RSS Feed

Despre putiniştii non-ruşi, din nou

vezi toate articolele de
19 Jul 2014 la 17:05 60 comentarii 2853 vizualizari.

Tragedia MH17. Dacă îndemni la calm, dacă aştepţi ştiri mai clare şi nu filmuleţe pe youtube, dacă scormoneşti atent declaraţii, atunci eşti cu Putin. Am mai arătat aici că exact de forma aceea de conservatoriam autoritar putinist suferă de fapt foarte mulţi oameni ai peşterii americani şi europeni care se cred buricul civilizaţiei. Da, putinismul vestic mă îngrijorează mult mai tare decît cel rusesc. Ăla e departe, aici e însă în floare fanatismul belicos plin de resentiment faţă de contestatarii oridinii economice şi sociale de azi. Putin e în vest robotul intoleranţei şi al interesului fără scrupule: aveţi grijă cît de atent îl descrieţi, să nu începeţi să vă regăsiţi în el.

Putinistul român, care de destule ori se întîmplă să fie concomitent şi un aprig apărător al statului de drept, visează să urlăm în cor “la război” şi atît. Şi eventual să ştergem tot ce ne incomoda şi ne enerva pe aici.

După doborîrea MH17 în România n-a durat mai mult decît cîteva ore pînă cînd să ştim exact cine l-a doborît. Liderii americani  aveau pînă şi ei fraza de prudenţă obligatorie: deşi au indicat clar că îi văd vinovaţi pe separatişti şi pe ruşii care îi alimentează cu arme, spuneau că vor investigaţie, că trebuie trimisă comisie de experţi la faţa locului.

Oricîte asigurări am avea de la lideri în care unii credem, sînt prea multe fapte ale ultimelor decenii care să ne mai lase să luăm de bună orice argumentaţie, prea multe campanii de presă (făcute cu cele mai prestigioase publicaţii) n-au fost altceva decît masive acte de manipulare. Nu are rost să mergem pînă la minciuni supreme precum armele de distrugere în masă din Irak. Găsim şi azi multe cazuri de “univocitate suspectă” – inclusiv ştirile despre războiul civil ucrainean relatate (pînă la tragedia Mh17) din perspectiva guvernului de la Kiev. Tot în aceste zile, vedeţi şi presiunea incredibilă de pe umerii corespondenţilor din fîşia Gaza. Axioma autorităţii: barbariile războiului nu sînt suportabile decît dacă închizi ochii la “ce fac ai noştri”.

Nu fac analize pe avion căzut şi nici compuneri de clasa a doua în care vorbesc în numele victimelor despre cum ar trebui noi să ne înarmăm şi să atacăm răul suprem. Invit însă exact apărătorii statului de drept şi alţi fanatizaţi de diverse culori să pună presiune pentru aflarea adevărului, nu pentru confirmarea lucrurilor pe care le ştiu deja.

Pe facebook se întîmplă o şi mai mare fanatizare combinată cu electorale. Nimeni n-are voie să-şi pună întrebări. Dacă te întrebi cîţi civili au tot murit în acest război ucrainian culminînd cu tragedia celor 298 de nevinovaţi, eşti un trădător. Dacă chestionezi politica SUA sau UE în zone sensibile precum Ucraina sau Gaza, din nou trădător numai bun de împuşcat. Şi tot aşa.

Dacă chestionezi politica dubioasă a Rusiei în zonă e bine, dar doar dacă nu pomeneşti de politica SUA la Kiev. Pentru că  aşa “bagatelizezi”. Îmi pare rău, sîntem o posibilă carne de tun şi ar trebui să ne punem toate întrebările posibile public. E pielea noastră în joc.

Ca să nu vă îmbolnăviţi de certitudine (boală grea şi cu multe victime nevinovate în ultimele decenii – să privim ce s-a ales de Irak, Siria, Gaza în aceste momente) e bine să contrapunem întrebări tot timpul. Nu să aplaudăm rachetele “noastre” cum am văzut în acele teribile imagini din Israel. Doar punînd presiune pe autorităţi  respectăm memoria victimelor nevinovate dintr-un război în care marile puteri folosesc cu cinism interpuşi pentru stabilirea  noului front în noul război rece. Lumea nu se împarte în ăia care văd doar CNN şi cei care văd doar Russia Today. Priviţi tot ce prindeţi, dar judecaţi înainte să urlaţi isteric “la război”.

