RSS Feed

Despre portalul extremist “În Linie Dreaptă” (2)

vezi toate articolele de
03 Mar 2014 la 12:21 12 comentarii 5019 vizualizari.

Liviu Crăciun, autor a 117 articole pe portalul În Linie Dreaptă, comentează ȋn 2011 la propriul său articol: “multiculturalismul e rasism.” Vlad M., autor a 342 de articole pe portalul În Linie Dreaptă, ȋi dă dreptate şi explică ȋn detaliu (sublinierile ȋmi aparţin):

“Corneliu, multiculturalismul este rasism.
(…)
“Oamenii nu trebuie sa fie nici rasisti, nici xenofobi”, dar de cele mai multe ori sunt, intr-o masura mai mare ori mai mica. Asta e realitatea si nu se va schimba prea curand. Totusi, “nu rasismul si xenofobia sunt rele, ci abia atunci cand se dezvolta in niste programe politice” devin periculoasa. [sic] Mi se pare evident.Ce te doare ca vecinul Popescu este rasist daca rasismul lui se reduce la “ai dracu’” X (unde X este o etnie/ popor ce apartine unei alte rase)?
Tine cont ca nici antirasistii nu sunt mai putin rasisti, din contra, sunt de un rasism infiorator.”

Rasismul şi xenofobia nu sunt rele ȋn viziunea autorului ÎLD. Antirasiştii reprezintă ȋnsă adevărata problemă; antirasiştii sunt răi, de un rasism ȋnfiorător. Este vorba despre acelaşi Vlad M. (aka Imperialistu’) care scria că nu trebuie să ne facem iluzii ȋn legătură cu negrii din SUA, şi cu atât mai puţin ȋn legătură cu “ţiganii noştri ” sau cu oamenii din Africa.

http://inliniedreapta.net/romanii-sint-rasisti/

Cine este de fapt Vlad M, autorul ÎLD care semnează atât de curajos cu o iniţială ȋn locul numelui de familie?
Aflăm din EVZ: este vorba de Vlad-Ştefan Modoran care scria articole ȋn Revista 22 şi Evenimentul Zilei – Vocile Dreptei.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/noua-stanga-din-romania-si-nobila-cauza-gay-1027195.html

Iată cum gândeşte şi Costin Andrieş, autor a 622 de articole pe portalul ÎLD şi colaborator la Evenimentul Zilei:

“da carol, dar oricum ai lua-o, nu este totusi homosexualitatea o deviere? dar si eu pot spune ca nu e nevoie sa fiu “tolerant” pentru ca sint indiferent. Dar pot fi indiferent si acceptind ca homosexualitatea e o deviere.

http://inliniedreapta.net/ticalosi-fara-glorie/

Câteva dintre comentariile lui Bogdan Calehari (157 de articole) la unul dintre nenumăratele texte islamofobe de pe ÎLD dau măsura extremismului reprezentativ pentru ȋntregul portal:

“eu_unul #1.Cu tot respectul , imi manifest nedumerirea fata de grija , ce isi face simtita prezenta , in fraza ” problema e cum putem trage o linie clara intre ce e neofensator si ce e ofensator ? ” (pt. musulmani banuiesc ).
De ce trebuie sa ne punem intrebarea asta ? EI si-au pus-o vreodata , vis-a-vis de noi ? Tinand cont de dispretul , cu care ii trateaza pe ” necredinciosi ” , daca ar fi sa tragem o LINIE CLARA , ar trebui sa o facem cu SABIA .Dupa cum vedem insa , daca ne uitam la ce se intampla ,sunt din ce in ce mai putini cei care au puterea ,curajul si dorinta sa o scoata din teaca .

Calehari vrea să scoatem sabia pentru a rezolva problema musulmanilor. O spune din nou la comentariul #14:

“eu_unul #9.Pentru ca musulmanii , niste cuceritori cinici si realisti , nu si-ar pierde timpul discutand despre relativismul moral al stangii si algoritmul de determinare , propun sa nu ne ” risipim ” nici noi.Sa lasam deoparte si efectul injuraturilor de mama , asupra onoarei si sensibilitatii moldovenilor si oltenilor .Propun asta , gandindu-ma la acel sfetnic neamt al lui Carol I , care spunea satul : la Romania forte frumos dar prea molt pizda matii [sic] ! :)
(…)
Am vazut ca si de metafora arhaica ,cu SABIA , s-a ales prafu’ “). Daca Vlad Tepes n-a avut rachete . :) Totusi pentru ca Marele Vlad , a trecut Dunarea , si a taiat capetele a 20000 de turci , cu SABIA , pentru a i le trimite cadou lui Mateias la Budapesta , raman la sabie .Vai de rachetele astora de azi ! :)

Rachetele nu mai sunt de ajuns. ÎLD-ul are nevoie de săbii, pentru a le tăia capetele.

http://inliniedreapta.net/sindromul-musulmanului-ofensat/

Vlad P. (94 de articole) are gânduri asemănătoare pentru musulmani. (De remarcat şi avatarul lui Vlad P: nu este vorba de harta României din perioada interbelică, ci de o hartă ȋn care România include, pe lângă Republica Moldova, şi teritorii ale Ucrainei, cu populaţie majoritar ucraineană.) La un articol unde se discută, printre altele, crimele lui Breivik, Vlad P. comentează:

Pregăteşte-te, Europa, dansul morţii pe străzile tale abia începe. Vor o nouă Cruciadă? Să le-o servim. Să acceptăm duelul la care suntem provocați atât de insistent.
Numai de-am avea cu cine porni așa ceva…

http://inliniedreapta.net/razboi-islamist-in-europa-astazi-norvegia/

* * * * * * * * * *
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/despre-portalul-extremist-in-linie-dreapta-103394.html

Exact acum două săptămâni, imediat după ce a apărut ultimul meu text despre În Linie Dreaptă, Cristian Pătrăşconiu, unul dintre oamenii care recomandau insistent ÎLD-ul, a anunţat că ȋşi suspendă blogul.

Peste o oră ȋnsă n-a uitat să-i laude din nou pe extremişti:

“recomand cu multă căldură ILD. scris de oameni destepti, de oameni cumsecade, de oameni care au forta de a face distinctii exemplare”

Blogary, un site care recomanda portalul ÎLD, şi-a scos ȋn aceeaşi zi ȋntregul blogroll.

Câteva zile mai tarziu, domnul Aligică, după ce atâta vreme promovase insistent portalul de extrema dreaptă ÎLD, a ȋncercat o eschivă:

“Domnule, astia nu au alta treaba, alte teme, prioritati?!”

Portalul de extrema dreaptă ÎLD mai este ȋncă recomandat pe următoarele bloguri/site-uri:

baconschi.ro

revista22.ro

http://tismaneanu.wordpress.com

http://traianungureanu-tru.blogspot.ro

În concluzie, referitor la discuțiile despre ÎLD nu se poate vorbi nici de formulări contondente și nici de metafore scăpate de sub control. “În Linie Dreaptă” chiar este, după toate standardele existente, un portal de extrema dreaptă.

Comentariile sunt deschise aici.

https://www.facebook.com/andrei.pantu83

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

12 comments
RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!