uneori audiente mai mari ca voi.Ati reusit sa bateti si acest record.Asa politica editoriala asa audiente.Ca de comparat cu A3 nu am cum dracu sa fac ca este tintarul cu armasarul.Voi nu stringeti intr-o saptamina audientele dintr-o seara a antenelor

 • 10

  “In plus, operativitatea si superficialitatea cu care a fost “executata” de deputati Elena Udrea, a relevat inca o data culpabilitatea si frica acestora de DNA, votand masiv si cinic pentru arestarea aceleia pe care pana in urma cu cateva zile se-ntreceau sa o complimenteze sau sa ii sarute mana, iar asta, doar in cazul in care simteau ca li se permite…”
  Păi, or le e frică de DNA (votul la Udrea) ori nu le e frică ( votul Vosganian). Hotărăşte-te odată !
  Cât despre impactul pe care l-a avut discursul iohanesian, bruiat şi eclipsat de două alte evenimente “excepţionale”, asupra cetăţenilor României, să recunoaştem că e o impresie “contra naturii” deoarece felul de a vorbi al neamţului nu prea are darul de a ţine trează audienţa, oricâtă bunăvoinţă ar exista din partea ambelor părţi .
  Impresia că SUA moare de dragul Germaniei şi nu o foloseşte ( cît poate binenţeles ;) ) pentru izolarea Rusiei, deoarece este conştientă că o apropiere dintre acestea două, ar face o Europă puternică, mult superioară celor ce în neghiobia lor se vor şi se văd, stăpâni ai Lumii !

  Radu Humor
  2015-02-16 15:25:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Raman la parerea ca tov. Cozmin Gusa este cel mai periculos individ din presa romaneasca, inteligent, diabolic chiar si extrem de bine coordonat, prietenii stiu de ce si mai ales de catre cine !!!

 • 12

  In sfarsit am scapat Romania de coruptie.
  A fost prinsa Elena Udrea, “mama coruptilor”.
  Plang senatorii si deputatii, se inchina, se roaga si se sfintesc cu mir.
  Demna de o carte a recordurilor hiperactivitatea DNA tinde sa ne arate ca Elena Udrea poate sa ispaseasca pentru toate spagile din Romania din ultimii 25 de ani.
  Este “fugarita” penal de 3 ori pe zi, indemnata sa vorbeasca si arestata pentru ca vorbeste fara sa i se permita.
  Mega-Afacerea Microsoft a pornit cu promisiunea unui cutremur de proportii pentru marii infractori si s-a blocat in celula Elenei Udrea pe motiv ca aceasta nu a vrut sa-i prinda asupra faptului. Ca daca i-ar fi prins ea atunci mult mai bine am fi trait noi acum.
  In scurt timp in ceea ce o priveste vor incepe denunturile legate de lovitura de stat, frauda la referendum si nu m-ar mira sa existe cateva denunturi in legatura cu mineriadele si revolutia. Era si timpul sa fie prins cineva.
  De fapt ceea ce am inteles pana acum este ca infractorii sunt eliberati daca fac denunturi impotriva Elenei Udrea.
  Este straniu sa vezi cat de multi se entuziasmeaza la tot acest circ penibil.
  Frenezia denunturilor si a cererilor de arestare preventiva este de-a dreptul hilara si in mod evident nu are nimic de a face cu justitia. O asemenea instrumentare a spetelor de cele mai multe ori stupide este specifica lumii interlope nicidecum justitiei.
  Cineva este raspunzator de acest circ si va plati.

  Pictor Vonta
  2015-02-16 19:28:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  haha, puteam sa jur ca asta e motivul pentru care l-au scapat pe Vosganian; a atins si santajat fiecare coarda emotionala care i-a iesit in cale marelui “carismatic” iar dragii nostri senatori, si ei atinsi de microbul asta romanesc al milei pt “cazurile sociale”, s-au inmuiat. ce trista si paguboasa mentalitate. de vina cred ca e religia. mai Cozmin, cel mai inteligent si periculos :) , o sa faci cu ghita cum ai facut cu basescu: la un moment dat n-o sa mai conteze nimic din ce spui daca o spui prea des si cu prea multa patima. ponta si ghita administreaza discretionar romania ? pe bune ?