Şi un caz patetic

În încheiere vă prezint un miniepisod (din zeci) din “lupta” pe facebook. Un tip, Dan Radu, mîna dreaptă a lui Lăzescu la TVR, şi pe care l-am şi cunoscut pe cînd lucram în PubliMedia, se dezlănţuie vineri noaptea împotriva unei postări scrisă de mine, cam în tonul celei de mai sus. Şi începe să mă acuze că i-aş omorî bunicul că ţin cu criminalii care au omorît copiii din avion. Şi cîte şi mai cîte. Dimineaţă şterge toate imprecaţiile. Că aşa e cu fanatismul de facebook, ca agresiunea şoferilor la semafor: ţipă fiecare în propria maşină. Mai e şi printscreen pe lumea asta. Să lăsăm omul să se exprime rafinat şi civilizat. Am văzut că-l iubeşte şi pe MRU, deci cu serviciile şi cu statul de drept tot înainte:

Asta şi-a pus-o status. Dispărută şi asta:

Evident că n-a fost singurul. Înliniedreaptă, siteul fascist pe care-l iubeşte Tismăneanu, s-a activat şi ăla. Mai sînt şi tot soiul de alţi deştepţi care cer echidistanţă şi apoi dau cu toporul pentru că ai îndrăznit să întrebi ceva. Oameni buni lăsaţi-i pe alţii să facă munca nepopulară a întrebărilor publici. Dar nu mai înjuraţi aiurea. Sau dacă înjuraţi asumaţi-v-o pînă la capăt. Nu ţine nimeni cu rachetele ruseşti sau ucrainene. Nu vreau să omor bunici sau copii atunci cînd îmi fac cu greu loc, ca mulţi alţii dintre noi, printr-o junglă de intoxicări de toate felurile.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

60 comments
 • 1

  Un text rezonabil, echilbrat, obiectiv.

 • 2

  Ti-as da vreo 3 replici:
  - avionul care transporta cica gata morti
  - separatistii care au indepartat echipele de investigare cu focuri de arma
  - manipularea extrema pe care o fac de 24 de ore in toate felurile rusii, nu mai stiu ce sa zica, mai un pic si ajung antena 3

  Dar am impresia ca mi-as pierde timpul cu tine.

 • 3

  Comentariul unuia din mancatorii de kkt pro-rusi

  “Constantin Moldovean · Top Commenter
  Normal. Americanii vor mușamalizarea.
  Avionul a fost doborât de ucraineni la comandă CIA. Americanii l-au confundat cu avionul lui Putin.”

 • 4

  Certitudini, frate.

 • 5

  @mac gregor: a scris CR asta: Normal. Americanii vor mușamalizarea.
  Avionul a fost doborât de ucraineni la comandă CIA. Americanii l-au confundat cu avionul lui Putin.

  UNDE?

  reka
  2014-07-19 17:34:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Domnule Rogozanu
  Voi face doar o observatie.
  In aliniatul al cincilea [incepe cu "Nu fac analize..."] aveti o invitatie in care o ‘comiteti’ ca domnul Ministru al Invatamantului Superior si Cercetarii,Costoiu,care ne vorbea cu doua luni in urma despre “Proiectele care le vom implementa…,bla,bla,”,si scrieti “Invit insa exact aparatorii statului de drept…sa puna presiune pentru aflarea aflarea adevarului…”.Corectati va rog si scrieti “Invit insa exact PE aparatorii statului de drept…”. In rest,sa auzim numai de bine si adevarul sa iasa la lumina in chetiunea pe care o dezbateti.

  maur
  2014-07-19 17:47:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  nu, un nae pro-rus de pe alt site. Dar é autentic 100%.

 • 8

  Cei mai prost plasati in situatii d’astea sint cei interesati de adevar. Ii injura si unii, si ceilalti. Dezinformarea serviciilor romanesti merge la fel de stupid ca pe vremea lui Ceasca. Vad ca au ajuns si in internet urmasii tractoristilor-securisti de altadata, atit in zona autorilor de texte cit si in zona comentatorilor. Cu arme si bagaje de partea licuriciului american. Rusii si Putin sint vinovati si daca ploua, si daca ninge, si daca e prea cald, si daca e prea frig. Un caz fabulos pur si simplu: hotnews.ro.

  Politrucii de Bucuresti au depus toate ouale natiei in cosul cu care s-a tot plimbat prin zona dementa komisara americana, neocucoana Victoria Nuland. Ca si altadata, mizam totul pe cel care ni se pare mai puternic. Asta e singurul criteriu. Si cind o veni momentul, aliatul o sa ne invite in transeele din linia intii. De fapt, chiar acolo sintem si carne de tun vom fi la o adica. Bineinteles ca, atunci cind cursul razboiului se va schimba, vom intoarce armele cu aceeasi maiestrie ca si altadata in trecut.

  P.S.
  Inliniedreaptă nu e un site fascist. Exista lucruri mult mai rele decit fascismul. Unul dintre astea se numeste neoconservatorism, are publicatii si site-uri in USA si e implementat in politica americana de o multime de marionete, lichele si criminali infiltrati in guvernul american. Cu urina astora se adapa psihopatii linioti.

