RSS Feed

Deseneaza-l pe Mahomed

vezi toate articolele de
20 May 2010 la 10:43 3 comentarii 922 vizualizari.

Astazi este ziua internationala in care il desenam, asa cum ne pricepem mai bine, pe profetul Mahomed. Ideea vine de la un grup de oameni suparati pe decizia canalului  american Comedy Central de a cenzura un episod din South Park ca urmare a amenintarilor cu moartea venite din partea extremistilor islamici.

Un protest simpatic impotriva prostiei galagioase care se manifesta plenar ori de cate ori, in lumea libera,  vreun artist vizual, fie el si obscur,  indrazneste abordeze teme care au legatura cu prea-iubitul profet al lui Achmed, teroristul confuz din valiza lui Jeff Dunham.

Danezii de la Jyllands Posten (pusi pe lista neagra a fiecarui extremist care se respecta), Ayan Hirsi Ali (refugiata in SUA), Theo van Gogh (asasinat) au simtit cu totii pe pielea lor efectele acestei boli.

Indrazneala de a nu fi de acord, curajul de a pune intrebari, inteligenta de a folosi umorul sunt concepte straine invatatilor islamici care isi folosesc stiinta pentru inspira asasini al caror grad de discernamant este egal cu cel al unei conopide.

Ma indoiesc ca amaratul ala de profet al lor e alergic la caricaturi.  Nu poate fi. Altfel nu ar fi lasat in urma o civilizatie care are totusi suficiente argumente pentru a nu-i fi rusine de propria mostenire.

Adunatura de frustrati care ii interpreteaza in cheie mortala invataturile nu vor vedea probabil niciodata raiul islamic. Dar asta, pana la urma,  e problema lor.  Devine si a mea cand nu pot prelua aici episodul din South Park care i-a ultragiat pe virginii din madrase.   De teama represaliilor, episodul respectiv a fost cenzurat si este probabil singurul care nu e inca disponibil pe southparkstudios.com

Restrictiile lor nu sunt si ale mele iar limitele interactiunii dintre noi, in calitate de cetateni ai lumii, sunt stabilite in functie de cel mai mic numitor comun si nu in functie de interpretarea pe care niste indivizi oarecare o dau unei carti, indiferent de cat de sfinta ar fi ea.

Cum nu am nici cel mai mic talent la desen, imi permit sa preiau una din caricaturile din Jyllands Posten. Enjoy:

PS:  Apropo de libertatea de exprimare, azi sunt extremist islamic:  comentariile vor fi inchise.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!