 • 14

  de fapt se face tot acest circ cu Elena Udrea pentru ca este blonda; intreaga ei prezenta ca politician nu a capatat aceasta anvergura nici pentru ca este deosebit de inteligenta sau profesionista, nici pentru ca este neobisnuit de corupta sau hoata. e doar blonda si a zgandarit si cele mai potolite instincte ale inca necivilizatilor barbati din romania :) casnicile isi rod unghiile, barbatii si-ar dori s-o invete cate-o lectie. de vina este si aerul ei de femeie mai intai si apoi de politician, nu-i asa ? asta e secretul. un fetis pervers de-al tuturor hh

  platina
  2015-02-16 20:23:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @Radu Humor:

  Chiar nu intelegi? Sigur ca le este frica de DNA….asta e motivul pt care au aruncat-o pe Udrea in groapa cu lei …individa incepuse sa vorbeasca si trebuia redusa la tacere. Numai in puscarie putea sa taca.
  Odata scapati de Udrea, sunt salvati. Asta e motivul pentru care l-au salvat pe Vosganian si stai, ca balciul nu e gata ….usor-usor sa intorc toti din parlament impreuna cu Pontaghita la vechile metehne …pumni si bocanci in gura tuturor, inclusiv presei care a mai ramas independenta, adica isi face de cap criticandu-i pe cei doi imparati “ofiteri acoperiti”. Cum amandoi sunt imparati rosii, si suprematia doar unuia ii apartine, o sa vedeti si care ramane dintre cei doi.
  Sau cine stie? Pot ramane si-n-doi …traim vremuri moderne.

  AraBrandiana
  2015-02-16 21:11:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Gushatu….un intarziat impotent shi invidios…..atat…

  emilian
  2015-02-17 10:43:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  un p.s. de toată ruşinea de la un patron de presă viitor mogul dar pe banii altora, inclusiv ai statului…
  adică patronul le pune botniţă jurnalistilor care ar dori să fie în actualitate cu scena macabră a “revelaţiilor” regimului băsisto-udrist
  nu trece o zi fără să află chiar de la mecanismul băsist cât de corupt şi periculos pentru interesul public a fost şi este acesta iar dl Guşă nu doreşte să mai audă vorbindu-se ori să vadă scriindu-se despre acest regim care mai are destui adepţi ai corupţiei şi ai minciunii

  trolu
  2015-02-17 11:23:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Sunt toate semnele ca in Romania deja a triumfat mafia comunisto-tiganeasca sprijinita de unele “servicii”.
  O fi bine o fi rau?
  Dupa aprecierea unor comentatori prezenti aici se pare ca asta si-au dorit mereu si ca cel putin pentru ei va fi bine.
  Nu poti sa nu te cutremuri cand vezi peste tot celebrarea prostirii si bucuria prostiei.
  In mod evident cineva se straduieste sa ne convinga ca devine periculos sa fii cinstit intr-o asemenea tara.
  Intr-o tara condusa de infractori.

  Pictor Vonta
  2015-02-17 12:12:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Pictore

  ” arestare preventiva este de-a dreptul hilara si in mod evident nu are nimic de a face cu justitia. O asemenea instrumentare a spetelor de cele mai multe ori stupide este specifica lumii interlope nicidecum justitiei.”

  la asa ceva de la tine chiar nu ma asteptam.Sa vezi tocmai acum cum lucreaza justita independenta a chiorului imputit este culmea observatiilor.
  Pictore de cind mama dracului iti tot spun de justita asta jegoasa si dreapta ca turnul din pisa.Stiu cind tot justitia asta alerga si baga la puscarie pe nastase si voiculescu erai fericit acum ca alearga pe udrea si alti dreptaci esti revoltat.De ce pictore, ce hotii vostri sint hotii buni, ceilalti fiind cei rai.Si ce daca intra la bulau pe denunturi ce nastase sau voiculescu nu tot pe denunturi au intrat.Sau la ei si la alti merge cu denuntul la ai nostri nu.
  Lasa pictore sa intre TOTI HOTII la puscarie nu numai unii, ca zece ani asta s-a facut justitia in independenta ei nu a alergat decit pe UNII ,ca restul erau cu noi si dadeau tainul.Ce tu crezi ca udrea lua bani din spagi si chiorul nu stia.Prostul prostilor sa fii sa poti crede asta. Stia pictore dar isi lua tainul si se facea ca nu vede,prinea tainul singur fara martori, cu punga,sacosa sau sacul pe sest sa nu vada sa nu auda nimeni nimic si nici peste timp sa spui ca i-ai dat ca nu ai nici-o dovada si la jigodismul lui te poate da in judecata si ramii si cu banii luati si cu procese pierdute .Uita-te numai la mecla lui a chiorului si o sa constati ca am dreptate.
  Cit despre ce se intimpla acum mie imi place de mor pentru ca se intimpla a se dovedi ca nu numai o parte a furat de a rupt in tara asta ci si cealalta parte.Singura diferenta era ca hoti vostri statul de drept il clama si tot pe el fura de il rupea.Si toate astea si intr-o perioada cind de la unii se lua iar mafiei portocalii li se dadea.
  Eu zic sa zici si tu zicla comunistilor de pe timpuri adaptata la secolul 21 “hoti din toate partile uniti-va la jilava sau rahova”
  hihihihihihi