 • 9

  @A78: in ‘89 in Romania a avut loc o lovitura de stat data de kgb. dupa, iliescu a distrus economia! Apoi a inceput marele jaf national pastorit de fsn-fdsn-pdsr-psd! acelasi partid, aceiasi kgb-isti!
  dovada este faptul ca iliescu ion este presedintele de onoare a;l psd!

  doborarea avionului civil in ucraina dovedeste ca Ronald Reagan a avut dreptate: Rusia a fost si este imperiul raului!

  yehudy
  2014-07-19 18:52:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @mac gregor: dacă nu este CR autorul acelui comentariu atunci nu înțeleg relevanța lui aici unde este vorba despre un atac direct la persoană a unui alt nae pro-american sau ce draci o fi care acuză fără argumente reale că autorul acestui articol ar vrea să omoare copii și bunici. e cam atât de simplu.

  reka
  2014-07-19 19:04:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Pai na, e relevant ca autorul urla jumate de ora impotriva celor care ii declara pe rusi vinovati, dar nu vede povestile cu zombi ale pro-rusilor care-s asa multe ca mai au un pic si infunda internetul.

  Si fara nici macar o minima dovada de partea lor, mint fara rusine.

 • 12

  Dumneavoastra ii acuzati pe altii de fanatism, dar nu va dati seama ce fanatic sunteti atunci cand va puneti singur de partea unui criminal dovedit de ani buni ca Putin. Nu am timp sa insir toate tragediile petrecute sub el de la oameni lasati sa moara in submarine la razboaie si maceluri in Caucaz, la asasinate impotriva jurnalistilor, etc… Sigur ca noi romanii stim cine a doborat avionul, pentru ca daca nu am sti ar insemna ca nu am invatat nimic din propria istorie.Un avion este doborat la granita dintre Ucraina su Rusia.Dintre cele doua tari doar Rusia are nu numai armamentul necesar doborarii, dar si cinismul si conducatorul criminal. Simplu. Nu ne trebuie nici CNN-ul si nici Russia Today.

  misu
  2014-07-19 19:19:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @A78: Spre deosebire de dumneavoastra “urmasii tractoristilor-securisti de altadata” au invatat ceva din istorie. Dupa mintea dumneavoastra lipsa ar trebui sa fim “Cu arme si bagaje” de partea imperiului de la rasarit care ne-a zdrobit si torturat bunicii in inchisorile stalinisto-comuniste? Cu prostii care ne conduc si prostii care se cred formatori de opinie, Romania nu isi permite sa fie neutra. Iar istoria ne spune ca cel putin pana la ora actuala, “licuriciul american” nici nu ne-a furat o parte din tara, nici nu ne-a schimbat cu tancurile regimul politic si nici nu a omorat milioane de romani prin deportari, torturi si munci silnice. Americanii sunt preferati nu pentru ca sunt cei mai puternici, ci pentru ca in memoria colectiva a acestui popor nu reprezinta raul absolut precum rusii.

  misu
  2014-07-19 19:31:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Tot imi aduc aminte de cum gasea Costi Rogozanu interesanta axa Paris-Berlin-Moscova si cui i ar fi frica de ea. Mie imi este frica de o astfel de alianta impinsa de banii din gaze ai rusilor care inseamna sa traiesc intr o societate in care modul rusesc este acceptabil. Mi e frica! as vrea sa traiesc intr o societate cum este cea americana, cu toate minusurile pe care le are. Si da, poate sunt extremist cand ma gandesc ca poate ar trebui sa impartim tara in doua, si fiecare parte sa traiasca cum isi doreste. Costi Rogozanu intr-o parte, si eu in cealalta.

  Viorel
  2014-07-19 19:32:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @mac gregor:
  Bine mac, prosti sunt pretutindeni, e Rogozanu responsabil pentru toti ?

  Loda
  2014-07-19 19:42:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @Viorel: Eu as prefera societatea islandeza, elvetiana, chiar germana si franceza (daca tot vorbim de axa Paris-Berlin-Moscova) celei americane. Cel putin celei americane de azi. A, ca cea ruseasca e si mai nasoala, ba chiar si cea romaneasca, asta e alta discutie. Dar nu implica ca trebuie sa ne dam sclavi la americani ca ne e frica de rusi.

  hi hi hi!
  2014-07-19 19:48:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  in fond democratia ne ajuta pe noi foarte mult sa facem optiuni corecte politic si sa le exprimam corect.

  este mai ales cazul celor care au beneficiat integral de educatia adecvata (dupa .89 carevasazica); este cazul celor care parcurg cu eforturi si succesuri treptele educatiei in prezent.

  pentru ca eu-datorita varstei- nu sunt in aceasta situatie,creierul meu mic si rusinos fiind afectat de educatia ante-decembrista,ma framant si ma zbat pentru a nu cadea cumva in vreo eroare…

  cat de mult ajuta si Media, libertatea de exprimare, cat de concret si precis sunt formulate optiunile:

  bey, ce vreti voi? Basescu cel Rau sau Antonescu/Ponta cel Bun? Putin cel Rau sau Obama cel Bun? jos cu sovaielnicii din UE, se voteaza cu DA-cine e cu noi ori NU- cine e impotriva noastra.

  vreti Imperiul Binelui America sau Imperiul Raului Rusia care ati vazut cum pierde in film??

  e simplu sa fii de partea care trebe, dar de fapt: nici nu conteaza de ce parte esti, binele nu poate fi infrant!

  berbecu mioritei
  2014-07-19 20:17:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @A78: kgb a doborat si in Romania un avion civil:
  wowbiz.ro/trage../

  yehudy
  2014-07-19 20:24:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @Loda,15
  Doamna,Prezenta dvs. la o dezbatere in care multi participanti(naisti,agramati)emit judecati fara a le argumenta,fara a respecta principii logice si norme etice este contraproductiva vs boala dvs.Tocmai pentru a va apara,va recomand o lectura erudita si concomitent placuta,mai ales ca lucrarea este in domeniul dvs. si este realizata de un savant al specialitatii: Neagu Djuvara Civilizatii si tipare istorice-Un studiu comparat al civilizatiilor,in Humanitas,45RON.

  maur
  2014-07-19 21:16:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @hi hi hi!:

  Nu cred ca exista un model elventian, sau islandez sau mai stiu eu care tara f f mica care sa fie replicabil in Romania. Noi suntem la granita intre vest si est si nu or sa investeasca niciodata elvetienii sau islandezii sa ne implementeze modelul lor. nu mai zic ca islandezii e ca si cum nu ar exista, in ceea ce ne priveste…
  In ceea ce priveste germania si franta, aceste state nu adopta acelasi model. Cel francez foarte social, sa vedem daca rezista, exista dubii importante. Cel german nu e asa de diferit de cel american.
  Astfel ca discutia nu este daca modelul american este mai bun decat cel rusesc, ci daca nemtii si francezii ne vand rusilor sau nu. Si cred ca americanii sunt mai interesati sa fim de partea lor decat sunt nemtii sau francezii, atata timp cat astia din urma dau maina mai mult sau mai putin transparent cu rusii.
  Si ca sa inchei, am trait in state cativa ani, cred ca este cel mai puternic si liber popor din lume.

  Viorel
  2014-07-19 21:34:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @maur:
  Va multumesc pentru solicitudinea si interesul, sincer, privind sanatatea mea.Va asigur ca interesul este reciproc si, inevitabil, la fel de sincer.
  Dl.Djuvara ,caruia i-am citit mai multe carti, nu se numara insa printre istoricii mei preferati, unele teorii ale domniei sale ,cu mare priza la amatori, mi se par putin hazardate.Doar o opinie.Am insa cartea si isi asteapta vremea.
  Pana atunci imi permit sa va recomand, la randul meu, o carte pe care am citit-o pe nerasuflate, mai ,,usoara”dar pe un subiect foarte actual :,, un razboi ciudat” ,autor : gen.dr.Victor Strambeanu ,cel care a fost un an comandantul Aeroportului din Kabul (pagini de jurnal)in Curtea Veche,Bucuresti,2014,29,00 RON.
  In speranta unei lecturi placute, raman a dumneavoastra etc. etc.

  Loda
  2014-07-19 21:39:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @maur:
  P.S.Uitasem, are si poze.

  Loda
  2014-07-19 21:42:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @all: lucrurile sunt clare:
  in ‘89 kgb a dat o lovitura de stat in Romania. benheficiarii loviturii de stat data de kgb au fost iliescu ion si fsn-fdsn-pdsr-psd.
  dovada ca psd este un partid kgb-ist este faptul ca iliescu ion este presedintele de onoare!

  yehudy
  2014-07-19 21:51:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  culmea schizofreniei este ca cei care il plang pe ceausescu il voteaza pe iliescu ion (cel care l-a omorat pe ceausescu) si partidul acestuia: psd!

  dar va veni vremea cand psd va pune atat de multe taxe incat oamenii isi vor vinde casele pe 2 lei din cauza impozitelor! cine le va cumpara? mafia psd!

  yehudy
  2014-07-19 21:54:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @Viorel: Cred ca pui putin gresit problema. Nu trebuie sa vina elvetienii sa ne implementeze sistemul lor. Romanii ar trebui sa isi doreasca sa implementeze un sistem ca in Elvetia, Germania, Danemarca, etc.

  Problema este ca romanii nu vor sa schimbe sistemul actual. Toti vor sa traiasca mai bine dar nu sint in stare sa isi dea seama ca ei trebuie sa se schimbe mai intii.