 • 20

  @nae:
  Sa intre la puscarie toti hotii si pentru asta nu ar fi un mare sacrificiu sa intre si cativa nevinovati.
  Problema este cand faci circ in loc de justitie.
  Problema este cand iei infractorii ca martori si ii presezi sa faca denunturi ca sa scape.
  Problema este cand deschizi 7 dosare intr-o saptamana si ai dosare nesolutionate de ani de zile.
  Si peste toate astea iei masuri exagerate, atat de exagerate, de grabite si de prost motivate incat este evident ca o faci ca sa ingradesti dreptul la libera exprimare a cuiva care poate sa spuna “prea” multe.
  Problema este ca actionand astfel in numele justitiei compromiti din start chiar actul de justitie.
  Isteria creata pe tema Elenei Udrea este praf in ochii prostimii ca sa nu vada adevaratele hotii.
  Dar ma rog la cata prostie exista putem considera deja ca s-a dovedit ca metoda asta functioneaza.

  Pictor Vonta
  2015-02-17 17:24:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Pictore

  nu faci decit sa ma confirmi si iti multumesc.Dar stii care-i problema ca tu vezi cu mare intirziere tot ce spui despre justite acum.Eu o tot spun de vreo trei ani si din omul lui voiculescu nu ma scoteai.Acum cind in sfirsit au ajuns prin aceleasi metode jegoase si la oamenii vostri descoperi.Tirziu pictore tirziu.
  - 1. Ce dracu nu a fost circ la nastase sau la voiculescu? A fost si inca mare.Acum este la fel doar personajele sint altele apropiate de tine.
  - 2. Ce nu a fost “Problema este cand iei infractorii ca martori si ii presezi sa faca denunturi ca sa scape”.Ai uitat? cum mama dracului dupa vreo zece ani brusc infractorul nelu iordache si-a adus aminte ca a fost santajat de voiculescu si pac un denunt iar justita independenta poc cu retinerea poc cu controlul judiciar etc etc etc.Apropo ai mai auzit ceva de dosar de cind voiculescu a fost bagat la pirnaie? Nimic pictore totul nu a fost decit la sto ca ar fi plecat voiculescu pe luna si de acolo nu mai exista extradare.
  - 3.Problema cu dosare nesolutionate de ani foarte corect ai pus probleme acuma.Ca exemplu ia alegerile din 2009 unde au fost 12000 plingeri si nu s-a uitat nimeni la ele si tosc plosc au sarit si pe oameni si pe dragnea pe uni daca si cum au votat si pe dragnea de ce a tras de oamenii lui sa-i scoata la vot.Pictore nu se uscase inca stampila pe buletinul de vot in timp ce pligerile din 2009 devenisera papirusuri.
  Si asta numai la trei exemple ca nu pot sa ti le insir pe toate.Vezi eu le spuneam si voi din sluga lui voiculescu si manipulatul antenelor nu ma scoteati.Atunci nu erai revoltat ca erau cu voi si bine le facea spuneai tu, erai fericit.Na ca si acuma este exact la fel numai ca directia si personajele sint altele.Si asta te deranjeaza ca sint cei care ieri erau cu statul de drept in brate si azi constati ca nu era decit la sto sa te fraiereasca pe tine si sa-ti distraga atentia de furaciunile lor.
  Pictore adevarat justitia actioneaza cum spui tu mizerabil dar sa stii ca asa a actionat tot timpul.De asta ti-am spus de atitea ori ca ma maro pe ea.Acum ti s-a luat valul si vezi si tu de ce spun asta. Mai bine mai tirziu decit niciodata.

 • 22

  @nae:
  E bine ca imi dai dreptate, dar nu este deloc acelasi lucru nici Nastase cu Voiculescu, nici Voiculescu cu Udrea nemaivorbind ca niciunul din cei doi nu a fost arestat nicio secunda pana cand nu au fost condamnati. Iar Elena Udrea nici nu s-a simucis, nici nu s-a internat, nici nu l-a supendat pe Iohannis si nici nu a zis ca trebuie sa puna mana pe justitie ca sa scape de dosare.
  Se pot spune multe despre diferente si nu este nevoie sa-mi povestesti nici despre cum isi lua Nastase spagile, nici despre cum isi incheia Voiculescu contractele.
  In plus este de bun simt sa nu crezi ce vezi la A3 despre Voiculescu.

  Pictor Vonta
  2015-02-17 20:21:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @Ion: Scurt si cuprinzator! Aceeasi parere de multi ani!