  La starea asta contribuie pe deplin si presa. In loc sa ii educe pe romani majoritatea jurnalistilor fac tot posibilul sa mentina starea actuala. De ce? Pentru ca mafiotii care conduc Romania ar fi distrusi daca romanii si-ar schimba mentalitatea. Si atunci, de exemplu, indemnurile celor din UE de a reduce coruptia sint traduse de presa mafiotilor in “cei din UE vor sa ne faca sclavi”. Si prostii pun botul… Nu sint in stare sa isi dea seama ca noi deja sintem sclavii mafiotilor…

  Asa ca… situatia nu se va schimba prea curind.

  PS. Partea amuzanta este ca, daca ii intrebi, romanii se cred cel mai destept popor de pe pamint. Insa realitatea este foarte departe.

  gjgj9
  2014-07-19 22:18:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Loda
  Mi-am notat, spers sa gasesc paginile de jurnalae ale dlui general dr.Strambeanu Victor.Multumesc!Noapte buna!

  maur
  2014-07-19 22:19:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @gjgj9:

  Ai dreptate insa ce vroiam sa spun este ca de unii singuri si daca am vrea (si aici discutia devine f filosofica pentru ca daca am avea educatie si am fi informati poate am vrea dar nu suntem si tine intr o oarecare masura de noi insa nu in totalitate) tot nu am reusi mare lucru asa ca una peste alta cred ca suntem pusi sa alegem intre doua forte majore care ne duc fie intr o parte fie in alta. Ori ii alegem pe americani adica pe cei pe care acestia ii sustin pt ca au interes si au si forta sa o faca, ori pe ceilalti, nationalisti, sustinuti de habar nu am cine, care au clar alte valori, ideologii. Foarte putin probabil ca indiferent de alegere sa ajungem in acelasi loc. Si de aia spun ca i prefer 100% din cazuri pe cei sustinuti de americani. Si ii prefer pt ca ideile si intr o masura multa mai mare decat la ceilalti si faptele acestora imi sunt mai apropiate de societatea in care as vrea sa traiesc.

  Viorel
  2014-07-19 22:47:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28


  Racheta aia nenorocită, indiferent de cine ar fi fost lansată, nu s-ar fi îndreptat spre avionul Malaysia Airlines dacă Moscova ar fi lăsat Kiev-ul să-şi urmeze drumul.

  [L.Mihu - RL]

  Mircea+
  2014-07-19 22:54:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @Costi Rogozanu: te ingrijoreaza vestul care cere un stat de drept in Romania! nu te ingrijoreaza Rusia, care a anexat basarabia in 1812!
  stimate domn, hartia de turnesol a crizelor te-a expus: esti o matrioska kgb-ista!

  yehudy
  2014-07-20 00:24:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @Costi Rogozanu: hai sa vedem de ce romanii o duc rau!
  in ‘89 kgb da o lovilutie in Romania! vine la putere iliescu ion si fsn-fdsn-pdsr-psd care executa ordinul moscovei: distrugerea economica si jaful Romaniei! sunt lucruri clare! acum psd lupta impotriva statului de drept: cica coruptii si jefuiotorii au fost mici bebelusi nevinovati:) majoritatea actualei clase politice, cea care se opune anchetarii parlamentarilor (in frunte cu psd) sunt tradatoriio kgb-isti ai Romaniei!

  yehudy
  2014-07-20 00:31:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @Costi Rogozanu: …vine o vreme, vine o vama…

  yehudy
  2014-07-20 00:32:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Tov. Rogozin-aru, marxismul din suflet va conduce catre eroarea pe care a facut-o si plagiatorul Ponta, cand a iesit de la discutiile de la Cotroceni.
  Sunt totusi convins ca dupa ce veti vedea inregistrarea actului terorist rusesc, veti comenta ca “deontologii” de la Jilava 3 si de la Ghita asteptat la Portita (alba).

 • 33

  @Costi Rogozanu: hai sa vedem de ce romanii o duc rau!
  in ‘89 kgb da o lovilutie in Romania! vine la putere iliescu ion si fsn-fdsn-pdsr-psd care executa ordinul moscovei: distrugerea economica si jaful Romaniei! sunt lucruri clare! acum psd lupta impotriva statului de drept: cica coruptii si jefuiotorii au fost mici bebelusi nevinovati:) majoritatea actualei clase politice, cea care se opune anchetarii parlamentarilor (in frunte cu psd) sunt tradatorii kgb-isti ai Romaniei!
  dovada este faptul ca numitul iliescu ion este presedintele de onoare al psd!

  yehudy
  2014-07-20 00:41:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @Costi Rogozanu: in momentele de criza kgb isi mobilizeaza oamenii! faptul ca esti de partea Rusiei care a anexat Basarabia in 1812 te dezvaluie ca un agent de influenta al rusiei!
  iti urez sa traiesi 120 de ani, ca sa simti ce scrii!

  yehudy
  2014-07-20 00:46:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  Dl Rogozanu, de ce situl inliniedreapta este “fascist”? Ma revolteaza ca folositi un limbaj “revolutionar”.

  Nu am vazut nimic de genul asta! Este foarte straniu cum abodati acelasi limbaj fata de adversarii ideologici precum politicenii rusi zilele astea.

  Dumneavoastra sunteti comunisti si aia facsisti? Sau ce vreti sa spuneti? Am inteles ca sunteti de stanga, ala e un site de dreapta, Reganist mai bine zis.

  Eu simpatizez cu multe articole publicate acolo, din multe motive, una legata de frica de rusi. Dumneavoastra se pare ca din aceeasi frica de rusi le copiati limbajul. Si plecati capul.

  Kostin
  2014-07-20 02:24:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  Rusii rumega printre cadavre dupa verighete si pe Costi Rogozanu il pocneste dorinta de a studia intr-un mod obiectiv si fara graba situatia, sa cercetam cu atentie daca nu cumva raul facut de UE si SUA in lume trimite doborarea MH17 in irelevanta.
  Ar trebuie sa te repatriezi in mama Rusie, Rogozane. Te duc eu pana la Otopeni, gratis, si-ti platesc si biletul la Aeroflot.

  Calin
  2014-07-20 02:57:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  Ce-ai zice chiar azi, poate ajungi la timp sa rami si tu cu fratii tai dupa niscaiva portofele?

  Calin
  2014-07-20 02:59:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @rogo
  Interesanta e postarea prietenului tau Ernu pe feisbuc:

  sunt multe fire care atarna aiurea..lista intrebarilor si neclaritatilor este cam mare…vedem ce explicatii vor da toate partile implicate..

  Zici ca e comunicat de la Kremlin !

  Adica ce “fire” rogozane? S-au infiltrat ceva agenti americani (cu tot cu lansatoare , evident) printre rusnacii aia din estul Ucrainei, si poc la avionul malaezian?! Tu nu vezi ca nici macar accidentul nu poate fi tratat conform normelor internationale din cauza betivilor alora care se distreaza doborand avioane?
  Tu chiar esti orb?

  Auzi la ei, “fire”.

  Mircea+
  2014-07-20 08:28:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @Mircea
  Rogozan nu este orb-e ceva mai grav:este un agent de influenta al Maicii Rasseia,un naimit,un vandut pe cateva ruble…Asa sa iti ajute Dumnezeu,mai musiu Rogozanu,ca te-ai vandut rusilor si ti-ai tradat neamnul,iubitor de rusi taliban ortodocsi ce esti!!Asa sa iti ajute Dumnezeu!!

  diana_napoca
  2014-07-20 09:57:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @diana_napoca: Acelasi lucru il cred si eu. Daca PSD-ul ar controla 100% din statul roman si nu numai 85% ca in prezent, Rogozanu ne-ar omori in cel mai putinist mod pe noi toti care suntem impotriva dictaturii in general si celei a lui Putin in particular, nu numai pe bunicii si familiile noastre cum a fost acuzat pe facebook. Rogozanu este o coada de topor perfecta pentru propaganda rusa: frustrat, crescut cu lipsuri in copilarie, decretel, adica neiubit de parinti.

  mihai
  2014-07-20 10:42:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  “Cravata rosie nu poate camufla vidul moral. Dimpotriva, il exacerbeaza. La fel, si pe acela intelectual. Este cazul lui C. Rogozanu, febricitant stangist cu staif si tupeu, care isi exhiba idiosincraziile pe platforma “Vox Publica”. Nu poarta basca si esarfa, n-a copilarit la Artek, dar are cravata de pionier mentala. Putinistii romani nu sunt pentru el dughinistii, ci aceia care ii demasca pe acestia. Nu pierde prilejul sa mai arunce o invectiva, sa mai lanseze o calomnie. Site-ul “In linie dreapta” e fascist, iar subsemnatul ma fac vinovat de maxima culpa ca-l “iubesc” (nu pe Rogozanu, ci site-ul pomenit). Deci, Bernard-Henri Levy delireaza cand zice ca Putin e fascist. La fel si Hillary Clinton cand il compara cu Hitler. Levy si Hillary sunt si ei fascisti in cosmologia buimacitoare a lui Rogozanu.”