  Ioan Petrescu
  2015-02-19 09:34:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  bai asta cu “pictore” ai putea sa ne mai scutesti de comentariile tale gretoase? Ia-ti o oglinda si vorbeste-i cat vrei…sictir!

  michael
  2015-02-19 09:40:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Cred ca ar trebui sa ne aparam tara. Nu-i asa d-le consultant? Poate poti sa-mi spui ce patriotism mai mare poate exista cand voi pleca la lupta sa apar datoria externa facuta de dragul unor acorduri cu organisme care ne-au supt si ne-au destabilizat, palatele celor care m-au furat si isi invata si copiii sa ma fure si oasele strabunilor. Altceva nu mai am de aparat. Aaa da! O poza cu o tara frumoasa. O poza la care atunci cand ma uit flamand fiind nu-mi schimba starea. O poza care sa ingalbeneste accentuat mai ales acum. Aud sloganuri ca intoarce-ti-va in tara. Pentru? Ca sa apar ce? Bogatia voastra si nimicul meu?

  sandu
  2015-02-23 11:14:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Unde este duplicatul ?
  Nu a aparut inca postarea de acum doua ore !

  firavu gheorghe
  2015-02-23 14:25:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com

  CRISTI
  2015-03-02 22:30:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Banii nu au culoare politica!
  Vezi: https://www.facebook.com/cttpolitech.upb

 • 29
 • 30

  hahaha

 • 31

  east end grill lafayette inair max 1 pink cooler mahogany redadidas neo shoes vietnamnike lvd vintage limited edition
  big and tall limited carlos henderson 11 denver broncos jersey laser-cataract-../

 • 32

  nike kobe 10 orange yellowx girl x bearbrick x nike wmns blazer mid premium qs new imagesnike cortez ultra whitewomens nike air max 90 essential running shoes
  youth jair pereira 4 guadalajara jersey tchotyoga.net/M../

 • 33

  mens nate schmidt 88 vegas golden knights premier custom jerseywomens aleksander barkov 16 florida panthers authentic home jerseymens new york islanders anders lee fanatics branded royal breakaway player jerseymens nick paul 13 ottawa senators authentic away jersey
  womens r j hunter 2 houston rockets navy jersey leshotelsparisi../

 • 34

  white under armour 10k forceblanc violet femmes air jordan 11 free shipping always lifelike marque gris populaires auprs des jeunesair jordan retro 1 chicago bulls for salewomens nike air max 95 dyn fw running shoes
  jordan 10 steel appolicious.net../

 • 35

  youth shane gersich 63 washington capitals premier custom jerseywomens jaden schwartz 17 st louis blues authentic away jerseymens josh leivo 32 toronto maple leafs breakaway home jerseymens tyler johnson 9 tampa bay lightning replica away jersey
  youth yahia aly 96 florida a&m rattlers jersey 2acaringfamilyd../

 • 36

  womens limited jeremy sprinkle 87 washington redskins jerseykids limited juju smith schuster 19 pittsburgh steelers jerseybaby elite marqui christian 41 los angeles rams jerseymens nikolay kulemin 86 new york islanders replica player jersey
  youth mallex smith 0 tampa bay rays team jersey oxfordfamilyden../

 • 37

  womens proline trey flowers 98 new england patriots jerseymens elite zach fulton 73 houston texans jerseyyouth new england patriots stephen gostkowski nike navy game jerseymens blake comeau dallas stars replica jersey
  youth alex pietrangelo 27 st louis blues premier custom jersey timplista.net/N../

 • 38

  youth tra vontae booker 99 louisiana ragin cajuns jerseymens nathan tilford 33 arizona wildcats jerseykids game kamu grugier hill 54 philadelphia eagles jerseymens tampa bay buccaneers doug williams nfl pro line orange retired player jersey
  nike lunar eclipse plus opiniones kupproje.net/Sh../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

 • 1michael kors handbags debenhams letramichael kors clutch with lock edgemk shoulder jet set episode viimichael kors wallet turquoise trailer 7 kaimi fairbairn jerseys kansas city teknik-plastik.../ ...
 • 2latest white shoes for men youtube.comadidas sock boots size 3 youtube.coman on feet look ubiq x asics gt cool nightshadenike air force 1 high premium black rise shine pack nikeid fl氓de hvid converse...
 • 3air jordan 2 3m reflective white metallic silver neutral greynike air max 90 premium obsidian sailbest old school basketball jerseys pinterest.comsupra outlet store bl氓 lilla kvinders nike tanjun kamusdokter.com../...
 • 4lilla lilla adidas originals adiletteguld s酶lv vans off the wallsort kvinders nike stefan janoski maxgul asics tigers mexico 66 beige volt kvinders vans spot canvas ericagluck.com/../ ...
 • 5guld guld kvinders fila court deluxeorange gul kvinders adidas logo adiletteguld gr酶n nike kmtr komyuter prmbl氓 orange toms flower orange guld kvinders lebron 10 homeinspectiond../ ...
 • 6a preview of asics gel saga christmas and 2015 releasesmatte black sunglasses lenses tumblr.comadidas adicolor low flavors of the world st. patricks daynike air max 95 solar red jordan x converse commemorative...
afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!