  victor L
  2014-07-20 10:48:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @Viorel: Pui gresit problema din start. Nu sunt doar doua sisteme de valori care se infrunta aici. Sunt cel putin 3, principale. Sunt doua de inspiratie straina, ambele defavorabile Romaniei si omenirii in general, cu caracteristici totalitare si imperiale, mai mult sau mai putin mascate (vest) sau mai explicite (est), care o sufoca pe cea de-a treia. E ceva de genul a ce s-a intamplat inainte de WWII, dar mai subtil, unde in multe tari s-a petrecut o polarizare paguboasa “ori fascist / ori comunist”, cei cu capul pe umeri si pro libertate, independenta si democratie fiind redusi la tacere. La inceput prin propaganda agresiva, apoi cu forta. E o diferenta intre pseudo nationalistii infiltrati care servesc interesele Rusiei sub masca nationalismului, si cei autentici, care doresc doar libertate, democratie, dezvoltarea tarii proprii si a o feri de spolierea straina, indiferent de unde vine. Existenta primilor ii face pe cei ca tine sa arunce si copilul cu tot cu apa murdara. Existenta unei clase politice integral mafiota si corupta complica si mai mult situatia, duce la ideea gresita ca trebuie sa ne dam pe mana altora, fiindca “nu e alta cale”, cand calea e la mintea cocosului, sa o schimbam. De fapt sunteti manati ca oile in tarc de dulaii de pe laturi, aparent apartinand fiecare altui cioban, prin frica, ca sa nu mai vedeti alt drum decat cel ce duce la tarc. Dar tarcul unde veti ajunge daca va temeti de caini tot tarc va fi, indiferent de haita carui cioban va temeti mai tare.

  hi hi hi!
  2014-07-20 11:30:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  @victor L: Nu delireaza nici Levy, nici Hillary. Doar ca e ca in povestea cu paiul si cu barna (sau ma rog, ca barna si paiul, sau paiul si paiul, esenta e ca exista ceva in ochiul fiecaruia). Ce fac ei si altii, e ca si cum Mussolini l-ar fi acuzat pe Hitler ca e fascist. Sau cum se acuza la noi reciproc diverse personaje cu trecut dubios de apartenenta la Securitate. Probabil nu mint nici unii.

  hi hi hi!
  2014-07-20 12:45:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  Când vor ieşi la iveala toate firele CIA şi NSA şi se va dovedi că agenturili sunt vinovate, să vedeţi voi dansul bucuriei pe Costi, Ernu şi poate nae (este nevoie de 3).
  Altfel, în dulcele stil revoluţionar, nici scuze nu vom vedea pentru astfel de porcarii.

  Haplo
  2014-07-20 13:26:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  newscientist.co../

  Să mai citim şi noi înainte să scriem chestii.

  De asemenea asta denotă cunoştinţe limitate de geografie şi istorie:
  “Da, putinismul vestic mă îngrijorează mult mai tare decît cel rusesc. Ăla e departe, aici e însă în floare fanatismul belicos plin de resentiment faţă de contestatarii oridinii economice şi sociale de azi.”

  VictorDr
  2014-07-20 13:44:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  [...] [...]

 • 47

  Bun, ce scrie Dan Radu sau ILD sint prostii, de acord. Problema e ca Putin chiar e un tip periculos, dacă nu la momentul actual, prin ceea ce va lăsa în urma lui, prin faptul ca a desființat pana și ideea de societate civila în Rusia, unde partidul comunist îi e aliat, iar singurii opozanți sint tot niste nationalisti.

  Maxa
  2014-07-20 22:38:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 48

  @Maxa: tocmai ti-ai luat ban pentru restul vesniciei pe ild :P

 • 49

  @andries: vaaaai, cata cruzime!

  Sa anunti public pe cineva ca e banat pe veci pe un site despre care el spune ca e cu prostii…. cred ca e distrus omul, de buna seama!

  Peter
  2014-07-20 23:55:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  distrus nu e, dar nici bine n-o sa-i fie. comenta destul de des pe acolo

 • 51

  „Când a venit Gestapoul sã-i aresteze pe comunisti, nu am spus nimic cã nu eram comunist. Când a venit sã-i aresteze pe evrei, nu am spus nimic cã nu eram evreu. Când au venit sã-i aresteze pe catolici, nu am spus nimic cã nu eram catolic. Când au venit sã mã aresteze pe mine (1937) nu a mai fost nimeni care sã mã apere.”

  Paul Moshe
  2014-07-21 00:39:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @costin andries: #48. Domnule, sa stiti ca faceti o mare greseala banarisindu-l pe @Maxa pentru atata lucru. Aprecierea sa fata de textul scris de mine mai jos, a fost identica cu aceea a domniilor voastre: antisemit.
  Iata si textul respectiv, aparut pe un alt blog.

  “Domnilor forumisti, ingaduiti-mi sa depun si eu marturie despre ranchiunosii de la ILD. Experienta mea fu scurta dar plina de senzatii tari si incheiata brusc de indemnul “get lost!”. Adica am fost banat.
  Cum s-a ajuns aici. Fiind pe VoxP, adastam la un articol al dlui. A Fumurescu, care vorbea despre libertatea de a nega holocaustul. Subiect beton. Cum flanam eu pe-acolo, am prins un link ILD si am aterizat in plina reglare academica de conturi intre autor (Fumurescu) si bastinasii ild-ului. Dupa ce fumul impuscaturilor s-a risipit si terenul a fost degajat, am pus niste intrebari referitoare la cauzele holocaustului, cu aplicatie la cel romanesc. Ce-a iesit? Taraboi mare.
  As minti daca nu as recunoaste ca unii m-au inconjurat cu bunavointa, insusi dl. Tismaneanu a tinut o prelegere savanta, din care marturisesc, nu am iesit prea lamurit. Cativa mai bonomi au adus marturii inedite despre soarta evreilor romani – doar unul singur, mai bocciu, mi-a facut din start reprosuri, cum ca stie el ce ganduri ascund eu… ajungand pana la culoarea camasii mele.
  Finalul a fost accidentat. Evaluind ca prea subtiri dovezile cuprinse in celebrul raport Wiesel (desi marturisesc ca nu l-am citit ;) ) si cadorisit fiind cu link-ul corespunzator, am oferit la schimb un Paul Goma veritabil, cu al sau studiu referitor la retragerea romana din iunie 1940. In acel moment s-a rupt filmul.
  In linii mari am suportat acelasi tratament ca si cel descris de alti comentatori – bastinasii si-au interpretat partiturile con brio, cea de coloratura fiind cererea autoritara de a explica eu holocaustul romanesc. Am respins insa rapid manevra, nepermitand aceasta inversare de roluri.
  Cam asta a fost.
  Dupa aceea am inceput sa ma interesez, sa vad unde am nimerit, si m-am ingrozit – universitari, oameni grei. Am mai rasfoit prin blog si iar m-am ingrozit de tratamentul aplicat altor recalcitranti. Totusi am crezut ca acel “cara-te” a fost o vorba spusa la manie, insa n-am mai putut posta nimic. Abia mult mai tarziu mi-a intrat un comentariu foarte decent la adresa ostasilor evrei romani morti in Transilvania anului 1916, dar si acesta a fost sters. Vina mea? Antisemitism.
  Ca nota suplimentara anexez urmatorul link:
  inliniedreapta.../
  PS> aparitia mea: (#22 Hexenschuss)”

 • 53

  @costin andries:
  Nu, zau. Cam a cata oara ma anunti chestia asta? Treaba e ca, din moment ce nu mai postez pe acolo de o buna perioada de vreme, ati ajuns sa ma anuntati ca ma banati pe alte platforme, fara macar sa am intentia sa va bat la poarta. E chiar haios.

  Maxa
  2014-07-21 09:53:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  Da, totul e confuz si mai trebuie sa asteptam inca vreo 5-6 ani pana o sa intelegem. Sa nu ne grabim. Prea multe fire, vorba domnului Ernu…

  Intre timp, uite ce a inteles cineva aici:
  inmoscowsshadow../

  Omul e profesor la Cambridge si studiaza politica Rusiei din anii 80.

  silicon_v
  2014-07-21 09:56:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  @silicon_v: cam optimist dl. profesor.

  Maxa
  2014-07-21 10:11:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  @Maxa: nu “ati”, ci “am”. oricum, te crezi prea important, linisteste-te.

 • 57

  @costin andries: indemnul asta la a ma linisti e vreun fel de avertisment? Nu m-ar mira, la genul de “literatura” pe care il faceti. Daca nu ma inseala memoria, ultima oara cand am “interactionat” a fost cam asa: am scris un comentariu pe contributors.ro, care nu avea nicio legatura cu ILD, si m-am trezit cu un intreg articol dedicat (+ o serie de comentarii aferente, evident) pe … ILD. Cine pe cine crede prea important?
  Care e mesajul: nimeni nu mai poate sa scrie nimic despre voi fara sa fie apoi judecat de tribunalul poporului de la ILD? V-ati uitat prea mult pe Antena 3?

  Maxa
  2014-07-21 10:53:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 58

  daca cineva are dubii asupra dubiilor lui rogozanu, este fanatic. totusi un articol foarte bun, chiar si cu acest parfum de lipsa de onestiate.

  dan_
  2014-07-21 11:06:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  @Maxa: te-ai rogozit

 • 60

  camisetas futbol[url=sportlab.es/inc../ futbol[/url]tienda online de camisetas de futbol[url=sportlab.es/inc../ online de camisetas de futbol[/url]futbol camisetas[url=sportlab.es/inc../ camisetas[/url]camiseta futbol online[url=sportlab.es/inc../ futbol online[/url]camiseta baratas de futbol[url=h

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!